Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szia!
Csatlakozom a többiekhez én is, miszerint a freemail megbízhatatlan és 80-90% az esély hogy egy-egy levelet az életben nem fogsz megkapni.... Indamail egyenlőre nálam tökéletes már 4 éve.
Egyedül szoktuk tolni a villamost, természetesen a fékek oldását követően...
A kocsiszínbe való beálláskor?
Nekem minimum 6-8 éve kizárólag SMS-ben jön az OTP-től ilyen kód, levélben soha ilyesmi. Se kód, se jelszó, se semmi. Érdekes.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2017
Nekem is mindig így jön, nekem is volt választási lehetőségem , hogy kapjam meg ezeket.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2017
Idézet: „Egyedül szoktuk tolni a villamost, természetesen a fékek oldását követően... A kocsiszínbe való beálláskor?” Áramszünet esetén így tartják fent a szolgáltatást. Olyankor a jegyet meg foggal harapva érvényesítik ![]()
Én nem tolnám vezetőként. Ott a sok utas. Ösztönzésként sorsolással a nyertes díja, hogy visszafelé is tolhatja. Az a logika nem él az utas részéről, hogy tolás helyett inkább gyalog egyedül megy mert úgy könnyebb.
![]()
Íme egy kis ízelítő.
Mert a freemail egyébként Soros György műve!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Ha csinos lánykák lyukasztják akkor lehet minden napra egy áramszünet
![]() ![]() De ami furább hogy ha egy autó állja a villamos útját, akkor az utazóközönség inkább bent ül és vár, ahelyett hogy 10 ember kipattanna, és odébb tolnák / emelnék. A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2017
Én már jártam úgy (igaz trolibusszal), hogy egy sarkon parkoló autó miatt nem tudott befordulni a belvárosban a sarkon. Kinyitotta a vezető az ajtót. Páran leszálltunk, arrébb raktuk az autót. Mire becsukta az ajtót, és továbbment (nélkülünk).
![]()
Nekem is van, de már rég nem használom. A várt email vagy megjön vagy nem, de reklám (nem spam, hanem rendes mail a többi között) az aztán rendesen. Egyszer nem léptem be jó ideig, meg előtte sem nagyon törölgettem, így volt néhány száz olvasatlan üzenetem. A következő belépéskor pedig nem vicc, 2040!
A gmail-lal semmi gondom nincs, amit kell azonnal megkapom, és reklámok sem jönnek, csak az a 2db amit ők mindig odatesznek.
Az utazóközönséget kellett buzdítani, vagy maguktól szálltak le?
![]()
Sziasztok!
Nem találok egy topicot! MFS hez csináltak repülőgépműszerfalat, és egy IC vegezte a kapcsolok fordítását usb-re. Igy mint egy usb billentyűzet ismeri fel! Tud esetleg segiteni valaki?
Ezt keresed repülőgép szimulátor?
Szuper!
Nagyon köszönöm! Ez a cél csak én egy vonat vezetőállását tervezgetem .... bár még nagyon gyerekcipős az egész! A program réaze még kérdéses!
Szívesen.
Amúgy én olyan kapcsolókat, mint a szili vezetőállásában vannak úgy csinálnák (ha nem tudnék szerezni), hogy vennék hagyományos billenőkapcsolókat és a henger alakú karjaira húznák egy darab műanyag hasábot. az egészet letakarnám egy darab fémlemezzel, ahogy a szilin is van. így kb. úgy néznének ki mint az eredetik.
Ha például szakasszigetelő alatt sikerül éppen megállni. Szökőévenként. Mert ott mindig áramszünet van.
![]()
Ilyenkor mi a "hivatalos" teendő? Mit ír a "szabályzat" (ha van ilyen)?
Laikusként én azt gondolnám, hogy a másik áramszedő ilyenkor még áram alatti szakasz alatt van, ugyan lehúzva, de vezetőállás "cserével" és annak a szedőnek a felengedésével (a másikat lehúzva) ki lehet tolatni a szigetelő alól. Vagy ez az abszolút szabályellenes? ![]() Bár öszintén megmondom, nem tudom, hogy villamosnál melyik az aktív szedő menet közben, az első vagy a hátsó, vagy mindkettő. A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2017
Direkt megnéztem azt a járgányt amivel Macsesz mester
![]() Viszont jó német csapágyai ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2017
Idézet: „melyik az aktív szedő menet közben, az első vagy a hátsó, vagy mindkettő.” Nagyvasúton a menetirány szerinti hátsó, hogy "törés" esetén ne "csapja szét" a többi drága cuccot ott a tetőn... De nem értek hozzá ![]()
Jövő hétvégén lesz új macskánk, ha addig abbahagyja a szopizást*!
![]() *Ha nem, akkor kicsit később.
Üdv! Tudja esetleg valaki hogy az ilyenfajta üvegnek mennyi lehet a súlya darabonként?
Ezt m2-re, vastagságra mérik. Tehát üveg-fajsúly akármilyen műszaki táblázatból (az a kis drót nem sokat számít, ~10%), méretek, szorzás.
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2017
3mm-es katedrál üveg esetén.
axbx8kg/m2 A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2017
Minden típusra külön szabály vonatkozik a műszaki paraméterek függvényében. Tehát van-e erősáramú csatolási lehetőség, és ha van, az milyen terhelhetőségű. Például tátránál két kocsi mehet egy szedővel, három kocsi esetén már két szedő kell az üzemszerű közlekedéshez. Ahogy Gabi írta, nekem csak egy áramszedős típusokra van vizsgám, így hiába szaladgálok az egyik vezetőállásból a másikba, nem fogok tudni megmoccanni. Egyébként első, vagy hátsó szedő használata szempontjából általános, hogy szinte az összes vonalon első szedővel kell közlekedni, én csak a 14-es vonalon tudok ettől eltérő szabályozást. Ennek oka elsődlegesen a felsővezetéken lévő érzékelők elhelyezésében keresendő. Tehát a példád szerinti eset iker tátránál jó megoldás lehet. Nálam a rögzítőfék feloldása, majd a villamos kitolása az egyedüli lehetőség...
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2017
Nem unalmas mindig ugyanazon.a vonalon járkálni? Vagy szoktak lenni cserék?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |