Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, a frissebb rajzok már egységesek.
Oke koszi akkor 47uf os kondikat teszek bele.Szerinted igy mennyivel lessz jobb a mely hangja?Te biztos hallottd mar 22uf al is meg 47el is neked melyik volt jobb?Csak a velemenyedre lennek kivancsi.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2017
Egészen csekély a hallható különbség. Ha komoly hiányát érzed a mélynek az a jelforrás és/vagy hangsugárzó táján keresendő.
Hat a jelforras pc a hangszoro meg jamo s718-as pár.Esetleg epitek majd hozza egy lm1036-ot aztan meglatom.
Sziasztok van egy NE092-es tipusu hangszin szabalyzom,olyan problemam lenne vele hogy egyenaram van a kimeneten de ha multimeterrel merem akkor ugy csokken egesz 0.2v-ig.Hibas lehet az ic vagy igy rendben van?
Szia.
Normális jelenség, mivel az IC kimenete fél tápfeszültségen van és a kimeneti csatoló kondenzátorok (C8; C8') mindaddig nem tudnak feltöltődni, amíg nem kötsz valamit a kimenetre, amin keresztül feltöltődhetnek. Forrassz a kimeneti csokiknál a kimenetekre párhuzamosan egy-egy 100 kOhm -os ellenállást.
Akkor meszunik a kimeneti egyenaram?Kiprobalom.Es az nem okozhat galibat ha a ket darab r7 es r10 nem 2kohmos hanem 3.3k-s?Meg a potenciometerek 100kohmosak?
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2017
Bekorrasztottam megszunt az egyenaram koszi
Esetleg nem tudja valaki hogy a p1-es mit allit melyik tartomanyt?Mert hiaba tekerem barmerre semmit sem valtozik a hang.Meg en mas alkatreszekkel kaptam a kitet nemtudom hogy miert ez gyanus nekem.Mellekletben van az alkatresz lista.
Szia! A P1 a mélyhangszín. A poti 100k-s és a C6 47nF?
Igen a poti 100k-s a c6 meg 47nF miert?En mar az ellenallasokat kicserelgettem a neten talalhato leiras alapjan csak az r7 es r10 maradt 3.3k.Mert ugy valahogy nemakart mukodni.
A doksi szerinti értékekkel működik a kapcsolás. Nem néztél el valamit?
Akkor rakjam vissza a doksi szerinti ellenallasokat az szerint amit kaptam hozza?
Visszaraktam az eredeti ellenallasokat mukodik tokeletesen koszonom a segitseged.Valoszinu nem jo taprol probaltam amikor nem mukodott.Rakotottem az eloerosito tapjara aminek szimetrikus tap kell abbol lehuztam a plusz meg a minuszt es oda kotottem valoszinu az nem tetcett neki.
Üdv!
JLH erősítőhöz keresek egy jó előerősítőt tudtok valamit ajánlani hozzá .? A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2017
Sziasztok ehhez az eloerositohoz szeretnem hasznalni az ne092-es tipusu hangszin szabalyzot es az lenne a kerdesem hogy mehetnenek e egy táprol mivel az egyik szimetrikus taplalasu masik nem es arra gondoltam hogy az eloerosito egyik agabol huznek a hangszinnek tapot.Nemtudom igy mukodne e?Egyszer brobaltam de csak bugo hangot adott ki.Kulon kulon mukodik mindketto.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2017
Szia! Működni működne, de a feladathoz képest sok műveleti erősítő lesz így benne. A jelerősítést el lehetne végezni a hangszínszabályzó első fokozatával. Tudom, hogy ez csak elméleti felvetés, mert a KIT-et nehéz lenne átfarigcsálni. Ha legközelebb ilyet építesz nézz be a hangszínszabályzós témába, ott szépen kidogozott áramkör várja az érdeklődőket.
Hat ilyenem mar volt regebbrol gondoltam hogy beillesztem a tda7294-es ele.De akkor veszett ügy?
Berakhatod, fog működni. A táppal kapcsolatos elgondolásod is elfogadható. Majd elbírálod, hogy a keletkező zaj zavaró-e számodra.
De amint irtam hogy mar probaltam kettot egy taprol es amikor a hangszin szabalyzora kotottem a tapot az ego a primer oldalon vilagitott.Ezt mi okozhatta?A tapfeszultseg is leeset 6v ra.Mondjuk ha nem az eloerosito gnd jet hasznalom a hangszin negativ tapjanak hanem mondjuk a + meg a - t akkor ha bekotom az eloerosito jelet a hangszinre azzal nem okozok zarlatot?Mert az eloerosito gnd je meg a hangszin negativ tapja osszeerne.Vagy nem jol gondolom?
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2017
A hangszínszabályzót csak a testre és a pozitív tápra kötheted be.
Oke koszi akkor eloszor valoszinu azert bugott nekem mert a +meg a - hasznaltam
Hello mindenkinek. Van egy gyári 2 mikrofonos karaoke szett. Sajnos nagyon nagyon gyenge jel jön ki belőle. Egy tda2030 végfok erősítené. De szerintem kellene valami előerősítő vagy mikrofon erősítő még. Tudna valaki valamit ajánlani???
Szerintetek jó ez így, ha 6-8V -al akarom hajtani a végfokot. Marantz-ból ollóztam össze,de kisebb az erősítés mint a gyáriban.Ezért raktam inkább két preamp-ot egymás után.Vagy egyszerűbb, egy sima ME, valami jobb OPA-val?
Milyen végfok igényel 8V-os bemenő jelet?
A 15-szörös erősítéshez túlméretezett a kapcsolás, a 28db tranzisztor már zaj szempontjából is aggasztó.
Azért kell mert kipróbálnám a marantz végfok elvét,amiben a preamp a fő feszültség erősítő. Pl.-PM-11-S2 Olvastam azt hiszem a másik fórumon,"Alkotó" is épít hasonlókat.Remélem jól értem a működését.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |