Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Itt a kapcsolási rajzaBővebben: Link
Köszi! Majd át nézem, de előbb vennem kell egy multimétert, mivel évek óta nem foglalkoztam ilyesmivel..
Bizonyára az elkók kiöregedtek cseréld a fő táp simító pufferkondenzátorokat.Oszciloszkópal tuti ott lenne az 50-100 hz es szőrösödés..
Megnézem. Szerdától szabin vagyok, szerencsére van egy bontásra ítélt japán végfokom, abból ideiglenesen tudok pótolni ezt azt. Másrészt pontosítok amikor előjön a búgás, akkor el is hallgat az erősítő, olyankor szó szerint úgy viselkedik mint aki végfokos.. 5 perc pihenés után újra szólt..
Up.. Jól látom a google találatokat, hogy még lehet kapni 2n3055-öt? A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2017
Sziasztok!
Fet és a hűtőborda közé szigetelő hőátadónak melyik a jobb, csillám vagy a thermal pad nevű dolog?
Hűtőborda és fet felöl megkenve egy kis pasztával?
Kikaptam a végfokot, elszörnyedtem.. meg kellett volna néznem mielőtt áram alá helyezem..
Sziasztok azt szeretnem kerdezni hogy ezt az erositot lehetne e 35v-rol jaratni vagy kell rajta valamit valtoztatni?Mar meg van epitve a rajz szerint.Segitseget elore is koszonom.
Üdv! Lenne egy Pioneer sa-610-es erősítőm, egyik oldala nem 100-as.
![]() Valamelyik kondira gyanakodnék, de nem szeretném kicserélni az összeset ha nem muszáj ![]() a mellékelt rajzon van valahol a kutya elásva véleményem szerint. De hátha van itt valaki akinek lenne ötlete.. előre is köszönöm az ötleteket pioneer-sa-610
Szia!
Koppanás gátló relé is okozhatja, tisztítsd ki, kimelegedett forrasztások is lehetnek.
Mi ebben a szörnyű?Én ezeken a képeken semmi szörnyűt nem látok ez egy qualiton aet 453 mas bele.Egyszerű 2 n 3055 el.Ha kell ilyen tranzisztorom van vagy 20 db újak..Nem tudom mire használni téves vásárlás volt...
A relé pogácsái elkoszolódhattak.A közelében lévő kondenzátorokat azért nézd át.
Basszus... tényleg az a baja...
![]() ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2017
Igen, de a kondenzátorok bírják el a teljes tápfeszültséget, erre kell figyelni és cserélni azt, amelyik nem megfelelő.
Üdv!
Akkor csak a kondenzatorokra kell figyelni?Semmi ellenallast vagy mast nem kell cserelni?Igy mehet ra a 35v?
Es az normalis hogy nekem melegszik az r5-os ellenallas a 68-ohm-os?
A hűtésre kellene figyelni kicsit. Ez ugyanis az "A" osztályú működés miatt 35V-nál másfélszer jobban fog melegedni mint 24V-nál. Viszont mivel a nyugalmi áram ugyanakkora marad, nem tudod jobban kivezérelni. Tehát nem lesz nagyobb a teljesítmény. Ahhoz, hogy a többlet tápfesz adta lehetőséget ki lehessen használni, szintén másfélszeresére kellene növelni a munkaponti áramot. Az meg azzal járna, hogy több mint kétszeres lenne a hőtermelés. Mivel a végtranyók lapkái és a hűtőborda közötti hőmérsékletkülönbség is duplája lenne, nem is lenne elég kétszeres borda. Én maradnék a 24V tápnál. Itt nem működik az, hogy úgy is hallkabban hallgatom, oszt jó. Ez a hátránya az "A" osztálynak, De ha a hűtést meg tudod oldani, akkor más akadály nem mutatkozik.
Hat a mellekletben van egy borda gondolom akkor az nem lenne eleg neki
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2017
Az "A" osztályból kétfélét ismerek. Van az áramgenerátoros mint ez, meg a push-pull. Azt írják az "A" osztályra, hogy a hatásfoka 50%. Természetesen ideális esetben. Viszont azt nem teszik hozzá, hogy ez csak a kimenőtrafós (folytótekercses), vagy a push-pull topológiára igaz. Ennek a te általad épített áramgenerátorosnak legfeljebb 25%. Tehát az "A" osztály kedvező tulajdonságait meg lehet tartani úgy, hogy topológiát váltasz. Ekkor fele akkora hőt termel ugyanakkora kimenő teljesítményen, de a végfok végig "A osztályban marad. Tehát a mostani bordákkal elmehetsz 2X20, vagyis 40V-ig. A 35V az bőven belefér.
Tudnal ajanlani egy push pull kapcsolast?A jlh az milyen azis push pull?
A JLH az igen. Nem teljesen használja ki a lehetőségeket, ezért azt mondanám, átmenet az áramgenerátoros és a push-pull között. Bár amikor beírtam a gugliba hogy JLH, egy egész kellemes látvány fogadott. De vissza az erősítőre, szerintem ideális az a JLH 35V-ra. Viszont megépíteni állítólag nehezebb, mert válogatós a végtranzisztorokra. Most dolgozom, de megnézem otthon van-e valami rajzom bevált "A" osztályú push-pullal.
Rendben ha talalsz amit nem olyan nehez megepiteni akkor azt megkoszonnem
![]()
A csillám a jobb, de az alu oxid kerámia még jobb
Köszönöm a sok reagálást! De nem teljesen világos mert egyik oldalrol ezt kaptam a másik oldalrol pedig azt!
De összegezve! Ha van egy 12-24V ajánlott 15V erősitő 2x50w 1x100w én ezt 15v 6 Amperral hajtom (tehát alulhajtva) és 2 darab 50 wattos full range ès egy darab 100 wattos sub ot teszek rá, akkor emberi körülmények között sem az akksimnak sem az erősítőmnek sem a hangszoroknak nem lehet semmi baja!
És kihegyezve a másik felét a kérdésnek... ha kicsit alulvan hajtva az erősitő akkor csak a teljesítmény (konyha nyelven) a hangerő fog csölkenni ugye?
Nem lesz baja nem feltétlenül jár hangerő csökkenéssel,inkább a torzítás fog hamarább belépni pl a basszusbeütéseknél..De ez nem akkora "alul hajtás" hogy sokkal többre kellene számítani 24v on...Egy step up inverterrel megoldható a 12 ről 24v ra feltranszformálás nem annyira drága egy ilyen.Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |