Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   109 / 219
(#) kadarist válasza ocsisajt hozzászólására (») Jan 16, 2017 /

Például az elektrolitkondenzátorokon mérsz-e feszültséget (az a kettő hosszú fektetett.).
(#) ocsisajt válasza kadarist hozzászólására (») Jan 16, 2017 /

TV-t nem szoktam javitani, van bennem egy alap felelem, meg a regi tanulmanyaim miatt talan a nagyfesz kerdes. Tudom itt nincs gond, mert ez mar nem ugyanaz a technika, de egy kis segitseggel bebatorodom. A ket kondin mit merjek? Bekapcsolt allapotban nyilván. Min merjek feszultseget? A kondi ket kivezetesen?
(#) kadarist válasza ocsisajt hozzászólására (») Jan 16, 2017 / 1

A bevezetésein is mérhetsz, de az ugyanaz.

Mindkettőn 320V DC

Ezek szerint nem működik az aktív PFC áramköre, mert ennél nagyobb feszültségnek kellene ott lenni. Szerintem keress meg egy tévészerelőt.

Onnan jott a TV. Csalodas volt.

Még annyit, hogy nem biztos, hogy maga az aktív PFC a rossz, mert lehet, hogy kap indítójelet a vezérlőtől. Akár komplikált hiba is lehet.

Szervizbol egy alkatresz filctollal bekarikazva (Fet k7k jelzesu) jott vissza.
(#) Janika. válasza Lali24 hozzászólására (») Jan 17, 2017 /

Szia! Köszönöm szépen! Tettél a tv-be külön tápot, vagy a sajátjáról működnek a ledek?
Üdv!
(#) Feri32 hozzászólása Jan 18, 2017 /

Orion pt 32s televizio hiba
Készenlét van de amikor be kapcsolom csak a led villog
Valaki aki találkozott már ilyennel kérem segitsen
A tápja 17ips 10-3
(#) Redoxid válasza Redoxid hozzászólására (») Jan 18, 2017 /

Üdv!
Vannak új fejlemények:
Szét lett szedve a kijelző, és két LED csík a csatlakozó felőli végén szétégett.
A típusa: Samsung 2013svs40f l8
Hol lehetne beszerezni Magyarországon?
(#) Lali24 válasza Janika. hozzászólására (») Jan 18, 2017 /

Szia, a sajátjáról működnek, szerencsém volt mert 24 volt ment az inverterre, és arra rá tudtam kötni!
(#) Janika. válasza Lali24 hozzászólására (») Jan 19, 2017 /

Szia! Köszönöm szépen a sok infót! Kipróbálom egy Samsung tv-n. Bízom benne, itt sem lesz rosszabb a kép mint nálad! Üdv!
(#) Lali24 válasza Janika. hozzászólására (») Jan 20, 2017 /

A képeken nem tudom, hogy látszott, de van olyan mint az eredeti világítása volt!
(#) DRAWS hozzászólása Jan 23, 2017 /

Sziasztok!
Kaptam egy Samsung Lcd tv-t. LE32A330J1N (nxxc ).
Mikor áram alá helyeztem nem csinált semmit. Levettem a hátulját ,de semmi anomáliát nem látok.
Lecseréltem a táppanelen az összes elektrolit kondit. Már legalább világít a stand-by led, de mikor megnyomom a bekapcsoló gombot, csak villog 2x a led és újra világítva marad.
Esetleg valaki találkozott már ilyen jelenséggel?

A táp panel tipusa: PSLF 161501 A

Válaszokat előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2017
(#) Bodasanyi hozzászólása Jan 23, 2017 /

Érdeklődöm led sonym van smartos internetes csak a pover kis led villog es semmi tobb táp hibára gondolok ha van valaki aki ilyennel találkozott e mar. Koszonom.
(#) zoli0078 hozzászólása Jan 24, 2017 /

Sziasztok,

Adott egy Grundig 32vle823s típusú Smart TV. Bekapcsol és működik de a képpel van egy kis gond (képet csatoltam), vízszintesen csíkos és függőlegesen is van benne egy halványabb széles csík. A vízszintes csíkok azok fixek , de a függőleges az időnként más helyen látható. A csíkozás nem olyannak tűnik mint amikor a Cof kábel a szakadt vagy kontaktos legalábbis nekem.
Nem fordítanék rá több időt ha a kijelző a hibás de ha bentebb (T-Con vagy mainboard) van valami akkor esetleg jobban beleásom magam.

Segítségeteket előre is köszi.
(#) emmzolee hozzászólása Jan 25, 2017 /

Hello.
Van egy JVC LT-32A61SU tv amit szeretnék megjavítani.

A hibajelenség az, hogy távirányítóval nem lehet vezérelni. Van két távirányító, de egyikkel se reagál.
Az oldalán lévő kezelőszervekkel működik minden.
Kiszedtem a tápot, beindítottam és minden fesz ok volt. 5V 12V 35V
Kiszedtem belőle az IR vevőt kipróbáltam és működik. Mindkét távval.
Merre keresgéljek?
Szerviz manuált tudok küldeni.
(#) Davy91 hozzászólása Jan 26, 2017 /

Sziasztok!
Sony KDL32s3000 tipusú lcd tv-m ilyen képet produkál
https://photos.google.com/album/AF1QipPEN9Ibru81nEeEUZ7ZKyXkWM5niRu...aY_b8u
a T-con on szereplő egyik (ha jól tudom ic) sérült és erre gyanakodva vettem egy teljesen azonos másik t-cont amit bevizsgálva és tesztelve árúltak (Németország ebay-en úgyhogy szerintem azzal nem lesz hiba)
kérdésem az lenne mi lehet még a probléma?
válaszokat előre is köszönöm
(#) kadarist válasza Davy91 hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

A "LINK" gombbal tedd be a linket!
(#) Andr3wJ válasza Davy91 hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Sajna nem jó a kép linkje nálam.
(#) Davy91 válasza vargaf hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

nem értem miért nekem megnyitja :O
feltöltöttem ide hátha
1
2
3
(#) gyoran válasza Davy91 hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Mit is kéne látni?
Bár nincs konkrétan egyikhez sem szerencsém, de a képernyőfotón balra lent szerintem a Bravia menüje látszik, egyébként meg UPC Direct főmenüje. A t-con az ugye egy set top box?
Próbáld meg a set top boxot a saját távirányítójával kezelni és lépj ki a BRAVIA setupból a Sony táviránytóval. Saccra elsővel fel a csatornalistára, vagy egyszerűen "EXIT" és láss csodát.
Mindez látatlanban, lehet, hogy teljesen tévútra viszlek, akkor sorry.
(#) gyoran válasza Feri32 hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Most olvaslak...
Nem volt szerencsém ilyen tv-hez, de monitorok, egyéb eszközök nálam ilyet csináltak, ha a kapcsolóüzemű tápban megadta magát egy kondenzátor.
Szóval szerintem lekapni a doboz hátát, megkeresni a tápot és olyan elektrolit kondenzátort keresni (általában a panelre függőlegesen állo henger) aminek a paneltől távoli kerek lezárása nem sík, hanem egyértelműen fel van púposodva (a feleségem már távolról megismeri ).
Azt cseréld ki, de vigyázz, ezeknél nem mindegy a polaritás. Ha kell több infó, kérdezz.
Persze ezen kívül ezer és egy oka lehet, de nálam ez a legsűrűbb.
(#) Davy91 válasza gyoran hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Mi az amit Te nem látsz?
Hogy picit könyebb legyen!
1új kép
2új kép
3új kép

ha egy t-con-t ki tudok cserélni szerinted bekapcsolni nem tudom a tv-t? :O
(#) Busmanuska válasza szaszaa01 hozzászólására (») Jan 30, 2017 /

Szia! Érdeklödnék mi volt a készülék hibája,az enyém ugyan ezt csinálja. Elöre is köszönöm a válaszokat!
(#) emmzolee válasza emmzolee hozzászólására (») Feb 3, 2017 /

A JVC tv.vel további dolgok történtek.
A műhelyben hideg volt (1-2 fok). A tv-t elindítottam. Hidegen tökjó volt, Egy idő után meg semmi reakció a távra. Továbbra sincs semmi ötletetek?
(#) FAZ1 válasza gyoran hozzászólására (») Feb 11, 2017 /

No meg - néha bizony van még olyan ravasz csel is benne, hogy pl. 400 V-os!
(#) kovacspista hozzászólása Feb 13, 2017 /

Helló mindenki! Valaki tudja e, hogy a funai LCD A3206 tv-ben milyen kijelző van? Van e különbség e között és a D3206 között? Köszönöm.
(#) geza22 hozzászólása Feb 13, 2017 /

Sziasztok!
Technika LCD 8205 HDB típusú tv inverter nem kapcsol be egy pillanatra se,
24volt rendben (BL on off) 3 volt körüli nem az iccén mérve rajzról nem tudtam kideríteni, hogy ez jó érték.
Üdv: Géza
Következő: »»   109 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem