Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2773 / 3615
(#) Skori hozzászólása Aug 5, 2017 / 6

Aki ismeri a windowsokból az aknakereső játékot, (és netán szokott is játszani vele), azt esetleg ez is érdekelheti: Aknakereső - saját szerzemény
(#) abcdabcd válasza Skori hozzászólására (») Aug 5, 2017 /

Szia! Tetszik a játék, de ha megengeded egy hibára felhívnám a figyelmet, mégpedig, hogyha nem jelölöm be az aknákat (jobb egérgombbal), hanem csak kikattintom a többi mezőt, ahol nincsenek, akkor nem érzékeli, hogy megoldottam a játékot. Először direkt aknára kattintottam, hogy megnézzem, hogy vajon mi van, aztán mégegyszer kiraktam és akkor elkezdtem bejelölgetni az aknákat, és amikor az összeset bejelöltem, akkor meg is jelent, hogy játék vége... én arra szavazok, hogy jelölés nélkül is kéne, hogy érzékelje, hogy meg van oldva a feladat, de lehet, te meg direkt akartad így? nem tudom, de ötletes amúgy, viszonylag gyorsan reagál a kattintásra is...

mod: a kettős kattintás, (bal+jobb egyszerre) viszont valamiért furán működik, mintha nem mindig érzékelné, lehet csak akkor, ha a négyzeten belül pont a kiírt szám fölött van az egér? De lehet, hogy csak lassabban reagál itt a játék, mint ahogy számítanék rá...
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2017
(#) Skori válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 5, 2017 /

Kettős kattintást (bal+jobb egyszerre) nem kezel a játék. A jobb gomb csak a megjelölésre van, a bal gomb kinyit, a bal dupla-klikk nyitja a környező mezőket. De van HELP-je is a játéknak (piros gomb).

Szia! A jobb-bal akkor lehet azért működött "furán", mert valahogy pedig elértem végül azt vele, amit az eredeti játékban így lehet megcsinálni, hogyha minden aknát bejelöltél a jobbal, egy adott számot mutató cella körül, a számra kattintva jobb-bal-lal felfedi az összes szomszédos számot tartalmazó cellát... ja megtaláltam bal-lal duplán rákattintva a számra történik az ami a win-ben jobb+bal-lal - valószínű akkor ehhez kellett az, hogy kétszer nyomjam meg a jobb+balt...

A megjelölés funkció a jobb-bal meg rendben van, játszottam elég sokat az eredeti játékkal, én arra írtam amit írtam, hogyha nem jelölök meg egy aknát se, hanem csak fejben van meg, hogy hol van az akna és így addig kattintgatok, hogy csak az aknákat tartalmazó cellák maradnak kattintatlanul(szép magyar szó), akkor a játék nem érzékeli, hogy kész. Viszont ha ilyenkor jobb gombbal bekattintom pirosra az összes cellát, akkor kiírja, hogy kész.
(Nem kötekedésképp, csak még amúgy lehet használnám is időnként a programodat )
(#) Skori válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 5, 2017 /

A játék célja az aknák megtalálása (ezért kell megjelölni), és az összes többi cella kinyitása.

Ez rendben, viszont aki a windows-oshoz szokott, az tudja, hogy ott nem kell megjelölni az aknákat, az elfogadja "ráutaló magatartásként" azt, hogy az összes többi cellát kikattintom, és ha csak annyi darab marad kattintatlanul, ahány akna van elrejtve, akkor a feladatot megoldottnak veszi, de akkor ezek szerint ez nem véletlenül lett így, hanem így tervezted a programot, azt hittem esetleg csak nem lett tesztelve ez a funkció, mert mondjuk te mindig jelölsz és anélkül nem próbáltad ki...
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Aug 6, 2017 /

Végre működik a vízhatlan mikrofonom!!! Csak egy piezo-lap szilikontömbbe ágyazva!
Az egészet víz alatt tartottam egy perc tizenkettő másodpercig és nem ázott be!!!
(A csatolt hangfájl csak minta és a fotó alulnézetből mutatja a "kapszulát".)
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 6, 2017 /

Akrillakkal lefújva megfelelő rétegvastagságban is jó lehet, szerintem sokkal érzékenyebb lenne, a vastag szilikon nem csillapítana.
(#) Udvari Zsombor válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 6, 2017 /

Először is nincs itthon akrillakk és szerintem úgy sokkal sérülékenyebb lenne, másodszor pedig a felvétel kazettára készült mert múltkor a nagyszüleimnél felejtettem a digitális hangrögzítőmet...
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 6, 2017 /

Nem jó, ha mindkét oldalát éri a víz rezgése. A hátsó felét valami tokozásal el kellene zárni a rezgés elől, csak előlről érje a vízhang.
(#) Udvari Zsombor válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 7, 2017 /

Így is működik, csak lehet, hogy elfelejtettem érzékenyebb módba kapcsolni a hangrögzítőt...
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 7, 2017 /

Rendben van, hogy működik, de úgy esetleg sokkal jobb lehetne.
(#) Sam Seed válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 7, 2017 /

Azt irta, azèrt szòl hozzá mert ritka hülye következtetést von le a kommentekböl. Nem jutott elörébb..

Udvari: nem állsz vîzéren?
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2017
(#) kameleon2 válasza Skori hozzászólására (») Aug 7, 2017 /

Szuper! A help-ben van egy baki. Számjegy helyett szájegy szerepel benne.
(#) abcdabcd válasza Skori hozzászólására (») Aug 7, 2017 /

Meg egy másik, ami lehet, hogy szélesvásznú monitoron nem jön elő, de 4:3-ason itt, a bal felső sarokban található legjobb eredményeket tartalmazó táblázat a játékmező fölött van, takarva az ottani cellákat...
(#) Udvari Zsombor válasza Sam Seed hozzászólására (») Aug 8, 2017 /

Idézet:
„nem állsz vîzéren?”
Ezt hogy érted?
(#) Skori válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 8, 2017 / 1

Köszönöm! Javítottam!
(#) Skori válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 8, 2017 /

Igen, sajnos nem mindig fér el minden egyszerre a képernyőn. 16:9 esetén jobb a helyzet, de kellően nagy játékteret választva ott is előjön a probléma. A "Toplista" feliratú gombbal ilyenkor eltüntethető az említett táblázat.
(#) abcdabcd válasza Skori hozzászólására (») Aug 8, 2017 /

És tényleg... amúgy közben találtam egy másik megoldást, mégpedig, ha a firefox-ban csökkentem a weblap megjelenítési méretét, akkor a cellák kisebbek, (úgy tűnik a program is gyorsabban reagál kisebb cellákkal, mert legalábbis itt ahogy a tábla mérete nő, úgy lassul kicsit a működés) és még a "legjobb idők" tábla se zavar be...
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2017
(#) Qju hozzászólása Aug 10, 2017 /

Tiszteletem!

Tisztában vagyok azzal, hogy létezik tervezett elavulás.
Tisztességes dolognak tartom azt is, ha időben tájékoztatnak hogy elavulófélben van egy eszköz.
De azt nehezen veszem be hogy alig két év alatt ekkora minőségromlása legyen egy alaplapi videó kártyának ...

Egyszóval nekem nem tűnt fel hogy ennyit romlott volna! Sőt pont olyan mint volt.
(#) pjg válasza Qju hozzászólására (») Aug 10, 2017 /

Frissítéseket rendszeresen letöltöd?
(#) Qju válasza pjg hozzászólására (») Aug 10, 2017 /

Természetesen.
Afféle csavarhúzós programozó lennék eredetileg.
(#) zolika60 válasza Qju hozzászólására (») Aug 10, 2017 / 3

De mért érdekel téged milyen élményindexe van a Microsoftnak?
(#) pjg válasza Qju hozzászólására (») Aug 10, 2017 / 1

Lehet, hogy a frissítésekkel megváltozott a videokártya tesztprogramja.
(#) Qju válasza pjg hozzászólására (») Aug 10, 2017 /

Igen ez a legvalószínűbb.
(#) Ge Lee válasza Qju hozzászólására (») Aug 10, 2017 / 1

Nálam ez most javult a win10-ben, mert vettem egy VGA-t az IGP helyett. Proci: 7,5, RAM: 7,5, VGA: 8,3, 3D: 9,9, Vinyó:5,9.
(#) kameleon2 válasza pjg hozzászólására (») Aug 11, 2017 / 1

Ha már frissítéseket kell folyton letöltögetni - akkor az az eszköz sz.r. Bocsánat... félkész termék, amit idő előtt, teszteletlenül dobtak piacra. Ezért volt jó a régi időkben. Az ember megvett egy eszközt és nem érdekelte, hogy van-e benne szoftver - csak tegye a dolgát. Főleg, ha jelentős föníciai találmányt kérnek érte (pénz).
(#) pjg válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 11, 2017 / 1

Idézet:
„félkész termék, amit idő előtt, teszteletlenül dobtak piacra”

A neve Windows.

Amikor feltelepítem, azonnal eltávolítok mindent, ami a frissítéshez kell.
(#) szamóca válasza pjg hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

Nálam 3 év alatt, az automata telepítésekkel 28GB-ra hízott fel a 7-es.
(#) nagym6 válasza szamóca hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

Én win7 telepítés után csak pár frissítést engedtem, 10.2GB-tól nincs frissítés. Minden jó.
Következő: »»   2773 / 3615
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem