Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sajnos nincs multiméterem. Itt vannak még fotók:
Ha nem tudsz mérni, akkor itt az idő, hogy vegyél egy másikat és ezek után jobban ügyelj a tápellátás jóságára.
Inkább próbáld meg a 0V-ot elszigetelni a háztól! Azaz legyen a táp kimenete földfüggetlen és akkor simán sorba tudod őket kötni, és az érintésvédelem is megmarad. Épp a napokban alakítottam át egy tápot, annál a kisfeszültségű oldalon átvágtam a fóliát a rögzítőcsavarok környékén.
Feladtad a leckét... megpróbálom, köszi!
Ha nem tudod mivel megmérni, akkor ahogy kadarist kolléga is mondja, nem nagyon van mit tenni az ügyben...
Sziasztok Kedves Hozzáértők!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy "12V 1 Channel Wireless Relay Switch" nevezetű dolgot. Ezt egy univerzális hálózati adapter 12V-os kimenetével próbáltam ki. A rádiójelet szépen megtanulta és a jelre kattant is a relé, de nem váltott át NC-ről NO-ra. Ez esetleg azért lehet, mert az adapter csak 300mA-t tud? A beépített relé SRD-12VDC-SL-C Songle. Megnéztem az adatlapját a neten, de nem vagyok biztos benne. Ez az oka? Köszönöm a segítséget.
Lehet, hogy kap áramot, megmozdul a mechanika de tökéletesen behúzni már nem tudja a gyenge tápegység miatt.
Sziasztok,
kérdésem lenne, hogy egy kondenzátor, a rákapcsolt feszültséget milyen mértékben növeli? Adott: Bemeneti feszültség: 12,00 V - Kondenzátor kapacitás: 15000 uF Milyen képlettel lehet számolni? Köszi!
Nincs képlet, mert nem növeli a feszültséget semmilyen mértékben.
Bemenő feszültség szorozva 1,41 (négyzetgyök 2) csak egyenirányítás után emel a fesazültségen (pufferel)
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2017
Szia!
1,7W-ot az adatlap szerint borda nélkül is kibír. Ha matematikailag akarsz utánaszámolni (példa): Rthjc (a kristályra vonatkozó hőmérsékleti adat): 1,7 C/W (K/W) Tstg (a kristály által maximálisan elviselt hőmérséklet): 150 C Ptot(a megadott disszipáció): 10W Tamb (környezeti hőmérséklet): kb.: 40 C A keresett borda hőellenállása (ennél kisebb értékű kel, hogy legyenl): (150-40)/(10-1,7)=13,25 C/W (K/W) (a C-k minden esetben Celsius fokot jelölnek!) A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2017
A kérdésedben 12,00 V - szerepel, nem 12,00 V ~. Váltófeszültséget sem emel, hanem a csúcsértékre töltődik fel (levonva az egyenirányítás veszteségeit, jellemzően kb. 1 V-ot).
12 V ~ --> 12*1,41-1 = 15,9 (kb., normál szilíciumdiódákat használva). A feszültség effektív értékét növeli, terheléstől függően kissebb-nagyobb hullámzást hagyva maga után, lásd itt: Feszültség hullámzás.
Hello! Az Alt-248-al könnyedén lehet fokot beírni.. Pld. °C
Az a fránya ASCII nem jutott eszembe!
Valóban igazad van! Köszönöm!
Én ezt talán tudom is, e mi a fenét válaszolhatnék egy kezdőnek?
Esetleg elég egy szigetelő alátét a nyák alá, ahol a csavar leszorítja a burkolathoz, feltéve hogy a csavar nem érintkezik a vezetősávval máshol.
Műanyag csavar is eszembe jutott, gondolom az is megfelel ha nem ér hozzá a nyák a házhoz. De ez megvéd attól is hogy a kimeneten ott legyen a 230? (Bocs, számomra nem egyértelmű sajnos)
Itt a sematikus rajza.
Bal oldalt a bemenet, jobb oldalt a kimenetek. A két oldal galvanikusan külön van választva.
Sziasztok,
Tudtok ajánlani egy olyan 3D modellező programot mechanikus alkatrészek készítéséhez ami ingyenes cégek számára is? Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Azt szeretnem kerdezni Toletek, hogy ha tapegyseget meretezek azt hogyan kell? Adott egy fogaszto(led szalag- akkutolto, 4outer), annak fix a feszultsege,es az aramfelvetele. Veszek hozza egy tapegyseget a boltban. Mondjuk 12V, 800mA. Milyen dugvillas tapegyseget vegyek hozza? Kapcsolouzemu, vagy trafos? Mi a kulombseg koztuk? Az egyik jobb, mint a masik, vagy csak egyszeruen mas a felhasznalasi helye? 800mA es fogyasztohoz, gondolom legalabb ugyanilyen terhelhetosegu tap kell. Vagy ugye ra kell hagyni kb.20%-ot? Ha a feszultseg megegyezik de az en tapom 5A es, az baj? Ez hogyan mukodik? A tapegyseg megkuldi az eszkozt 5A el? Vagy a fogyaszto csak a neki szukseges aramot veszi fel? Koszonom a segitseget!
A feszültségnek egyformának kell lennie. Az áram lehet nagyobb, a fogyasztó mindig csak annyi áramot vesz fel amennyire szüksége van.
Szia!
Röviden: A kapcsolóüzemű stabil feszültséget szolgáltat a felvett áramerősségtől függetlenül, egészen a maximális leadható áramáig, a normál trafósnál folyamatosan csökken a feszültség, ha növekszik az áramfelvétel. Mindig nagyobb terhelhetőségűt kell venni, mint kívánt maximum, akár 20%-nál is nagyobbat. Természetesen annyi áramot vesz fel a fogyasztó, amennyit ő kíván, nincs megküldés.
Koszonom a gyors valaszokat!
Abban tudtok segitenix hogyan kell szamolni terhelhetoseget? Van led szalagom. 1meteren -10W a teljesitmenye. Hogyan tudok aramfelvetelt szamolni? Bocsi, de teljesen amator vagyok. Es azt, hogyan tudom kiszamolni, hogy X Ah akksirol meddig uzemelne? Koszonom!
Terhelhetőség: P= U * I. Teljesítmény = feszültség szorozva árammal. A te esetedben ha jól tudom 12 V a tápfesz, teljesítmény 10 W akkor 830 mA az áram.
Amperóra: Töltéstároló képessége az akkumulátornak. Annak az akkumulátornak 1 Ah (amperóra) a kapacitása, amelyik 1 órán keresztül 1 A erősségű áramot képes szolgáltatni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |