Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek

Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   111 / 983
(#) huba hozzászólása Márc 26, 2008 /

Ha már kondi durrogtatás... Húsvét szombatján telefonál a barátom hogy baj van, leéggett a számitógéptápja. Kérdem mekkorát szólt, aztmondja nagyot aztán füst és semmi. Na gondoltam ez valami kondi lessz, és mondtam neki igy jártál, 95% hogy javíthatatlan, de próba cseresznye. Felpakolok pár elkót, mérömüszer, égő diódahid meg minden csemege ami kapcsitápoknál jólfog, és elugrok hozzá. Gépbe beszagolva jellegzetes elkó szag, kibontom a tápot, szembe is tünik benne egy zörgő dióda meg egy kondisisak. Kondi kondi, de honnan van a dióda?? Ojan mint a 230 egyenirányítása, de ott megvolt mind a 4. A kondiszörzet kiporszívózása után meg is került a helye. A kondi a stadby-táp kimeneti puffere volt, míg a dióda annak az egyenirányitása. Naná hogy egymásmellé tervezték őket. A dióda hőjétől kiszáradt a kondi, ami felrobbant és kitépte a diódát a helyéről. Dióda vissza, más kondi kicsit alrább be, fedezékbe vonultunk és müterheléssel bekapcsoltuk. És még müködött is. A gép is megúszta a bulit. De ez a pontos tervezés... 1év gari, 1,5 év mulva várhatóan bekövetkezik a halála. :violent: :help:
(#) válasza huba hozzászólására (») Márc 26, 2008 /

Na igen... a saját gépemben a tápot a 2 év gari lejárta után kb 1 hónappal kinyitottam porszívózás+szemrevételezés ürügyén, és mit látok benne? Hát meglátom egyből a standby-táp körében a 2 darab disznóul felpúposodott elkót (stílusosan valami kapcsolóFET bazinagy hűtőbordájának tövében, ahogy kell... ). Persze azonnal cseréltem is egy márkás 105°C változatra (mert a szemetek nemcsak hogy a melegedő hűtőborda mellé rakták, de még ráadásul csak 85°C-ra gyártottat tettek bele..).

Egy haveromnak így szállt el egy komplett konfigurációja; egy bekapcsoláskor elpukkant a standby-táp elkója, és valamit még magával vitt valószínűleg, mert az egyik fesz (azt hiszem a 12V) úgy megszaladt a tápon, hogy a dvd-rom kivételével minden megdöglött a gépben... Hát ennyit a szgépes tápokról..

Mellesleg van nekem egy ilyen kis túlfeszvédő kütyüm, ami állítólag hatásos a feszültség megszaladása elleni védekezésben. Valami 1000-1500Ft-ért lehet kapni, csak annyit mondtak róla a boltban hogy túlfeszvédő. Természetesen kíváncsi voltam hogy ez vajon mit tudhat ilyen olcsó pénzért, így hát otthon kinyitottam a dobozkát. sajna nyakig ki van öntve műgyantával, de annyit sikerült kivennem hogy 2 triac van benne. Utánaolvastam, állítólag ha megszalad a fesz, akkor rövidre zárja a táp kimeneteit. Ilyenkor 2 lehetőség van: vagy letilt a védelem, vagy szétég a táp. De ha utóbbi az eset, akkor is inkább a 8-10eFt-os táp pukkanjon el mint a 150eFt-os szgép... Na mindegy, ezt most csak úgy kedvem volt megosztani a plénummal

szerk.: huhh, bocsi az offért, azt hittem az OFF-topicban vagyok...
(#) válasza hozzászólására (») Márc 26, 2008 /

Még annyit fűznék hozzá a dologhoz, hogy mivel a standby-táp mindig áram alatt van (ha nem megy a gép akkor is), szóval gondolom egy kevésbé jófajta kondinak már meghaladja az élettartamát a több, mint 17000 órás 'használat' (2 éves gép esetén). Lehet hogy 2 évente ki kell cserélni aztán jólvan.
Ilyenkor csak annak szar aki mondjuk nem ért hozzá, nem cseréli indőnkét a kondikat(mert mondjuk még pákát se látott közelről), aztán egyszer csak elszáll a táp a konfiggal együtt.
Na de most már aztán tényleg befejezem az offolást...
(#) Feri007 válasza hozzászólására (») Márc 27, 2008 /

Az én tegnapi elko sztorim.
Siemens cordless telefon húsvét után csak annyit tudott mondani, hogy BRRRRRR. Nosza szétszed, látom, púpos elkó a graetz után. Csere, működik, örülünk! Mit gondoltok, hány voltos elkó volt a 9,5V-os AC hálózati dugasztáp mellett?
10V-os! Vajon a a tervező szándékosan tett be ilyet, vagy simán tudatlanságból?
(#) Babó22 hozzászólása Márc 27, 2008 /

(#) Fery válasza hozzászólására (») Márc 27, 2008 /

Én ezt egy egyszerü trükkel megúsztam: kidobtam a készenléti impulzustápot, beletettem egy hagyomámyos 120mA-es trafót, graetzet, puffert, 7805-öt.Belefér a táp dobozába és soha a büdös életbe nem fog tudni megfutni a készenléti táp. Mert mindig az fut meg nem a nagy táp.
Két órás meló, és örökre védve a gépem.

Egyébként higgyétek el, ezek utasitásra igy vannak tervezve. Hülyét kapok amikor a hütőborda szárnyai között találok elkót /Panasonic TV/ stb,stb.....
Azt nem vagyok hajlandó elhinni hogy a világ összes fejlesztőmérnöke idióta. De azt igen, hogy az igazgatótanácsok tudják mitől döglik a légy. Gari után megdöglik, nem éri meg javitani, mész venni másikat. Ez igy van kitalálva, és ha mérnök nem ilyenre tervezi akkor repül.
(#) Peti_85 válasza Babó22 hozzászólására (») Márc 27, 2008 /

Nagyon Nagyon jóóóó!! Hát ezen jót mosolyogtam!!!
(#) Norberto válasza Babó22 hozzászólására (») Márc 27, 2008 /

Hát ez nem pite... még ilyet!?!? :eek2:

(#) djtometkow válasza Babó22 hozzászólására (») Márc 27, 2008 /

Érdekes megoldás

Hiába a gyereket már kiskorban hozzá kell szoktatni a számítógéphez
(#) Frankye válasza Feri007 hozzászólására (») Márc 27, 2008 /

Tuti szándékosan!
(#) valve hozzászólása Márc 28, 2008 /

Egy pár érdekes, (hogy feszít a pali, hogy mond fel egy munkás és szuper a miqroszoft klaviatura
(#) Tűrő hozzászólása Márc 28, 2008 /

Ezt láttátok?

-- Link kivéve. Moderator.
(#) eSDi válasza Tűrő hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

szánalmas...
(#) Topi válasza Tűrő hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

Az is, hogy ezért képes voltál ide regisztrálni, hogy a saját siteodat reklámozd.

A keresők nem követik e fórum linkjeit.
(#) maTaKee válasza Tűrő hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

Nem értem a poént ebbe
(#) valve válasza Topi hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

Azon a siteon egyedül csak az fogott meg, hogy a dátumok tényleg sorrendben vannak,..

(elemzés: a tárhely fogyasztása, pocsékolása egy teljesen semmitmondó betühalmaz)
(#) vicsys válasza Tűrő hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

Ez nagyon-nagyon gáz.... :szomoru1:
(#) válasza vicsys hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

Viszont reggel óta ~100-al nőtt az oldalán a látogatók száma. Gondolom neki megérte, gratuláljuk neki ezúton is... :vomit:

Tűrő:

Nem tudom mi történt Topival és a többi moderátorral, de csodálkozom hogy még tag vagy az oldalon, és az adatalapodon nem egy vörös csík figyel "Kitiltott felhasználó" felirattal...
(#) Norberto válasza hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

Idézet:
„csodálkozom hogy még tag vagy az oldalon, és az adatalapodon nem egy vörös csík figyel "Kitiltott felhasználó" felirattal...”

Elintézve
(#) Topi válasza hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

Csak pillanatokkal előzött be Norberto!
(#) Istike88 válasza Topi hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

Ne aggódj Topi, nem maradtál le sokról, ugyanis hülyékből nincs hiány :nevetes2:
(#) válasza Norberto hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

No, így kell ezt csinálni!
A lényeg hogy intézkedtetek, de azon tényleg csodálkoztam hogy nem egyből dobtátok ki.

Topi:
Mindegy, az eredmény a lényeg

Örülök hogy egy hülyével kevesebb rontja a légkört, köszi nektek
(#) Peti_85 hozzászólása Márc 28, 2008 /

Hát az ilyenhez valóban sok Tűűűűrelem kell
Mennyire boldog lehet, hogy megalkotta ezt a frappáns honlpot!!!
Röhely (vagy röhej) legyen inkább borzadály hmm... akkor inkább szánalmas (ebbe nincs "jé" hang)
(#) AMD hozzászólása Márc 28, 2008 /

Valaki berágott a moderátorra.

névtelen.JPG

(#) kobold válasza AMD hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

Letiltanám a lapról, a netről, az elektromos szolgáltatóról... :violent:
Szerencsére ekkora tahók itt nem fordulnak elő.
(#) AMD válasza kobold hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

Nekem ha valaki így beszólna rövid úton repülne az oldalról (főleg ha moderátor lennék).
(#) AMD válasza kobold hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

A warnt megkapta.
(#) fureszk válasza AMD hozzászólására (») Márc 29, 2008 /

Az oltás az, hogy van aki megköszönte a torrentet!
(#) AMD válasza fureszk hozzászólására (») Márc 29, 2008 /

A moderátor azt írta: Én is szeretlek.
(#) Norberto válasza kobold hozzászólására (») Márc 29, 2008 /

Idézet:
„Szerencsére ekkora tahók itt nem fordulnak elő.”

Sajnos volt már ilyesmiben részünk, nem is egyszer... csak ugye a gyors intézkedések miatt sokszor nem lehetett látni... meg ugye ott van a privát üzenőhely, ahol azért szép számmal kaptunk régebben ilyeneket (manapság viszont tényleg elkerülnek minket az ilyenek szerencséjükre).

Az egyik ilyen elvetemült delikvens Ő volt... az adatlapja és az ottani szövege mindent elárul...
Következő: »»   111 / 983
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem