Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Ha már kondi durrogtatás... Húsvét szombatján telefonál a barátom hogy baj van, leéggett a számitógéptápja. Kérdem mekkorát szólt, aztmondja nagyot aztán füst és semmi. Na gondoltam ez valami kondi lessz, és mondtam neki igy jártál, 95% hogy javíthatatlan, de próba cseresznye. Felpakolok pár elkót, mérömüszer, égő diódahid meg minden csemege ami kapcsitápoknál jólfog, és elugrok hozzá. Gépbe beszagolva jellegzetes elkó szag, kibontom a tápot, szembe is tünik benne egy zörgő dióda meg egy kondisisak. Kondi kondi, de honnan van a dióda?? Ojan mint a 230 egyenirányítása, de ott megvolt mind a 4. A kondiszörzet kiporszívózása után meg is került a helye. A kondi a stadby-táp kimeneti puffere volt, míg a dióda annak az egyenirányitása. Naná hogy egymásmellé tervezték őket. A dióda hőjétől kiszáradt a kondi, ami felrobbant és kitépte a diódát a helyéről. Dióda vissza, más kondi kicsit alrább be, fedezékbe vonultunk és müterheléssel bekapcsoltuk. És még müködött is. A gép is megúszta a bulit. De ez a pontos tervezés... 1év gari, 1,5 év mulva várhatóan bekövetkezik a halála. :violent: :help:
Na igen... a saját gépemben a tápot a 2 év gari lejárta után kb 1 hónappal kinyitottam porszívózás+szemrevételezés ürügyén, és mit látok benne? Hát meglátom egyből a standby-táp körében a 2 darab disznóul felpúposodott elkót (stílusosan valami kapcsolóFET bazinagy hűtőbordájának tövében, ahogy kell...
![]() Egy haveromnak így szállt el egy komplett konfigurációja; egy bekapcsoláskor elpukkant a standby-táp elkója, és valamit még magával vitt valószínűleg, mert az egyik fesz (azt hiszem a 12V) úgy megszaladt a tápon, hogy a dvd-rom kivételével minden megdöglött a gépben... Hát ennyit a szgépes tápokról.. Mellesleg van nekem egy ilyen kis túlfeszvédő kütyüm, ami állítólag hatásos a feszültség megszaladása elleni védekezésben. Valami 1000-1500Ft-ért lehet kapni, csak annyit mondtak róla a boltban hogy túlfeszvédő. Természetesen kíváncsi voltam hogy ez vajon mit tudhat ilyen olcsó pénzért, így hát otthon kinyitottam a dobozkát. sajna nyakig ki van öntve műgyantával, de annyit sikerült kivennem hogy 2 triac van benne. Utánaolvastam, állítólag ha megszalad a fesz, akkor rövidre zárja a táp kimeneteit. Ilyenkor 2 lehetőség van: vagy letilt a védelem, vagy szétég a táp. De ha utóbbi az eset, akkor is inkább a 8-10eFt-os táp pukkanjon el mint a 150eFt-os szgép... Na mindegy, ezt most csak úgy kedvem volt megosztani a plénummal ![]() szerk.: huhh, bocsi az offért, azt hittem az OFF-topicban vagyok... ![]()
Még annyit fűznék hozzá a dologhoz, hogy mivel a standby-táp mindig áram alatt van (ha nem megy a gép akkor is), szóval gondolom egy kevésbé jófajta kondinak már meghaladja az élettartamát a több, mint 17000 órás 'használat' (2 éves gép esetén). Lehet hogy 2 évente ki kell cserélni aztán jólvan.
Ilyenkor csak annak szar aki mondjuk nem ért hozzá, nem cseréli indőnkét a kondikat(mert mondjuk még pákát se látott közelről), aztán egyszer csak elszáll a táp a konfiggal együtt. Na de most már aztán tényleg befejezem az offolást...
Az én tegnapi elko sztorim.
Siemens cordless telefon húsvét után csak annyit tudott mondani, hogy BRRRRRR. Nosza szétszed, látom, púpos elkó a graetz után. Csere, működik, örülünk! Mit gondoltok, hány voltos elkó volt a 9,5V-os AC hálózati dugasztáp mellett? 10V-os! Vajon a a tervező szándékosan tett be ilyet, vagy simán tudatlanságból?
Én ezt egy egyszerü trükkel megúsztam: kidobtam a készenléti impulzustápot, beletettem egy hagyomámyos 120mA-es trafót, graetzet, puffert, 7805-öt.Belefér a táp dobozába és soha a büdös életbe nem fog tudni megfutni a készenléti táp. Mert mindig az fut meg nem a nagy táp.
Két órás meló, és örökre védve a gépem. Egyébként higgyétek el, ezek utasitásra igy vannak tervezve. Hülyét kapok amikor a hütőborda szárnyai között találok elkót /Panasonic TV/ stb,stb..... Azt nem vagyok hajlandó elhinni hogy a világ összes fejlesztőmérnöke idióta. De azt igen, hogy az igazgatótanácsok tudják mitől döglik a légy. Gari után megdöglik, nem éri meg javitani, mész venni másikat. Ez igy van kitalálva, és ha mérnök nem ilyenre tervezi akkor repül.
Nagyon Nagyon jóóóó!!
![]() ![]()
Hát ez nem pite... még ilyet!?!? :eek2:
![]() ![]()
Érdekes megoldás
![]() Hiába a gyereket már kiskorban hozzá kell szoktatni a számítógéphez
Egy pár érdekes, (hogy feszít a pali, hogy mond fel egy munkás és szuper a miqroszoft klaviatura
![]()
Az is, hogy ezért képes voltál ide regisztrálni, hogy a saját siteodat reklámozd.
A keresők nem követik e fórum linkjeit.
Azon a siteon egyedül csak az fogott meg, hogy a dátumok tényleg sorrendben vannak,..
![]() (elemzés: a tárhely fogyasztása, pocsékolása egy teljesen semmitmondó betühalmaz)
Viszont reggel óta ~100-al nőtt az oldalán a látogatók száma. Gondolom neki megérte, gratuláljuk neki ezúton is... :vomit:
Tűrő: Nem tudom mi történt Topival és a többi moderátorral, de csodálkozom hogy még tag vagy az oldalon, és az adatalapodon nem egy vörös csík figyel "Kitiltott felhasználó" felirattal... Idézet: „csodálkozom hogy még tag vagy az oldalon, és az adatalapodon nem egy vörös csík figyel "Kitiltott felhasználó" felirattal...” Elintézve ![]()
Ne aggódj Topi, nem maradtál le sokról, ugyanis hülyékből nincs hiány :nevetes2:
No, így kell ezt csinálni!
![]() A lényeg hogy intézkedtetek, de azon tényleg csodálkoztam hogy nem egyből dobtátok ki. Topi: Mindegy, az eredmény a lényeg ![]() Örülök hogy egy hülyével kevesebb rontja a légkört, köszi nektek ![]()
Hát az ilyenhez valóban sok Tűűűűrelem kell
![]() Mennyire boldog lehet, hogy megalkotta ezt a frappáns honlpot!!! ![]() Röhely (vagy röhej) legyen inkább borzadály hmm... akkor inkább szánalmas (ebbe nincs "jé" hang)
Letiltanám a lapról, a netről, az elektromos szolgáltatóról... :violent:
Szerencsére ekkora tahók itt nem fordulnak elő.
Nekem ha valaki így beszólna rövid úton repülne az oldalról (főleg ha moderátor lennék).
Az oltás az, hogy van aki megköszönte a torrentet!
![]() Idézet: „Szerencsére ekkora tahók itt nem fordulnak elő.” Sajnos volt már ilyesmiben részünk, nem is egyszer... csak ugye a gyors intézkedések miatt sokszor nem lehetett látni... meg ugye ott van a privát üzenőhely, ahol azért szép számmal kaptunk régebben ilyeneket (manapság viszont tényleg elkerülnek minket az ilyenek szerencséjükre). Az egyik ilyen elvetemült delikvens Ő volt... az adatlapja és az ottani szövege mindent elárul... |
Bejelentkezés
Hirdetés |