Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Rendben,köszönöm a segítséget.
![]()
De ugye látod fent a "Keresztreferenciák" linket... A tranzisztorok és IC-k típusjelzését pedig szóköz és kötőjel nélkül kell írni, a betűket és számokat egybeírva, tehát így: BC184.
Akkor azért nem hozott ki nekem találatot (kötőjellel írtam mindig). Ebben is köszönöm a segítséged.
![]()
Üdv.
NEC 0882 P tranzisztor mivel helyetesithető? Ez egy auto végbe van de nem az erősitő részbe hanem egy "látványefekt" körébe, vagyis kettő van egymás mellett, de az egyik kipukkant.
nem birom kiolvsni. A fényképet meg nem tudom feltölteni.
Lehet hogy nem 0 hanem D. Akkor viszont felesleges a kérdés mert az kapható. Köszönöm A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2017
Például ezzel:
2N3906 Egy raktáron lévő, kapható, 20 Ft-os alkatrészt miért kell mással helyettesíteni? De ha mindenáron más típus kell: 2N3906 helyettesítés Ezekből válogathatsz. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2017
Használd a keresőt legközelebb, nem kell minden kérdésnek új topikot nyitni...
Köszönjük előre is! A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2017
Sziasztok.
Adott egy oszcilloszkóp, és van benne egy 7012A JRC M4134C típusfeliratú tranzisztor, ami nagyon melegszik, ezt szeretném cserélni, de ilyen típust nem találtam. Milyen típussal tudnám helyettesíteni?
Mutass egy olyan képet, ahol látszik a felirat is.
Ezt a fotót tudtam róla csinálni.
Sziasztok!
Nézegetem a tranzisztor helyettesítési táblázatot s látható, hogy egy típus legalább húsz másikkal helyettesíthető. Vajon ha a világ félvezetőgyárai megegyeznének, hogy szabványosítják a tranzisztortípusaikat, akkor vajon hányféle típusú tranzisztor lenne a világon?
Ez nem tranzisztor, hanem egy 12V-os stabilizátor IC (7812). A kimenetén meg van a 12V? Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2017
16V-mérek a 12V-helyett. Ez lehet a melegedésnek az oka, ezekszerint nem jó?
A bemenetén mennyi van a géptesthez viszonyítva? A középső lába direktben testen van?
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni, hogy ezeket a szovjet tranzisztorokat milyen mai tranzisztorokkal tudom helyettesíteni?
KT315 helyett BC182, KT361 helyett BC212, a többi helyett valamilyen nagyfeszültségű video-végfok tranzisztor jó lesz. Bővebben: Link. De ha jók a tranzisztorok, akkor inkább ne cseréld, mert ezekhez a konkrét típusokhoz ben beállítva az áramkör.
Üdv. mindenkinek.
Arra lennék kíváncsi, hogy IRLI 530g típusú fetet mivel tudom helyettesíteni? Nagy frekvenciájú áram előállítására kellene 12v-on.
Sziasztok, az érdekelne, hogy a BD241C-és tranzisztort helyettesithetem-e TIP31C-vel?
Sziasztok!
Kutakodtam a neten ,de használható infót nem találtam, érdeklődnék ,hogy valaki tudna -e helyettesítőt 2SJ200-ra és 2SK1529-re?Tudom nem beszerezhetetlen ,de azért nem gyenge az áruk sem.
Szia! Milyen célra használnád? Ha erősítőt építenél belőle, akkor a helyettesítőknek sem lenne árelőnye.
Egy 4X50W-os Sony végfokban mentek el a végtranyók
Erősítőbe ez még az olcsóbbak közül való. Az IRF, IRFP szériára átállás nagyobb felfordulással jár a kapott eredmény is szerényebb lesz.
Sziasztok! MJE 13002 L helyére mit lehetne tenni? TO-126-os tokozású. Köszi előre is!
Szia!
Nézd csak! Bővebben: Link.
BFW45-ös tranzisztor helyettesítésére keresek megoldást egy öreg szkóp X erősítőjébe, de ahol eddig kerestem nem találtam elég hasonlót. A sávszélességből tudnék engedni, nem kell feltétlenül 120Mhz-es, de a feszültségek eléggé a határ közelében vannak, és a 20-as bétától sem szeretnék nagyon eltérni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |