Fórum témák
» Több friss téma |
Helló! Tudna valaki segíteni? van egy OK ODL 32250-B típusú tv-m.
A távirányítója már nagyon rossz, szereztem hozzá egy URC-22 típusú távirányítót, de nem találok hozzá kódot. Valaki tudna adni hozzá egy kódot?
Automatikus keresés, amikor kikapcsol megállítod és ellenőrzöd.
Nemrég ajánlottam itt egy olcsó taníthatót URC009 néven. Annyira rendbe rakod a régit, hogy egyszer meg tudj nyomni minden fontos gombot. Ha nem megy, szétszeded és valami vezető anyaggal zárod a gumipogácsák helyét. Megtaníttatod vele, elmented számítógépre is. Ha ez elromlik, veszel egy másikat, betölt és mehet tovább. Még olcsóbb is... A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2016
Ráküldtem az automatikus keresést, több mint 2 órát ültem a tv előtt, nem kapcsolt ki. Mielőtt írnád, hogy nem a tv felé tartottam a kapcsolót, végig arra fordítottam, a kezem az ok gombot volt, vártam hogy kikapcsoljon és leokézzam a mentést. A keresést is elindítottam, 2 másodpercenként vált kódot, minden váltásnál felvillant a távirányító.
Nem láttam még olyan univerzális távirányítót, aminek 2 órájába telt volna végigmenni a TV-s kódok adatbázisán. Ha végzett, abbahagyja a villogást, abba lehet hagyni a TV előtt ülést. Még egyszer is felesleges rányomni, ha nem volt meg egyszer, másodszorra sem lesz meg.
Akkor viszont bajban vagy, mint én egy Sencor TV-vel. Ráengedtem az összes univerzálist automata keresésben. Egyik sem tudta kikapcsolni, de 2-3 alkalommal bevillant a hangerő sáv. Itt megállítottam, végigpróbálva a kikapcson kívül szinte minden gomb meg volt, de nem a helyén persze. Ebből a kódot beadtam az URC009-nek, az egyéb kódra, és lett egy oldalnyi találat. Megnéztem párat, lett olyan, ahol a számgombok a helyén voltak, össze vissza meg van a menü, hangerő, elalváskapcsoló, kép menü, hang menü, stb...kikapcs még nincs. A találati listát görgetve kerestem olyat, ahol más a power gomb kódja (soknál ugyanaz volt, ami nem stimmelt), így kipróbáltam egy Realsafe PTZ117-es sat/dtt kódot. Bingó, a power gomb kikapcsolja! Persze a többi, ami jó, össze-vissza... Ezen a készüléken kívül más nincs az adatbázisban, aminek ez a kikapcs kódja! Felprogramoztam az összes fellelhető kódot a 4 féle távirányítóról. Ami nincs meg a nyíl 4 irányba, OK, Exit. A többi meg van. Sajnos a hangoláshoz valószínűleg nagyon kellenének ezek... Megnéztem az RCCreatorban, ezek a készülékek vannak OK TV-hez (3 féléhez van kép is). Vagy marad amit a múltkor is írtam, hogy annyira életképessé teszed az eredetit, hogy egy taníthatóval megeteted. Ez az URC009 PC-ről programozható, tehát el is menthető a kódlista és 1651Ft+posta, a másik lehetőséged pl. a Lidl-ben most megint kapható Silvercrest tanítható 2650Ft-ért talán...
Nekem ilyen van. (Már többször betettem, az USB-s verzió.) Olyan mint a piros hetes, mindent visz.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2016
Abban az adatbázisában sincs pl. Sencor SLE1957M4 LCD TV. Kb. ugyanazt tudja az URC009 1651Ft-ért, mint a Nippuros 3500-ért. Felraktam annak is a programját, nagyjából hasonló mennyiségű adat van benne, legalábbis azoknál amiket én kerestem gyakorlatilag ugyanazok voltak bennük. Az URC009 verhetetlen áron van ekkora tudással. Sajnos a programja egyedi kódformátumot használ (19 byte hexa), nem találtam meg, hogy mi lenne a neve. Máshol van RAW kód, meg egyéb más nyalánkságok. Ha lehetne konvertálni, akkor valóban mindenhez jó lenne.
Ha innen veszed nincs akkora árkülönbség. Ha a forgalmazót felívod nagyon készségesen segít abban, hogy a fenti készülékekhez hogyan tudod használni.
Már igen régóta nem él ez a kedvezmény sajnos. Csak a netes oldalán fellelhető.
Az igaz, hogy nem mostanában vettem.
Ha megnézed a hozzászólásokat, mások is próbálkoztak. Aztán nem oly rég én is rákérdeztem azért, de nincs kedvezmény. Nem is igazán látogatja azt az oldalt.
Az 1651Ft meg nem 3500Ft, nem mindegy.
Sziasztok! Van egy Daewoo 21CB1TK tip. tv-nk, aminek bedöglött a távkapcsolója. Vettem gyorsan egy univerzálist, mégpedig Hama 4-1, de a megadott kódokkal nem megy az összehangolás. Igaz, néha közben ötöt villan a lámpa, aztán meg semennyit, volt, hogy kikapcsolt a tv, le OK-ztam, de legfeljebb a hangerő szabályozóra reagált. Legalább az AV állásba be tudnám kapcsolni, de azt sajnos a tv-n levő kapcsolóval sem veszi. Itt a Fórumon láttam két kódot, próbáltam is őket (másik 32-vel együtt) az elejükön nullával kiegészítve, de semmi. Én nem értettem meg valamit a használati utasításból, vagy ez a két szerkezet nem hangolható össze?
Nagyon jó lenne, ha valaki tudna segíteni!
Próbáld automatán! Nézd meg a leírásban, hogyan kell elindítani, ilyenkor végigpróbálja az összes TV kódot. Amelyiknél kikapcsol, ott megállítod, kipróbálod, ha jó, akkor ez marad, ha nem, akkor mehet tovább.
sziasztok.
TATUNG V20KCDD távirányító (UT333877) sajnos ez való a tévémhez. Egyébb ötlet a pótláshoz ? köszi
URC 009. univerzális és számítógéptől kódolható! Szinte biztos !
Végre még valaki dicséri ezt a távirányítót!
Ja, most nézem, már régebben beszéltünk erről. A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2017
Sziasztok.
Segítségere lenne szükségem. Van egy (Orion T 23 D LED, T23DLED, T 23D LED ) neveken ismert tv. 1-2 alkalommal padlót fogott a távirányítója , és azóta a programozást elősegítő gombok szinte mind1ike megszűnt létezni. Szétkaptam, de alaplap törést nem véltem felfedezni. Tegnap hozzájutottam egy univerzális táv.-hoz amit lehetne tanítani a másik táv.-ról. De csak úgy ha az adott gombot nyomom. Na de hogy ha nem működik a rég?! Szóval ez kilőve. Kerestettem autómatikusan vele a tvről , ott kb 5-6 kódot kidobott. 2 kód volt jó ami lényegében össze kellene gyúrni hogy legalább a programozáshoz (menü, beállítás, jobb,fel,le,balra , ok..) legalább tudjam használni. A kérdés a következő: Létezik e olyan hogy neten keresztül valakinek a táv.-ját (ugyan ehhez a készülékhez) kamerán keresztül le tudnánk programozni? (tudom merész a kérdés) vagy Ki tudná beszerezni azt a kódot ami teljes táv. kiosztását megadná rá? Válaszotok előre is köszönöm.
Sziasztok! Tudja-e valaki, hogy az 1989 Bang&Olufsen TV-t milyen távirányítóval lehet vezérelni? Esetleg valamelyik univerzálissal amelyik tanítható?
A válaszokat előre is KÖSZÖNÖM!
Szia! URC 009 univerzális !!!
URC2 távirányítót próbálok beállítani Funai LT6-M32BB/6 TV-hez. A megadott kódok meg kb. 100 másféle kód nem működik, automatikusan nem találja meg, kérlek segítsetek
Szia !
Nem valószínű, hogy az URC2 vezérli a készüléket. Ezt tudom ajánlani.: www.eurobeat.hu/taviranyitok/funai/tv/10947-funai-nf036rd-taviranyito-utangyartott
Lehet, hogy az infra dióda hibásodott meg, vagy valami kontakt hiba elképzelhető.
Nézd meg a telefon kameráján keresztül, hogy villog-e az infra LED a végén!
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy egy Well-RC06 -os univerzális távirányítót, hogy kell készülékhez programozni?
Sziasztok!
Szenvedek egy android mobillal vezérelt IR távirányítóval ami nem igazán akaródzik működni... Nos, a neten fellelhető megoldások egészen egyszerűen a fülhallgató kimenetre antiparalel kapcsolt 2 db IR LED et javasolnak. A gondom az hogy így az istennek se hajtja meg a mobil a LED eket, nem is értem másnak ez így hogyan működik? Már csak azért is mert azon a kimeneten ugye a hangfrekis jel elvileg szinuszos és nem négyszögjeles ami kéne. Ha megfelelő lenne a teljesítmény és egyáltalán meghajtaná a kimenet a LED eket normálisan, akkor esetleg működhet(ne) mert a szinuszos jel elvileg tartalmazza a vivőt és a kódolást, a szinuszos jelalak miatt viszont max járulékosan működhet véleményem szerint. Én azt találtam ki hogy egy egy tranzisztoros erősítővel megemelem a kimeneti jelszintet és utána egy schmitt triggerrel "vissza négyszögesítem". Meg is csináltam a kapcsolást de nem működik a dolog, legalábbis nem vezérli a kütyü se a TV t se más eszközt. Az IR LED ek villognak, a kamerán keresztül látszik csak éppen nem csinál a cucc semmit... Szenvedett már valaki hasonlóval? pl. ezen a videón a "mezei változat" is gond nélkül működik... A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |