Fórum témák
» Több friss téma |
Betettem az új invertert, ami tegnap jött meg, (majd adtam neki töltőt,) és nincs kép! Hogyan tudnék külső monitorra váltani?
Közben Fn+F10 mintha átváltott volna külső monitorra, mert aktiválódott a monitor, de nagy fekete kép jelent csak meg! A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2017
Leírták.... Olvass vissza
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2017
(Külső) LCD monitorra kapcsolva van kép, de a belső LCD-n nincs kép, pedig már betettem az új invertert! (Az inverter úgy van kialakítva, hogy nem lehet fordítva csatlakoztatni a dugókat.)
A laptop LCD-jén nincs kép! Mi lehet rossz?
Hello! De ugye az inverter bekapcsol és ad fényt is a rákötött CCFL fénycső ?
Időközben került hozzám is egy Fujitsu Siemens Amilo Pa 2548 sötét képernyővel... A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2017
Elég sok minden. LCD, háttérvilágítás vezérlője, maguk a csövek, bármi ami az lcdvel kapcsolatos.
Szerintem azzal az Amiloval már nem érdemes sokat foglalkozni... Gondolok itt a specifikációjára, a rossz hűtési megoldására.
Hello! Bontás előtti vizsgálódás közben kiderült, hogy a kiszerelve tesztelt HDD-je is "kattog"...
Első néhány bekapcsolás után meglepődtem, hogy még volt kép az LCD-jén, de közben a DVI csatlakozójára dugott monitorra már nem bírtam átkapcsolni az Fn+F10-el. A forrósodó AMD procikat sosem kedveltem...igazából csak egy pár napra kórházba kerülő kisgyerek nézett volna rajta meséket, de majd "összerakok" helyette neki egy másikat a "kacatjaim" közül. A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2017
Hogyan világítsak, hogy kiderüljön, hogy legalább kép van-e?
Sikerült rávilágítanom a kijelzőre, és van kép, csak háttérfény nincs, pedig az új ccfl adapter van a gépben. Hogyan tovább?
Láttad a fotót, amit mutattam? Persze biztosan nincs kéznél egy másik CCFL cső, amellyel kideríthető lenne, hogy működik az inverter. Persze még kérdéses lehet, hogy az alaplap irányából megkapja-e a bekapcsolását engedélyező jelet...
Egy idegen fénycső-adaptert kötöttem rá, melyet egy 9V elemre kötöttem, és van háttérfény is, csak úgy tűnik, hogy az alaplaptól nem jön vezérlés a háttérfénynek!
Honnan tudok a laptopban 9 vagy 12V-ot szerezni az inverter számára? A lényeg, hogy ne kelljen külső adapter és csak akkor menjen, amikor a laptop is.
Ezt olvasd el még párszor és mérjél ! Az inverternek 3 féle jelre van szüksége, hogy működjön.
Hello! Aspire 9920 külső monitorra hibátlan képet ad,a saját LCD-n sem háttér világítás sem szöveg vagy kép nincs. Kábelt masszíroztam,semmi eredmény. Invertert cseréltem,tápot megkapja. Valakinek ötlete? Köszi.
Nem cseréltél benne vga kártyát véletlen? Akkor szokott ez lenni ha cseréltél vga-t és amit újat beleraksz nem a hozzá való firmware van benne.
Köszi. Lett cserélve. Utána nézek a kompatibilitásnak.
Sziasztok!
Két Dell D630 (DT781-intel) Az egyik:tápról bekapcsolva jónak tűnik,az oprendszer betöltése közben/után hirtelen kikapcsol.Ilyenkor a bekapcs gombbal bekapcsolni nem lehet-csak a táp lehúzása-visszadugása után,így viszont sokkal gyorsabban kikapcsol.Bekapcs. után a BIOS-ba lépve hosszasan működik-úgy tűnik a nagyobb fogyasztású HDD,DVD aktiválása lehet a kikapcsolás oka. a másik: a tápot rádugva indul,a dátumot elfelejti.Az RTC gombelem jó.Valami jó ötlet?
Igazad van,az kevés,hogy típusra megegyezik a VGA,video BIOS-t kell cserélni hogy működjön.
Sziasztok!
Van egy régi 2009-es laptopom, ami mostanában azt csinálja, hogy két három alkalommal indulás után lekapcsol. Az aksija már bekrepált, cellákat bányásztam bele, és működik a gép vele, de táppal, és nélküle is ugyanezt csinálja. Nemrég cseréltem benne procit, de úgy emlékszem, hogy előtte is volt már ilyen probléma vele, csak nem ilyen sűrűn. Milyen alkatrész lehet, ami ilyet csinálhat, esetleg valami bemelegszik, és utána jó? Kondi esetleg?
Sziasztok!
Van egy Fujitsu Siemens AMILO Mini Ui3520-as netbookom, amibe powergombra a ledek világítanak, de kép nincs se belső se külső monitoron, ramot próbáltam cserélni az sem segít, ram nélkül se csinál semmit. Az akkumulátor töltésjelző led villog ha a powerled világít, alapesetben fixen világít. akksi nélkül sem változik a helyzet, annyi, hogy a töltést jelző led nem csinál semmit. Mi lehet a hiba? Előre is köszönöm!
Feszültségeket kell mérni. Elektrotanyán megvan a rajza. (40. oldalon a táp blokkrajza)
Helo.
Adott egy Acer Aspire 5920g, aminek a képernyőjén sűrű függőleges csíkokat látok. Nekem erre azt mondták, inverter hiba. Kivettem. DTAAS023219002080228 ez volt benne. Megnéztem a kábelt is. CMIDDZ0ZD1LC000080311 gd-h0072a Tud valaki ezeknek megfelelő alkatrészeket ajánlani cikkszámokkal? Előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2017
Koze sincs hozza. Mar amennyiben az inverter alatt a hattervili meghajtasat ertette.
Sziasztok!
Hozzám került egy Packard Bell laptop. Előéletéről annyit tudok, hogy leöntötték valamivel. Szétszedtem, hogy tiszta-e a panel. Ekkor rájöttem, hogy ezzel már valaki foglalkozott. Bekapcsoltam, venti felpörög, leáll. A HDD nem indul, USB-ken stabil fesz van, kép semmi. A proci jéghideg marad. Átnéztem a PCB-t. Két FET, ami a CPU-t táplálná, ki van forrasztva. Minden más meg van. Ezek a kapcsolási rajz szerint (PQ35 és PQ37) MDV1525URH típusú N-MOSFET-ek. Kérdésem, hogy milyet rakjak be a helyükre? Mire figyeljek oda? A tokozása nem érdekel, valahogy beforrasztom, van hely bőven. Olyat keresnék, amely könnyen beszerezhető itthon is. Köszi!
Ez 6mm-es, a keresett IC ugyanazon oldali mérete meg csak ennek a fele...
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2017
Köszi, szerintem ez megfelel.
És akkor mi lehet a baja? Túl nagy összeget nem szánnék rá.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |