Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Sziasztok!
2sk369-et mivel lehetne helyettesíteni? 2sk363 és 2sk147-en kívül? Phono fokozatba kell. (Philips FA880) A válaszokat előre is köszönöm!
sziasztok. A Kérdésem az lenne egy tf12n50 típusú Bővebben: Link mivel tudnám helyettesíteni. rá írva ez van:
tf12n50 gv5l2d Ez jó lehetne Bővebben: Link
Sziasztok!
TT2148 helyettesíthető valamivel, mert nem igazán találok? Egy tápegységben volt, de elfüstölt, máson nem látszik semmi. Köszönöm!
Sziasztok!
IPW60R099-nak van valami helyettesítője? Nem akadtam még rá, IGBT is jó lenne egy PFC-be kellene.
Sziasztok.
BUZ80A-t kellene helyettesítenem, mert átment merev zárlatba. Sajnos én ilyet nem tudok itt beszerezni, viszont hamarosan rendelek alkatrészt. Úgy néztem, hogy a IRFBE30-al helyettesíthetem, majdnem egyformák az adataik. Szerintetek is helyettesíthetem? Egy régi IBM CRT monitor kapcsolóüzemű hálózati tápjának szolgál a primer körében. IRFBE30 BUZ80A Előre is köszönöm.
Sziasztok! TIP122-es NPN darlingtont helyettesíthetem sima tranzisztorral, egy erősítőben?
Szia!
Iyen helyzetekben kikérheted a "Keresztreferenciák" segítségét, ahol kaphatsz konkrét támpontot.
Az volt az első dolgom. Sajnos a felajánlott helyettesítők közül egyik sem beszerezhető. A HEStore-s helyettesítő sem beszerezhető. Az IRFBE30 úgy jött ki, hogy a üzlet keresőjében szűrtem a BUZ80A adatai alapján, ezt ajánlotta. Utána összehasonlítottam az adatlapjaikat és úgy láttam, hogy helyettesíthetem vele. Itt csak annyit szeretnék, hogy egy nálam több tapasztalattal rendelkező ember is nézze meg, hátha nekem elkerülte valami a figyelmemet.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2017
Legtöbbször elég a fő paraméterekre szűrni, ezért jó lesz az a típus. Érdekes a HE nyelvezete, nert a nyelő helyett drént ír. Ha már ragaszkodunk a magyar átíráshoz, akkor tessék a kapu, forrás, nyelő hármast használni. Itt is kereshetsz helyettesítöket: Bővebben: Link.
A bipoláris tranzisztoroknák akarom monadi kétsarkú változtatható ellenállásnál használjuk a kibocsátó vagy sugárzó, alap és gyűjtő megnevezéseket az emitter, bázis és kollektor helyett?
Alig tudtam értelmezni a J113 -nál az "egysarkú" besorolást egy J-FET esetén. Volt régebben egy család az UJT azaz unijunction transistor, azzal összekeverhető ez a magyarított besorolás.
Pedig a kapu, nyelő, forrás hivatalos elnevezések, még tankönyv-szinten is. Írd csak be ezt a három szót a google-be!
Megpróbálom. Köszönöm.
![]()
Üdv!
Egy inverterben (autós 12V-220V) volt 4db FHP740 egymás mellett a 2 szélső zárlatos lett, nem találok ilyet sehol. Mivel lehetne helyettesíteni? Köszönöm előre is!
Én is arra tippelek, de semmi infót nem találok róla, adatlapot is csak kínait hozott fel a kereső.
Azért van épp elég infó róla: Bővebben: Link
Köszönöm szépen, sajnos elég amatőr vagyok tápegység ügyben. Bár az IRF kicsit különbözik tőle, alkalmas lehet?
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2017
Sziasztok. Egy tranzisztor adatlapját keresem. TO-92-es "szerű" a tokja ,mert a háta is lapos (csak azon a részen kisebb ez a felület mint az elején).
Az első sor betű és szám: C103 A második sor betű/szám: M542 Véleményem szerint 2SC103 lehet,de annak meg nincs ilyen tokozási módja.
De van olyan tokozása, nézd meg a képeket. Bővebben: Link. Adatlap: Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2017
Ezen az oldalon található fémdetektor kapcsolásban szeretném felhasználni mint a BC-183 (BC-184) helyettesítője. Jó lehet ebbe a kapcsolásba?
Nem jó, mert ez egy ellenállásos kapcsolótranzisztor.
Mivel tudnám helyettesíteni? A BC sorozatból mondjuk (azok könnyebben beszerezhetőek).
Ez a BC550 nekem elég szimpatikusnak tűnik. Bővebben: Link.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |