Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Már, ha van mivel; úgy látom itt a "fődarab" nyekkent meg.
"fődarab"
Hát igen, nehéz lesz pótolni.
Sziasztok!
Ehhez a 750 Ft.-os pákához terveztem/építettem egy szabályzást. A Hőelem 0-30mv-ját egy Lm358-al "szorzom" 100-al, az Attiny26-os ADC-ének. A beállítást (hogy mennyire fűtse fel) szintén ADC-re Potival lehet megtenni. Rövid kísérletezés után az tűnik a legmegfelelőbb/legegyszerűbb szabályzásnak, ha a 2Hz-es "PWM" 100%-on van míg a páka hőmérséklete 22 fokra megközelíti a célt, és onnan négyzetesen csökken a PWM%, természetesen fölötte 0%. A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2017
Hidegpont kompenzációt kell-e alkalmazni ezeknél a hőelemeknél?
Gondolom, igen. Mennyire pontos a hőmérséklet mérés? Esetleg egy külső műszerrel vizsgáltad? Kétállású szabályzó révén, mennyit leng a beállított hőfok?
Fogalmam sincs milyen hőelem van benn, szerintem ez a pl. Ktíp-nál, magasabb feszt ad ki. De ez egy forrasztó páka, nagyjából tök mindegy az a 2-3 fok amit ugrál, és még nem kalibráltam, erre azért van lehetőség a programban, de nincs ötletem, hogy a hiteles szenzornak hogy adjam át a hőt veszteség nélkül, az IR és egyéb ilyen elvű mérőket meg a fényes felület zavarja.... Azt nem tudom, hogy a PWM az ebben az esetben két állásnak minősül-e, azért választottam a 2 HZ-et, mert ezzel még nincs ( a hőtehetetlenség miatt) észrevehető kilengés, nagyobb frekvencián nyilván még ennyi se lenne, de szerintem felesleges, mert a hőmérés pontosságában nagyobb hiba van, arról nem is beszélve, hogy a hőelem az nem a páka hegyén van...(Ha már ennyire bele merülünk, a négyzetes görbe, hozzá van emelve a cél hőfokhoz, mert ugye egyébként sosem érné el.)
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2017
Vannak speciális hőmérők forrasztópákákhoz (pl. FG-101 a Hakko-tól). Kérdezz körbe az ismeretségi körödbe, hátha van vkinek ilyesmi.
Figyelem!(Hang)sugárzó anyagok!JVC SP d452,és Akai sr425 a felismerhetetlenségig átvariálva.A porvédő kúpok sajnos megsérültek,de csak az egyik az én művem csupán.
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2017
A porvédő kúpot porszívóval ki lehet horpasztani.
Nehéz lesz Ki kell venni az vagy újat bele vagy kisimítani de nem lesz akkor túl szép..
Sziasztok! Viccek mókás történetek rovat helyett inkább ide,és komolyan ,mert van benne némi koncepció,és ha már bútor ,akkor legyen stílusos.Tehát életem egyik fő műve hang-,fal témában.A fal előtt vannak.Hangjuk már nincsen,de mindent,vagyis majdnem mindent ki --- építettem belőlük.(Ki mit épített ki?)Ezt akár hiszitek ,akár nem ,én így álmodtam meg.Vagyis gitárláda lett volna, vagy PA hangsugárzó fal (!!!),de csak kettő hsz-ig jutottam a vásárlásban ,mert 7e ft -ot mégsem adok ki olyan könnyen egy hangszóróra ,(szélessávú monacor) de egyszerűen nem tudom kitenni őket a szobámból.Még akad bennük egy-két drót,még lélegeznek eme szebb napokat megélt,- látott relikviák.És tényleg ,nem én vagyok az első,aki fantáziát lát a hangdobozokból való szobabútor, díszítő elem készítésében.
Talán a célszerűség (hiánya) lehet egy értékelési szempont. De el tudnom fogadni, ha a célt alárendelik egy ütős látványnak.
Sziasztok! Egy év hébe-hóba ráfordított órák eredményeképpen végre összeállt a CNC-m. A mechanikát ebay-ről vettem csupaszon, (számomra) megfizethető összegért. A motorokat és a kis kínai vezérlőket külön vettem, szintén ebay és nagyon olcsón. Hevert itthon egy nem használt monitor, egy Intel mini-ITX alaplap és pár PC tápegység.
Mindenképpen kompakt vezérlőt szerettem volna építeni, mert a CNC-mnek nincs fix helye, használatkor elő lesz pakolva, majd a dolog végeztével pedig vissza a szintén barkácsolt gurulós fa dobozába. Próbálgatások és méricskélések után beszereztem egy jó erős műanyag szerszámos koffert és ebbe építettem az egészet. Még nincs teljesen kész, a billentyűzet (ami vezeték nélküli és van benne trackball) fölé szeretnék még bele süllyeszteni két kombinált feszültség és árammérőt a két táp figyelésére. Egyikük a maró motort hajtja, ennek szabályozható a kimeneti feszültsége. Másikuk pedig a három tengely vezérlését táplálja. A kis PC külön tápegységről jár és megkapta a "leselejtezett" 30G SSD-t. A PC-n csak és kizárólag a MACH3 van telepítve win7 alá, nincs hálózat, semmi flanc. A fájlokat USB-n lehet majd rámásolni. A vezetékezés nem a legszebb, nálam éppen megütötte alulról a "feltöltöm a ki mit építettbe" szintet. A hűtésről 6db 50mm-es ventillátor gondoskodik, 3 szív, 3 fúj. A csatlakozó valami repülős körcsati, pinenként 3A-t tud, a léptetőknek 1-1, a marónak 4-4 van bekötve erenként. A PC tápokat én építettem át, talán szebb lett volna nulláról építeni, de mindenképpen szerettem volna kipucolni a szekrényt költözés előtt. Még nem kezdtem neki marni, a beállítgatás majd ezután jön, egyelőre tesztelem a működését üresen. Üdv, d
Nagyon tetszik! Jópofa!
A táskát hol vetted? Esetleg van linked hozzá? Meg a vezérlő is érdekelne! Gratulálok!
Szia!
Jól látom hogy egy Hakko páka az? énis rendeltem egyet de nem találtam adatlapot a hőérzékelőhöz! Hasonlot tervezek énis, csak én PIC-el! A PWM-ed jó megközelítési alap! Ezen töprengtem hogy milyen tényezővel csökkentsem! Neked akkorezekszerint ez bevállt, ugye?
Idézet: „Jól látom hogy egy Hakko páka az?” Nem engem kérdeztél, de ha nem haragszol: igen, az egy Hakko 907 klón páka. Érdemes átnézni a forrasztóállomás témába, ott van mindenféle ötlet, tapasztalat. Nektek nem olvad meg a recés nagy csavar, ami a fűtőbetétet tartja? Az enyémből 20 perc után kidőlt a cső...
Szia, köszönöm
A táskát egy helyi barkács áruházban vettem (olyan mint az OBI ). Leginkább a Pelican cég koffereihez hasonlít, de az ára a töredéke. A tengely vezérlő a szokásos TBA6560 az olcsó "breakout board"-dal. Meglátjuk hogy muzsikál és meddig tart. Az biztos, hogy nem a sebesség bajnoka, de hobbi szinten megfelelő.
Csak azért mert nagyon hasonlitott arra a táskára amit a Jumbo-ba lehet kapni! de sajnos egy honapja nem találok!
Nekem Yihua 995D+-om van. Az ahhoz tartozó (Hakko koppintás) páka elég jó minőségű.
Bővebben: Link
Sziasztok!
Én a mai nap egy kis limitert / dinamikakompresszort építettem. Fel is raktam a megfelelő topicba, hogy akinek kedve van és affinitása, az konstruktív hozzászólást írjon. Bővebben: Link
Nagyon tetszik, engem is érdekelne egy kis info a vázról.Az a szerszámos táskás megoldás nagyon penge, tisztára olyan mint mikor Ripley hadnagy és hicks tizedes élesítik az automata gépágyúkat a bolygó neve halálba
Sziasztok, na megtaláltam az eladót, még árul vázat. Láttam nála a nagyobb 6040-est is. Lehet vele alkudozni. Minőségre nem rossz, nyilván nem egy ipari gép, de golyósorsók minden tengelyen és eddig nem tapasztaltam semmi problémát. Habár kicsit félek a rezonanciától, de majd kiderül.
Itt a link.CNC váz
Három ilyen táska van a világon,ennyi elég?
Sziasztok! A beag mag 102 erősítőmet "szétkaptam" ,a bando lemeztrafótól megváltam ,került bele egy szerény 500-as toroid, az alumínium előlap lekerült ,ahogy az oldallapok is,és a földelést átforrasztottam,és így már nem zavar a szobában a szerkezet.Ezek a módosítások teljesen átgondoltak,nem lesz a szobában parti,nem nyúl bele kisgyermek,és én sem fogok remélhetőleg beleesni.Egyszerűen valami zavart ,és így oldottam meg.A hangsugárzók a maguk 130mm-es árnyékolt mélyközepeikkel szintén megfelelőnek és elégségesnek bizonyulnak,sőt,lehet vele hangoskodni.Sztereó nem lesz ,nincs rá szükségem,egy hangsugárzó nem hangsugárzó,azt hiszem ennyit mondanék a rendszeremről.Tegnap reggeltől estig ment,és drog gyanánt hat rám a legsilányabb mp3 is ha éppen olyat hallgatok ami tetszik.Erről inkább nem tennék be anyagot,de van egy mai fűrészelés,amit poén gyanánt felvettem,szerintem majdnem színpadképes vagyok már.A gitár a régi ,a hangolás most talán még pontosabb,és a felvétel meg sajna, olyan amilyen,ezért tettem be a videót,hogy látható legyen amit a háttérben lerendeztem.Egész jó,engem megnyugtat,és mivel nem link,ezért kicsit félek a fogadtatástól.Mentségemre legyen mondva,hogy a rendszer 'majd minden eleméhez affinitásom lett.
Szia!
Nagyon jól néz ki a táp. Nekem is az Attila86 tápja működik. Segítséget kérnék a kijelző típusa és elérhetősége érdekelne. Egy fórumtárs javasolta hogy keresselek meg. Segítségedet köszönöm előre is. Üdv: Lajos
Elkészültem a limiterem paneljével is. Semmi gerjedés, semmi sziszegés, semmi zúgás vagy brummogás. Szép, egyenletes hangja van, nem huppog. Az egész ráfért egy 7 x 5cm-es panelra. Most még nincsenek rákötve a pótméterek, azokért holnap megyek... (Most fixen van beállítva.)
Szia!
A kijelző egy 3,5"-os Nextion HMI, pontos típusa:NX4832T035 Beszerezhetősége Ebay vagy hasonló oldalak.
Szia!
Nagyon köszönöm a segítségedet. Napok óta keresem az Ebay-t én is néztem sőt a kolléga is átküldte aki segíteni próbált Kösz még egyszer. Üdv: Lajos
Hali,
Nem új projekt - az elektronika másfél éve készült, az előlap pedig tavaly nyáron. Régóta tervezem megosztani Veletek. Ehhez hasonló word clock-ot zömével lehet találni az interneten, a bemutatott óra teljesen saját tervezésem eredménye. A táplálása a PC-m USB portja - lehetőség van egy scriptet lefuttatva az órát a szgép idejéhez szinkronizálni. Egy P18F47J53 a lelke a projektnek, a LED-ek soronként vannak multiplexelve. Ha van rá érdeklődés a kapcsrajzot/nyáktervet/hex-et/scriptet szivesen megosztom. A kész műről készült kép sajnos nem adja vissza a látványt, (főképp) sötétben/gyenge fényben nagyon jól néz ki Üdv: Balázs
Én a Nextion HMI -t a gyártótól venném. Onnan is vettem a sajátom.
Itead.cc |
Bejelentkezés
Hirdetés |