Fórum témák
» Több friss téma |
Szerzel egy megfelelő trafót és bekötöd elé.De egyszerübb egy müv erősítő.
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni hogy ebbe a végfokban a kis tranyót amit a végtranyók mellé kell szerelni ki lehet-e cserélni pl BD139-re? A tokozása miatt kellene.
Hali!
Nem kell kicserélni, tökéletesen fel lehet ragasztani bordára is(pillanat ragasztó) a kistranyót. Én is így csináltam persze ragasztás előtt bekenytem hővezető pasztával... 7 hónapja fogja most persze levettem a bordáról (mert a B5-öt csináltam meg) ALIG akarta elengedni ragasztó !!!! szóval próbáld csak meg....... üdv:Richárd
hellósztok
nem tudja valaki hogy mi lehet ennél az erősitőnél a gond mert csak búg a hangszóró és kivágja a pozitiv léven résző biztositékot egyszer összeérintettem a két tip tanyó bázisát mert ugye ez van a hűtőfelületen akkor kinyomta mindkét biztit azt kicseréltem meg utánna valami végett kicseréltem a kettő tiptranyót és elősször azt csinálta hogy nagyobb kivezérlésnél elkezdett torzitani amit eddig nem csinál most pedig már semmit sem csinál tudja valaki hogy mit kéne benne kimérnem vagy kicserélnem? köszi
pb: Végtranyóid elrepültek a sok red bull-tól, cseréld ki, elvilveg jólesz, de azért mérj rá a többi tranyóra is, főleg BC639, és talán az áramgenerátor tranyóira is...
Nem ragasztok, nem gányolok. Főleg nem keverem a pasztát és a pillanatragasztót. Valaki nem tudja ki lehet cserélni?
oké köszi a választ
az áramgenerátor tranyók azok melyek lennének? mert igy nem tudom köszi
a tip147-esnél 1es és 3-as láb között 620-at ir ka a multiméter és a 2-3lábnál pedig szakadást mutat most ezek jók vagy nem?
bc 548b-t még gyártják én egy hete vettem 10 dbt a bc546c-t nem találom a katalógusomban.
bc548b n ons 30v 100ma 500mw 300MHz to-92 bc546c-t nem gyártják de nem lehet vele helyettesíteni. Mert a frekvenciája csak 100 mhz bc549c n ons 30v 100ma 500mw 300MHz to-92 A frekvencia nem lehet kissebb. A teljesítménye ne legyen kissebb. Megpróbálhatod de zajos lessz szerintem az erősítő vagy a tranzisztor fog szét menni. De nem biztos lehet hogy működik rendesen de kb 20% ot adok neki. Én bc548 c-t használtam a legitronba vettem
Jaj, ne bántsd már lehet, hogy Gyulának nagyon jó a hallása, és nem elég neki a 10MHz sem (természetesen csak vicc)
hellósztok
ez az erőlködő mekkora bemeneti fesz mellett adja le a maximális szinusz jelet 4 illetve 8ohmra?
Többnyire a végfokokat 0dB-es jelszint hatására lehet teljesen kivezérelni. Ez ha jól emlékszek 755mV.
A vegfok erositese 28,5-szeres, vagyis 29dB.
Ebbol szamolhato a vegfok erzekenysege adott kimeneti teljesitmeny es terheloimpedancia eseten.
Sziasztok
Van egy házilag épitett erősítő, amiben ez a végfok "zörög".Stabilá kellene tenni.BDW83/84 van benne.Én szeretnék bele rakni valami nagyteljesítményű Motorola tranzisztort akár TO-3 tokban.Abban szeretnék, segítséget kérni, hogy milyen típust ajánlotok amivel akár 4ohm-on is stabil, házibulikba használják és bírnia kell az igénybevételt. köszönöm
Üdv mindenkinek.
Most tervezem majd megépíteni ezt az erősítőt, mert elég sok jót olvastam itt róla. Kíváncsi vagyok a hangjára. A nyákrajzot szépen "felturbóztam" Sprint Layoutban, így már rajta van rendesen a beültetés is. Nem tudnátok megmondani, hogy mivel tudnám helyettesíteni a T3-as BC548B tarnzisztort? Olyan típusra gondolok ami alapból bordára szerelhető (TO-220 tokozású) és akkor nem kéne felragasztgatni. Előre is köszi...
Pl: BD139-el
Bár kicsit kisebb a betája, így lehet csak a poti végállásában fog elegendő bázisáramot kapni.
Kedves DJ Szabcsa és minden lelkes építő!
Én is megépítettem ezt az erősítőt, aminek a rajzait innen kaptam, köszönet ezért. Én nagyon megvagyok vele elégedve, kb. egy év kellett ahhoz, hogy teljesen kész állapotban lehetett döngetni. Ez főként azért ennyi, mert úgy csináltam, hogy minél kevesebbe kerüljön, így például a trafó is... A doboz úgy érzem, elég igényesre sikerült, majd töltök fel róla képet... Ami még ezen kapcsoláson kívül került bele, az egy sztereó előerősítő hangszínszabbal és balance-al LM IC-vel, és egy ugyancsak innen származó koppanás és védő ák. és rádió. 2008.június 22-én lett kész, azóta folyamatosan használom, bulikon is részt vesz és helyt áll, nincs vele baj! Így aztán azt tudom mondani, hogy nyugodtan kezdjen bele bárki ennek a végfoknak az építésébe, nem fog csalódni, mint ahogy én csalódtam a Quad 405-be. Mindenkinek jó és eredményes bütykölést kívánok! Üdv: Szenes
megemelem a kalapom a munkád előtt
Azta mindenit... Ez nem semmi. Mint egy gyári cucc. Gratulálok
Én is osztom a többiek véleményét, de egy dolog mégsem tetszik. A "csutkára feltekert" Bass poti.
Köszönöm az elismerő szavakat. Ez már a 3. erőlködőm, de szerintem az meg is mutatkozik, hogy ebbe fektettem a legnagyobb energiát, és úgy vagyok vele, hogy megérte. :yes: Hát a Bass poti... ahogy bevittem a koliba, mindenkinek ez volt az első megmozdulása, hogy fel csutira, maga a kép is általuk készült, mert nem hittek a szemüknek, nagy elektrós osztály társak, először az volt a kérdés, hogy hol vettem.. Aztán jött részükről a versengési láz, de aztán feladták. Túl gyorsan akartak megfelelni, aztán észrevették, hogy már a trafó megfogja őket, ugyanis sokallták az árát... Én ebből a szempontból szerencsés voltam, mert kettő került full ingyen.
Ha valakinek kérdése van vele kapcsolatban, készséggel megosztom a tapasztalataimat. Minden jót! Szenes
kicsit off,de elárulnád melyik leírás szerint épitetted meg a hangszinszabályzót?(lm1036)
Szia Vologya! Igen ezzel az IC vel lett megvalósítva... Nekem előerősítővel kiegészített kapcsolásom volt, mert ahogy néztem, itt ezen az oldalon nem olyanok vannak, és ha nagy a bemeneti jelet kap, a végfok torz jelet erősít, szóval erre oda kell figyelni!
node milyen dokumentáció alapján?
lényegében ez volt az eredeti kérdés..(ha tul sokat kérdezek állíts le) )
Hát már tényleg ott beszélünk róla, ahol nem szabad... Nem baj, hogy írsz, amúgy is, én értettem félre. A kapcsolás, nyákterv, beültetés és magyar leírás hozzá nekem évkönyvből volt, hogy pontosan melyikbe, azt már nem tudom, nem akarok hülyeséget mondani, de ha érdekel, holnap este el tudom küldeni PÜ-ben.
előre is köszönöm
megépítettem ezt Bővebben: Link
Csak nem akar működni sajna az égők a tápfesz ágban gyengénken bizonyultak, úgyhoygy az egy felvillanás után tönrement, bekapcsoltam egők nélkül ekko rmindkét biztosíték eldurrant, ehet az egyik hamarébb. dróttal átkötöttem a biztosítékot Most az a helyzet ,hogy a bemenetet rövidre zártam, a kimeneten így 0.7V ot mérek egynefeszültséget, de ha rákötök egy kis teljesítményű hangszórót akkor nagyon búg és füst jön ki belőlle A TIP tranzisztorok és a két ellenállás nagyon melegszik, másodpercek alatt tűz forró. Hol keressem a hibát? |
Bejelentkezés
Hirdetés |