Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Tegnap az egyik kártyás vásárlásomat visszautasította, a másik sem ment át.
Nekem csak akkor volt visszautasítás, amikor bankot váltottam és kiderült, hogy sokkal rosszabbul váltják a dollárt. Hiába volt meg a fedezet, 1,5-es szorzóval dolgoztak Ez itt a reklám helye: FHB. Persze a jutalékukat mínuszban is leveszik, de utalni nem engednek többet.
Helló.
Nagyon kell vigyázni az Ebay-jes vásárlással. Vettem egy ilyet: Bővebben: Link 1$, azt írja 5V 2.1A. Tesztek során a 700mA-t tudta 5V mellett, nagyobb terhelésnél esett a feszültség rendesen, de még ez a 700mA is túl sok neki, az IC majd meggyulladt.
Melyik az a 2,1A-es példány?
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2017
Bővebben: Link Bocsánat, azt hittem csak a megfelelőt dobja ki. Még rá is van írva, hogy 5V 2.1A output.
Hasonló szemetet itthon is lehet ám kapni. Volt volt a kezemben olyan szivargyójtós-usb átalakító, amire 1A volt írva, de csak egy 78L05+egy ellenállás volt benne.
Az én kétportos Ebay-es kütyüm pedig simán elfüstölt. Az van ráírva, hogy"GRIFFIN". Ilyen: Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2017
Ez viszont tényleg király, 2.5A-t simán hozza hosszú távon is! Bővebben: Link
Sziasztok.
Érdemes még várni hogy meg e jön a vásárolt multiméterem amit 2016.12.03 fizettem ki. És elvileg 17.01.12 legkésőbb meg kellett volna érkezni. Legalábbis ez áll a dátumban. Vagy indítsam egyből a visszatérítést?
Ha jól tudom, még egy hónapig indíthatsz visszatérítést. Ebben az esetben bőven van még időd, ráadásul a rendelésed beleesett a nagy karácsonyi hajtásba. Könnyen lehet, hogy kell még egy-két hét az érkezésig.
November 21-én rendelt dolgaim közül sem érkezett meg minden a karácsonyi keveredés miatt. Egy tétel tegnap jött. Kell kis türelem.
Én ilyenkor szoktam írni egy levelet az eladónak, hogy letelt az általa megadott idő, és nem érkzett meg. Azonnali intézkedést kérek.
Nekem is van egy tétel, aminek ma jár le a határideje. Már szerdán írtam nekik, hogy mi a helyzet, azt válaszolták hogy kis türelmet kérnek még. A határidőt megváltoztatták kb február végéig. Szerintem fel fogják adni még egyszer. (Nem nagy összeg, pár Euro)
Sziasztok!
Mi a teendő ha egy ,egyhete kifizetett termékre az eladó nem adott meg szállítási határidőt? Ma írtam neki de még nincs válasz.
Attól függ, milyen platformról van szó. Az is számít, hogy milyen szállítási módot választottál, van-e nyomkövetés, milyen úton fizettél.
E-bay-on vásároltam. Paypal-al fizettem. A rendelt termékeim közt szerepel ,ahol azt írják a (vevő nem adott meg szállítási információt). Eléggé kezdő vagyok az e-bay on, de az eddig rendelt termékeknél mindig megjelent a szállítási határidő. Ingyenes szállítást kértem. Szállítási nyomkövető nincs megadva.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2017
Ebben az esetben a végső határidő tudtommal a PayPal 45 napja.
A bank és PayPal átfutása, meg a karácsonyi mizéria eléggé ki tudja tolni a megérkezés idejét. Az hogy nem adott meg határidőt az eladó, nem jelent semmit, de azért kellene találni az oldalán valami átlagos időt, ami általában harminc nap, de lehet több is. Nem mindig, de néha kapsz egy értesítést emilben, hogy feladva.
Még valami. Ha ma írtál az eladónak, lehet, hogy a jövő héten kapsz rá választ. (Időeltolódás, esetleg nem nézi mindennap a leveleit.)
Ezért jó a csomagkövetés. Rendre azt látom, hogy kínából 3-5 nap alatt megérkezik, nálunk meg heteket dekkol a VÁM-on.
Érdekes, én pont fordítva látom. Magyarországon legfeljebb egy hetet dekkol a csomag, és a hétvégéket nem különböztettem meg. Egyszer fordult elő hosszabb idő, de azt az olvashatalan cím okozta. Tisztázás után a második napon kihozták, vidéken. A kínai vámolás néha egy-két hét, és mostanában a transzfer 3-4 hét is volt.
Érdekes egy kicsit.
2017-01-07 07:36 vették fel Kinában a postát 2017-01-11 22:58 Megérkezett Magyarországra 2017-01-13 02:53 Befejezett vámolás. Ezután kíváncsi vagyok mikor érkezik meg.
Azért ez a szédítő sebesség egyáltalán nem jellemző az "ingyenes" szállításoknál.
Más a helyzet, ha feláras postázásról van szó. Most egy ingyenes szállításúnak nevezett csomagom 47 nap alatt érkezett meg: Idézet: „ 2017-01-11 11:36 Nyíregyházi Logisztikai Üzem, Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered, Kiegészítő információ: címzett 2017-01-10 12:20 Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting 2017-01-10 08:34 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country 2016-12-03 20:15 Célországba elküldve / Item sent abroad 2016-11-25 16:50 Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin country ” És volt egy ami 28 nap alatt: Idézet: „ 2017-01-05 12:02 Nyíregyházi Logisztikai Üzem, Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered, Kiegészítő információ: címzett 2017-01-04 08:28 Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting 2017-01-03 02:44 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country 2016-12-13 14:26 Célországba elküldve / Item sent abroad 2016-12-10 19:36 Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin country ” Egyébként eddigi rekordom talán 11-12 nap körül volt (munkaszüneti napokkal együtt), igaz az szingapúri postával jött, az valóban gyors, és FREE SHIPING (természetesen ez biztos nem igaz) megjelöléssel küldték... Amúgy aki még nem ismerné, itt egy nagyon jó nyomkövető oldal, én mostanában már csak ezt használom, minden csomagot megtalál: 17 track...
Pedig ingyenes volt a posta. Legalábbis a leírás szerint.
Én is azt használom. postaszámom: YT1700708979203402 2017-01-13 02:53 HU, Completed customs clearance process 2017-01-11 22:58 HU, Package arrived at destination airport 2017-01-08 00:48 Guangzhou, China, Departure from airport to destination country 2017-01-07 14:41 SHENZHEN, CHINA, Package has left the carrier facility 2017-01-07 09:39 SHENZHEN, CHINA, Package received by carrier 2017-01-07 07:36 SHENZHEN, CHINA, Package has left seller facility and is in transit to carrier 2017-01-07 02:48 SHENZHEN,CHINA, Waybill Generated
Mellékelve a kép, amivel elkezdtem reklamálni.
12.10-én volt a kiállítás, amire rendeltem. Akkor már jó ideje dekkolt. 12.13-án megkaptuk. Hurrá. Ezek tények. A cím tisztán olvasható volt és már hetek óta reklamáltam a csomag után. Még annyit sem mondtak, hogy bocsi. Szegény kínai meg nem tudta mire vélni, miért nem reagálok vissza neki - én szégyelltem magam a saját országunk csinovnyikjainak töketlensége miatt.
Szia!
Ma jött válasz miszerint már feladta a terméket. Azt írta bizonyos érték határ alatt nem kötelező csomag számot megadni.
Írj a feladónak, hogy még nem érkezett meg. Nekem a november közepén rendelt adagból az utolsó termék a héten érkezett meg. (Bár sok megérkezet már a decemberben rendeltek közül, és egy januári rendelés is, ott az eladó egyébként rossz terméket küldött.)
Írtam már neki. a válasz is megjött már.
„Dear friend, I am very sorry about the slow shipping. I understand your feeling. We did send your item out on December 4 by China post office. In generally it takes 15-30 business days to arrive your side. It´s not your country fault. But our post has some problem in processing of sending out. It made us lost many packages recently. We are also contacting with our post office to solve this problem. Sorry for the inconvenience. So if you still not receive it within 8 days, please let me know and we will resend or refund you without any reason. ok? Thanks a lot“ Csak nem sokat értek belőle. Várok nyolc napot és akkor kell írjak neki. A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |