Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Szia!
Ezt nem tudom hol találtad, az adafruit libraryben nincs ilyen. A LED_BUILTIN utasításnak mi a "kódja"?
Akkor ez a konstruktor micsoda a 148. sorban?
A LED_BUILTIN nem utasítás, hanem define, hogy melyik kimeneten van a beépített LED. pins_arduino.h 54. sor:
Én kérek elnézést. Nem arduino-t használok, hanem arduino lib alapján álltam neki. Abban, amit belinkeltem én nem találtam utalást az OLED_RESET és a LED_BUILTIN kulcsszavakra, ezért gondoltam arra, hogy ezek olyan utasítások, amiket a kijelzőnek kellene küldeni. Az pedig szintén az én hibám lehet, hogy nem azonosítottam a 148. sort a display fv.-el, ígérem jobban oda fogok figyelni erre.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2017
A 2.2k felhúzóellenállás sokat lendített a dolgon, bekapcsolódott a kijelző!
Akkor megoldódott a dolog?
A reset átállítást nem a libraryben írtam, hanem a példaprogramban, amit linkeltem(ez van a lib examples mappájában).
Félig-meddig megoldódott Most már kommunikál velem, de kicsit "X aktás", mert nem mindig úgy teszi a dolgát, ahogy gondolnám. Ha véletlenül egyszer elkészülök vele, akkor majd a kijelző topikjába beteszem a megoldást, de nem hiszem, hogy az maholnap lesz...
A példaprogramot észre se vettem, mert a link aláhúzása pont egybe olvad a kód keretével.
Ezel szépen megy SSD1306Bővebben: Link Adafruit könytár nagyon alap...
Üdv mindenkinek
Próbálok egy mega328p controllerbe bootloader-t égetni arduino UNO segítségévelBővebben: Link A fenti link segítségével, de a következőket írja ki hibaként: avrdude: Yikes! Invalid device signature. Double check connections and try again, or use -F to override this check. Error while burning bootloader. mindent úgy csináltam ahogy le van írva. előre is köszönöm a válaszokat
> mindent úgy csináltam ahogy le van írva
Kristály, kondenzátorok megvannak? 10k felhúzó ellenállás a resetre? 100 nF kondenzátor a tápra? Kap tápot a cél ATmega?
Csináltam egy programozó shield-et a 32pines aljzathoz amibe a tqfpp tokozású atmega 328p-t belelehet rakni. ebbe forrasztottam be a kvarcot többször leellenőriztem az összekötéseket, mégsem megy.
Próbapanelon összedugdostam, véletlenül hibátlanul, és láss csodát működik
> többször leellenőriztem az összekötéseket
> ... > Teljesen rossz pajzsot csináltam Végül mi volt a hiba?
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Ledeket akarok majd illeszteni PWM-re. Mivel sok ledről van szó, ezért nagy a terhelés. IRLR024 -essel ezt akartam megépíteni: Link A 13-mas kimenet és a föld közé 10kohm-os ellenállást tettem. Rátettem, és elszállt az arduino úgy néz ki (egy piros led halványan pislákol csak). Még led része nem is volt rajta ami az oldalon motor. A bekötésem ez volt: Bal oldali a 13-mas lábra, a jobb a földre. A hátulja meg ment volna: a led+120ohm+5v-os körre. Mit ronthattam el. Előre is köszi. Zoli
Olyan könyvtárat keresek, ahol két hőmérő adata alapján tudok fűtést vezérelni, PID függvénnyel.
Látott más valaki hasonló kész könyvtárat valahol?
Jól sejtem, hogy rossz kapcsolást néztem, és nekem ez kellett volna az IRLR024?
Tehát sorba kellett volna lenni 100-200ohmos ellenállásnak, és nem párhuzamosan 10kohm-nak. Amúgy egy kérdés még: A leged táplálását levehetem az arduino 5V-os lábáról, ha USB-n keresztül meg az egész táplálása power bankról? Vagy a bank és az arduino közé kel az USB elosztó, vagy olyan bank, amin több kimenet van, vagy 2 külön bank aminek a földje össze van kötve?
Szia !
Szerintem jól kötötted be, valószínűleg valami más hibád lesz, ha előtte jók voltak az alkatrészeid, akkor ez nem teszi tönkre !
Szia! De a két bekötés egymással ellentétes. Tehát szerinted a csatolt képban lévő jó szerinted (mert nem azt csináltam), vagy amit elötte csatoltam (ezzel sütöttem ki, ami lehet nem olyanra van mit amit én használok: IRLR024) .
Előre is köszi.
Bocs, nem frissítettem és csak az előző hozzászólásodat láttam !
Úgy látom, hogy ugyanaz a bekötés mind a két rajzon ( a linkelt és az előző képen!) ! A Te FET-ednek ( IRLR024, amihez volt link!) a bekötését néztem! A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2017
A párhuzamos ellenállás jó, ha nem használtál soros ellenállást, az akkor egy kicsit megerőltetheti az Arduino kimenetét a nagy áram miatt ( nagyon rövid ideig, nem tudom, van-e bennük védelem és, hogy bírják! ).
A LED-eknek mindenképpen külön tápot használj ( közös GND-vel !), ha nagy a terhelés ( az USB alapból 100 mA-el terhelhető csak !) !!
Minden új alkatrész volt.
A két szélsőt összekötöttem a 10K-val és rádugtam, majd. Az USB-ről az arduino rögtön leválasztódott. Sajna még 1-2 alkalommal próbáltam mi van, és akkor hirtelen teljesen elhalt. Vagyis nem látja a laptop+alig pislákol az aruino narancs ledje. Most még nem volt tarja terhelés (120ohm+1 kék led), mert csak próba lett volna, mielőtt megépítem rendesen. (csatolva) Ja és csatolom adafruit-nál lévő helyes képet, mert látom amit előtte tettem fel, ott pont nincsenek berakva az ellenállások. Amúgy mi a különbség a kettő közt? Ha csak a sorosat ellenállásot (PWM-re) csinálom az jobb? Vagy kell a párhuzamos is? Az a baj, hogy neten sok féle verziót látok, és sajna nem mindegyik jó az a tapasztalatom. A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2017
A párhuzamos az azért kell, hogy vezérlés nélkül ( mikor pl. indul a program ) a FET ne nyisson ki, a soros pedig korlátozza az áramot. Azért kell korlátozni az áramot, mert a FET bekapcsolásakor a Gate töltetlen, ezért egy pillanatra rövidzárként viselkedik ( ill. kikapcsolásnál az ARDUINO viselkedik közel rövidzárként, amire "rásütöd" a Gate-ben felhalmozott töltést !) !
Nem az USB adta be az unalmast ?! Próbáld meg a laptoppot újraindítani, hátha csak lekapcsolt valami túlterhelés miatt !
(az előzőben feltettem a jó képet is, ha más olvassa értse milyen soros ellenállásról beszéltem, mikor nincs is a fentebbi rajzon.)
Másik USB-t és POWER BANKOT is próbáltam. De valószínű az lehetett amit írtál, hogy az a pár rádugási próbával azt nem szerette, hogy közel rövidzár lett. Erre után talán, hogy az volt az első, hogy az eszköz az első próba alkalmával leválasztódott. Ha kimarad a párhuzamos ellenállás akkor csak annyi, hogy míg nem határozom meg a PWM értékét addig világít a led? Ha mást nem befolyásol, akkor az a 1/2 másodperc belefér.
Ha a FET gate és a GND közé raksz lehúzó ellenállást, akkor a LED-ek NEM fognak világítani, amíg a mikrokontroller adott lábán nem állítasz be magas értéket.
Ha azt szeretnéd alapértelmezettnek, hogy világítson, akkor viszont az MCU VCC-re kell felhúzni.
Köszi. Tehát ha a 10K-t a két szélsőre teszem, akkor minél nagyobb a PWN értéke annál jobban fognak a ledek világítani. Ha a bal oldali lábat (ahonnan a PWN jel jön az arduinotól) az arduino 5V-ra teszem (és nem a ledes körben), akkor pedig minél nagyobb a PWN érték, annál jobban halványulni fognak a ledek.
Remélem jól értem. A 100-200OHM-ot a PWN ágban sorosan gondolom érdemes bent hagyni, és mindent csak ez után kötni rá, mert lehet nálam ez vitt el mindent. Mi történik, ha a FET gate (bal oldali) lábát sem a GND-vel sem az arduinio 5V-ben nem kötöm össze? Úgy mint a fenti rajzon? A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2017
Idézet: „Mi történik, ha a FET gate (bal oldali) lábát sem a GND-vel sem az arduinio 5V-ben nem kötöm össze? Úgy mint a fenti rajzon?” Ha ott van a párhuzamos ellenállás, akkor semmi. Ha nincs ott, akkor a FET nagy bemeneti ellenállása miatt összeszedhet a környezetből annyi töltést, hogy kinyit ( világít a LED ) ! Ebben az a veszélyes ( amellett, hogy nem tudhatod, hogy fog világítani vagy nem ! ), hogy a kóbor töltések miatt nem biztos, hogy teljesen kinyit a FET, ezáltal melegedhet, szélsőséges esetben " meg is főhet" ! A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2017
Következetesen olyan rövidítést, "kifejezést" használsz aminek jelen pillanatban nincs értelme: Idézet: „nagyobb a PWN értéke” Idézet: „100-200OHM-ot a PWN ágba” Persze sejtjük , hogy mire akarsz utalni , de ez helyesen: Pulse Width Modulation PWM, magyarul impulzus szélesség moduláció lenne.Ha valami szakkifejezés rosszul rögzül az félre értésekre adhat okot később. A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2017
Nekem is voltak hasonló gondolatok fütés vezérlésre vagyis neked hömérséglet külömbség mérés kellene pid alapon?
pl viz hömérséglet rétegzödésre pl ? pid alapu termostat Bővebben: Link hömérséglet külömbség alap
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2017
Nálam két max6675 mér, és két SSR-n keresztül, két fűtőpatront vezérel.
Azért kell a PID szabályozás, mert a fűtőteljesítmény túlméretezett, és felfűtéskor nagyon túllőne a hőfok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |