Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock

Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   449 / 489
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Elég lehet ha a doksijában van valami erről.
Megnézem.
(#) Kovidivi válasza kly hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Ha jól értem: fogod a PIC DAC-ját, ezt erősíteni akarod esetleg duplájára (ha kell), ezt az esetleg erősített feszültséget pedig rávezetni a dcdc FB lábára, ahova a kimenetről van egy ellenállás osztó is? Tehát a feszültség osztón levő feszültséghez adsz hozzá még? Ide nem kell erősítő se, az ellenállások arányával be tudod állítani a határokat. PIC-ről kis értékű kell, a fesz. osztóba pedig nagy. De nem az volt, hogy a műveleti egyik bemenetére megy a PIC-ről a referencia feszültség (RC tag után), a másik bemenetére a dcdc kimenetén levő ellenállásosztó, a kimenete pedig a FB-t hajtja meg mondjuk soros 100 ohm-on keresztül? Vagy ha két osztó van a kimeneten, akkor az egyik megy egy-az-egyben a dcdc FB lábára, a másik a műv. erősítő bementére, a műv. erősítő kimenete pedig diódával vagy lehúzni tudja (emelni a feszültséget), vagy felhúzni tápra (tehát tiltani a dcdc működését, ergo csökkenteni a feszültséget)? A műv erősítőt miért a dcdc kimenetéről akarod megtáplálni? Ha nincs feszültség, nincs szabályozás sem.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2017
(#) patexati válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Dobj már egy mórickarajzot légy szíves! A pic az 3,3V szinten megy..
(#) Kovidivi válasza patexati hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Amíg nincs eldöntve, hogy legyen, addig felesleges. Rajzolni amúgy sem tudok, de szépen leírom, ha van időm. Vagy kly leírja.
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Én tettem be ellenállást,timmert a feszosztóhoz lehessen variálni .. Magyarul van egy beállítás ezt lehetne csökkenteni az fb lábat egyre jobban kell tápra húzni??
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

6.10 beta nagyon buggos..Amit látok belőle az,hogy a dátum jó de az időt nem is szinkronizálja megy körbe minden féle viszi magával..Mára ennyi..
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2017
(#) Mircsof válasza patexati hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Nálam a a 6,10 nem is volt hajlandó elindulni.
Egyébként a WP és a motor az én esetemben együtt 1,2A áramot vesz fel 5,4V tápfeszültséggel. Ekkor teljes fenyérövél mennek a ledek fehér képpel.
Sajnos nem volt tápom amivel forgatni tudtam volna, mert az előzőt odaadtam a tulajdonosának, ezért most építettem egy másik Pc tápból átalakítottat.
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Márc 27, 2017 /

A müv erősítő költöztetésén agyalok mert nincs hely.Azt gondoltam ha elég az egy csatornás odafér a dc konverter mellé (most a pic-nél van messze) A motor és a wpover is akkor úgy lesz kivezetve mint az audio egy 5 pines mama tüskesor hüvely mely széle nem lóg ki de ezért oda semmit nem tudok tenni mert a nyákra az alsú rétegen ráfekszik.. Ugyanezt a megoldást képzelem el a portok kivezetésére a kártya felőli részen és ide lehetne rádugni egy előlap szerűséget melyen lenne a tsop,led,fénymérő,nyomógomb,meg amit még gondolsz esetleg..A kártya helyén lehetne kis lyuk kivágvaígy koppanásig rá lehetne dugni a pi szélességéig és lehetne elé tenni majd valami előlapot mi kb úgy jönne ki,hogy a kártya kicsit kilóg,hogy meg lehessen fogni..De aki kábellel máshová teszi az is megoldható..A pi-ben nem jó helyen lenne a tsop,fénymérő stb amúgy sem..
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2017
(#) kly hozzászólása Márc 27, 2017 /

Gyógyítottam a 610 et teszteljétek.

Vért izzadva csináltam helyet egy 10 pines ide csatinak az lenne elől de a szalagkábel csatlakozó miatt előre kellett hozni egy rasztert így kilógna a kártya felől kb 1,6mm-re Hagyjam ezt bent vagy legyen egymásra ragasztott két 5 pines mama a portok kivezetéséhez?

ÖCSI.PNG

(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Márc 27, 2017 /

Ha úgy érzed akkor ezt a fordulatszám szabályzós dolgot elengedhetjük és akkor lesz több hely.
Úgyis bizonytalannak érzem a működését. Simán beállítja mindenki magának a fordulatot a fesz osztóval.Rád bízom. Egyébként fasza lett

Valami csavaros távtartós összefogás nem kell szerinted? Így egy db forgáspont van és lifeghet a panel!?
(#) kly válasza kly hozzászólására (») Márc 27, 2017 /

Majd figyeljetek az új pconfigra !!!! bootcode -ban már az van ill 6.10 es kernel

Van egy timezone paraméter itt nekünk 2 -t kell beírni nyáron 1 et télen.
Később lehet megcsinálom automatára.
Ébresztő is működik kipróbáltam.

Átraktam a müveleti erősítőt az már majdnem kész maradhat rajt max nem lesz használva ha nem jó..A fénymérő osztót az előlapra teszem úgy jó? pi PWM kivezetését vigyem a kivezetésre vagy csak GPIO portot ? Nem mindet tudom szerintem kivezetni mert nem lesz hely már a 10 pinen sem..A 610 most fut csak te nem előre állítottad az óra nyári időszámítását hanem egyel vissza így két órával késik csak

A PWM sima GPIO.

Töltsd le újra a bootcode pakkot abban azóta frissült pár dolog.

Már megy
(#) kly válasza Mircsof hozzászólására (») Márc 27, 2017 /

Szia

Lemértem.

klymegol.jpg

Nem lett elég a 10 pin sem beleerőltettem egy 12 pint .A GPIO 17 az ki lett hagyva mivel nem kompatibilis teljesen ne kelljen használni.. Az előlapra nem tudom mit tervezzünk? Kell rá 5 Volt is mert ha elég a 3,3V csak és a GND akkor még van egy port a pin azt is rá tudom tenni ..Most van a csatlakozón 3,3V,GND,4 db GPIO,4db port a pic-ről plussz egy amelyen van egy feszültségosztó az öcsin a fényméréshez.Lehetne rajt dedikált nyomógomb több is ha 5db lenne akkor joystick szerűen lehetne esetleg használni..Mi a véleményed vagy ötleted neked?

Ez jó lesz így szerintem. a Joy-t nem értem! Játszani akarsz ? Lehet.....

Esetleges menükezelésre gondoltam de te tudod hogyan haladsz tovább ..Mit tegyek rá ezért érdekel..

Értem. Most még biztos nem lesz ilyen belső menü.
Viszont ha akarsz IR ledet meghajtani valamelyik porton akkor azt csak FET -en keresztül lehet.
A PIC egyik portja ami odamegy legyen FET vezérelt.
500mA es SO23 FET elég. És kell áramkorlátozó R is a FET Gate hez és a LED hez is.

Ok! Ráteszek egyet..Nyomógomb akkor mennyi legyen és kontroll led?Vagy legyen rgb a led?Milyen fajta fetet használjunk? A szintillesztőbe is olyat teszek akkor ami még nincs kész..

Szerintem ezt már kívülről kéne eldönteni hogy mi lesz LED vagy nyomógomb , te csak vezesd ki a portot. Majd kívülről húzzuk fel (vagy beülről PRG ból) . Így lehet bármi.
GND ből legyen sok az fontos !!!
HA LED lesz kívülről kap majd korlátozót.

Te csak tegyél egy soros 0805 padet minden GPIO kivezetéshez. MAX ha ne kell 0ohm lesz betéve. Vagy ha nem használt a port akkor nem kell beültetni így nincs veszélybe a port véletlen zárlat miatt. De ha fér m ég belülre is tehetsz 0805 felhúzó PAD eket.

Kettő pin GND akkor..Legyen P fet? 5V-hajtaná a ledet és így nem kell akkor az 5 V -ot kivezetni..

Tettem az összes portra védőellenállást.. Álom lesz majd a beültetés

Nem látom a DS portját

ICSP ről , leveheted a nem használt lábat.

A DS oda lett rakva a mikrousb fölé az a képkivágás után került oda..RC2-re megy a data láb ,fel kell azt húzni?A kondi makrója nem tudom jó e mert nem találtam adatlapot csak saccoltam,hogy 12mm lehet..

Nagyon rossza a felbontása a képnek nem tudok belenagyítnai.

Ne nézd már sok minden változott majd ha kész lesz nyersen akkor elküldöm a layt ott tudod nézni majd tesz funkcióval és az oldalak is ki be kapcsolhatók..

Nekem lay-t hiába küldesz , gerbert küldj. Gyártani is csak abból tudnak.
Legyen külön keepout is hogy tudják kontúrmarni.
A panel tetejéről meg majd szedd le az összes solder maskot a viakról

RA5 jó lesz egy P-fetet teszek +5V-ra az megy a kivezetésre? Minden kivezetésnek van felhúzója és védőellenállása..Ez a rész kész.. Szintillesztő kell még rá..Persze a maszkolás majd a végén..
Következő: »»   449 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem