Fórum témák
» Több friss téma |
Szia, LCDHype -al minden megoldható:
Bővebben: Link (az elso hozzászólásban a -->here<-- -re kattintva láthatsz egy kis videót. Az LCDHype Gallery -t is átnézheted.
Hy!Kb egy ilyenre gondoltam nehéz lehet egy ilyet megépíteni?Lcd
Szia!
Ránézésre pont erről a kapcslásról írtam itt egy cikket, az LCD kijelző a PC-re címmel. Ha nagyon egyszerűen akarod megcsinálni, nyák sem kell hozzá, csak ráforrasztod a kijelzőre a megfelelő kábeleket. Itt egy oldal, ahol ez le van írva Link. Én ez alapján építettem meg az első ilyen kijelzőt a gépemre, és ebből írtam cikket is. Így nem olyan nehéz megcsinálni, csak egy kis forrasztgatás az egész szinte.
Szia zoknee!
Leszedtem a cikkedből két db eagle fájlt és valamiért csont üresnek látom a 4.16r2-es progimmal. Szépen megnyitja, nem kiabál semmiért, csak éppen csont üres a kijelző az sch és brd-nél is. Mitől lehet ez? Valami verzió eltérés?
Ez marha jól néz ki!De ezt nekem nemlenne egyszerű megcsinálni...Ha valaki megtudná nekem csinálni az nagyon jó lenne természetesen nem ingyé gondoltam..
![]() És amúgy ehez kell valami progi nem?Nemcsak simán bedugni és megy...Valamivel vezérelni is kell nem?
Hát ez jó kérdés. At lehet hogy 4.15-el rajzoltam még, de nekem most 4.16 van, és teljsesn jól megnyitja. Ha gondolod elküldöm emailban.
De amint írtam, lehet simán a vezetékeket ráforrasztani a kijelzőre. sokan úgy csinálták meg itt a fórumon, de a fantáziád szab határt, hogy kötöd össze őket ![]()
Igényesen szeretem elkészíteni a dolgaimat
![]() Elkérhetem mailben? Nagyon szépen köszönöm! ![]()
Beírom ide is a megoldást: 4.11-es eagléval sikerült megnyitnom végül.
Sziasztok
En is megepitettem a kapcsolast, LM035L tipusu kijelzot hasznaltam.Ez egy 2x40-es kijelzo, de az a gond h valamiert nem mukodik.Bekapcsolaskor a kijelzo felso sora teljesen kigyul, de miutan az LCDSmartie-t elinditom kigyul teljesen a masodik sor is, es elhalvanyul az egesz kijelzes. szerintetek mi lehet a gond? ![]()
Sziasztok .meg tudnátok mondani ,hogy ez miféle kijelzo.
ahogy néztem 2x16os kijelzo szintén 14 kivezetéssel. csakhát hol az 1es kivezetés?
Hali!
Ilyen minőségű képről nem lehet megállapítani... Nincs ráírva a típusa? Ha megvan, akkor adatlapot kell nézni, abban minden benne van.
semmi szám nem volt rajta de a display elektronic oldalán találtam hasonlot de talán elszállt a kijelzo mert meg se mukkan.csak probára kellet ,de már sikerult beszereznem egy jot is ami simán mukodik,és van led háttérvilágítása.az elozonek nem volt.
![]() egyébként koszonom. Jozsi
üdv!
az lenne a kérdésem, hogy milyen anyagból készülnek ezek a laptop kijelzők?
Sziasztok!
Vettem egy 4 soros hd kompatibilis kijelzőt. Bekötöttem a printer portra, úgy ahogy az LCD kijelző pcre cikkben írták. Induláskor kétsornyi négyzet szépen megjelenik, majd elalszik. Majd elindul a gép, ekkor üres, csak háttérvilágítás van. Az LCDSmartie-t elindítva megint kockák vannak, és ezek kb 20másodpercenként villannak néhányat, de semmi értelmes nem jelenik meg. ![]() Mi lehet a baj? (Amikor villan akkor középről frissül két irányba)
Bocs elfelejtettem: A két poti lespóróltam, csak a testre kötöttem azokat a lábakat helyette...
Hali
LCD válogatja... a Vo lábra a kontrasz feszültségét kell állítanod. Ez függ a Vdd-től is. Néha tényleg elég ha a GND-re kötöd, de hivatalossan, ha nem adsz neki külön tápot, akkor a Vdd és a GND között egy pótméter kell, amivel be tudod állítani a kontrasztot. Persze azért rakjál ki valamit a kijelzőre, mert a semminek is van kontrasztaja ![]() Van olyan LCD, amire elég egy kondi a VDD és a Vo lábra. Van jópár karakteres LCD-m de mindnek máshol van a Vo szintje... Ne hagyd ki a potit.
Hello!
Mivel indulásnál a fele kijelző sötét, ezért a kijelző maga működik, és az sem gond, hogy testre kötötted őket, mert vagy elszállt vlna a világítás, vagy nem lenne kontraszt, vagy mind2. Hogy a kommunikációval mi baj van, hirtelennem tudom. itt a fórumban nálamnál jobban hozzáértők leírtak egy tesztelési metódust, és talán még tesztprogramot is írtak a hasonló hibák felderítésére. Szerintem nézd végig a korábbi hozzászólásokat, hátha megtalálod a megoldást.
kiveted egy dvd kijelzőt de nem tudom hogyan lehetne beüzemelni pc re szetretném rákütni olyan szép amikor a dvd én müködöt itt a kép róla
Nem találtam meg a tesztelési metódust. Segíts légyszives!!!
Hello!
Stadi jobban képben van az lcd-vel kapcsolatos hibákkal, ahogy én látom. Itt egy link egy hozzászólására, itt van egy alaplapi lpt port ellenőrző progi: HSZ A fórumban kb a 11-12. oldaltól indul az a rész, ahol Stadi mindenféle jó ötelteket és segítséget adott a töbieknek. Én még nem találkoztam ilyen gonddal, mint a tied, nekem eddig minden kijelzőm pöccre indult. Sajnos hirtelen nem tudok sokkal többet segíteni :nemtudom: Üdv
Próbáld meg az LPT portot BIOS-ból EPP 1.9 -re állítani.
Köszönök mindent, most sikerült!!!
![]() A probléma a következő volt: Nem tudtam a lábkiosztásokat, sem azt, hogy milyen kijelzőm van, s az egyik Hobbielektronikás cikben egy ilusztrációs ábrán láttam, hogy bentről kifelé számozzák a lábakat. Egy picit furcsának is találtam, de mivel az enyémen nem volt számozás gondoltam jó lesz így. Nem volt jó! Majd megnéztem milyen számok vannak a kijelzőn, s rákerestem az adatlapjára. Fordítva kellett volna kötni. A 204b tipusú lcd-ken kintről befele megy a számozás. Persze nem lett semmi baja mert eléggé szimmetrikus a tápfeszelosztás... Beforrasztottam egy 50-ohmost is a 100 ohmos fényerőhöz, de eléggé halovány, lehet, hogy leveszem. További jó netezést nektek!
Szia!
Nekem is van egy hasonló DVD kijelzőm... Majd utánanézek, milyen tipusú, mert a kábele is olyan, mint ami a képen van
Helosztok!
van nekem 1db 2x20 karakteres LCD kijelzőm, Mai nap rá szerettem volna kötni a gépre de totálisan semmi... Port95 + LCDSmartie val próbáltam, esetleg tudnátok adni valami ötletet hogy hol keressem a hibát? A típusa: MDL(S)-20265 (HD447800A) Egyébként az R/W lábat (3.) hova kell kötni? Van egy rajzom amin a földre megy, meg van még1 amin az LPT 14-es lábára. Amúgy ezek a lábak mik?: V0, RS bár a V0 ha jól emlékszem akkor a kontraszt. Itt az LCD adatlapja: Bővebben: Link
Az R/W az írás/olvasás, ha földön van, csak írni lehet a kijelzőt (én mindig így használom). A Vo az LCD-kontraszt, általában föld és tápfesz közt változtathatóra kell megcsinálni egy potival, és azzal beállítani a jól látható kontrasztot. Tápfeszültséget honnan kap az LCD?
Szimplán a pc 5V -járól a Molex csatiról vettem.
jéé tényleg ![]()
Ha a kontrasztot tekergeted, akkor látszik, hogy a karakterhelyek (vagy legalább egy részük) sötétedik/világosodik?
Nem
![]() De a kijelző tuti jó, mert akitől vettem előttem próbálta ki. A kontrasztnak 20K-os helipotit tettem be(ez volt ithon) Első bekapcsoláskor bejött egy "A" betű de semmi, már néztem nem-e kontaktos, de nem.
Ezt találtam:
Bővebben: Link Bitzosan jól kötötted be (a két sor lábat nézd meg, hogyan számozódik)? Az adatlap szerint 5V tápfesznél 3.9-4.5V kell az LCD-nek, ami a Vdd-től mérődik. A Vo-ra tehát a GND-től 0.5-1.1V-tal magasabb. GND-re letekerve a Vo-t már egészen sötét lesz a kijelzés. |
Bejelentkezés
Hirdetés |