Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi szépen! Majd megnézem hogy az alsó fólia mennyire áttetsző, vagy mennyire nem.
Sziasztok!
Raspberry pi-hez kerestem olcsó kijelzőt, és sikeresen benéztem egy leírást, vettem egy olyan kijelzőt amin nincs kivezetve a 4-wire SPI, csak a 16bites párhuzamos interfész... Napok óta túrom a netet, de úgy látom nem is nagyon lehet rátenni PI-re úgy hogy 30fps meglegyen, esetleg valaki tud valami megoldásról? Ez a kijelző. Ezt néztem ki helyette, de kicsit bizonytalan vagyok, jól értelmezem a doksit hogy ez a kijelző tud SPI-t, csak a jumpereket kell átforrasztani? Doksit mellékeltem, a 11. oldalon van a lényeg. Az hogy az ellenállásokra 0R-t ad meg az gondolom a rövidzár, de mi a fene az a "not soldering" ? A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2016
Sziasztok. Van egy ilyen kis Blaupunkt 7 collos kijelzőm, meg van egy egy kis seed-szerverem. Arra szeretném rákötni, hogy ne kelljen a nagy monitort rádugdosni, ha hetente egy-két alkalommal rá akarok nézni, hogy mi van. Ismeri valaki esetleg? Találtam hozzá rajzot, de nem tudom se megnézni, se letölteni. Ha jól tudom, Volvo buszban volt és a tolatókamera képét mutatta, de vezérelhető elvileg Blaupunkt fejegységekkel, GPS-szel is.
Most nézem, az előttem lévő kérdése is már 2+ hete válasz nélküli, szóval hagyjuk, itt tényleg nem változott semmi...
Bontsd meg a hátulját, belsejéről pár kép, néhány alkatrész típus és mindenki okosabb lesz...
Jó. Mondjuk az is elég lenne, ha a linkelt oldalról valaki le tudná szedni azt a rajzot.
A letöltés nekem sem megy. Addig meg tehetnél pár képet a belsejéről, hátha valaki találkozott már vele(esetleg más típus ugyan azzal a belsővel).
Oké. Itt van pár kép akkor.
Az 5-ös képen bal fent ha jól látom egy biztosíték van(2A). Azt visszaköveted akkor a + táp már megvan. A fém keret tuti test, így a tápod máris megvan.
Sziasztok!
UC1701-es vezérlővel adott egy kijelző. Menürendszert készítek. A kijelölt menüpontnak a többihez képest invertáltnak kellene lennie. A vezérlőnek tudok olyan parancsot kiadni, hogy invertálja az egész kijelzőt. De mi van ha én csak egy részét akarom invertálni? A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2016
Addig jutottam,hogy be tudom kapcsolni, meg a menüben tudok ügyködni. Próbáltam meghajtani videójellel, de csak csíkozódik a kép. Meg ugye azt sem tudom, mit hova kössek, csak próbálgatással reagált a jelre csíkozással.
Biztos, hogy analóg videó jelet vár?
Nem biztos, csak ezzel próbáltam. Ezért lenne jó valami rajz.
Hello! Ha akad egy laptop képernyőm van rá általános mód hogy hdmi benettel életre keltsem mint egy monitort vagy, ez típustól függ? Teljessen kezdőként kérdezem ebben a témakörben.
A legtobb mai laptop kepernyo dual LVDS meghajtassal megy. A HDMI ugyan hasonlo technika, de atalakito kell a ketto koze mindenkeppen. Ez nagyjabol 4e Ft.
A laptop kijelzonel meg fontos a hattervilagitas modja, az ujabbak led-delmukodnek, ennek a feszigenye elvileg lehet nagyobb, bar a legtobb panel maga allitja elo a bejovo feszbol step-uppal. A cikkszam nem informativ, a tipus kellene, az valami ilyesmi: LTN174C1, altalaban van benne egy szam, ami utal a fo atmerore colban, itt a 17.1 lesz az. Ez a tipusszam legtobbszor egy feher nagy vignettan van a kepernyo hatuljan, a csatlakozo felol.
Amit tudok itt helyben róla: 17.3"
1600x900 névleges minimális felbontás 40pin-csatlakozó LED hátteres . Sajnos most nem férek hozzá hogy megnézzem mivel szolgálatban vagyok. Ezen infromációim vannak. EAN szám sajnos nem ad megfelelő információkat ki. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2017
bbalazs a net szerint ezek az lcd-led panelok a kompatibilisek az adott alptoppal. Magyarán bármely panelhoz való vezérlő kompatibilis a listában öszess darabbal?
Listában szerepel az n71 széria is ill a kompatibilis kijelzők de m...be is! A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2017
Igen.
Talaltam hozza specifikaciot: Igy elso ranezesre nem lesz gond, de meg kell nezni a megvasarolando kozbeekelt meghajtot, hogy tudja-e ezt a felbontast, mert atlagos laptoptol szokatlanul magas. LG Display LP173WD1-TLA1 Signal Interface Signal Category : LVDS Signal Class : LVDS (2 ch, 6-bit) Input Voltage for Panel : 3.3V (Typ.) Input Current for Panel : 455/515mA (Typ./Max.) Panel Power Consumption : 1.5/1.7W (Typ./Max.) Interface Type : Connector Interface Position : Down left of panel Signal Interface : Brand Model Pin Pitch Pins Amount Configuration [Panelook inner code] I-PEX 20455-040E-02 0.5 mm 40 pins 1 pcs LVDS-40P2C6B-010A
Elméletben az összes felsorolt kijelzőpanel kompatibilis. Viszont ezekszerint mégis van panel és a panel közt külömbség holott a csatlakozó ill. felbontás és külső méret megeggyezik viszont a gyártó cég más. Magyarán a gyártó is behatároz? Vagy valamit félreértelmeztem?
Ha azok a kepernyok beletehetok, akkor
- felbontas stimmel (hacsak a BIOS-t at nem irjak hozza) - 3.3V-os - 2 csatornas LVDS -en megy a kommunikacio - a csatlakozo is ugyanott van (hacsak masik szalagot nem tesznek bele) Emiatt nem aggodnek, hanem inkabb az ismeretlen kozdarabon, ami hivatalosan, a kinai oldal szerint tud valamit, aztan ha megjon, akkor kiderulhetnek esetleg turpissagok...
Értem viszont, akkor honét lenne beszerezni a vezérlőt? Sajnos minden Kínai :/
Pedig ez is kinai, A banggoodon van v26 es v59 neven, asszem.
Ez az egyik Ez a masik De a specifikaciokat nezd meg, pl. erdemes hozzajuk gombokat is rendelni. Ez nem az az osszedugom es megy kategoria, itt drotozni kell, csatlakozokkal szorakozni es EEPROMot egetni.
Nekem az eeprom dolog még kimaradt De hálás vagypk a segítségért.
Adnak egy linket, ahonnan a panelod felbontasanak fuggvenyeben letolthetsz eprom tartalmakat es utana ezeket be kell egetned (USB-n keresztuk) PC-vel. Utana hasznalhato a cucc csak, hiszen az LVDS meghajtasu panelok elenyeszo resze rendelkezik csak DDC-vel, tehat nem tudja a meghajto lekerdezni, hogy a csati masik vegen mekkora felbontasu LCD log.
Ó így már értem akkor nem is olyan nehéz.
Attol fugg. pl ott kezdodik, hogy az eredeti szalagkabel nem hasznalhato. Egeszen mas a csatlakozo.
Szoval nem art a kiosztassal tisztaban lenni, meg forrasztgatni kicsit,bar biztosan lehet kapni valami atalakitot, de ez ritka es draga.
Egy hifiből származó kijelzőt szeretnék életre kelteni, melynek a paneljén egy
Idézet: IC van, amely a vezérlője. A kijelző felépítése alapján alkalmas lenne egy hőmérő és egy 24h óra egyidejű folyamatos megjelenítésére. A csatlakozó nyomógombok is megvannak, ha kell. (A fotón csak a főpanel látható a vezérlővel és a kijelzővel.) „Toshiba TC-9314F-026 Japan 0204 HAL 106507”
Ez a V59 igen jopofa kis joszag, mert nemcsak egyszeru bemenet-atalakito, hanem 3500-ert tud videot, mp3-at lejatszani es TV tuner is van benne. Adnak hozza taviranyitot.
Be is uzemeltem a sajatomat, kozben ledesitettem a 19-es LCD panelt is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |