Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   486 / 564
(#) BarnaPili válasza dara hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Én rengeteget tanultam a gép építésével,többek között tőled is.Azóta is stabilan működik,de ez nem az én érdemem.Én csak utánépítettem.160 A-t nem mondanám rengetegnek,időnként látni itt 200+ A-ket is . Persze csak terv szinten.
Dexan: Utólag én is másképp csinálnám a főtrafót,akkor ez az elrendezés tűnt kézenfekvőnek,meg volt még a készletben U57-s mag.
Üdv!
(#) Dexan válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Most hogy csinálnád?
(#) BarnaPili válasza Dexan hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Toroid formának,ahogy te is tervezed.Talán jobban tud úgy hűlni.
(#) dara válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Köszönöm dicsérö szavaidat.160A már nem rengeteg?Akkor már nem is hegesztünk atomerőművet?Építsd utána már is rengeteg lessz árban.A sok eldurrantott alkatrész miatt.Úgy látom hogy te is csak mondod,de nem vagy tisztában az amperekkel.160A rel a 100-as U vasat,3,25 pálcával szeleteltem.Ja és én mérem az ampereket,minden megépített gépnél.

Félreérted,amit az áramerősségről írtam.Azzal is tisztában vagyok,hogy ekkora áramra milyen alkatrészek kellenek.
Egyszer szívesen elvinném a gépemet megmérni hozzád.Akkor be lehetne skálázni a potit is.
(#) Dexan válasza dara hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Ha már pálcával darabolsz és nem számít hogy a pálca anyag oxidálódik miért nem egy darab vastag vas drótot fogtál be az elektróda fogóba vagdosni? (Sajnálom hogy az enyém nem fog annyit bírni, de egyszer kipróbálnám ilyen így vagdosni-akár valami vezető mellett is )

Ajjaj túl messze laksz.Egyszerübb lenne valahonnan szerezni egy egyenáramú lakatfogót,azzal be tudnád sklázni.
(#) dara válasza Dexan hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Mert a vas drótot csak elfröccsenti.

Járom az országot,szervizes vagyok.
DC lakatfogóm sajnos nincs,ami van az a piaci vacak,az meg semmirevaló.

Hát látod hol lakom.Szerinted jársz erre?Ha igen meg ejhetjük.
(#) Led73 hozzászólása Jan 27, 2017 / 1

Üdv! Megépítettem a 130 A gépet, minden rendben van vele szépen dolgozik.
(#) erdgab válasza Led73 hozzászólására (») Jan 27, 2017 / 1

Gratulálok!Legalább egy-két képet mutass legyél szíves,had nézelődjünk,köszönöm!
(#) Led73 hozzászólása Jan 28, 2017 /

Próbáltam feltenni egy két képet, de át kell majd méretezni. Kicsit nagyobbak mint 2MB, ha lesz egy kis időm megoldom valahogy.
(#) GPeti1977 válasza Led73 hozzászólására (») Jan 28, 2017 /

Nem ismered a paint-et? Két kattintással át lehet méretezni a képet.
(#) kala1982a válasza Led73 hozzászólására (») Jan 28, 2017 /

Irfanview, kép mentése másként, és a "jpg/gif mentése" ablakban az EXIF adatok megtartása elől ki kell venni a pipát, minőség csúszka meg 80% körülire.
(#) erbe válasza Led73 hozzászólására (») Jan 28, 2017 /

Irfanview-ban más megoldás is van. "Image" legördülő menüben "Resize" (átméretezés). A megjelenő képméret (pixelszám) első értékét átírod 1280-ra vagy 1024-re, utána mentés másként. Majdnem azonos képminőség mellett a 2 MB-os képből 100-250 kB-os lesz. Célszerű valami normális nevet is adni neki.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2017
(#) kala1982a válasza erbe hozzászólására (») Jan 28, 2017 /

1,9 Megabyte-os képből, Exif információk nélkül 680 kbyte-os kép lett. A felbontás jó ha marad eredetiben.
(#) Geri86 hozzászólása Jan 30, 2017 /

Ha a Ge Lee féle teljes hidast 30kHz-en akarnám működtetni, hogyan változnának a menetszámok a gate trafón? (EI33 lenne)
Köszi.
(#) Ge Lee válasza Geri86 hozzászólására (») Jan 30, 2017 / 4

Olyan 10 menet körül kellene rá. De ha a ház körüli munkákra építesz hegesztőt akkor nem kell hidat csinálni, megteszi egy sima kéttranyós is. Ha vársz egy kicsit és lesz kedvem befejezni a cikket abban bemutatok egyet, az egy kapcsolóüzemű "labortápszerűség" állítható feszültséggel és árammal, meg használható hegesztőinverterként is.
Egyszerű, nincsenek benne böszme ellenállások, 2W-osból is csak 4db van benne, a többi fél W-os meg SMD. És persze kiegészítők sincsenek, még hővédelem se, mert nem nagyon igényelte. A határait nem feszegettem, de olyan 90A körül van a vége, és összesen 2db IGBT van benne. Csövekhez, zártszelvényekhez bőven elég. Trafóból kétféle fér bele, a 60x30x20-as gyűrű, vagy az ETD59.
(#) Geri86 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 30, 2017 /

Köszi szépen Ge Lee várom/várjuk a cikket szerintem sokunk kiváncsi lesz/lenne rá.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2017
(#) Led73 hozzászólása Jan 30, 2017 /

Raktam fel fel pár képet,remélem jó is lesz.
(#) Led73 hozzászólása Jan 30, 2017 /

Kicsit most össze van hányva, de majd alakul..

Ge Lee ez a labortáb amit említettél akkor félhidas topológiára épül igaz?
(#) Ge Lee válasza Geri86 hozzászólására (») Jan 30, 2017 /

Nem, ez 2T forward, amolyan maci féleség.
(#) erdgab válasza Led73 hozzászólására (») Jan 30, 2017 /

Köszönet,jól néz ki szerintem és működik is azt írtad,akkor meg még jobb!

Na hátha kiderül a cikkből ha elkészíted.
(#) Geri86 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 31, 2017 /

Az, hogy melyik trafó fér bele gondolom a doboza mérete határozza meg.
(#) Ge Lee válasza Geri86 hozzászólására (») Jan 31, 2017 /

Nem a dobozé hanem a nyáké, de hamarosan meglátod.
(#) Geri86 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 31, 2017 /

Okés, köszi szépen.
(#) Geri86 hozzászólása Feb 1, 2017 /

Ha valakit érdekel találtam egy 100A-es megoldást egy cseh oldalon. Ha már volt fent akkor bocsi.

svar.png

Következő: »»   486 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem