Fórum témák
» Több friss téma |
Élesebb képet is készíthettél volna, csak a "paramétere" miatt...Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2017
Illő lett volna megadni, hogy ez milyen készülék része...de akár megrendelésre szállított alkatrész is lehetne. (tranzisztor...tirisztor...stb)
A "7140"-es felirat a gyártás évére is utalhat...
Magyarul ez egy normál biztositék csak fém ágyban nem ugy mint rég üvegben ????
Van nékie még más dolga is?????
Nem normál biztosíték!
Ez nem az átfolyó áram erőssége miatt olvad ki, hanem akkor, ha a készülék amibe be van építve, valamiért túlmelegszik. Jó hőkontaktusban kell lennie pl. a vasalóban a talppal.
Na szóval erröl lenne szó
Mi veszély ha ki iktatom?
Igen. Van benne gy golyó, ami helyzetfüggően zár érintkezőket.
Értem, na most azzon gondolkozom mit tudnég tenni hejete
Ahogy a képen látható, hozzáér a hőforráshoz. Alatta van egy klixon (ami egy bimetál hőkapcsoló) - először ez kapcsol ki túlmelegedéskor, de kihűlve visszaáll. Ha összeégne és nem tenné a dolgát, akkor a hőbiztosíték véglegesen megszakad. (Ennek nyilván pártíz fokkal magasabb az oldási küszöbe, mint a beépített klixonnak.)
Bocsánat! Ez egy gyújtásállító stroboszkóp alkatrésze. A villanócső táptrafójához tartozik. Van itt még néhány kép. A trafó is le van égve valószínűleg... Azon is vannak feliratok, bár nemhiszem, hogy bármelyik is hasznomra lenne. Én is gondoltam rá, de csaknem 71-ben gyártották, a 90-es években került használatba. Arra is gondoltam, hogy a 466 a tetején esetleg 2sd466 lehet, de az egész másképp néz ki.
Mivel a biztosíték adatait nem írtad meg válasszad ki a megfelelőt:
Hőbiztosíték
A védelmi célú alkatrészeket csak azonos mutatókkal rendelkező alkatrészre szabad.
Nem szabad varázsolni, a tűzveszélyesség komoly dolog.
Hacsak nem cél a készüléket eredeti állapotában megtartani, én a villanócsövet lecserélném egy LED csomagra...
Sziasztok!
Kaptam egy jó nagy dobozt tele szovjet IC-kkel. Elolvasni is képtelen vagyok a típusukat, soha nem tanultam oroszt. Hogy tudnám kikeresni hogy mik lehetnek ezek? 14 lábúak, 3 típusszámát többé kevésbé le tudtam másolni, de nem találok róluk semmit Ezek lennének azok: К531ТВ9П КР531ЛА3 К158ЛА3 Ha valaki nagyon vállalkozó kedvű, elküldöm szívesen az összes típust, csak gondoltam így elsőre ez is elég feladat. Köszi előre is a válaszokat!
Az, hogy túlhevülhet utána felgyullad, felrobban stb. Leég a házad és esetleg te vagy egy hozzátartozód meghal. Filléres áru, nem ér annyit, hogy spórolj vele.
Londonban egy kigyulladt hűtőszekrénytől leégett egy toronyház. 79 áldozat.
Én az egész villanócsöves részt kihagynám és pár fehér LED-et használnék fényforrásként.
Legnagyobb érték az ergonomikus ház...
Hello! Nem is látom benne a fénycsövet, mint ha valami másfeles drót lenne beforrasztva és feltekerve helyette. Nem valami "szakértő dolgozott" már ebben?
És tényleg. Ha valaki villanócső helyett vezetéket rakott be, akkor ez igen erős vicc.
Egy jó képet ha meg tudnál osztani..... egyre inkább érdekel ez a "megoldás"
Igen, mert a villanócsövet kiszereltem, hogy ki tudjam venni a panelt, de mindjárt összeszerelem aztán csinálok pár képet. Ha nem nagy munka akkor szeretném megtartani az eredeti villanócsöves megoldást.
Na összeraktam csak úgy provizor. Nem egy tákolmány a szerkezet egyébként, nemhinném, hogy bárki is piszkálgatta volna. Én sem tudom, hogy a feltekert vezetéknek mi a szerepe.
Az a feltekert vezeték a villanócső gyújtótrafójának a közepén van áthúzva.
Hello! Oké, ezek szerint a drót vagy árnyékolja a csövet, vagy segíti a begyújtását. (attól függően, hogy hova van kötve a vége. Minden esetre én még ilyen megoldást nem láttam.
A nagy tranyó a transzvereter meghajtója. Ránézésre az emittere megy a trafóra. Meg kellene nézni, a kollektor a negatív tápon van, vagy a pozitívon, mert ez szerint lesz NPN vagy PNP. Ha npn, akkor lehet egy 2N3055 is jó lesz bele, ha nincs túl nagy induktív feszültség a trafón. Egy áramkorlátos táppal esetleg kipróbálható "halál nélkül" is. Egyébként nembiztos hogy a trafó rossz, lehet csak meg van sülve cseppet a primer tekercs. Egy rajz nem ártana, mert lehet a tranyónak az lett a halála, hogy nem hajtotta meg valami. Mert a trafón csak két tekercs kivezetést látok. Mint ha nem lenen rajta visszacsatolás. Persze rajz nélkül, csak tippelgetni lehet.
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Adott egy Wega erősítő, amiben a hangerőt "racsnis" potméterrel lehet állítani. ( 2x100K ohm nagyságrendű poti. ) Kérdés: Honnan, melyik webáruházból tudnék beszerezni egyet? Vagy netán lenne valakinek itt a fórumon? Köszi!
"Persze rajz nélkül, csak tippelgetni lehet."
Keressen egy olyan programot ami ezen fotókból aitomatikusan generál egy kapcsolási rajzot..? Jó lenne. és a képernyőn villogtatott alkatrész a hibás.. A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2017
Hőbiztosíték. Általában az értéke is rá van írva hány foknál kell kioldania. Sajna a fotón ez nem látszik. Nekem utoljára 130 fokos ment ilyen tönkre egy készülékben.
Köszönöm a segítséget. A feltekert fekete vezeték másik vége nem megy sehová. Gondoltam már rá, hogy csinálok egy rajzot róla, hogy könnyebben elmenjek rajta, mert ráadásul a nyák is az a fajta hogy kanyarog minden mindenhova. A trafónak egyébként négy kivezetése van egy sárga, egy fekete (ami most lóg a levegőben, de a tranyó egyik lábára volt forrasztva) meg két piros. A feketét meg a sárgát összemértem, gondolom az lehet a primer, de ilyen 0,2-3 ohm ellenállást mértem. Egyébként igencsak zabálta az áramot valóban, mert mikor kipróbáltam a szétszedés előtt, hallottam mikor meghúztam a ravaszát, hogy megrántja a generátort rendesen persze forró is lett a ház a trafójánál. Egyelőre köszönöm a segítséget! Lehet majd csinálok egy rajzot, legalább ennyivel is gazdagszik a fórumtársadalom
Na lerajzoltam a nagyfesz panelt. Csináltam egy képet a szóban forgó fekete drótról is. A gyújtótrafó közepén át van húzva, a másik fele meg lóg a levegőben. Az alkatrészeken nemigazán van típus vagy érték minden esetben, ezért van a kondenzátor "nagy fehér"-ként jelölve. A diódákon sincs semmi, fehér cuccból vannak és kék vagy ezüst csík jelölés van a katód felőli oldalán.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |