Fórum témák
» Több friss téma |
![]()
Sziasztok!
Raspberry pi-hez kerestem olcsó kijelzőt, és sikeresen benéztem egy leírást, vettem egy olyan kijelzőt amin nincs kivezetve a 4-wire SPI, csak a 16bites párhuzamos interfész... Napok óta túrom a netet, de úgy látom nem is nagyon lehet rátenni PI-re úgy hogy 30fps meglegyen, esetleg valaki tud valami megoldásról? Ez a kijelző. Ezt néztem ki helyette, de kicsit bizonytalan vagyok, jól értelmezem a doksit hogy ez a kijelző tud SPI-t, csak a jumpereket kell átforrasztani? Doksit mellékeltem, a 11. oldalon van a lényeg. Az hogy az ellenállásokra 0R-t ad meg az gondolom a rövidzár, de mi a fene az a "not soldering" ? Jó lesz ez a pi-hez?
Igen, 0R az nulla ohmos ellenállás, tehát rövidzár.
A "not soldering" szerintem annyit jelent, hogy nem kell beforrasztani.Ha bent van, akkor meg ki kell venni.
sziasztok,
Foglalkozott valaki az Indusoft Web Studio-val Raspberry-n?Bővebben: Link Nagyon szép dolgokat lehet csinálni vele, most már a Raspberry-n is. Odáig eljutottam, hogy fut a runtime a pi-n, megszerkesztettem a screen-t, rá is töltöttem a Pi-re a projektet, de nem jelenik meg a böngészőben amit létrehoztam.Az Apache is fut.. köszi
Szia
Ez valami CAD prg a folyamatokhoz? SVG-t próbáltad már. Persze az nem CAD de egyszerű feladatokra jó. Bővebben: Link Nekem a fűtés vezérlésem ezzel készült. Animált minden.
Szia,
Ezzel az indusoft Web Studio-val SCADA rendszereket írnak jó sokféle vasra, elég komoly cucc, ahogy elnézem.De mivel már ráfeszegették a Pi-re is, gondoltam kipróbálom. Megnézem amit ajánlottál, üdv Máté
Ha nem atomerőművet akarsz vezérelni hanem otthon két lámpát meg 4 hőmérőt akkor jobb az SVG mert könnyű vele dolgozni. Persze nem olyan szép mint a CAD rajz. De amit csatoltam képet kb egy délelőtt alatt csináltam. Lehetne szebb is....
Ez az SCADA elég komoly cucc ahogy nézem.
Szia! akkor itt 1 masik alternativa: https://www.myscada.org/ van rpi-re "optimalizalt" valtozata is
Sziasztok! Adott egy Raspberry pi 3, és egy ADAU1701-es DSP-t szeretnék vezérelni I2C-n keresztűl.
Utánnaolvastam, hogy a windows-os SigmaStudio tud hálózaton keresztűl kommunikálni ezzel a linuxos programmal: Bővebben: Link Ez a program eléri az I2C-t de viszont nekem a raspberry-n slave mode-ban kellene működjön, ez hogy oldható meg? Talátam valami custom linux kernelt, nemtudom hogy ezt hogyan kellene használni, vagy mivel tudna többet: Bővebben: Link Másik dolog, nekem az ADAU1701-es DSP mellett van egy EEPROM is, tehát annó az USBi klónnal tudtam ram-ba vagy eepromba programozni, itt található a panelem adatlapja:Bővebben: Link A cél az volna, hogy mindenképp Raspberry-ről szeretném programozni a DSP-t, mert az USBi panelem meghallt, a raspberry-t meg eltudom érni hálózatról. Kíváncsi vagyok mindenféle jótanácsra, ötletre. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2016
Sziasztok! A kollégám beszerzett egy bananapiM2 t. (tudom nem málna, de azért gyümölcs
![]() HDMI monitoron képernyő frissítésre az ubuntu 11Hz -et ír. Pedig a doksi szerint a BPIM2 GPU-val is rendelkezik. Az anroid, suse be sem tölt. Mit csinálok rosszul? Melyik oprendszert javasoljátok.
Nekem narancs pi van,de bármit rá tudok rakni,most éppen droid van rajta viszi is szépen a GPU nálam kiválóan dolgozik 4K megjelenít.Nem lehet hogy a feltöltő progival van baj?
Ha a feltöltő progi alatt az sd kártya írást érted akkor nem hiszem. Ugyan azt a gépet uagyan azt a dd parancsot használom és a málnáson minden ok a banán meg nem műkszik. A letöltött kép file-ok pedig a bananapi.org ról származnak. (bár kicsit gyanúsan régiek 2015)
Sziasztok!
Szeretnék egy házi "smart home" rendszert készíteni. Terveim szerint 16-os relay modul + 16 kapcsoló hozzá (fali kapcsolók is a PI-t vezérelnék). Ehhez jön hozzá 3db hőmérő, amit ha jól tudom lehet egy gpio lábra tenni. Lenne két fényérzékelő és 5 mozgás érzékelő. Lenne 1 nyitás érzékelő. Később szeretnék thermosztátot is erről vezérelni. Kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan kiegészítő a PI-hez, amivel lehetne növelni a gpio számát, mert a 40-be nem biztos hogy belefér minden. Köszi szépen!
Az a 40 jóval kevesebb. Van jó pár gnd 3V és 5V a negyven között.
És ebben az esetben hogy alakulna a kommunikáció? Úgy értem mondjuk egy ilyen csokorba össze fognám a kapcsolókat, akkor ennek is kell valami alacsony szintű logika a kommunikációra nem?
Ui.: Bocsi nem vagyok villamos mérnök, nem annyira tiszta nekem még az embedded világ ![]()
Vagyis a pi-n ez csak 1 gpio-t vinni el de erre további X darab bementet mehetne rá? A pi képes feldolgozni hogy egy gpio-n több eszköz kommunikál?
A kiterjesztő eszközöknek van egyedi címük, ezt megcímezve olvasható az adott eszköz bemenete, írható a kimenete. A raspyhoz pl láttam már ilyen célból arduinót kapcsolni, ez egy mikrovezérlő, aránylag egyszerű használni. A megfelelői szintáttevés illesztés után nagyobb távolságra is képes kommunikálni soros porton a két egység. Ha több arduinót meg a PI-t pl rs485 busszal összekötsz, akkor csak egy soros portot fogsz a PI-ből lekötni, és nagyon sok egyedi eszközt le tudsz kérdezni. Azért mielőtt nekikezdesz huzalozni a házat, azt azért körbe kell járni, milyen kommunikációt akarsz használni. Az elektromos hálózat közelsége, a vezérelni kívánt eszközök többsége 230V-os, Az elektromos szempontból nagy távolságok...Ami biztosan nem elég a bemenetek szintillesztése, és a megfelelő helyre elvezetése. De ezek már a Házautomatizálás topicba való kérdések.
Sziasztok! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan tudnék tkinter-ben egy videó stream-et lejátszani? Előre is köszi!
Sziasztok! Milyen operációs rendszert ajánlotok raspberry pi 3-ra, hogy akdás mentesen tudjon lejátszani legalább 480p-s youtube videókat? Csak a nagyinak kellene a tévére, egy minél egyszerűbb operációs rendszer, mert ő még nem ismeri a számítógépek világát, csak egyszerű netezésre szeretné használni, a TV-jére csatlakoztatnám HDMI-vel. Én androidra gondoltam, de nem tudom hogy muzsikál az interneten vele.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2017
Ugyan nem használok ilyet de az androidos TV "okosítók" nem jöhetnek számításba?
Láttam már olyat, de nem tudom hogy mi a rendes neve, hogy utánna nézzek, hogy hol kapható.
Android TV, de több néven fut. Egy példa: Bővebben: Link.
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, ha például egy Raspberry Pi3 autóba akarok beépíteni hogy lehetséges ez? Arra gondolok pontosabban, hogy Rádió és Navigációt hogy lehetne rajta futtatni és mi kell még hozzá?
Sziasztok. Raspberry PI 2 B modellhez szeretnék illeszteni QXVGA kijelzőt (2,2" TFT LCD QXVGA 320x240) és az volna a kérdésem hogy ehhez bekötési rajzot hol találok? Drivert már találtam hozzá de rajz nincs.
Tudja valaki miért jelenik meg ilyen képernyő induláskor ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |