Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Lapozás: OK   119 / 148
(#) stumper2 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 4, 2016 /

Köszönöm szépen!
(#) Phoenix82 hozzászólása Dec 4, 2016 /

Sziasztok!

2sk369-et mivel lehetne helyettesíteni?

2sk363 és 2sk147-en kívül?

Phono fokozatba kell. (Philips FA880)

A válaszokat előre is köszönöm!
(#) zotya1983 válasza Phoenix82 hozzászólására (») Dec 4, 2016 /

Pl 2 sk 246 al...
(#) JuniorKill hozzászólása Dec 17, 2016 /

sziasztok. A Kérdésem az lenne egy tf12n50 típusú Bővebben: Link mivel tudnám helyettesíteni. rá írva ez van:
tf12n50
gv5l2d
Ez jó lehetne Bővebben: Link
(#) asdddsa hozzászólása Jan 3, 2017 /

Sziasztok!
TT2148 helyettesíthető valamivel, mert nem igazán találok? Egy tápegységben volt, de elfüstölt, máson nem látszik semmi.
Köszönöm!
(#) c27 hozzászólása Jan 8, 2017 /

Sziasztok!

IPW60R099-nak van valami helyettesítője? Nem akadtam még rá, IGBT is jó lenne egy PFC-be kellene.
(#) elektroncso hozzászólása Jan 28, 2017 /

Sziasztok.
BUZ80A-t kellene helyettesítenem, mert átment merev zárlatba. Sajnos én ilyet nem tudok itt beszerezni, viszont hamarosan rendelek alkatrészt. Úgy néztem, hogy a IRFBE30-al helyettesíthetem, majdnem egyformák az adataik. Szerintetek is helyettesíthetem? Egy régi IBM CRT monitor kapcsolóüzemű hálózati tápjának szolgál a primer körében.
IRFBE30
BUZ80A
Előre is köszönöm.
(#) Szabi1 hozzászólása Jan 28, 2017 /

Sziasztok! TIP122-es NPN darlingtont helyettesíthetem sima tranzisztorral, egy erősítőben?
(#) kadarist válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 28, 2017 /

Szia!
Iyen helyzetekben kikérheted a "Keresztreferenciák" segítségét, ahol kaphatsz konkrét támpontot.
(#) kadarist válasza Szabi1 hozzászólására (») Jan 28, 2017 /

Szia!
Nem helyettesítheted.
(#) elektroncso válasza kadarist hozzászólására (») Jan 28, 2017 /

Az volt az első dolgom. Sajnos a felajánlott helyettesítők közül egyik sem beszerezhető. A HEStore-s helyettesítő sem beszerezhető. Az IRFBE30 úgy jött ki, hogy a üzlet keresőjében szűrtem a BUZ80A adatai alapján, ezt ajánlotta. Utána összehasonlítottam az adatlapjaikat és úgy láttam, hogy helyettesíthetem vele. Itt csak annyit szeretnék, hogy egy nálam több tapasztalattal rendelkező ember is nézze meg, hátha nekem elkerülte valami a figyelmemet.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2017
(#) NaLa válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 28, 2017 /

Szia! A TIP122 az oldal tetején lévő Keresztreferenciák szerint pl. BD649, BD901, BDW23C, BDW63C tranzisztorokkal helyettesíthető. A IRFBE30 FET, ezért nehezen érthető, hogyan jöhetett ki a keresőből. A TIP122 pl. a Lomex-nél kapható.
(#) kadarist válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 28, 2017 /

Legtöbbször elég a fő paraméterekre szűrni, ezért jó lesz az a típus. Érdekes a HE nyelvezete, nert a nyelő helyett drént ír. Ha már ragaszkodunk a magyar átíráshoz, akkor tessék a kapu, forrás, nyelő hármast használni. Itt is kereshetsz helyettesítöket: Bővebben: Link.
(#) Hp41C válasza kadarist hozzászólására (») Jan 28, 2017 /

A bipoláris tranzisztoroknák akarom monadi kétsarkú változtatható ellenállásnál használjuk a kibocsátó vagy sugárzó, alap és gyűjtő megnevezéseket az emitter, bázis és kollektor helyett?
Alig tudtam értelmezni a J113 -nál az "egysarkú" besorolást egy J-FET esetén. Volt régebben egy család az UJT azaz unijunction transistor, azzal összekeverhető ez a magyarított besorolás.
(#) kadarist válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 28, 2017 /

Pedig a kapu, nyelő, forrás hivatalos elnevezések, még tankönyv-szinten is. Írd csak be ezt a három szót a google-be!
(#) elektroncso válasza NaLa hozzászólására (») Jan 28, 2017 /

Úgy jöhetett ki a IRFBE30, hogy elnézted a hozzászólásokat, nem én kerestem a TIP122-t.
(#) elektroncso válasza kadarist hozzászólására (») Jan 28, 2017 /

Megpróbálom. Köszönöm.
(#) Gab04 hozzászólása Jan 31, 2017 /

Üdv!

Egy inverterben (autós 12V-220V) volt 4db FHP740 egymás mellett a 2 szélső zárlatos lett, nem találok ilyet sehol. Mivel lehetne helyettesíteni? Köszönöm előre is!
(#) kadarist válasza Gab04 hozzászólására (») Jan 31, 2017 /

Talán az IRF740 klónja lehet.
(#) Gab04 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 1, 2017 /

Én is arra tippelek, de semmi infót nem találok róla, adatlapot is csak kínait hozott fel a kereső.
(#) kadarist válasza Gab04 hozzászólására (») Feb 1, 2017 /

Azért van épp elég infó róla: Bővebben: Link

Köszönöm szépen, sajnos elég amatőr vagyok tápegység ügyben. Bár az IRF kicsit különbözik tőle, alkalmas lehet?
(#) kadarist válasza Gab04 hozzászólására (») Feb 1, 2017 /

Persze, jó lesz helyette.

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2017
(#) szikorapéter hozzászólása Feb 8, 2017 /

Sziasztok. Egy tranzisztor adatlapját keresem. TO-92-es "szerű" a tokja ,mert a háta is lapos (csak azon a részen kisebb ez a felület mint az elején).
Az első sor betű és szám: C103
A második sor betű/szám: M542
Véleményem szerint 2SC103 lehet,de annak meg nincs ilyen tokozási módja.
(#) kadarist válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

De van olyan tokozása, nézd meg a képeket. Bővebben: Link. Adatlap: Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2017
(#) szikorapéter válasza kadarist hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

Ezen az oldalon található fémdetektor kapcsolásban szeretném felhasználni mint a BC-183 (BC-184) helyettesítője. Jó lehet ebbe a kapcsolásba?

Nem jó, mert ez egy ellenállásos kapcsolótranzisztor.
(#) szikorapéter válasza kadarist hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

Mivel tudnám helyettesíteni? A BC sorozatból mondjuk (azok könnyebben beszerezhetőek).

Ez a BC550 nekem elég szimpatikusnak tűnik. Bővebben: Link.
Következő: »»   119 / 148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem