Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2701 / 3606
(#) SzervízMacska válasza szamóca hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Oké, de biztos nem az offban. Csak példákat hoztam az elmúlt pár nap termése alapján, ha nem akarja érteni valaki a mondandót, az más kérdés.
kowi: a dobozolásnak is van emlékeim szerint témája, bár én nem olvasom. A Lomexben vásárolok dobozt (is).
(#) pjg válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Nincs igazad! Az elektromos szakemberek pont arról híresek, hogy szinte mindenhez értenek és nem szakbarbárok.
(#) szamóca válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Ott nincs ilyen hogy off, ez nálunk ilyen helyi nevezetesség. Még topikok sincsenek, csak egy asztalos téma.
Amúgy értem én mit mondasz, de az akkun kívül nem volt szabályzatellenes a dolog. Ott elszaladt a ló. Van hogy már nekem is sok pl. amikor ámítógépeznek oldalakon keresztül.
Hogy mennyire tárulkozhat ki, ill. mit oszthat meg nyíltan valaki a nyilvánosság előtt, azt éreznie kell(ene) mindenkinek, de nagyon nem egyformák illyes téren az emberek. Ha nem ütközik szabályzati pontba amit csinál, addig mégis mi alapján szólhatnának neki?
Viszont ez egyeseket aggaszt, és nem mennek el mellette szó nélkül. Ekkor már könnyen átcsap személyeskedésbe a dolog, mint látható volt. Az meg ugye a lehet XV. XXVII sz.p. Itt már muszáj közbelépni.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2017
(#) Gafly válasza szamóca hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Ameddig nem egy át személyes anyázásba, addig szerintem maradhat.
De nem értek hozzá, és nem dönthetek.
Mellesleg sokat tanulok az "OFF" témákból...
(#) SzervízMacska válasza szamóca hozzászólására (») Jan 26, 2017 / 2

Laci engem nem aggaszt, csak unom. És kifejezetten visszatetszőnek találom. Régen olyan jó kis off témák voltak a macskákról, madarakról, helyi sajátosságokról stb. Nem dolgozni, problémamegoldani jártunk ide, hanem kikapcsolódni, egy jót nevetni. De van, akinek nem evidens, hogy a radiátor légtelenítés, meg az asztalosmunka távol áll a szórakozástól. Én itt befejeztem, mert már ez is kezd túlzottan elnyúlni...
(#) Gafly válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Idézet:
„Én itt befejeztem,”

Idézet:
„Pár hétig nem voltam itt, mert indítottam egy vlogot és egyébként is sok dolgom volt.”

Azt nem tudom, mi az a "vlog"
Hiányozni fogsz, az biztos (legalábbis nekem ).
Vége a közös üzemlátogatásoknak és örök harag, mindenkivel???
(#) pjg válasza Gafly hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Video blog.
(#) Gafly válasza pjg hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Az mi?
Nekem olyan nincs...
(#) SzervízMacska válasza Gafly hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Gabi! Ne légy már ilyen! Ezt a vitát fejeztem be, nem megyek sehova.

A vlog az olyan mint a blog, csak nem leírva, hanem videók formájában.
(#) Gafly válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Akkor jó
(#) zolika60 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Merre van? Mennek a villamosok?
(#) pjg válasza Gafly hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Nem gondolom, hogy exhibicionista lennél. Nem kell az neked.
(#) jani1987 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Akkor emlékszel nagy hoho természet képeire ahol madarak voltak. Még írtam is, hogy még még még. Ennyi nem elég.
(#) szikorapéter válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Köszönöm a választ. Hát igen ,de ez elvileg OFF-Topic néven van tehát a pákázásnak nem itt kéne folyni,de nálam ritka hogy leteszem a pákát (még ).
(#) szamóca válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 26, 2017 / 3

Igen, régebben elég szűk mederbe terelve zajlott itt a beszélgetés, gyorsan az orrára koppintottak annak, aki ezen íratlan határokon kívülre merészkedett. Való igaz, mostanság szabadabbra van eresztve a gyeplő. Pl, engem a kutyák, macskák, lovak, egyéb bégető, ugráló, repülő entitások nem érdekelnek, simán túllépek ezeken a hozzászólásokon. Többször kényszeredett humort is látok itt, ami inkább szánalom kategória, de ha van akinek ez tetszik, hát legyen. Van akinek ez fontos, a másiknak meg az nem. Van aki egy olyan légkört vél látni ebben a közösségben, ahol bármit megkérdezhet. Ez is olyan dolog, amit máshogy élnek meg, reagálnak le különböző emberek.
Túl kell lépni szerintem ezeken a dolgokon. Ha már túlzónak érez valaki valamit, meglehet fogalmazni az illető számára azt úgy is, hogy az nem sértő, és ha az illető belátja, hogy túlment egy határon, akkor még a személyiségfejlődését is jó irányba is terelte.
(#) Gafly válasza szamóca hozzászólására (») Jan 26, 2017 / 3

Azért jók a találkozók, mert utána nehéz "fikázni" látatlanban (úgy könnyű).
Aki belefektet a dologba annyit, hogy elmegy valahová és szemébe néz az embernek), utána nehezebb "csak úgy" vagdalkozni.

Ami azt illeti, sok értelmes, okos és hasznos embert ismertem meg itt.
Sokan meg átvertek.

Most még pozitívban van a mérleg...
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Mark.budai kolegára még mindig haragszok. Elküldtem a gitárt de nem eladásra hanem javításra. És már több éve nála van.
(#) szamóca válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Ez is rád és rá tartozik, nem ránk. Ebben senki nem fog, és nem is tud itt segíteni neked.
Ha az a cél hogy aláásd mások szemében, akkor ezzel magadat is lejártod.
Tehát csak módjával, átgondolva irkáljunk.. Nekem is van aki 7 éve nem küldi vissza a javításra átadott dolgot, de nem írom ki. Teljesen felesleges.
(#) szikorapéter válasza Gafly hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

A találkozók tényleg jó helyek. 3 éve járok hobbielektronika találkozóra,de eddig soha nem okozott csalódást (na jó talán az utolsó amikor nem Kálmán főzött nekünk ) De a hangulat mindig ott a legjobb.
(#) pjg hozzászólása Jan 27, 2017 / 1

Érdekes megközelítés:
Idézet:
„a zsiráf boncolása közben megmutatják a bolygó ideget, ami rengeteg más dolog mellett az evolúció egy bizonyítéka, és egyben annak egyértelmű cáfolata, hogy az élőlényeket isten teremtette.

A gége beidegzésében két idegpár vesz részt. A felső gégeidegpár a gége felső részéhez, az alsó gégeidegpár pedig az alsó részéhez fut. Mindkét idegpár a bolygóidegből (nervus vagus) ágazik le, nem elhanyagolható különbséggel.

A bolygóideg az agytörzsből indul ki, és testünk távoli pontjaira is eljutva, számos szervünk beidegzéséről gondoskodik. A felső gégeidegek leágazási pontja a gégével szemben található, így ezek igen rövid, mindössze néhány centis utat futnak be. Ugye, eddig minden egyszerű és logikus. Szinte tervezni sem lehetett volna jobban.

Hasonló egyszerűséget és logikus lefutást várnánk az alsó gégeidegektől is, de amint ezt a mellékelt ábra mutatja, a valóságban egészen mást tapasztalhatunk. Az alsó gégeidegek a lehető legrövidebb út helyett sokkal távolabb ágaznak le a bolygóidegből, majd jobboldalon a kulcscsont alatti verőeret, baloldalon pedig az aortát megkerülve visszafutnak a nyakba, hogy végül visszataláljanak a gége alsó részéhez és elvégezzék annak beidegzését.

Na persze valaki mondhatná, hogy nem kell ezt annyira felfújni, hisz a különbség mindössze 20-30 cm idegnyúlvány. Nálunk, embereknél igen, de a zsiráfnál ez már 5-6 méteren bolyong teljesen céltanul az ideg!

Nesze neked tökéletes tervezés! Nincs értelmes tervező, aki ilyesmit képes lenne papírra vetni és ennek megfelelően kreacionista vallásos körökben kerülik is rendesen ezt a témát.”

Ha valakit érdekel a zsiráf boncolást bemutató video, fent van a ttanyán.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2017
(#) dokidoki válasza pjg hozzászólására (») Jan 27, 2017 1 /

Az "érdekes" ebben az, hogy hasonlít ahhoz: Egy kezdő, de tanulékony programozó vizsgál egy összetett program forrását, és talál benne egy értelmetlen programsort... És kijelenti ez alapján, hogy az egész programra, hogy itt a bizonyíték arra, hogy ezt a programot intelligencia nélkül írták, illetve az írója nem létezik, vagy inkább a véletlen és a sok idő esetleg jóindulatúlag a szükségszerűség szülte valahogyan..., istentagadó körökben meg az informatikai alapú "Istenérvet" kerülik ... (Werner Gitt: Kezdetben volt az információ)
(#) AZoli válasza dokidoki hozzászólására (») Jan 27, 2017 / 1

Véleményem szerint a hasonlat nagyon ferde, mert pjg fórumtárs által idézett szövegben az "5-6 méteren bolyong teljesen céltanul az ideg!" megfogalmazás félreérthető.
A "céltanul bolyongó ideg", -ami valójában a fejlődés alatt meghosszabbodott- egészen más mint egy "értelmetlen programsor". Nem jó szó rá az értelmetlen, hanem az evolúció bizonyítéka abban az értelemben, hogy a zsiráfunk nem a mai állapotában született, hanem a törzsfejlődés folyamán nyúlt meg a nyaka.
Tehát a kezdő programozó barátunk nem értelmetlen programsort talált, hanem olyan pl. egymásba ágyazott függvényhívásokat, melyeken látszik, ahogy idővel bonyolódott, fejlődött a program, nem volt aki ezeket tudatosan nyomon kövesse és egyszerűsítse, így ha ezek a program használhatóságában nem okoztak hátrányt, megmaradtak.
(#) Kovidivi válasza AZoli hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Huh, mennyi ilyen megoldás van a programjaimban Hosszabb idő után egyszerűbb újraírni az egészet, nint megérteni mit is akartam régen ebből kihozni. Ma már regényt írok minden programomba, mi mit csinál, hova tartozik, stb. Szétszedem blokkokra amennyire lehet. Talán a mostani programjaim már időtállóak. De egy bonyolult progi akár milyen szépen van megírva, később bonyolult lesz újra megfejteni... Mintha más írta volna őket
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Jan 27, 2017 2 / 2

Idézet:
„a zsiráf boncolása közben megmutatják a bolygó ideget, ami rengeteg más dolog mellett az evolúció egy bizonyítéka, és egyben annak egyértelmű cáfolata, hogy az élőlényeket isten teremtette.”
Már miért lenne ez bizonyíték? Isten nem teremthetett fejlődőképes világot? Ateista agymenés.
(#) dokidoki válasza AZoli hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Nos, azért csak hasonlat. Mellette nem akartam tökéletesen párhuzamba hozni, hanem próbáltam rávilágítani egy más benne rejlő dologra. Lehet lovagolni a megfogalmazáson mint minden lassan jogi szöveg is a tökéletes érthetőség céljából olyan amilyen, de ugye látjuk - tapasztaljuk, hogy mégsem az. Attól, hogy a tudomány ezt "céltalan" kanyargásnak veszi, vagy rámagyaráz bármit, lehet. De a mögöttes cél, nem kifejezetten a megértés, hanem a sokadik láb kiépítése egy billegő elméletnek.
Nos, a kérdés akkor az, a "tanulónk" ebből miért vonta le ezt a következtetést? (bár érthetően egy tökéletes programozónak tökéletes programja kellene hogy legyen... de nem az, ez okozza a fennakadást? Vagy valami más.)
(#) AZoli válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 27, 2017 / 1

Valóban.
Amikor megcáfolják, hogy a kenyeret Isten teremtette, akkor jön hogy na de a péket azt igen.
Amikor megcáfolják, hogy a péket Isten teremtette, mert egysejtűből lett, akkor jön hogy na de az egysejtűt azt igen.
Amikor megcáfolják, hogy az egysejtűt Isten teremtette, mert a Nagy Bumm, akkor jön hogy na de a Nagy Bummot azt igen.
Persze ezek csak a kreacionistáknak vitaalap.
(#) AZoli válasza dokidoki hozzászólására (») Jan 27, 2017 1 /

Idézet:
„Nos, a kérdés akkor az, a "tanulónk" ebből miért vonta le ezt a következtetést?”

Visszatérve kedves zsiráfunkhoz, ebből csak annyi következtetést lehet(kell) levonni, hogy zsiráfunk felmenőinek rövidebb nyaka volt, és más, ma élő állatokkal közös őse volt. Semmi többet.
(#) dokidoki válasza AZoli hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

No, de nem így sikerült tálalniuk... Mellette azt, hogy rövidebb volt a nyakuk nem vitatja úgymond senki... A közös őssel sem lenne probléma, ha ettől jobban lenne bizonyítható, mellette ha az "Ős" az valójában Isten lenne.
(#) Ge Lee válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 27, 2017 1 / 2

Arról nem beszélve, hogy a vezető csillagászok meg a többi tudós is a nagy kutakodásban egyre inkább arra az elhatározásra jutnak ráadásul egymástól függetlenül, hogy az univerzum mégiscsak egy olyan bonyolult módon, és nagy alapossággal megszerkesztett valami, ami semmiképpen nem ölthetne ilyen formát "véletlenül", tehát már ők is a teremtést kezdik látni az egyetlen elfogadható magyarázatnak. Csak ugye jelenleg még mindig olyan világot élünk ahol ilyet nem szabad kimondani, egy fizikusnak vagy csillagásznak meg végképp nem.

Az evolúciós maszlagra meg az ember az egyik legjobb ellenpélda, az ízületi, meg csontproblémák jó része vezethető vissza a felegyenesedett járásra, amihez a csontozat a mai napig nem tudott rendesen alkalmazkodni, meg ott van a táplálékbevitel, ami pont ugyanúgy működik ma is az embernél mint évezredekkel ezelőtt.

Ezzel együtt nem tagadom hogy sokan származhatnak a majomtól, mert ezt látom magam körül napi szinten...
(#) AZoli válasza dokidoki hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Idézet:
„No, de nem így sikerült tálalniuk...”

Igen, és ez komoly probléma. Ez sokszor aláássa a tudományos megközelítést. Persze ettől még igaz az idézet mondanivalója, csak az alátámasztásból egy csomó lépcső kimaradt. Ezért támadható.
Következő: »»   2701 / 3606
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem