Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ha jól olvastam az oszcillogrammot, akkor ez a zavar nem esik a hallható tartományba. Ez esetben akár egy szűrővel is csillapítható.
Helló mindenkinek !
Lenne egy kérdésem hogyan tudnám megoldani ? szeretném meg építeni ezt a kit-et itt a link És szeretgetném meg oldani hogy ezzel tudjam szabályozni a hangerőt távirányítóval így látványos lenne ezzel tudjam össze hozható ?
Az árnyékolólemez néha többet ront, mint használ. Ez pont az az eset. De próbáld ki és cáfolj meg ha nem ezt fogod tapasztalni.
Ismerem a hiba korrekciót. Mi volt vele a tapasztalatod? Megcsináltam, de nekem nem tetszett.
Kitennéd a játékizé szimulációját?
Sajnos hallható tartományban van, a csatolt fájlban a felvétel róla, első 5 másodperc az erősítőn letekert hangerővel, majd a többi 5 másodperc teljes hangerővel. A bemenetre egy keverő volt kötve teljesen lehúzott hangerővel.
A szkóp ábrát ezek szerint benéztem rendesen. Ezt a szokásos 100 Hz-nek hallom, ami éppúgy lehet árnyékolási mint földhurok hiba.
Szűkítsük a kört! Erre a rajzra fogok hivatkozni. A C11-et kösd át az IC 7-es lábról az 5-ösre. Ha búg, földhurok hiba, ha nem, előrébb kell keresnünk. A C3-at kösd át az IC 1-es lábról a 3-asra. Ha búg, a poti vezeték szedi be a zajt, ha nem, előrébb kell keresnünk. A bementi csatlakozó test ága el van-e szigetelve a készülék testtől? (Ez egy tipikus földhurok képző hiba.
Nem nézted be, csak kétféle zavar van. A hallható tartomány igen nagy valószínűséggel az RF zavar demodulálása útján keletkezett. Persze sima kisfrekis zavar komponense is lehet még...
A bemenet GND és a hálózati test külön van, nincs összekötve, de ha összekötöm, szinte megszűnik a zaj
A hálózati test alatt az érintésvédelmi földelés értendő?
Ennek a jelenségnek az árnyékolatlanság a valószínű kiváltó oka.
Lerövidítettem a vezetékeket és körbe tekertem rá árnyékolásképp ónszívó harisnyát és a bemeneti GND-re kötöttem, sokkal halkabb lett, de teljesen feltekert hangerőnél még mindig elég jól lehet hallani.
Átépítésnél csak a hangszínszabályzót tegyem a potik köré, vagy a stab. tápokat is át kéne tennem?
Akár egy segédpanelen is átteheted a műveleti erősítőt, a táplábaihoz tartozó szűrőkondenzátorok legyenek azért az IC közvetlen közelében.
SZIASZTOK.Az lenne a kérdésem,egy aktiv subládárol lenne szo,szol csak halkan,nincs teljeitmény.Harman Kardon sub.Az erösitöt kivettem,a nyák a trafonál mellett a kondinál,és a tranzisztornál van megbarnulna.Szerintetek mi adta meg magát?
Szia!
Szerintem csinálj róla egy fényképet
Sziasztok,közben megtaláltam az egyik tranzisztor rossz,de azt párban kell cserélni,a kérdésem az lenne az egyik Tip31c a másik Tip32c,mi van ha egyfajtát teszek bele,mert a müködése megegyezik.
Egyik P másik N csatornás nem tehetsz be mást!
Köszönöm,még egy kérdés mindegy melyiket hova forrasztom vissza mert nem jegyeztem meg melyik hol volt.
Nem mindegy egy kapcsolási rajzot nézz meg a készülékhez melyik hol volt. ugyanis egyik + oldalra másik -oldalra kell kerüljön de például a tranzisztor adatlapja is megmutatja hogy az növekményes vagy csökkenő...
Szia aTip31c NPN Így a (+) oldalon volt. A Tip32c PNP ìgy a (-) negativ oldalon volt.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2017
Még egy apró dolog! Azért egy típusszámot leírhattál volna, hátha mondjuk a rajzot is megnézzük.. Az hogy meg van barnulva a panel egyáltalán nem jelenti azt hogy a tranzisztor megadta magát... Tehát milyen módon mérted meg a tranzisztorokat? Csak mert a hibafeltárás a helyes tápfeszültségek ellenőrzésével kezdődik így gondolom azokat kimérted természetesen lekötött végfokokkal.... És gondolom a meghajtótranzisztorok és a körülötte lévő zénerek esetleg elkók mérése is megtörtént...
Csak apróság. Csatornája a FET -nek van, a bipoláris tranzisztornak rétegei.
Igen bocsánat a szakszavakat nem jól írtam és azt sem hogy növekményes... Mert az mosfet lehet csak..
szia,_ennyire azért nem vagyok profi,_csak hobbi szinten probálom,_a feszültséget kimértem az jo, a tranzisztor minden irányba ellenállást mutatott kb 300-350._A sub Harman Kardon Sub ts2.
Szia! Érdeklődöm, hogy mit találtál az iménti hozzászólásban, amiért pozitív értékelést adtál rá? Nem gondolod, lejáratódik így ez visszajelzési forma? Nem első eset, azért bátorkodom megemlíteni.
Biztos azt hitte a "kolléga" hogy ez a Facebook szleng... Borzasztó pár ember hogy el tudja balanszolni az embert a lényegről amit fentebb már amúgy is kifejtettem...
A TIP31 az NPN, és a komplementer párja TIP32 PNP az bipoláris tranzisztorok, nem FET, így rétegei vannak, és nem csatornája. Tranzisztor nem lehet sem növekményes, sem kiürítéses.
Ezt olvastad? Ugyanezt leírtam egyszer...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |