Fórum témák
» Több friss téma |
Szia
Szegedi tapasztalat a kémény túl magas, nincs meg a megfelelő füstgáz áramlása. Ha a burkolat a zárt részről le van véve hibátlanul működik. Füstgáz méréskor minden érték rendben volt? Roland
Szia,
Nem volt még füstgáz mérés. A burkolatot levéve majd kipróbálom. A fura az, hogy ősszel gond nélkül ment, bár volt 1 időszak, amikor a burkolat nem jól lett visszarakva, lehet hogy addig falsot szívott és azért volt jó. Én mindig ügyeltem, hogy helyesen tegyem rá a burkolatot. 2008-as a telepítés, elképzelhető, hogy azóta végig ezt csinálta a kazán, mert túl magas a kémény? Ma d.u. jön a buderusos szerelő, megkérem majd hogy csináljunk füstgáz mérést. Ha ténylegesen túl magas a kémény, azon lehet kulturáltan csökkenteni? Vagy az ilyen szerelt kéményeket nem lehet variálni? Köszönöm előre is.
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni!_2006-ban gyártott kombi gázkazán 100-l meleg víz tárolója sajnos kilyukadt, perforálódott. kérdésem, hogyan lehetne a kazánját csak lakásfűtésre használni? mivel alapból a meleg-víz elsőbbséget kap, mivel lyukas a tartály, nem köthetem rá a vízhálózatra. a tartály csőkígyója hibátlan, de ha nem veszi körbe víz közeg, hogy reagál a jeladója, és a panelja?_szerintem nem kivitelezhető a keringető szivattyú vezérlése miatt._új tartály 162000ft._ Előre is köszönet a segítségért!
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2017
Milyen típus?Ha a tároló NTC érzékelőjét helyettesíted egy potméterrel akkor azt be tudod állítani úgy,hogy állandóan azt érzékelje,hogy meleg a víz és nem indul be a tartály fűtése.Csak meg kell mérni az NTC ellenállását szoba hőmérsékleten és akkora potméterrel kell helyettesíteni.Ezek az NTC általában 10kohmosak.
Szia Sebokr,
Köszönöm a gyors válaszodat. Ha lenne időd szívesen konzultálnék veled telefonon. Ha lenne hozzá kedved, írd meg nekem a számodat egy privát üzenetben és felhívlak. A kérdésem annyi lenne, hogy a friss levegőt ugye ventillátorral szívjuk át a kéményen, és a gázhoz keverve fújjuk be az égőhöz igaz? Tehát égés közben is nyomás alatt van a ventillátor által, plusz az égés közbeni meleg is hajtja felfelé a kémény irányába a füstöt. Ha leveszem a burkolatot, akkor a ventillátor részére könnyebbé teszem a szívást, mert a kémény teljes hosszának ellenállását már nem kell leküzdenie igaz? Ma egyébként csináltam egy teszet: 60°C-ra állítottam a fűtés előremenő víz hőfokát és folyamatosan kértem a termosztáttól hogy fűtsön, és így kb 15-20 perc után szintén leállt 1C hibakódra, ugyanúgy, mint a melegvíz készítési üzemben. Eközben a burkolat teljesen a helyén volt, mind eddig. Tehát a hibajelenség: Ha nagyobb teljesítményen üzemeltetem a kazánt, akkor bizonyos idő után 1C hibakóddal megáll. Holnap este megcsinálom ugyanezt a tesztet, de úgy, hogy a burkolatot leveszem, és kipróbálom amit írtál. A kérdésem: a ventillátor nem tudja kompenzálni a kémény áramlási veszteségeit? Ennél a kazántípusnál lehetséges az égő teljesítményét korlátozni valahogyan? Mi lehet az oka, hogy az égő által nagyobb teljesítményen előállított meleg mindenképpen a kémény irányába óhajt távozni? (lehetséges hogy az elhasználódott fő hőcserélő okozza?)
Közben beleástam magam, megtaláltam a Nefit által gyártott, a Buderus GB022-24k -nak megfelelő Nefites típusát, és annak a könyvét. Ha a buderushoz ilyet adtak volna, már rég nem maradt volna kérdésem. Csak hollandul kell hozzá tudni: (szerencsére a google fordító tud hollandul )
https://www.gebruikershandleiding.com/includes/handleiding.asp?id=3...:19:15 Annyi a különbség, hogy ennek a vezérlője más. Az összes többi alkatrész egyforma. Minden hibakódra leírja a lehetséges megoldásokat.
Köszönöm a hozzászólásodat.TERMO AMICA ECO. PA 5V. A kazán típusa.Elektromos kapcsolás Kétfokozatú időjáráskövető szabályozó egységgel van felszerelve TM-2W.Közben sikerült TERMO típusú öntöttvas tagos gázkazánok.Tervezési és szerelési útmutató,Tervezők, fűtésszerelők, szervizpartnerek részére.Kiadványhoz jutnom.Pontosan leírja a vezérlő egység működést.Itt írja le hogyan lehet letiltani a HMV funkciót.JP3 ez egy áthidalás két tüskén amit elkel távolítani,de a radiátor fűtés továbbra is rendesen üzemel.el is végeztem a beavatkozást minden rendben,igaz a meleg vizet villany bojlerből pótolom.Kimértem az NTK termisztort 13c-16khom 30c-7,7kohm 49c-3,9kohm.Még valami jp3-ról mikor levettem a söntöt akkor szakadt az áramkör a panel és a termisztor között is.Tehát sorba volt kötve.potméterrel nem lehetett volna tökéletes szerintem!
Nem biztos hogy blokkolt volna.Köszönöm ihletett adtál!
Sziasztok!
Baxi Fourtech 24 kombi turbós kazán. "Minden jól működik", csak egyre sűrűbben a beállított 41fokos HMV. -t felmelegíti 60-70 fokosra. A fűtéssel semmi bajom sincsen. Segítséget kérek, mi lehet a baja?
Átfolyó víz mennyisége nem túl kevés esetleg elvízkövesedett szűrők a csapoknál.Lehet még az is hogy túl magas a minimum teljesítmény a gázszelepen és nem tud megfelelően lemodulálni.
Sziasztok!
Van egy "nagykorú Hermann Laser 225 ös kombi gázkazánom. Egész télen 2 naponta fel kell tölteni vízzel,mert eltűnik belőle. A gázszerelő nem tudja megmondani hova. A központi fűtés szerelő se talált a házban csepegő vagy egyéb vizesedésre utaló jeleket. Volt ,hogy 15 fok volt reggelre,de az a legjobb mikor fürdés közben tűnik el a víz,és se fűtés se meleg víz. Köszönöm.
Nincs véletlenül egy túlnyomás szelep, ami valamiért megnyit (szelephiba, túlnyomás), és elfolyik a csatorna csatlakozáson? Csodák nincsenek.
Az van de az egy üvegbe folyik ami kb 1dl de volt amikor több.Meg a amikor túltöltöm akkor is kifolyik oda a víz és akkor 4 dl.
Köszi azért és elég vízköves is. Visszahívom a szerelőt. Szép estét!
Szerintem az is előfordulhat, hogy a tágulási tartályban sok a víz, illetve kevés a "levegő", ilyenkor kevés víz kicsöpögése is nagy nyomásváltozást okoz. Nem ártana a tágulásit is ellenőriztetni!
Köszi a segítséget, megtaláltam a hiba okozóját. A trafó nem volt rendben, kicseréltem és azóta megy mint a Doxa.
Köszi Zoli ezt is bedobom a szerelőmnek.
Hátha sikerül
Szia!
Mit értesz a "Ha a burkolat a zárt részről le van véve hibátlanul működik." alatt? Nekem Immergas Zeus Maior 21 eddig (10 éve) néhány kisebb problémától eltekintve hibátlanul működött, de tegnap nem indult el az égés, csak a ventilátor működött. Presszosztát műanyagcsövei kitakarítva, azután indítás: - Az égőkamra burkolata nélkül az égés beindul. - Az égőkamra visszaszerelése után csak a ventilátor indul. A mai nap reggel (talán lehűlt valami?) indítom és egy fűtési ciklust megcsinál, de második alkalommal már csak a ventilátor indul. Most megpróbálok új presszosztátot keresni. Vagy más hiba után keressek inkább?
Szia!
Szerintem előbb nézd meg a ventilátor lapátjait,hogy mennyi szennyeződés rakódott le rájuk.Ilyenkor általában az szokott lenni,hogy elkoszolódnak a lapátok és nem tud elég nyomás különbséget létrehozni a ventilátor.Egy kompresszoros kitisztítás valószínű,hogy megoldja a problémát.Esetleg égéstermék elvezetésnél tömítetlenség,vagy részleges dugulás. A presszosztát cserét a legvégére hagynám.
Sziasztok!
Egy ismerősöm Vaillant kombi kazánja a következő hibát produkálja: Csak ugy van melegviz,ha kinyitja a csapot és utánna a melegvizbeállitóval kényszergyujtást csinál.Ha megy a fütés,akkor van melegviz is.Próbálom a képet csatolni,a panelon a két felső lángjel alatti homokóra szerű jel sárga ledje villog .Már próbálta pár szerelő,de nem jöttek rá,mi a baj.A tipust nem tudom ,mert semilyen papirja nincs és hozzáférni sem nagyon lehetett hirtelen.De a képről Ti biztos felismeritek.Mit javasolnátok? Köszönjük!
Szia!
El van vízkövesedve vagy iszaposodva a hőcserélője,savazni kellene.
Szia!
Köszi a választ, de a ventilátor nehezen hozzáférhető helyen van, mellékelem a képet is róla. Mit értesz a kompresszoros tisztításon? Porszívóm van, azzal próbálkozhatok? Az égéstermék elvezetés zárt rendszer, nem látok bele, de a füstcsőhöz hajolva hallom az áramlás zaját. Különben tegnap kikapcsoltam a kazánt, ma délután újra indítom és egy ciklust ismét végigcsinált. Érthetetlen számomra, mintha valami melegedés okozhatná a problémát.
Szia!
Ez egy szétválasztott rendszerű égéstermék elvezetés,lehet,hogy a friss levegő hozzávezetésnél van valami elzáródás.A ventilátorhoz pedig úgy férsz hozzá,hogy szemből nézve a ferde tűztér takarólemezt leveszed és meglátod a ventilátorlapátokat.Azoknak a íves felületén szokott lenni lerakódás,amit legkönnyebben nagy nyomású levegővel lehet kifújatni.A porszívó nem biztos,hogy kitudja szippantani a beleégett lerakódást.A képről ítélve a presszosztát egy kínai gyártmány,ha esetleg mégis az lenne a hibás akkor nézd meg milyen nyomás értéken kapcsol mert nem mindegy milyet teszel bele.Az érték Pascalban van ráírva,elvileg valahol olyan 70Pa körül lehet.A friss levegő hozzávezetőcső az hol van kivezetve a szabadba,esetleg a szűrője,vagy a madárvédő nem dugult el?Karbantartás mikor volt a készüléken? A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2017
Köszi a választ!
Azt mondja savazták már.A sárga homokórás LED már akkor is villog,ha nincs vizelvétel sem,a kazán csak be van kapcsolva.A melegvizcsap kinyitása után kézzel való gyujtás után a melegviz folyik és a sárga led folyamatosan ég,ha csapot ismét elzárjuk,akkor ismét villog a homokórás sárga led,és ugy is marad.
Szia!Köszönöm a választ.
A takarólemezt még nem szereltem le, mert a következő dolog történt: Tegnap délután újra tisztítás a burkolat alatt, majd meglepetésemre rendesen beindult a kazán, előbb a tárolót felfűtötte, majd utókeringtetés, kis szünet és újraindult a fűtési rendszerre is. A folyamat a szokásos menetben játszódott le, egyetlen különbséggel: A második fűtési ciklusnál a ventilátor indulása után az égés csak 4 – 5 perc múlva kezdődött! (Ez régebben ca. 1 perc volt.) Már le akartam kapcsolni a kazánt és beindult. Éjjelre lekapcsoltam a kazánt, ma délelőtt indítottam újra. Ismét a tegnapi 4 – 5 perc múlva indult csak a második fűtési ciklus. Még délután tovább tesztelem. A frisslevegő hozzávezetés tiszta, lámpával bevilágítva látható. A füstgáz elvezetésnél csak az áramlás zaját lehet hallani. A presszosztát 44/36 Pa értékű, SOYAEH-gyártmány, vagyis ez van ráírva.
Szia!
Kérdés az,hogy mennyi ideje volt savazva,mert a vízkövesedés újra előfordulhat,illetve mindkét hőcserélője lett vagy csak egyik?Esetleg még lehet,hogy valamelyik NTC hibás.Az a homokóra szerű jelzés azért villog mert túl gyorsan emelkedett a hőcserélőben a víz hőmérséklete,vagy hibás az NTC,ha állandóan villog és soha nem alszik ki.
Szia!
Én ránéznék azért a ventilátorlapátokra.
Szia!
Most rendesen megy a kazán, már másodszor indult jól a fűtésre. Ezért várok, most nem merek hozzányúlni. Ha megint problémázik a kazán, akkor következik a ventilátor és akkor valószínűleg újra keresni foglak. Még annyit, hogy tegnap a sikeres beindulás előtt úgy ösztönszerűen pumpával átfúvattam a két csonkot is, ahová a presszosztát műanyagcsövei csatlakoznak. Ez befolyásolhat valamit?
Sziasztok!
A családban van egy életunt Domina C24E, a melegvíz szolgáltatás rövid idő után leáll, majd a HMV kijelző rövid kihunyása után ujra indul, és ez így megy állandóan. Talán hozzátartozik még az is, hogy a HMV szabályzó tekergetésére semmi nem változik, a lángnak nem kellene? A hőcserélőt kiszedtem, hátha savazni kell, kiderült, hogy a fűtési csövön át lehet folyatni a lét, de a HMV csövén nem megy át semmi. Lehet, hogy dugulása van? Ha eldugult, hogy lehet, hogy változó ideig, de mégis ad forró vizet? Köszönöm.
Szia!
Igen.Az a venturi és ha esetleg pók vagy egyéb szennyeződés eldugítja okozhat problémát,bár olyankor általában semmilyen módon nem működik kazán.
Szia!
A lángnak nem kell feltétlenül változni, mert az állítógombbal csak a max víz hőfokot adod meg.A HMV részen ha nem megy át semmi akkor savazni kellene mert valószínűleg elvízkövesedett. |
Bejelentkezés
Hirdetés |