Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nekem PL500(504) PP-nél 310V anódfesznél 6*360menet a primer 0,3asból,és 4*37 menet a szekunder 0,9-esből.Két-két szekunder sorba,majd azok párhuzamosan vannak kötve 4 Ohmra.
A vas SM85B hiperszil.Szkóppal mértem,20 W szinusz jön ki,ekkor még torzítatlan a szinusz.(szemre) Az erősítő pentódás beállításban megy,de mivel osztott a primer,köthető ultralineárba is 33%-ra. Remélem segítettem. üdv
5C4Sz orosz kettősdióda fűtését nem tudja valaki pontosan? Elvileg ez az amerikai 5Y3 megfelelője,legalábbis ábkompatibilis vele, az 5 Volt 2 amper, valószínű az orosz is 5 Volt, az ötös szám miatt, de biztosra kellene tudnom, mert most számolnám hozzá a fűtést. Mehet ez is 2 amperre?
Nem igazán jó kép , de olvasható .....
Talán így jobb , az előző kiegészítése ...
Köszi! Én is kerestem, de nem találtam! Az anódfesz viszont el van írva, nem 50 V , hanem 500
![]()
Lényeges , hogy a P1 500 menettel kezd az az alsó tekercs ......, kicsit érthetöbben átrajzoltam
Ha nem látszana igazán .....katt ....
Szívesen
Többi stimmel . Ha úgy írod be ...5C4S akkor könnyebb ....
Úgy írtam ...
És most beírtam mégegyzser, és első oldal ez volt ![]() ![]()
Húúúúúú , rosszul írtam az 550 menet az első és úgy tovább ahogy a rajzon ..
Az a 150 menet , de ha beüzemeled , kipróbálhatod a 100 menetet is 8 Ohmra , felülillesztett lesz , de kissebb torzítást kéne produkálnia .
Nem tudom máshogy hoyg lehetne???? A postaköltséget természetesen állom! Merre laksz? Milyen megye?
Néztem, de földrajzból gyenge vagyok
![]() Na rákerestem faludra! Hát nincs valami közel...
Térképet nem tudom hol van, azt meg mindig elfelejtem, hoyg a neten minden van
![]()
köszönöm szépen a válaszokat, tök jó
a köv. kérdésem az volna, hogy valahol írtátok, hogy ez 20W-os erösítőhöz jó, de a kapcs. rajz 30W-os, ez nem gáz?
Elő kellett vennem a tekercselőt, így hát csináltam 1 képet.
Egyszerű megoldás számlálóval , akkus fúró motorja hajtja , állítható ford , előre hátra ,lábpedál ... sajna kézi vezetéssel. Hál.trafót tekertem vele , 2 óra alatt kész lett , kimenő már hosszadalmasabb .
Nekem van 1mm-es textilbakelitem jó sok. Kell?
Ok. Intézem Neked, holnap levágom.
Na kész lett a hálózati trfaó, de eléggé zúg szegény, de jobban már nem tudom összébszorítani a bilincseket. valami javaslat???
Csíkos
![]() Azt nem tudom, hogy mennyivel gerjesztem, mert direkt a vashoz ajánlott adatokkal számoltam ( Ferenczi Ödön - Tápegységek amatőröknek ) Egyébként semmi baja, minden fezs megvan, lehet terhelni, csak zajos ![]() ![]() DE tudom,mert ez is meg van adva : 1,78 Tesla ![]()
Egy zavarokra érzékeny csöves erősítő tápjában nem kell ennyire kigerjeszteni a vasat. Igaz hogy kisebb a teljesítmény de a mechanikai zaja a trafónak kissebb és kevésbé szór. De mivel már meg van tekerve már csak azt tudod csinálni hogy ősszeválogatod a C-ket hogy melyik fekszik jobban össze a másikkal. Vagy az elkészült trafót hőálló lakkba mártod. Mást én sem tudok mondani sajnos.
De jól vannak összeillesztve a vasmagfelek, mert csíkos a trafó
![]() Sztem a tekercs zizeg ... Nem tom, ha megleszneka végleges szorítók, mert most csak ideiglenesek vannak, akkor belemártom sellakba, én sem tudok jobbat kitalálni ... De ha ez így marad, akkor hangosabb lesz a zúgás, mint az erősítő ![]()
Szia Jani!
Mire jutottál a PL508-akkal? Van már valami eredmény, meghallgatás?
Nem, viszont porszem lehet, hoyg ment közéjük ! NA majd hétfőn jön a vasbótba hiltiszalag keskeny, akkor szétkapom, és megtisztítom, ha akkor is zúg ( de ha nem zúg akkor is
![]() ![]() Meg szorosan tekertem, minden sort lakkoztam ... |
Bejelentkezés
Hirdetés |