Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Ha az áramkörnek nem gond a Darlington, akkor mehet.
Nem vagyok a helyzet magaslatán ennyire.
Ez, egy 1-15V ig szabályozható kis tápegységben van. (lenne) A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2017
Mutasd már meg azt a nyomorult tápegységedet!
Majd csinálok képet. Nem az enyém. Rendkívül primitív valami.
A 214-nek nagyobb az áramerősítési tényezője.
Hangerő-szabályozási problémát okozhat, magas bemenő jelszintnél torzítást, ha túlhajtja a következő fokozatot.
Illetve látom, hogy a kisebb került be, tehát fordítva, egy kicsit kevesebbet kaphat. Persze a szórásuk miatt, lehet, hogy nem észrevehető a különbség. A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2017
Sziasztok!
Van egy generátorom, amiben a következő tranzisztort találtam eredetileg beszerelve: FW26025A1 Ezt sajnos nem találtam meg, hogy honnan tudnám megvenni, a tme és a hr oldalát néztem illetve természetesen a hestoret. ![]() Tudnátok abban segíteni, hogy hol lehet annak utánanézni, hogy mivel tudnám helyettesíteni a fent megnevezett tranzisztort? A fent található két link-et már próbáltam, nem ismeri ezt a tranzisztort. A tranzisztor adatlapja: FW26050A1 Köszönöm előre is a segítséget! ![]()
Köszönöm!
Olvastam a két adatlapot, és egy két értékben látok eltérést a kettő között. Én, mint laikus, meg tudom a továbbiakban állapítani egy adott alkatrészről, hogy helyettesíthető-e, vagy komolyabb ismereteket igényel ez? Van esetleg 3-4 főbb paraméter aminek meg kell felelnie, a többi már csak járulékos, vagy azért komolyabb ez a dolog?
Itt két fő paramétert kell figyelembe venni, a maximális C-E feszültséget és a maximális kollektoráramot. A cseretípusnál mindkét érték kissé több, ezért jó lesz.
Sziasztok!
Van egy erősítőm, amiben a végfok tranzisztorok zárlatosak lettek és sajnos nem kapok ilyen típusokat. 2SD718 és 2SB688 Mivel tudnám helyettesíteni őket?
Van egy sárga fejléc a téma tetején, abba kell beírni a keresettet, és lőn!
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2017
Amiket az oldalak kidobnak, azok alacsonyabb feszültségűek, frekvenciájúak és még a tokozás sem stimmel.
Módosítás: már nem lényeges, az egyik alkatrész kereskedésnél be tudják szerezni az eredeti típusokat. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2017
Szia!
Szerintem pedig kaphatóak: Bővebben: Link. Ez a tokozás pedig beilleszthető az eredeti helyére. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2017
Üdv Mindenkink.
Szeretném megtudni, hogy ennek a tranzisztornak: KRC102S szeretném megtudni a helyettesítőjét. Nem értek hozzá, hogy melyik jó helyette de tudom, hogy ezt kellene kicserélnem. Nincs rajta kimenő feszültség, azaz nincs mérhető feszültség az STPOWER-en, pedig kellene tehát rossz csak nem tudom mivel pótolni. Köszönöm a segítséget.
Szia!
Az említett tranzisztort reprodukálhatod bármely általános célú kisteljesítményű NPN tranzisztor (pl. BC546) és 2db 10k ellenállás segítségével, mint azt az adatlap is mutatja Bővebben: Link. Ettől még nem lesz feszültséged STPOWER ponton, mert az egy bemenet.
A baj az, hogy ez igazából nem is tranzisztor, hanem egy egyszerű integrált áramkör.
Kapcsoló tranzisztoroknál szokás, a bázisba egy soros, és a bázis emitter közé párhuzamos ellenállást kötni. Ezek az ellenállások vannak integrálva egy BCxxx típusú tranzisztor köré. Mivel SMD kivitelről van szó, ezeket az ellenállásokat utólag beépíteni nem lehet helyhiány miatt, ezért ezt az alkatrészt helyettesíteni nem nagyon lehet. Adatlap.
Hangsúlyozva, hogy szerintem nem egyértelműen kell cserélni ezt az alkatrészt, itt egy helyettesítő: PDTC114ET, amit látok a hazai boltokban.
Köszönöm a válaszokat megpróbálom reprodukálni tranzisztor+ellenállással, saját részre lesz; és ha működik akkor pedig talán valamikor rendelek bele amit reloop ajánlott.
Azt szeretném meg kérdezni, hogy hogyan és hol tudtad ilyen hamar megtalálni a "helyettesítőjét" én azt sem tudtam hogy fogjak hozzá és hol.
Szerintem innen.
Adatlap keresés: Gooogle: <típusszám> datasheet Helyettesítő keresés: Gooogle: <típusszám> replacement A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2017
Van fent a sárga mezőben egy "Keresztreferenciák" link, oda beírva a típust nagy valószínűséggel kapsz ötletet a helyettesítésére.
Ez az alkatrész Digital Transistor néven ismert és a beépített ellenállás miatt hívják RET (Resistor Equipped Transistor), vagy BRT (Bias Resistor Transistor) tranzisztornak is. Ezen keresőszavakkal már bőséges a találatok száma.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |