Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?
 
Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   85 / 1160
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 8, 2008 /
 
Kösz az infót. Azért volt furcsa, mert kettő van egymás mellett és az egyik 5V-ból csinált 3,3V-ot, a másikon meg csak 1V volt és nagyon melegedett. De közben kiderült még, hogy miért nem olvasta be a lemezt. A fej szalagkábele volt szakadt. Majdnem az összes szál elszakadt, de azt is csak nagyítóval láttam meg. De mostmár működik rendesen.
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 8, 2008 /
 
Na akkor ez a lényeg müxik, jó ! Siker!
Amit kocici ajánlott, azt még ajánlatos elvégezni! Mert akkor lehet ez okozza majd a következő meghibáodást. Lehet méregetni, ha nincsen ilyen alkatrész (ritkán előfordul) akkor helyettesíteni kell. Ha tönkre megy az nem jó! Akkor már hiába mérsz, azt nem fogod tudni hogy az OUT ágán mekkor a feszültséget adott ki egykor, azért végezd el most. (egy kis elővigyázatosság).
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Ápr 9, 2008 /
 
Üdv mindenkinek! Lenne egy nagyon fontos kérésem!
Van egy ferrit magos transzformátorom. A típusa INF111200, és ennek kéne az adatlapja! A képen látható, kis inverter, egy régi scannerben lakozott! (nemtudom mienben, mert úgy kaptam romokban) A képen az látszik hogy egy 36W-os fénycsövet nagyon könnyen meghajtott ! (kondenzátor effektus) Az áramkör 210-250mA -t vett fel, 8,4V volt mellett!
(ja azért nem az eredetit használtam mert az el volt törve, és sajnos így kaptam!) Esetleg aki megtalálja hozzá, az adatlapot annak küldök egy kapcsirajzot a kütyüről, meg persze akinek kell. Nagyon egyszerű megépíteni, nagyon kevés áramköri elemet tartalmaz, és kicsi a fogyasztása is!

INF111200.JPG
    
(#) kocici17 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /
 
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa. ilyen marhaságom van itthon,, ill olyan ami jó helyette neked. A többit priviben leirtam.
(#) kocici17 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /
 
Holnap után megnézem itthon és lehet hogy van ugyan ebböl a trafóból is ha ehez ragaszkodsz
(#) _ampervadasz_ válasza kocici17 hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /
 
A vasmag kereszmetszetét, vezető menetszámát, keresztmetszetét nem tudom. Azt tudom hogy hogyan van kialakítva a tekercselés.
Köszönöm a segítséget!
(#) Latya hozzászólása Ápr 10, 2008 /
 
Na ez engem is érdekelne, mert nekem is van itthon 2 Revoltec inverterem, ami dettó igy néz ki(úgyhogy ebből és a piaci választékból én arra tippelek _ampervadasz_, hogy ez is Revoltek )amiből az egyik jó, a másik nem, és azt akarom megcsinálni! És engem is a trafója érdekelne, ill. annak kialakítása, meg hogy mivel lehet helyettesíteni, esetleg tuningolni a teljesítményt... Megköszönném...
(#) llaci56 válasza Latya hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Ha az egyik trafó nem jó, akkor tekerd le, számold meg a meneteket, mérd meg a huzal vastagságát, és tekerd újra a trafót.
Egy adott trafó teljesítményét növelni a frkvencia növelésével tudod.
(#) Latya hozzászólása Ápr 10, 2008 /
 
Nem teljesen rossz... szal nem akarom addig szétszedni amig nincs helyettesitő... ugy van, hogy kicsivel kevesebb feszt ad le mint normál esetben. 620V-ot kéne kb. leadnia, ehelytt van a kimeneten 400-460V. de azzal már nem nem gyujtja be a csövet, csak a 2 vége pslákol...
(#) Moderátor hozzászólása _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 10, 2008
 
Ha még egyszer valakinél meglátom, hogy "mien", "ien", "oan", "vok", stb, kitiltom a fórumból!!!
(#) llaci56 válasza (») Ápr 10, 2008 /
 
Köszönet érte! Már nekem is...
(#) llaci56 válasza Latya hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Ha nem a cső rossz, akkor vagy a freki, (FET, vezérlés) vagy a trafó. Mérj rá! Növeld a frekit!
(#) _ampervadasz_ válasza Latya hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Üdv. Ezt nagyon egyszerű ellenőrizni! A trafónak nagyon sokat utána kerestem, de nem értem el vele semmit meg nem is fogok!

kocici -nek köszönöm a sok segítséget, de sikerült szétszedni a trafót (féltem eltöröm a ferrit magot)

Latya
Módszer: Melegítés>vasmag eltávolítása>tekercsek megszámolása (keresztmetszet, menetszám, darabszám stb.)
Fontos! Melegítés közben közel kell tartani, de csak annyira, hogy épp hogy pirosra "festi" a gázlángot ahol hozzá ér, és forgatni kell benne hogy egyenletesen melegedjen! Utána már a vasmagot ovatosan szét lehet feszíteni bármilyen vékony (kés) tárgyal. Utána jöhet a tekercsek megszámolása, menetszám stb.
Csatoltam egy képet,... én is ezt a tettet követtem el.
Az elején nem akartam szétszedni, mert attól tartottam hogy eltöröm a vasmagot, olyan sok gyanta volt rajta.
Namost ez volt a trafó része.
A hiba nem nagyon a trafó meghibásodása miatt következik be! Ennek két oka van:
-A primer vastag keresztmetszetű, viszonylag nem sok menet van rajta, ha nagy áram fut rajta végig akkor előbb adja fel a szilícium tranyó.
-A szekunder nagy menetszámú, kis keresztmetszetű, ha valamilyen zárlat keletkezne, a tekercsben nem keletkezne semmi kár, ha van rajta egy 2kV -os varisztor, ami megvédi a tekercset a károsodástól!
(én egy szép4-4,2mm ívet tudtam csinálni vele tartósan, minden károsodás nélkül) Nem lenne varisztor, akkor sem elképzelhető hogy a trafó húzza a rövidebbet, mert ez szintén vissza jut a tranyókra, és szintén meghalnak. Tehát tranyó csere, esetleg a kondi is, ellenőrízni kell a biztit hátha kiégett. Fogalmam nincsen hogy a "REVOLTEC" márkájú fénycső transverter mien kialakítású, mert ez lehet elektronikus, is meg ez az egyszerűbb tranyós módszer. Az elektrónikusnál, eyértemű az elekrtonika a beteges, akkor ezt az egyszerűbb tranyós modszert ajánlom. Rakok fel kapcsi razot is, de előtte még a tekercs adatait össze szedem.
Addig is jó hibakeresést, bütykölészést!
(#) _ampervadasz_ válasza Latya hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Üdv! Vissza tértem!
A teljes kapcsirajz mellékelve van, a transzformátorral együtt! Ha megépíted, akkor egy elnyűhetetlen áramkört kapsz! Ajánlom mindenkinek!
(#) llaci56 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Akkor a tranyós módszer már nem is elektronikus???
(#) kocici17 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Van olyan transverter otheon ami 2-db fénycsövet tud .....ez az info most jöttt otthonrol ...én csak holnap estére vagyok otthon.... nem tudom, hogy a komplet befoglaló méret fontos, vagy nem. de amit a képen láttam az van és ki is van rajzolva.
Pár darabot ...az ilyen coccccokbol eltettem , mert ezt, i9ll ennel a megfelelöjét a saját munkámnál valamikor/kb3év/ használtuk.... ha laptophoz kell akkor ahozz vankülön ...ez biztos... holnap este érkezem , aztán alvás és vagyok..... addig is köszönet a türelemért, és üdvözlet mindenkinek. ...kocici... amig birja a nemzetközi addig vagyok.....
(#) kocici17 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Csak gyözd szigetelni ...
A többi jóóóóóóóóó
(#) _ampervadasz_ válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Üdv! Azt elirtam! (IC-s meghajtásra gondoltam akkor)

...Ja meg egy két cucc lemaradt az előző hozzászóéásomból
(#) _ampervadasz_ válasza kocici17 hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Üdv! Tökéletesen megy!!!
(#) kocici17 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Ok. örülök de bármikor ... kivéve holnap+1 nap/ szivesen adok transvertert neked mert ha igaz van belöle otthon. ... + viszek haza is , hogy legyen.
(#) perlaci válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Üdv
Ügyes kis rajz ez a fénycsőgyújtó. A kapcsoláson van egy védő termisztor a csővel sorban de a képen nem látható, viszont két kondit láttam azon a környéken. Mi a valóság.Köszi
(#) unicorn hozzászólása Ápr 11, 2008 /
 
Tudom, hogy béna kérdés, de azért felteszem: mi a csuda a vezetékeken vélő bumszli? ...és mire való? Kép mellékelve a "bumszli" értelmezésére.

kabel.jpg
    
(#) mex válasza unicorn hozzászólására (») Ápr 11, 2008 /
 
Álltalában zavarszűrő tekercs van benne. Toroid vasmag x menetszámmal.
(#) eSDi válasza mex hozzászólására (») Ápr 11, 2008 /
 
Inkább csak ferritmag. tekercs nincs benne. De a zavarszűrés az stimmel.
(#) _ampervadasz_ válasza perlaci hozzászólására (») Ápr 11, 2008 /
 
Üdv! A valóság az az hogy ott van, és az a két kék színű kondinak beazonosítható, tárgy akar lenni!
(Kettö van belőlle, mert két kis csövet hajtott meg!)

Itt van, baoldalon van.
(#) zoz11 hozzászólása Ápr 11, 2008 /
 
Sziasztok
Ma találkoztam egy érdekes dologgal szétszedtem az egyik ismerősöm MP4-es lejátszóját és találtam benne egy winchestert, de sajna rossz. Úgy kezdődött a dolog hogy először átment a lejátszón kisteherautóval, és utána kezdett kínlódni a cucc. De még 1hónapig bírta. Az lenne a kérdésem hogy látott-e már valaki ilyen winchestert és egyáltalán beszerezhető-e itt a Magyarországon? Használt is érdekelne! Ja és 2Gb-os volt :yes:
(#) sprofan válasza zoz11 hozzászólására (») Ápr 11, 2008 /
 
Csepp jószág az biztos
Ha jól tudom, akkor ez egy 1'8-as vagy 1'-es vinyó, ha nem akkor passz. Mennyiben 1'8-as akkor lehet kapni Magyarországon is, használtan pl egy 20Gb-os 8000Huf
(#) perlaci válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 11, 2008 /
 
Köszi a választ.
Lehet valamit tudni róla, tulajdonképpen mi a szerepe, mert az hogy 2kv-os nem értelmezhető számomra. Ekkora feszültség itt nem is léphet fel. A cső 800volt körül áthúz és begyújt, tehát soros 2kv-os védelem elég irracionális.
Üdv
(#) _ampervadasz_ válasza perlaci hozzászólására (») Ápr 11, 2008 /
 
Üdv! Fogalmam nincsen hogy nagyon mi a szerepe, mert én azt, varisztornak tekintettem, pont azért mert 2kV van ráírva! Ebből következik az hogy, nagy az ellenállása ha a feszültség a "megszólalási" érték alatt van, ha ez e fölé kerül akkor meg lecsökken az ellenállása, és átfolyik rajta a túlfszültség. Ebből következik hogy egy föld potenciához kéne legyen csatlakoztatva, a másik meg a fázis vezetőhőz. Tehát ha rövidre zárnám sem érek vele semmit, mert leesik az ellenállása, tehát akadálytalanul toább haladhat a zárlati áram, és a túlfeszültség. A 2kV -os jelzés azt jelenti hogy addig a feszültség szintig biztonságosan képes elvezetni a túlfeszt. Ha felette van akkor meg át üt. (de lehet én tuom rosszul, mert nagyon varisztorral nem szoktam foglalkozni, kivéve PC- táp, amikor át lett kapcsolva 115V -ra 230V -ról akkor ez szabályosan szétrobbant mind a kettő! )
Tehát ezért nem értem hogy miért van ott.
Végeredmény: próba képpen elhagyható
(#) _ampervadasz_ válasza perlaci hozzászólására (») Ápr 11, 2008 /
 
Most így utólag belegondolva, 2kV ig bírja, és ez kondi akar lenni. Ezt nagyon benéztem! SEC a gyártója, és a 2kV fölé van kapirgálva az hogy 25 és ennyi. nincsen több infó rajta. Nem tudom miért néztem varisztornak... (pedig oda van kapirgálva hogy C3 , C4 a nyákra.)
Jó éjszakát, én mentem pihenni, mert sokáig tartott a munka!
Következő: »»   85 / 1160
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem