Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Szia !
No én szerencsésen és gyorsan visszakaptam két rendelésem árát. Egy héten belül lezajlott az egész, szóval le a kalappal előttük. Azt hogy lehet megállapítani, hogy tracking nr.-t ad hozzá az eladó ?
Ebay írja, és ha azt a számot beírod pl. track17.net-en akkor valódi dolgot látsz
Így van.
Az a legjobb, ha a posta.hu/tracking oldal is látja, akkor szinte biztos, hogy megjön. Ha a magyar posta rendszerében nem látszik a feladást követő egy-két napon belül, akkor esélye, hogy valami nem jó.
Ez azért nem olyan biztos.
Vannak követési számok, amit a magyar posta nem tud követni, de a track17 pl igen. És megjön... A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2017
"Ha a magyar posta rendszerében nem látszik a feladást követő egy-két napon belül, akkor esélye, hogy valami nem jó."
Ezzel én sem értek egyet. Haa magyar posta rendszerében nem jelenik meg az pont nem jelent semmit. A feladást követő pár nap is max. légipostán vagy EU-n belül igaz, mert ha hajón jön pár hétig csájnából akkor azt nézheted
Ok, de ezt már a megrendelés előtt is látom, hogy melyik termékhez ad az eladó számot ?? Vagy csak utána, amikor már megjött a "shipped" értesítés ?
Az eladó a termék adatlapján leírhatja, általában X összeg alatt tracking nélkül küldik, fölötte van tracking. De rá is kérdezhetsz, illetve sok esetben van erre lehetőség a fizetésnél is.
Sziasztok, nekem 2 hete nem változik a track id-nél a státusza (security check China export) valami ilyesmi.Aztán írtam az eladónak , annyit válaszolt hogy 40 dollár alatti küldeményeknél olyan track id-t ad amit kínában lehet csak nyomonkövetni ?! Egyébként 1 krimpelő fogót vettem kb 4000-ért :S 157 vásárlásból kb 95% megjött amúgy a többi REFUND volt.
Uraim!
A vita elmérgesedését megelőzendő, töröltem a hozzászólásokat, és kéretik befejezni ez irányú megnyilvánulásaitokat.
Sziasztok!
Mostanában a vámköteles küldemény nálatok mennyi idő alatt érkezett meg? USA-MO. - 4 nap. MO. dokumentumok feldolgozása 21 nap, ebből 14 munkanap és még mindig semmi...
Nem vagy egyedül. Íme egy csomagom, amit már két hónapja várok. Megkaptam az értesítést, még aznap este visszaküldtem az igazolást e-mailben. Négy napba telt, mire egyáltalán hozzászagoltak a feldolgozáshoz, és ha jól látom, már két hete ülnek rajta, mire eljutottak odáig, hogy "mehet tovább".
No comment. A moderátornak pedig ez úton üzenem (mivel neki válaszolni nem lehet), hogy amelyík üzenetemben leírtam részletesen, hogy miért nem követhető minden csomag belföldön, nyugodtan bentmaradhatott volna a rendszerben. Attól, hogy neki nem tetszett a kis vitánk, szerintem sokaknak hasznos olvasmány lett volna (mármint nem a vita, hanem amiket írtam abban az üzenetben), mert pontosan ehez a topichoz kapcsolódó információk voltak benne, amiben egyértelműen indokoltam, némelyík csomagkövetési számot miért nem lehet belföldön követni. Ui.: Köszönjük Emese...
Ugyan ez nálam is tiszta szégyen:
Idézet: „2017.04.27 15:04 99205(United States Item information : Küldemény postai feladása / Item accepted by postal operator 2017.04.28 08:01 USSFOA(United States Item information : Indító nemzetközi feldolgozó központba érkezett / Item in office of exchange 2017.04.28 08:02 USSFOA(United States Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad 2017.04.28 13:45 USSFOA(United States Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad 2017.04.30 23:45 Item information : Célországban feldolgozva / Processed in the destination country 2017.05.01 22:39 Item information : Vámköteles küldemény NAV regisztráció / Under postal customs procedure 2017.05.02 07:56 Item information : Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted 2017.05.06 12:14 Item information : Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents” Még aznap másodikán megküldtem nekik az adatokat holnap lesz két hete hogy ülnek rajta. Pusztulat egy ország. Ennél már csak a mexikói meg az orosz posta szánalmasabb. Ja és még valószínű fizetnem is kell érte mert bár egy forintomba nem került a cucc mivel ismerős küldi de az EMS 66$ díja több mint 45eur. Könyörgöm 45 eur határ 2017-ben amikor már minden olyan drága? Nevetséges. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2017
Ne beszélj félre, az ilyen vámkezelés bárhol Europában 3-6 hétig tart. Vannak extra felado országok (pl USA vagy Singapore) ahonnan még hosszabb az idö, mert valoszinüleg njncs harmonizálva a vámrendszer. Ezért pl Singaporet kimondottan érdemes kerülni (a világ leglassubb postája van ott - az amerikaiaknak meg néhány éve még fogalmuk sem volt arrol, hogy egy vámügyintéshez hiteles számla is kell, mert amit ök szoktak nyomtatni az csak egy fecni), mig Kinábol 1 hét alatt elintézik a dolgot a singaporei csomagra 6 hetet vártam ( ápr.4-n érkezett Europába a vámra - Hollandia). Igen, és fizetned kell érte.
Szoval nem az ország van pusztuloban, hanem egyesek akik nagyképüsködve ilyesmit állitanak... (Ráadásul miután Europában nincs már nagyon vámkezelés, mindenhol leépitették a személyzetet igy akik marad(hat)tak vagy ujak, azok csak erre képesek).
Sziasztok,
Rendelt e már valaki ebayról, cseredarabos terméket,? Esetemben autó alkatrész, mondjuk 100 dollár, posta 20, depositja 50, amit visszakapsz ha megérkezett a cseredarab hozzájuk. A kérdésem a következő:hogyan küldöm vissza a cseredarabot ki állja a postát ebben az esetben, csak odaadom a futárnak aki az újat hozza, vagy plussz költséggel kell számolnom és előtte meg kell rendelnem valahogy a szolgáltatást. Vannak sejtéseim, de nem hiszem , hogy olyan egyszerűen működne. A választ előre is köszönöm.
Attol függ, hogy honnan vetted. Ha europai forrasbol ( akkor nem dollarban számolnának) általában vállalják a visszaküldés postai költségeit, azaz feladod az ö költségükre. Ilyenkor már a megvételkor kapsz egy RMA nevü papirt számmal, amit visszaküldés elött jelezned kell, amit egy másik számmal megerösithetnek. Igy a posta/futar köteles átvenni ingyen ( az is rajta van jobb esetben, hogy melyik szállitási céggel küldheted). Ha nincs ilyen dokumentum akkor a posta/futár dönti el, hogy ki fizet (többnyire te, a felado).
A kinaikkal az ilyesmit le kell tárgyalni, mert a rossz cuccokat felesleges visszavitetni, igy általában fenntartanak egy reklamácios telepet valahol Europaban, ahova a reklamált alkatrészt küldened kell, általában fizetni is kell a postát, amit utánna jováirnak (leszámolnak a köv megrendelésböl). Mindan más EU-n kivüli reklamácio bonyolult és drága (elöfordul, hogy még a kiviteli vámot is intézend kell). Az ebay csak a fizetési tranzakcioért vállal felelöséget, azaz csak azért, higy a rossz árut nem kell megfizetni. Minden más a ti ügyetek (elado-vevö). Persze tájékoztasd az ebayt is az esetröl, mert akkor jo az esélyed, hogy visszakapod a pénzt ha valoban rossz a termék. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2017
A dollárt csak írtam, mindegy, ebben az esetben, németből rendelnék, de itt sehol nem említik ezt az RMA dolgot. Azért szeretném tudni mert nem mindegy mennyi a vége, könnyen lehet hogy itthon is megkapom annyiért és fele kockázatért. Mondjuk sejthetően 25 euróért nemigen viszik vissza is
http://www.ebay.com/itm/Turbo-Turbolader-KIA-Sorento-2-5-CRDI-CRDi-...dCntId
Ezt tisztázd az eladoval, de ritkán szokott ilyesmi hibás lenni, azaz azt ne várd, hogy beépited tesztelni aztán kiderül, hogy nem ez a kocsi baja, és akkor visszaküldöd. Ezt még a márkaszerviz sem igen vállalja. A nejem kocsijában a processzorra gyanakodtak és meg akarták velünk vetetni az ujat. A 3. szervizben derült ki, hogy csupán egy szenzor volt beteg.
Félreérted akkor a dolgot, nem a garanciás visszaküldésre gondolok.
Ebben az esetben veszel egy turbót, leteszed az árát a postaköltséget, és 80 euro depositot, ha mégsem küldenéd vissza a rossz turbódat cseredarabként. Na erre vagyok kíváncsi ez a cseredarab visszaküldés hogy működik jön az új adom a régit és mindenki boldog vagy van extra díja a visszaküldésnek. Van ahol írják hogy nekem kell fizetni, több helyen nem is említik, akkor most mi a helyzet?
Ebben ez esetben természetesen neked kell fizetned a visszaküldés diját.
Rendeltem az aliexpress-től ÁFA köteles cuccot és még nem érkezett meg 50 napja.
Kihozza ilyenkor a postás? Még nem rendeltem VÁM/ÁFA köteles cuccot, ezért érdekelne. 2017.04.03 13:01 (GMT-7): Depart from transit country 2017.04.03 01:55 (GMT-7): Célországba elküldve / Item sent abroad 2017.04.01 14:49 (GMT-7): Arrive at transit country 2017.03.31 15:17 (GMT-7): Security check success 2017.03.30 23:13 (GMT-7): Leave the processing center and shipped 2017.03.30 10:16 (GMT-7): Célországba elküldve / Item sent abroad 2017.03.30 09:03 (GMT-7): Küldemény postai feladása / Item accepted by postal operator 2017.03.29 21:47 (GMT-7): Item sorting by shipper in shenzhen 2017.03.29 17:01 (GMT-7): Item received by shipper in shenzhen 2017.03.29 08:53 (GMT-7): Outbound in sorting center 2017.03.29 08:48 (GMT-7): Inbound in sorting center 2017.03.29 08:18 (GMT-7): Accepted by carrier 2017.03.28 09:42 (GMT-7): Waiting for pick up 2017.03.26 20:42 (GMT-7): Shipment confirmation A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2017
Ha vám köteles a cucc, akkor majd valaki felszolit (posta/futar), hogy jelenj meg vagy küld a papirokat és utánna fognak csak vámolni.
Kitudja hol van a szállitmány most, ha nincs több tracking infod. A lista szerint valahol a tranzitban van, lehet, hogy ott döntöttek, hogy vámolnak vagy nem, vagy ki vámol.
Sziasztok!
Tapasztalta valaki, hogy mostanában felgyorsult a szállítás Kínából? 10-én rendeltem Alin keresztül toroidokat és 16-án már Mo.-n van. Mástól is olvastam, hogy NYÁK rendelése 3-4 nap alatt érkezett meg. Ezek kivételes esetek, vagy valami alapvetően változott? Köszi.
Ha nagyobb értékben rendelsz, akkor jobban szeretnek és ezért más útvonalon indítják el a termékedet.
Nálam a "sima"' untracked csomagok kb. 90%-a 30 nap körül érkezik, a maradék meg ahogy alakul, néha itt van 5 nap alatt, néha 5 hét alatt.
De ez csak érzésre, erről nem vezetek nyilvántartást.
Van, hogy légipostával küldik, de olyan is van, hogy van nekik Európában lerakat, és onnan szolgálnak ki, ilyenkor tud gyors lenni a dolog. Az sem mindegy mikor indul a hajó, fel fér-e még azonnal a rendelésed, vagy meg kell várni a következőt...Ugyan lehet semmi köze hozzá, de nekem meg az tűnt fel, hogy az összes sérült csomagom ilyen túl gyorsan jött....(persze nem minden csomagom sérült ha gyorsan jön)
Ez van valoban. Hozzám rendeszeresen jön áru gyakran napokon belül, néha 2-3 hét, kivétel Singapore onnan jo ha hat hét alatt megkapod az avizot a vámra, majd még 2 hét mire azt elintézik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |