Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Használhatsz ugyanúgy katódellenállást, csak kisebbet, p.l. 10ohmot és ha kevés a magas, rakhatsz rá kondit is párhuzamban, a lényeg, hogy a rácshidegítő ellenállás most nem testre megy, hanem a minuszra. Persze szabályozhatóan potival a test és a minusz közé. Ezzel tökéletesen beállíthatod a nyugalmi áramot is.
Csak alszanak!
De van vagy 8db. Párban!!!
Ha külső előfeszt alkalmazol, akkor a katód mehet testre egy 1 Ohm-on, hogy ezen tudd mérni az anódáramot 1mA=1mV. A mínuszt meg potival szabályozhatod, a fesz a rácslevezető ellenálláson jut el a rácsra.
Mit akartok ti 6L6-ból építeni..."nem jó az semmire" )
Imi most nem .aszogatásképp, de pontosabban a katódáramot!! Ami persze majdnem megegyezik az anódárammal, de ne semmizük ki a rácsáram elektronjait sem.
Jól van na. most így este fél viagrával csak aszogathatnékom van...
Tehát a poti egyik vége a minusz a másik a test és a csúszka egy ellenálláson keresztül a rácsra. Mekkora ez az ellenállás. És akkor egy kondival csatolom a rácsra a jelet az előző fokozatról.
Ezt hogy érted hogy nem jó semmire?
Most adjatok tanácsot: Órisácsöves vég készítéséhez milyen végcsövet ajánlotok? 6L6 vagy EBL21?? Teljesítmény és hatásfok nem számít
A soros ellenállás lehet a szabvány 1 Mega. és így van sorba 10-100nF rá a meghajtásra.
Müszi !! Idézőjel!!
Ez egy halovány vicc volt , így az "anyátok közt után" ha megnézed a munkásságaimat emlékezhetsz, hogy már két komplett PP-t építettem ruszki, és amcsi 6L6-al, vagy nem rémlik???
Jólvan késő van már
Az előző kérdésemre nincs valakinek egy jó ötlete?
Müszi, azért az EBL21 nem annyira tartozik az óriáscsövekhez.
Müszi! tudodmit, építs EBL 21-el PP-t, mert én is azt fogok majd az SE-m után, és a te buktatóidat ki akarom kerülni...)
Az jó nagy feszt fog adni, de el lehet melegíteni a felesleget. A osztálynál lehet ezt tenni, mert nemigen változik az áramfelvétel.
Akkor a jövő héten CHZ-től kapok magnovál foglalatot és hallani fogom a pl508-at. Akkor remélem tényleg jó lesz az el84-es kimenő.
De jó! Gó Trabi Gó! megy a Tv-ben!
Erről jut eszembe, bár egy cseppet sem tartozik ide, de hétvégén végre beindítom az elektromos trabantomat, majd a topicomban publikálom.. BOCS!
Szerintem azért 470k-nál ne legyen nagyobb. A kondi meg 100n minimum.
Én EL84-ből fogok építeni egy PP-t.
Idézet: „és a te buktatóidat ki akarom kerülni...)” ezt nem értem.
Gondolom, azért tudod, hogy ugyanaz mint az EL84!!??
Te megépíted, kitapasztalod mi merre hány méter, hova milyen alkatrész kell, elmondod EcoPityunak, ő meg csak összelegózza Cseles
Ha te szívsz valamivel, azt publikálod, és én abba nem futok bele...Így kell érteni!)
Hát, az a vicces, hogy nem sokkal. Csak fizikálisan. Az EBL 11W-os, a PCL meg 9.
Az EL36-tal nem stimmelt valami, rohadtul gerjedt
Mire gondolsz? A videót nem láttuk, jönnek megint MSN-ezni. A trafót megválaszoltam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |