Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tina
Szia és van benne 3D -s
opció
Sziasztok!
Tudnátok segiteni a 9-es Tinában nem tudom működésre birni a 4060-as számlálót. Ha valakinek megvan ez a verzió, kipróbálná neki működik-e és leirná, mit hova kössek? A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2016
Közben arra sikerült rájönni, hogy a P1 a bemenet, a P0 a Ct, a P0negált pedig az Rt.
P0-re 10p-10n-100n-1u, P0neg-re 100k-1M, a P1 pedig volt már 100k-500k. De hiába próbálom, Dc módban hibával leáll, Digital mód pedig el sem indul. Egyedül akkor érem el hogy számoljon ha a P1-re csinálok egy L-H kapcsolót és kapcsolgatom.
Tranziens módban kell mindent futtatni, ami időben változik.
Igy már majdnem jó valóban, de még mindig leáll hibával. Valamit én rontok el?
zero initial values és mindenhol 1s a tranziens beállításoknál Bővebben: Link
Köszi , igy már fut, egy hiba van még, mintha nem sorban pakolná a kimeneteket magasra (Q-kat figyelve) meg mintha nem számitana milyen RC állandót állitok be.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2016
Sziasztok! Hogyan lehet TINA-ban modellezni egy optocsatolót, aminek a kimeneti része egy LDR-ből áll?
Üdv!
Ismer valaki a TINA szerkesztőjéhez hasonló áramkör-szerkesztőt? Szimuláció egyáltalán nem kell, annyi a lényeg, hogy meglegyenek a komponensek TINA-ban levőhöz hasonló rajzképei, és azokat lehessen egymáshoz huzalozni. Előre is köszönöm!
Eagle?
Sziasztok!
Egyetemi villamosságtani számításokat szeretnék ellenőrizni a Tina szoftverrel. Eddig tökéletes volt viszont most szükség lenne teljesítményértékek meghatározására. (látszólagos, meddő stb.) Néztem van benne teljesítménymérő viszont akárhányszor bekötöm és rámegyek a"Analisys - > AC -> Calculate nodal voltages" akkor nem írja ki a megfelelő értékeket, pedig elvileg így kéne mennie legalábbis neten így néztem. A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2016
Szia!
VG2 feszültségét jól adtad meg? Egy feszültség és egy árammérőt is berakhatnál, hogy lásd azok nagyságrendileg rendben vannak-e?
Igazából nagy tapasztalaton nincs ezeknek a kapcsolások megcsinálásában, de szerintem mindent jól adtam meg. Internetről leszedtem valami minta kapcsolást erre az esetre ott neki kiírta megfelelően az értéket, szóval nem értem nekem miért nem :/
A DC levelt szándékosan hagytad 5V-on? Szuperponálódik a cos hullámmal. Mindjárt én is összeütöm, hogy mit csinál.
Nincsen földed. Azért nem anyázott? A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2016
Köszi a DC level zavart be úgy tűnik, 0-ra rakva tökéletesen megy (igazából szerintem véletlen azt állítottam be az amplitúdó helyett és úgy maradt)
Sziasztok!
Tinába lehet valahogy tranziens jelenséget modellezni? (Igazából számítás ellenőrzésére kellene) Képen látható feladatot szeretném ellenőrizni, mondjuk tau értékét helyesen számoltam-e ki meg jól írtam-e fel az egyenletet. (Ha esetleg tudtok más programot ilyenre az is megfelelő) Előre köszi a válaszokat
Hello! Igen, modellezhető. Kb. így..
Sziasztok!
kondenzátor nélküli egyenirányitásti szeretnék szimulálni. A tinában egy jelgenerátorral állitom elő a 19V amplitudójú jelet (ami 13,5V lenne a transzformátorra felirva) Valahogy nem vág a nullátmenetnél, hanem mintha csak összetolnánk a jelet (sztinuszt) Ha csak félhidas egyenirányitást csinálok akkor meg nem is történik semmi, a kimeneti jelem megegyezik a bemenővel. Ötlet?
Hello! Tegyél terhelést a kimenetére. Itt a feszültségmérő bemenő ellenállása végtelen nagy. Azzal pedig azt mér (számol) amit akar.
Szia. Tegyél terhelést a DC kimenetekre, mert egyébként egy feszültségmérőnek elég a diódák szivárgási árama is a nagy belső ellenállás miatt.
Megelőztél, miközben szimuláltam...
Köszi nektek, valóban ez az ellenállás viccelt meg.
Sziasztok !
Ismerkedek a Tina programmal és érdeklődnék hogy nincs valami adatbank valahol a neten a tranzisztorokról amit bele tudnék rakni a program könyvtárába ?
Ha nem elég az a töméntelen mennyiség ami bent van, akkor a te igényeid szerint átírhatod a paramétereit akármelyiknek.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2017
A 2n3055-t kerestem, az nem volt benne, aztán azért kérdeztem hátha van ilyen adatbázis valahol.
Új az adatbázisban nem lévő tranzisztort hogyan tudok beleírni, azt nem tudod véletlenül ?
Sziasztok!
Egy tápegység kimeneti impedanciáját ti hogyan mérnétek meg? Gondolom a kimenetre kellene valami ami "rángatja" a tápot és erre adott válaszát kell figyelni a tápegységnek. 15V-os a táp és 10mA-rel pumpálunk.
Impedanciamérőt használd.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |