Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Pár perc múlva megvolt a törlés és értesítést is kaptam róla. Jól megy a dolog.
Igen, sajnos ez eléggé eltűnt mostanság.
A régi pontgyűjtéses (rangjelzéses) rendszer, szerintem jobban sarkalta megoldásokra, pontadásra a tagokat. ![]()
Amúgy szamócának szólt a kérdésem (hogy melyik a személyeskedés), az ő moderátori véleményét vártam.
Idézet: Igen, az igazi nagy emberek zömében szerény, nem lehengerlő viselkedésűek. „Hiába érzi magát valaki nagy embernek vagy vérprofi szakembernek, ha nem képes megfelelő módon viselkedni, kommunikálni. EZ IS az intelligencia része lenne, nem?”
Bár a konkrét párbeszédet nem láttam, de ha ez abban a kontextusban van van ahogy leírtad, igen, sértő személyeskedés.
A keményebb moderálással egyetértek... de mielőtt még esetleg túlesnétek a ló túloldalára "egy bizonyos ember" égig történő magasztalását tekintve, ismertetném a nagyérdeművel, hogy annak idején az ő "hatalma" alatt esett vissza drasztikusan az oldal színvonala, mégpedig a régi motorosoknak is szánt (sokszor alaptalan, vagy szakmaiatlansággal megalapozott) erőteljes beszólogatásaival, s emiatti nem kicsi, hanem erőteljes elvándorlással... nem tudom, ki hogy van vele, de az a része már visszafordíthatatlan... erőlködni persze nem tilos bármin.
Nálam nem így történt a dolog. Kaptam egy "személyeskedő" hozzászólást. Erre elitélhetően, már én is kerek-perec válaszoltam. Gondolom rákérte a moderációt, jogosan törölve lett a hozzászólásom, miközben kaptam egy nyomdafestéket nem tűrő privátot tőle. Én is kértem moderációt, az ő hozzászólására, erre (még napok múlva sem) nem történt semmi.
Elfogadom, hogy nem lehet mindenki mellé moderátort állítani, és utólag nehéz kihámozni, hogy ki kinek miért, stb. Feleslegesnek tartom a +/- rendszert is, semmire nem jó, csak ellentéteket szít, akár +, akár - esetén. Öt ember meg nagyon ritkán nyomja meg a "unlike"-ot.
Nem hinném, hogy azon az egy emberen múlt ez, akire névtelenül célozgatsz és nem tudj már itt megvédeni magát. Mióta nincs, azóta sem látom az irdatlan fellendülést. Sőt.
Idézet: „nem tudj már itt megvédeni magát” Nem is kell, minden régi és/vagy érintett tag mindent tud az oldal előtte, alatta és utána lévő helyzetéről. Tényszerűen; azaz nem csak hallomásokból. A fellendülést valaminek gerjesztenie kell, azt nem a gólya hozza... ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2017
Így van nem a gólya hozza. De nem is a mostani moderálási rendszer.
Szamóca:Ha már OFF a topik címe akkor bátorkodom feltenni azt a kérdést, hogy azért a moderálásba is van személyeskedés.
Vegyük példának azt, hogy valakinek már sok figyelmeztetése van, sok fagyasztása volt, stb, és ugye ezt ti "Moderátorok" látjátok is, akkor nem sokat gondolkodtok a következő lépésen hanem egyből jön a következő, vagy rosszabb esetben a "fenyegetőzés", hogy vigyázz magadra mert nincs több húzásod, stb és kiraklak az oldalról. Gondolom tudod, hogy miről beszélek ![]() Meg még egy kérdésem lenne és ha tudsz teljesen őszintén válaszolj, ha egy országos cimborád, akivel nap mint nap találkozol balhézik az oldalon akkor vajon vele is úgy jársz el mint egy vadidegennel, vagy megpróbálod eltusolni a dolgot? A lefele kéz meg felfele kézzel kapcsolatban meg csak annyi lenne a véleményem, hogy én is kaptam már azért negatívot mert hülyeséget kérdeztem és hozzátenném a megfelelő topikban "Kezdő kérdések"-ben tettem fel, és természetesen kérdeztem is tőle privátban, hogy ez most miért és a válasz az volt, hogy ekkora hülyeséget nem lehet írni. Az is igaz, hogy nem lehet egy ilyen oldalon mindenki kedvébe járni, és mindent úgy intézni, hogy mindenkinek jó legyen a szájíze, de sokszor tapasztaltam már, hogy a moderátorok kicsit át szoktak esni a ló túloldalára. Ezt a hozzászólásomat is le lehet húzni nyugodtan mert biztos lesz olyan akinek ez nem fog tetszeni, és biztos vagyok abban is, hogy olyan is van aki ha nem is mindenben de egyetért velem. Sok segítséget kaptam már itt az emberektől, és ha tudok megpróbálok én is segíteni.
Bár nem engem szólítottál: Aki sok figyelmeztetést összeszed, az nem figyel, folyamatosan negligálja a szabályzatot, a többieket. Szerinted nem érdemli meg a dá-dát?
2. Én már kaptam "országos cimborától", tehát jogegyenlőség van. (Nálam is lefut a szíj néha, bár ahhoz nagyon sok kell.) 3. Van a "kezdőségnek" is határa, ezt illenék a "hülye" kérdés előtt figyelembe venni. Nem csak "hűbelebalázs" módon beron(dí)tani. 4. Egy modi volt, aki néha kissé átesett, de privátban mindig megírta az okot. Aztán persze néha igaza volt. Mostanában nem láttam rá példát. 5. Ne prejudikáld a hozzászólásodat, -ez eleve sértődöttségre utal-, majd eldöntik, hogy le, vagy fel. 6. Én sem szeretem, ha letolnak, de kibírom.
Negligál, prejudikál. Szép magyar nyelv.
![]()
Egyébként tényleg elég sok mindent kell mérlegelni, egy figyelmeztetés, vagy moderátori hozzászólás, ne adj isten, kitiltás alkalmával. Figyelembe kell venni az illető eddigi pozitív-negatív tevékenységét, tettének súlyát, következményeit, habitusát, stb. stb.
Nem egyszerű dolog ám.
Csak érdeklődve kérdezném, ha már a modik közül egyetlenként kiálltál a gyolyózáporba, hogy egyes dolgokról, kérdésekről miért nem lehet szavazást tartani? Akkor talán mindenki kicsit jobban a magáénak érezhetné az oldalt, mint így, hogy van egy döntés, mától ez lesz.
Nincs egy felület se, ahol akár ezekről a dolgokról eszmecserét lehetne folytatni.
Mert van az oldalnak gazdája, aki eldönti mi lesz. Te sem tartasz szavazást arról, hogy otthon mit hogyan csinálj.
![]()
Megértelek, de ha ki tudnád pislogni a szemedből a vérgőzt, akkor feltűnne, hogy rajtad kívül mindenki értette az utolsó mondatot. Csak a lényege ....
Szövegértés karó. Mellette, sajnos nem egyedi jelenség ez, én többnyire olvasok, és sírva látom, hogy mennyire el tudnak beszélni egymás mellet az emberek, még csak csupa jószándékból is.
Hidd el dokidoki nagyon is jól értettem, de mint az "anyád" szó semmilyen szókörnyezetben nem kéne, hogy szerepeljen itt még utalás céljából sem!
Sziasztok. OFF kérdés következik személygépkocsi témában:
Adott egy autó forgalomból kivonva. Na már most ezt a kocsit szeretném megvenni, de nem tudom mi tévő legyek, oké terheli a vagyonszerzési illeték amit átíráskor ki kell fizetni az okmányirodában ez megvan,de állítások szerint (legalábbis 50% igen 50% nem) hogy el is kell vinnem eredetvizsgára. Csak ezzel az a gond hogy a vizsgaállomás ide 5Km a kocsinak nincs műszakija tréler meg nuku. Akkor most az átíratáson kívül mit kell még kifizetnem a járműre? Válaszokat előre is köszönöm. ![]()
Kérhetsz helyszíni eredetvizsgálatot is. Akkor nem kell vinned sehová. Vagy az önkormányzatnál kérhetsz útvonal engedélyt.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2017
Gondolom az valamivel drágább is nem? Alapból is 20E körül van az eredetvizsga, hát ha még helyhez jönnek mennyi lehet.
![]()
Elméletileg normális cégnél nem lehet drágább, legalább is amit én ismertem azok nem kértek pluszba kiszállást. Bár lehet épp ezért nem működnek már
![]()
Azért ha betér hozzám egy vendég, házigazdaként megkérdezem, hogyan szeretné inni a kávéját. Főleg, ha hoz ajándékba egy könyvet, amiben leírta a tudását és az a hasznomra válik. Felénk legalábbis így szokás.
![]()
Szilvásváradon nem tudom mi a helyzet, de itt a fővárosban nem kérnek többet ezért. a legutóbb a kollégám kért ide a szervizbe ilyen vizsgálatot és ugyanúgy 20 ezret kértek. csak jófejségből adott nekik egy kis jattot.
![]() Idézet: Sokszor csak azért is, hogy lehessen kakaskodni. „mennyire el tudnak beszélni egymás mellet az emberek, még csak csupa jószándékból is.”
Értem, akkor elnézést kérek azért mit írtam.
A lényegi részét nem reagáltad le..., a családra való utalás Szamócától megkifogásolható lehetne. Bár nekiszegezett kérdéshasonlatban, a saját családjára értelmezhető.
De a nappali berendezéséről,vagy a szekrényeid tartalmáról gondolom nem szavaztatod meg.
Sőt, tudomásom szerint a kötelezőt is ajánlatos még aznap megkötnöd rá, mert a biztosító naponta valami büntit fog kiszámolni, az átírás napjától a megkötés napjáig.
Amit fizetsz: vagyonszerzési illeték, eredetvizsga, átirás, törzskönyv. Neten találsz kalkulátort rá.
Kötelező csak akkor kell, ha forgalomban van. De mint írta ez ki van vonva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |