Fórum témák
» Több friss téma |
Mennyi idő után kellett cserélni a "dióda nélküli" kijelzőket?
Egyenlőre maradok az 1 diódás kivitelnél, bízom az akkori tapasztalatodban.
Kingbright 7 szegmenses 2 digites kijelzőm van. Abszolút nem működik, egyik rész sem világit ki. Mikrokontrolleral vezérelem (5V) . Két darabot vásároltam ma és egyik sem működik. Ugyanazt a bekötést használom amit egy másik 7 szegmenses kijelzőnél és ott nem volt gond. Mit csinálok rosszul? Az nem lehet hogy mind a kettő rossz.
A típusa Kingbright DA08-11GWA bár én a neten nem találtam sehol sem leírást rola.... Előre is kösz ha valaki tud segíteni
Bocs, régen nézelődtem erre:
Volt ami évekig bírta, de volt, ami 4-6 hónap után megadta magát. Azt csinálták még, hogy az előlapnál egy alu csíkot odaragasztottak a kijelző alsó részéhez (ahol a chip van), így elég sok hőt elvitt a vékony lemez, már ha érintkezett. Aztán lassan elkezdtek púposodni. Tehát nem azonnal röppennek, de felesleges kínzás meg fogyasztás.
A rendszer már linkelte is ahol megtalálod az adatlapot. Vagy a tápot nem kapja meg, vagy az anód-katód van felcserélve.
pdf
A többi, jól működő kijelződ is közös anódos? Minden esetre a lábkiosztást ellenőrizd, esetleg egy 1k-s ellenállással sorba 5V-ról nézd meg, hogy működnek-e a szegmensek (még).
Kösz a segítséget, valahogy mindig felcserélem az anód és a katód jelentését. Most már működik
Szép napot, Mindenkinek! Keresek VQE11-es és VQE13-as kijelzőkhöz bekötési rajzot. Kérem, aki tud segíteni ebben, tegye meg. Előre is köszönöm. Üdv.: Joe
Parancsolj.
Viszonylag ismert kijelzők, Google ad egy csomó találatot, köztük bekötési rajzokat is.
Ha meg nem adna, akkor fog egy digitmultit és diódaállásban három perc alatt meglesz
Ha pedig az sincs, akkor 5 V-os tápegység és egy 330 Ohm-os ellenállás.
Koszönöm a válaszokat. Közben Én is tovább kerestem és megtaláltam.
Sziasztok!
Az normális, ha kicsit melegszik a TIL-308-as a kijelzőm? Mindenféle ellenállás nélkül kötöttem be mikrovezérlőhöz.
Hello! Egy kijelző melegedhet, de nem túlzottan. Viszont a kontroller kimenetére közvetlen illetlenség Led-eket kötni. Az áramot csak a kimenő fokozat csatorna ellenállása korlátozza. Hogy egy kimenet pld. 20mA-el terhelhető, a egy dolog, de ez nem jelenti azt automatikusan, hogy ez egy időben az összes kimenetre vonatkozik. A kontroller is túl lesz terhelve. Nézd meg az adatlapot, benne lesz..
A TIL308 TTL bemenetű.
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2017
Akkor bocs, nem néztem meg. Viszont amelyikbe benne van a meghajtó, az rendesen melegszik "üzemszerűen is.."
Ahogy nedudgi is írja, ebbeN benne van a vezérlés, a BCD konverter, csak arra lennék kíváncsi, aki használt már ilyet mit tapasztalt. Ugyanis elég beszerezhetetlen és nem akarom tönkretenni.
Köszönöm a válaszod!
Azt javaslom, diódával, a tápIC variálásával próbáld meg csökkenteni a tápfeszültséget. Ellenállás sajnos nem optimális, számjegyenként különböző fényerőt kaphatsz.
Alapállapotban, rossz esetben több mint 0,5W a fogyasztása, ennyi azért melegít egy ilyen tokot. A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2017
Megtévesztettél ezzel "Mindenféle ellenállás nélkül kötöttem be mikrovezérlőhöz." Ezért sima kijelzőre asszociáltam.
Ismerem ezt a fajta kijelzőt, sőt valahol van nekem is egy sor belőle egy panelen. Ez melegszik rendesen, ami már rendellenesnek tűnik. De azért bírja a strapát, bár láttam már megpusztult példányt is belőle. De itt az alaphiba az volt, hogy egyszerűen fogták a meglévő TTL IC csipeket és belerakták, behuzalozták. Így a fogyasztása ennek megfelelően elég magas lett, mert a több csip egymás mellett már jól fűt. Ugyan ez volt a "baja" a 49-es TTL sorozatnak is. nem is gyártották sokáig. Bár idővel okafogyottá is vált a dolog.
Köszi a válaszokat! Akkor nem aggódok, de lehet berakok majd 1-2 diódát a tápfesz elé.
Jaj, és még annyit akartam: vajon miért világít folyamatosan a tizedespontja? A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2017
Nem is kell ellenállás, csak van benne egy sereg dolog amitöl langyos lesz.
Idézet: „vajon miért világít folyamatosan a tizedespontja?” Szerintem szabadon van a DP kivezetés. Kösd le GND-re, akkor nem fog világitani: Idézet: „DP input has arbitrarily been shown activated (high) on every other line of the table.”
Ez el is kerülte a figyelmemet! Köszönöm szépen!
Csatolok egy képet, hátha még valakinek infószerzés miatt jól jöhet. A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2017
Szégyelld magad! Ez a kedvencem.
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2017
Sziasztok!
Nem vagyok valami nagy angolos ezert is szeretnem ha valaki segitene, le forditana, elmagyarazna ennek az icnek a bekoteset. Koszonom! HCF4056BE
Az egészet nem fogom neked lefordítani, de ha elmondod, hogy melyik részét nem érted, akkor azt nagy örömmel.
Igy kotottem be es ment is jol kb 2 percig, utana kzdett ossze vissza mutatni a szamokat.
Ilyenkor keresni kell egy másik gyártó adatlapját (Texas Instruments), amin megtalálható a lábak funkciói. Ahhoz, hogy a bemeneti kombinációhoz tartozó vezérlés megjelenjen a kimeneten, a STROBE lábnak magas szinten kell lennie.
Sziasztok!
Van egy kijelzőm: Bővebben: Link Most balról a második pont világít, de azt szeretném, hogy az első világítson. Mit kellene módosítanom? |
Bejelentkezés
Hirdetés |