Fórum témák
» Több friss téma |
Először is lépj be a teszt módba és nézd meg hogy milyen hiba van benne.Testes betét is okozhatja ezt.
Itt az sm -jaBővebben: Link
Tiszteletem Mindenkinek ! Mióta szétszedtem összeraktam az indesitet most volt először időm foglalkozni vele. A gép ugyanazt csinálja mint robbantás előtt, de most kiültem az időt édes kettesbe a géppel hogy mit is alkot. Valójában eddig sem mosott hanem 70 percen kersztül tölt, öblít, centifugál, űrít. Hibajelzés nincs az üzemmód ledek folyamatosan váltják egymást. Ha nincs ötletetek veszek másikat.
Akkor lehet hogy a reléje rossz esetleg a vízszintszabályzó.Fűtőbetét nem testes?
nem, kimértem. Az alap probléma bármilyen program indításánál ugyanazt csinálta.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2017
Szia! Köszönöm szépen a sok infót és segítséget.
Szia! Kicseréltem. Az ajtó most már záródik , de a hiba megmaradt sajnos. E43 és E40
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2017
Akkor még elcsapott valami mást is...remélhetőleg nem proci lábát...
Sziasztok!
Van egy LG WD-80264NP mosógép, ami egyenetlenül forgatja a dobot. Úgy került hozzám,hogy nem indult a motor,csak búgott.Kicseréltem a panelon az egy mikrós kondit.Így már elindult,de akadozva.A motor forgórésze leégett.Kicseréltem a motort,de így is centrifugára állítva egyenetlenül jár.Jobbra-balra forogva is ezt teszi.Elindul,de mintha visszaesne folyamatosan a gerjesztés,"hullámozva" 400-as fordulatra állítva is nagyon finoman hallani,hogy a fordulat periodikusan csökken,majd visszaáll.A relék forrasztási pontjait átforrasztottam. Van valami tippetek,hogy ezt mi okozhatja? Üdv: Tityi
Nézzed át a tachogenerátor kört is a panelon. Meg persze magán a motoron is nem e szakadt. mert az is csinál ilyen problémát. Vagy cserélted a tahót is a motorral? Ha igen akkor a panelon kutakodjál a tacho körben.
Szia!
Egy másik ugyan olyan Wellington motort raktam bele,ami volt benne.Csak az eredeti láthatóan megégett forgórésszel bírt. Amit beraktam,az épnek tűnik,megfelelő, (szinte új) szénkefékkel. Lehet,hogy a motor is a tacho hibája miatt égett le...Délután megnézem.
Hát ha össze vissza rángatja mot. fordulatát mert fals jelet kap, akkor elképzelhető. Ez jöhet az elektronikából is mivel a motort cserélted valószínű az elektronika lesz a ludas. Azt nézzed át!
Szia!
Ma méregettem a tacho áramkörben.Hibás ellenállást nem találtam,így el kezdtem a kondenzátorokat mérni.A KIA 358P áramkörében van egy 10 mikrós kondi,aminek az ESR értéke jó,de a Vloss 2.4%-os értéke elég gyengének tűnik.További kondik értékei a képeken. A 470 mikro helyett 440 mikro,1,9% Vlossal szintén gyengének tűnik. Valamint az utolsó 10 mikrós,2.9% Vloss,szintén rossz érték. Cserélem őket és újra próbálom. Üdv: Tityi
Ha megmérsz egy új elkót, nem vidd vissza a boltba, ha "rosszabb" Vloss-t mérsz rajta...
Sziasztok! Van egy olyan gondom hogy adott egy Bosch IQ500-as mosógép ami szépen végigviszi a programot kimos és a végén nem áll le hanem az időt 1 percnek jelezve folyamatosan "mos". Pörgeti a ruhát. Szívattyút kicseréltem mert nem tünt a legjobbnak de sajnos nem segített. Tippek esetleg? Köszönóm.
Lehet méregetni őket, de egyszerűbb cserélni és akkor tuti. A tacho bemenetét is vizsgáljad át.
Valaki erre valami iránymutatást tudna írni?
A lehúzott sarukat össze is kell kötni,hiszen lényegében ez egy ki-be kapcsoló! De a kiiktatásakor megfőzi a ruhát,ha nem figyeled a hőfokot!
Sziasztok. A kerdesem Samsung mosogep ajto zarjara vonatkozik. Ha becsukom az ajtot, az ajto kapcsolo zar, es a bimetal csak reteszel, vagy a bimetal zarja a kapcsolot, es reteszeli is azt?
A bimetál zárja a horgot ami ha reteszelt állapotban van működésbe hoz egy érintkezőt amiből látja a gép hogy zárva van az ajtó.....
Szia!
Ma szerzem be az új kondikat és cserélem őket.A tacho bemenetét is átmérem.
Sziasztok!
Van egy EWM 1000+ PCB-m AEG Lavamatból. Az történik, hogy az R77-es, 100 Ohmos ellenállás bekapcsoláskor eldurran. Valamelyik relé 50Hz-es rángatózásba kezd, aztán csönd... Ez az ellenállás a tápegység része. Tirac-ot, varistort, mértem. Minden rendben. Az R82 0 hm is elszállt cseréltem, azóta az ok. Máshol az áramköri alkatrészekben nem találtam hibát. Az lenne a kérdésem - kapcsolási rajz híján - hogy mi okozhatja ezt a hibát? Van valakinek ilyen tapasztalata?
Szia! Egy pár jó felbontású fénykép nem ártana a panelről, mert hátha könnyebb felismerni mint típusszám alapján, és akkor könnyebb lesz segíteni.
Köszi, de alaphelyzetben 0Ohm az ellenállása. OK , azért majd áthidalom.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2017
Még szép,hogy 0 ohm,ilyenkor be van kapcsolva! Melegedés hatására kapcsol ki,a gyárilag beállított hőfok szerint,próbáld ki jó meleg vízbe merítve,ha szakadást jelez,akkor jó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |