Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2777 / 3615
(#) Kovidivi válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 16, 2017 /

Én is így tettem. Aztán vettem egy laptopot legalább 3 éve, és már csak W8-cal működtek a hardverek rendesen. Vettem egy másik laptopot egy éve, és a touchpadhoz a drivert már csak W10 támogatta. Próbáltam hekkelni, de fél nap után beletörődtem...
(#) nagym6 válasza peti333 hozzászólására (») Aug 16, 2017 /

Avast vírusirtó őrzi a gépet (ingyenes változat) eddig blokkolta a különféle vírusokat. Kémprogram bejön, azokat néha kémirtóval elküldöm. Mégsem lenne elég?
Azt nem írtam, hogy a frissítés "kihúzta a talajt" néhány régi fontos program alól.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 16, 2017 /

Elég, csak nem az avastot kell felrakni... Nagyon sok év tapasztalata alapján mondom, egy normális víruskereső sokkal többet ér, mint az oprendszer foltozásai, frissítései. Nálam amióta az eszemet tudom, mindig közvetlenül a telepítés után ki volt kapcsolva az oprendszer frissítése, és soha semmilyen gondom nem volt. Épp ellenkezőleg, néha olyan dolgok miatt is figyelmeztet ami miatt nem kéne, és nem enged pl. megnyitni egy adott oldalt.
(#) mark.budai válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 16, 2017 /

Ezt most nem értem teljesen. Az egy éves laptopot miért kéne mással használni, mint a Win10? Korszerű, kényelmes, és tényleg egy használható rendszer lett. Nincs Microsoft fiókom, nem használok külsős vírusirtót, nem foglalkozom vele, csak használom. Elég volt a sok toldozásból foltozásból, amit még az XP meg W7 idején elkövettünk. Bár megmondom őszintén, én a Win7-et is szerettem, annak viszont örülök, hogy annyi idő után végre megszabadulhatunk az xp-től. Szép volt, jó volt, de elég volt belőle.
Az otthoni gépemen valamivel több, mint egy éve megy így a 10-es, a laptopom 2 hónapos, ezt már előtelepített rendszerrel vettem. Így, hogy két eszközön használom, már jó lenne a Microsoft fiók is, mert jól jönne a szinkronizálás, csak még nem volt kedvem megcsinálni. Adathalászat? Aki internetezik, az legyen tisztában vele, hogy bármi követhető, amit csinál. Engem nem zavar, ha megtudják, hogy mit néztem az interneten. Ha ismerős lenne, és tudná, hogy én vagyok, még az sem, de ha egy tök idegen, és azt se tudja, hogy én ki vagyok, az meg főleg nem zavar.
(#) peti333 válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 16, 2017 / 1

Alapvetően szükség van vírusirtóra, tűzfalra, ezek elengedhetetlenek, de közel sem jelentenek elégséges védelmet.
Ha elmész motorozni és felveszel egy bukósisakot, meg , az nem fog megvédeni a gerincsérüléstől. Ha meg különösen nagyon kihívod a sorsot, és kétes oldalakon kattintgatsz gyanús linkekre, akkor meg nincs az a szoftver ami megvédene.
A frissítés után nem működő hardvereket csak példának hoztam, itt a munkahelyemen is több 100-as nagyságrendben vannak gépek, amiket soha nem frissítenek, egyszer feltelepítették és azóta az fut rajta, de ezek szigorúan csak offline futnak, a legtöbbe még pendriveot is tilos dugni.
(#) Norberto válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 16, 2017 / 2

Idézet:
„Engem nem zavar, ha megtudják, hogy mit néztem az interneten. Ha ismerős lenne, és tudná, hogy én vagyok, még az sem, de ha egy tök idegen, és azt se tudja, hogy én ki vagyok, az meg főleg nem zavar.”

Ezzel én is így vagyok pontosan. Nekem sincs semmi olyan rejtegetnivaló hadititkom, ami miatt félnivalóm lenne.

Vannak természetesen olyan fájlok és adatok, amik fontosak, és a tartalmuk nem publikus, de azokat a géptől elszeparálva, külön tárolom, biztonsági mentéssel.
(#) Kovidivi válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 16, 2017 /

Te is megmondtad: "A Win7-et szerettem a legjobban". Nekem is az jött be, a leggyorsabb, legstabilabb rendszer volt, amit használtam. Most a Win8 is hasonló, azt használom. Win10 nem tetszik.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Aug 16, 2017 1 / 1

Garfield jövőre 40 éves lesz, ennek alkalmából várják a rajongók rajzait is, amit ha kiválasztanak, akkor majd a közösségi oldalaikra meg a könyvbe is bekerül!! Aki kedvet érez, az bátran alkosson, mert augusztus 31 a határidő!!
(#) granpa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 16, 2017 /

Szívós macska, a mienk csak 17.5 -et bírt.
(#) Kari55 válasza granpa hozzászólására (») Aug 16, 2017 /

Az is szép kor egy macskánál, a miénk 20 év körül volt, amikor öngyilkos lett. (kiment az útra...)
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Aug 16, 2017 /

Tudja valaki, hogy miért nem tudok ide mellékelni egy 2 MB-nál kisebb exe fájlt?
(#) Qju válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 16, 2017 /

Ha becsomagolod .zip -be akkor talán felmegy.
Az .exe -t általában mindenhol tilos feltölteni.
De legjobb ha pl: egy dropbox vagy hasonló fájlmegosztón mondjuk google drivon keresztül , mega.com lévő fájlt osztol meg linkkel.

Szerintem.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Aug 16, 2017 /

Ma találtam ezt az egy darab ~1,30 MB exe játékot! A hagyományos UNO kártyajáték a számítógép ellen! Ha van pár unalmas perced a gép előtt, akkor nyugodtan próbáld ki! (Kicsomagolva futttaható!)
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2017

uno.zip

(#) Qju válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 16, 2017 /

Csak ennyi jön le.
Hiba!
(#) mark.budai válasza Norberto hozzászólására (») Aug 16, 2017 /

Ez így van, ami nem publikus, én sem tárolom a számítógépen, arra van sokkal jobb megoldás.
Kovi: Nekem az új gépeimen tetszik a 10-es, az előző laptopomon még mindig a 7-es van, de mióta megvan az új, az elég ritkán kerül elő. Ráadásul a 7-es már nem szerette a 10-zel létrehozott itthoni csoportot, ezért kicsit kényelmetlen volt. Van még másik két gép a házban, azokon 8.1 van, és az előző asztali gépemen is az volt, meglepő módon jobban futott rajt, mint a 7-es. Classic Shell-el használtam a Win 8-at mindig, nekem a csempés felület nem jött be. Viszont az intéző, és a többi felület jól nézett ki, úgyhogy csak a start menüt kapta vissza, a többi maradt az eredeti.
(#) Udvari Zsombor válasza Qju hozzászólására (») Aug 16, 2017 /

Akkor itt az eredeti (512 KB)... :/

uno.zip

(#) kameleon2 válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 16, 2017 /

Azt hiszem szerelmes lettem: OpenSuSE (kép) Már eleve kaméleon van a startmenü helyett! Egyedül az zavart meg kicsit, hogy a W10 partíciót nem látja élből. Ez megint eltart egy darabig. Playonlinux-ra simán felment a Google sketchup és megy is a 3D, nem szaggat, tudok rajzolni vele. Van finomhangolni való, de a rendszer gyors. Ráadásul a több desktop már annyira hiányzott... Lassabban bootol mint a win 10, de nincs leálláskori kényszerű frissítés és állandó frissítési kényszer, vírusok stb. Desigban nem sok különbség van a W10-hez képest. Minden driver ugyanúgy ment elsőre. Még a problémás wifim is. Sőt hihetetlenül belódult a 64 bitnek köszönhetően a Dell5010. Libreoffice, firefox, thunderbird simán működik. A Yast is sokat fejlődött és a Yast2 is. könnyebb a telepítés, eltávolítás. Ha az ingyenes ennyire jó, mit tudhat a fizetős... Jöhet az eagle és a feltöltőszoftverek tesztje.
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2017

opensuse.jpg

(#) Qju hozzászólása Aug 16, 2017 /

Tiszteletem!
Nem tudjátok mi lett a Béka oldalával?
Vagy csak nálam nem működik?

"A webhely nem érhető el

A(z) oldradio.tesla.hu túl hosszú ideje nem válaszol."
(#) Udvari Zsombor válasza Qju hozzászólására (») Aug 16, 2017 /

Nekem se jön be!
(#) andras99 válasza Qju hozzászólására (») Aug 16, 2017 /

Nekem már reggel sem ment.
(#) zolika60 válasza Qju hozzászólására (») Aug 17, 2017 / 2

Biztos szétszedte a szervert.
(#) Qju válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 17, 2017 /

Mára már működik.

Nagy kő esett le ...
(#) zolika60 válasza Qju hozzászólására (») Aug 17, 2017 / 1

Akkor össze is rakta.
(#) BarnaPili válasza Qju hozzászólására (») Aug 17, 2017 /

Huh...rendesen bepánikoltam,Békafüggő vagyok.(?)...
(#) Udvari Zsombor válasza BarnaPili hozzászólására (») Aug 17, 2017 /

Idézet:
„Békafüggő vagyok.(?)...”
Én is! Minden hétfőn meg szoktam nézni a frissítést!
(#) pjg válasza peti333 hozzászólására (») Aug 17, 2017 /

Szerintem meg nincs.
Hazahoztam a melóhelyen amúgy kötelező vírus elleni védelmet. 27000+ fájlt törölt azonnal,értesítés nélkül. Mind pdf, jpg és hasonló volt. Ment a süllyesztőbe. Még jó,hogy 4 másolatom van mindenből.

Más. XP-ről áttértem a W8.1-re. Azóta nincs nyomtatóm, szkennerem, fényképezőgépem hiperszuper hangkártyám, video digitalizáló kártyám. Vegyek újat?
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2017
(#) gkari válasza pjg hozzászólására (») Aug 17, 2017 /

Hááát...én otthon XP-ről W7-re, nekem minden megy, ami ment XP - vel is. Melóhelyen 2 hete új gép W10-el, napi vérpisilés azóta is, a másik gépen 7-es vidáman pörög.
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2017
(#) pucuka válasza pjg hozzászólására (») Aug 17, 2017 /

Idézet:
„Azóta nincs nyomtatóm”

Aha, vegyél, vegyél, vegyél újat. Mert a régi eszközeidre nincs driver. Még az eddig jól működő
HP nyomtatóra se. Írtak a supportban valami helyettesítő univerzális szoftvert, de azt meg sem lehetett találni. Ez a disznóság. A tartozék gyártók is rárepültek az oprendszer váltásra és nem adtak a régi tartozékokhoz frissített szofvert, nekik is érdekük, hogy vegyél újat.
(#) kameleon2 hozzászólása Aug 19, 2017 /

Nos... Első benyomások az OpenSUse Linuxról. A libreoffice-t szoknom kell az openofficehoz képest, de nem nagy gond. A 3D röhögve megy a PlayonLinux-nak illetve a Wine-nak hála. Az meglepőbb volt, hogy a natív, linuixra írt Eagle nem indult el az istennek sem, a Wine változat meg megy. hmmmm. A Gvenview képnéző sokat fejlődött, már nem annyira sírok az Xnview miatt, bár a megszokott billentyűzetkombinációk azért hiányoznak. Inkscape, Gimp ugyanaz. Ez tmár megszoktam. Firefox, flash, java jobban megy mint windowson, Thunderbird szuperül szuperál. Blender megy. Most már jöhetnek a fejlesztő és letöltő szoftverek. Lehet, hogy inkább maradok a SUSe mellett, mint a win10-nél. A legfurább, hogy nincs hozzáférése (végre) a vírusoknak a rendszeremhez. és a gép erőforrásainak a 80 % felszabadult a kémprogramok figyelgetése helyett. A webes követőket így is szűröm, de pattog minden. Volt már, hogy egy-egy alkalmazás lehalt, de mivel it (tényleg) én vagyok a rendszergazda - leállíthatom, újraindíthatom. Nem kell mindenhez állandóan újraindítani a rendszert, így igazából mindig csak lecsukom a notebook fedelét, nem kell leállítgatnom. Régen tetszett ennyire a linux, mint ennél a disztrónál. Nem beszélve a tux racerről és a powermangáról, amik a kedvenceim Viszlát paint, viszlát passziánsz!
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2017
(#) kitartás válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 19, 2017 /

Én is süsüt használtam a kb 7.1 es változattól egészen addig amíg opensuse lett (a suse a novell -hez 'került'). Sokáig a kde felület is használható volt. Mikor a kde4 vette át a hatalmat, onnantól kezdve már voltak problémák. Most ubuntu gnom környezetben, illetve debian grafikus felület nélkül a nyerő nálam.
Következő: »»   2777 / 3615
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem