Fórum témák
» Több friss téma |
Ingyen kaptam, nincs veszteni valóm. De nem szívesen tenném tönkre őket. A legrosszabb esetben, a nyáron autóval megyek haza. Otthon sok jó szakember van.
A szakadt vezetőszál probléma megoldva. Nem szép, de jó.
Az függ a porvédő anyagától.
De a legtöbb lejön pl.nitrohigitoval. Ha papir,akkor esetleg hőlégfújó.
Hát,elég öregnek néz ki az új bevezetőszál is
Ha erre jársz,adok egy darabot.Vettem egy egész tekercset.
Csak ez volt kéznél. De legalább ki tudom próbálni.
H2000 626-os habszél jó hozzá . Azt a porvédőt a nitró nem hozza le, de általában nem is kell levenni a központosításhoz, úgysem lehet még egyszer ugyanúgy visszarakni, másképp fog szólni középtartományban. Mondjuk a hab anyaga, meg a ragasztó is ugyanúgy számít.
Pont gitárnál érdemes jó kivezetőszálat használni, mert gyorsan szakad, törik, és az új gyártású fonatok eleve kevésbé tartósak, mint a régi, jobb minőségűek. Az újraközpontosításhoz valószínűleg új pille lenne jó, azzal biztonságos.
Megpróbálom levenni a porvédőt, és központosítani. Ha nem sikerül, eljuttatom valahogy szakemberhez. Vagy eladom. A 412-es ládámban 16 Ohmosak vannak. Szintén Greenback. Ezt a két 8 Ohmosat nem igazán tudom használmi. Holnap szerzek valahonnan nitrohigítót. Bár itt nem láttam. Nem tudjátok hogy van finnűl a nitrohigító?
Keress a boltokban, valami aceton/toluol tartalmút.
A körömlakklemosó sem olyan mint régen, most már az is "kézkímélő/kézápoló"
Olyan mint a Kromofág light...
Találtam acetont, szépen lejött a porvédő. A pille is egész könnyen feljött. Központosítottam papír csíkokkal, majd újra ragasztottam. A borzalmasan súrlódó hangszóró feltámadt. Szinte tökéletes. Csak nagyon halk zizegés hallható a membrán széléről. Az 50 éves papír helyenként már elfàradt. A kép bal szélén làtszik egy pici szakadàs. Az zizeg. De van több apró még.
Bőr ragasztót használtam, mivel erős, rugalmas, tartós. Gondolom megfelel a célra. A másik hangszóró(bevezető szál pótlás) nem súról, viszont zizeg. Gondolom elszabadult a cséve. Azt inkább nem piszkálom. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2016
Sziasztok!
Köszi mindenkinek a segítséget. Megrendeltem az első hsz-ben lévő javítószéleket. Ha megérkezik, kicserélem otthon, és beszámolok, hogy milyen lett.
Vagy van valami a légrésben. Meg lehet nézni.
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, ha eredetileg habperemet használtak egy hangszórónál és azt gumiperemmel váltják ki, a hangszórónak milyen tulajdonságai változnak? Vifa M21WG-09-08 hangsugárzóról van szó.
Szerintem minden az impedancián kívül.
Anno volt egy Vidi hangszóró párom. Szélessávú 13cm-es. Alu kosárral. Talán HC13-as.
A gumiperem porlásnak indult. Ekkor bekentem valami gumipasztával. Az egész elveszítette a mély hangokat. Olyan keményen rugózott.
Sziasztok! Vettem olcsón egy kínai nyomókamrás meghajtót (compression driver), és egy MiniDSP UMIK-1 el megmértem hogy mit produkál 1W 1M-en tölcsérbe tekerve, és 13khz körül nagyon alacsony az érzékenysége. Ki lehetne ezt valahogy korrigálni? Nem vajon amiatt tesz így, hogy a felső fémrész mágnesessége gyengébb mint a mágnesé, és azon a frekvencián nincs olyan kilengés, hogy jobban hasson rá az állandó mágnes ?
Ne várd, hogy egyenletes legyen. A drága tölcséresek sem azok. Mindenesetre nem a vas kialaktása okozza. Ilyen átmérő mellett még ez is jó.
A mikrofon sem biztos hogy tökéletes 10kHz fölött.
13kHz-en a mozgástartománya tizedmilliméter körüli tartományban van.
Máshol keresd a hibát.
Sziasztok!
Úgy néz ki a képen látható hangszóró megadta magát, semmi hangot nem ad ki és a kivezetésekre mérve szakadás van. Meg lehet javítani?
Biztosan meg lehet. Lehet újra kell tekercselni, vagy a bevezető szál engedett el, vagy bármi más ezen kívül.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2017
Hogy tudom megállapítani hogy mi lehet a baja?
Szemrevételezéssel. Szétszeded, leveszed a pillét, megszagolod, elégett-e a tekercs, stb.
Azt azért érzed, hogy én csak a kérdésedre válaszoltam, miszerint, meg lehet-e javítani? Hogy megéri-e az már a te dolgod. Ekkora méretben a lengőtekercset újratekercselni nem egyszerű, új hangszórót 3eFt-ért már kapsz. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2017
Típusszám alapján itt érdeklődj: Mobil info: 06 209 31 31 61
E-mail: info@hifi-station.hu Remélem tudnak segíteni
Szia msteve !
Rég' jártam errefelé ,,, tervezgettem .. Írtam privátot . Üdv mindenkinek : öreg
Sziasztok!
Ilyen jellegű korróziót mivel lehetne eltávolítani? Üdv: Gyula
Jó, van ez a membránszél felragsztva?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |