Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
rajz Asushoz nagyon ritkán van. ilyen irányú biztosíték nincs alapokon vagy nagyon ritkán lenovokon, sonykon stb.. van a leginkább. javítási kisérlet/esély töltésvezérlő környéklét nézd meg elsősorba.
Rendben holnap folytatom a méréseket. A 19v os bemeneten elkezdtem haladni és két sok lábú ic után már csak -0.9v van. Gondolom azoknak kéne kapcsolni de onnan tovább nem igen találtam feszültséget. Ránézésre komplementer fetek de holnap küldök róluk képeket.
Szia!
Kicsit késve itt az ígért kép. A bejelölt részen akad el a 19v.
Sziasztok.
Lenne egy foshiba laptopom ami egyszer csak megadta magat a szervizben azt mondtak alaplap csere. Eladtam alkatreszkent es a srac visszakuldott nekem egy videot , hogy valami nem jo a monitorral. Csak fenyt ad. Mikent lehetseges ez? https://youtu.be/LDS5PKqOsc0
Illetve a kerdes meg az lenne , lehetseges e alaplap halallal a Toshiba feliratig , hogy elinduljon a gep?
Koszonom.
Az alaplap halal az nem egy exact fogalom, de altalaban a sekepsehang syndromat szoktak erteni alatta.
Itt, ha a Toshiba feliratig eljut, akkor a legtobb dolog kell, hogy mukodjon. De nem kotelezo pl. a disk, a bill, a touchpad, az USB, stb,stb. De a videokartya legalabb jo. BIOS-ba be tud lepni a srac? Mert ez lehet billentyuhiba is, ha nem... Az elso alkalommal miert volt kek kepernyo?
Csak egy ötlet. Próbáld ki egy másik, működő akkuval, ha van ilyen a környezetedben.
A lithium ion akkuk nagyon veszélyesek tudnak lenni, mert tűz és robbanásveszélyesek. Ezért egy speciális elektronikát is tartalmaznak, ami túlmerülés, túltöltés és túlmelegedés ellen véd és letílt. Az ic lehet, hogy ezt kontrollálja az alaplap irányából. Másrészt el kellene tudnia indulni akku nélkül (általában). Tehát sanszos, hogy alaplapi hiba.
Volt egy Salellite L670-em. Vonattal ingáztam és mindig nálam volt. Egyik alkalommal fehér vibrálás fogadott kép helyett. Újraindítás után jó volt. Aztán egyre sűrűbben kifehéredett. Utánna csak akku nélkül volt hajlandó normálisan indulni. Aztán úgy sem. Sokszor, ha "tizedikre" elindult, akkor is a Win üdvözlő képernyőig vibráló fehér kijelzőt láttam. Aztán bizonyos programok futtatása alkalmával menet közben is jelentkezett a hiba. Aztán, ha még jó volt, kezdett szétesni, csíkozódni a kép jobb oldalon. Aztán a böngésző is leverte a kijelzőnél a biztosítékot. Aztán 10 percnél sehogy se bítra tovább.
Na ezután jött a szétszedés, takarítás. Mivel már cserélt volt az lcd panel, a csatlakozó ragasztós része engedett és kicsúszott félig. Összerakás után minden jól működött. Ezt követően 1500 km-et utazott és megint előjött a hiba. Megnyomkodtam a kijelző burkolatát a csatinál és azóta jó.
Akkor lehet visszarendelem a gepet hatha nem alaplap problema van vele hanem valami egeszen mas.
Koszonom.
Ha a BIOS bejon, akkor mar olyan oriasi alaplaphiba nem lehet.
Tehat akkor nem bootol? Odaig eljut? Valami oprendszer, Linux,DOS,Win9,XP sem megy vele? Mert elvileg alaplapi kontroller is siman lehet baja, akkor valoban nem tud beszelgetni a diskkel. Ezert kellene kiprobalni sokfele bootrol. Pl. a CD/DVD felporog es kattog-e a bootolaskor, ha be van allitva? Ha semmirol sem akar bootolni, akkor szivas. Ha jol emlexem, az volt a baj, hogy a kepernyo nem megy. Video alapjan megy. A gepet pedig hibaskent, alkatresznek hirdetted a leveled szerint. Akkor mi a gondja? A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2017
Azt mondtak a szerviben ,hogy az alaplap bekakkantott. Egyebet nem tudok.
A faszi kiprobalta masik kepernyovel es azzal megy a bootig talan tovabb nem. A sajat kepernyojevel nem megy nem mutat semmit nem kommunikal.
Ha ugyanaz a lap egy masik kijelzovel megy, a tieddel nem, akkor a kijelzo hibas, nem?
Akkor visszavezettuk a problemat az elejere...
Ez igy logikus lenne , de nem megy tovabb a biosnal. Valoszinu vissza fogom kerni a gepet es megnezem vagy megnezetem ,mert nem igazan tisztia mi a baj vele , mert ,aki megvette csak dadogja a nyelvet.
nem zárlatos az egyik fet?
gate van feszültséged?
ha alkatrésznek adtad el akkor miért kéne rendes képet adni?
ebbe az állapotba nincs képtartalom csak háttérfény. mi volt a hiba nálad? valoszinű vga hiba
Sziasztok. Van egy Toshiba satellite c850. Nem megyen egy USB sem rajta, és a billentyűzet is csak félig megy, úgyhogy nem tudom újra telepíteni sajnos. Már szétszedtem, kiporoltam, újrapasztáztam. Képernyője működik, már lehetne telepíteni. USB-t mértem, nincs meg az 5V rajta. Mellékeltem a schémát, honnan induljak el a keresgetéssel?
Ha az összes USB halott, és a bill. is beteg, én U301-re gyanakodnék. (nem feltétlen maga az IC, lehet a környéke is) Touchpad jól működik?
Át nézheted U2000, U2404 és U2401-et is. Mérd meg, hogy megkapják-e az EN engedélyező jelet, valamint a hiba jelző OC# kimenet nem-e alacsony. Ezek kapcsolják az USB tápokat.
Az összes USB halott, a touchpad működik. A billentyűzet félig működik, félig nem. Szerintem ez nem függ össze vele.
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude D620-as laptopom ami meghibásodott. A probléma azzal kezdődött, hogy a töltő csatlakozó aljazat kontakthibássá vált az alaplapon. Sajnos nem szedtem szét egyből, hanem így használtam (egy kicsit meg kellett mozgatni a töltő dugóját). Néhány nappal ezelőtt azonban bezárlatosodott, a töltő ledje elaludt amikor rácsatlakoztattam. Ekkor szedtem szét a laptopot. Jól látszott, hogy az egyik pozitív csatlakozó lábánál a kiégett a panel. A méréseim alapján arra jutottam, hogy a kiégés olyan mérvű lett, hogy a rétegek között a szigetelés megsérült, és a tápok között zárlat keletkezett. A problémát úgy tudtam orvosolni, hogy a +táp kivezetéseket elszigeteltem teflon csővel, és mivel egy induktivitáson keresztül haladt tovább a táp, az induktivitásnál leválasztottam a zárlatos részt. A siker nem lett teljes, mert ugyan a zárlat megszűnt, de a laptop szerint nem gyári töltővel töltöm, ezért nem tölti az akksit. Ahogy tájékozódtam, ez az azonosítás a tápcsatlakozó középső ki tüskéjén keresztül történik. Találtam erről valamilyen kapcsolást, de nem sikerült az alapomon megtalálnom: Bővebben: Link A rajz szerint elég nagy impedanciával kellene a kapcsolásnak fogadnia a középső tüskét, és én a laptopomon dióda vizsgálóval kb. egy nyitófeszültséget kb. 0,5V-t mérek, ohmérővel kb. 1K mutat. Már elég sok időt eltöltöttem vele, hogy megkeressem, merre megy a középső láb. Eddig arra jutottam, hogy ez is egy kis induktivitással van a csatlakozóra kötve. Ezt kiforrasztva, a csatlakozónál nincs zárlat (ez nem égett össze más pontokkal). A panel sokrétegű, sajnos nem találom, hová van kötve. Ha esetleg valaki tudna segíteni, ennél a típusnál hol kell keresni a hibát, kérem segítsen.
szia!
pq62 fet-be megy.
Hálás köszönet!
Csak este tudok majd megint foglalkozni vele, de még egyszer köszönöm!
Sajnos nem boldogulok. Amennyire tudtam, visszarajzoltam. A PQ62-es fet egy viszonylag nagy áramú fet, és ahogy nekem kitűnik, valami tápot kapcsolhat. Az előtte lévő kisebb fetek közül az egyik Drain körében lévő ellenállás szakadásba ment át, az egyik kivezetése "eltűnt". Talán 10K-s lehetett.
Amit múltkor írtam, azt annyival pontosítanám, hogy a center pin-en mért kb. 0,5V biztosan nem dióda, hanem ellenállás, kb. 0,5K. Irányfüggetlen, és az ohm-mérő minden állásában ennyi. Azt kell gondolnom, hogy mégiscsak a megégett szakaszon megy keresztül az induktivitás után, és lehetséges, hogy ott megszakadt. Ha esetleg tudsz még tippeket adni, szívesen venném.
Sziasztok a laptopomba meghibásodott egy ic csak sajna idehaza nem találok ilyen ic neve SEMTECH SC413 nem lehetne valami más ic helyettesíteni?
Válaszotokat előre is köszi.
Sajnos távolról többet nem tudok.
Laptopba nem fogsz ithon kapni nagyon semmit fet kondin kivül.
Most akkor dobjam a kukába a laptopom?
Vegyél a elmebajon.
Köszönöm az egyértelmű eligazítást! Ez alapján sikerült a fetet megtalálnom. Az egyik nyákra szerelt kártya alatt volt, elég messze a többi táphoz tartozó áramkörtől, azért nem találtam meg eddig.
Az eddigi vizsgálataim alapján rendben vannak az alkatrészek, csak a hozzávezetés van a föld felé nagyon beterhelve. Megpróbálom a rossz részt kikerülni egy átkötéssel. Még egyszer köszönöm a segítségedet! |
Bejelentkezés
Hirdetés |