Fórum témák
» Több friss téma |
Csak azt tudom, hogy ha bekapcsolom, akkor a csövek kuszán világítanak. Később ahogy időm engedi csinálok egy képgalériát, és felteszem. A kristály hiányzik belőle az biztos, meg egy ic is, de lehet hogy az opcionális!?
Minden áramkör foglalatban van. El leszel az érintkezési hibákkal...
Talán elöször egy Quartz-ot kellene dugni abba a 2 lábú fehér foglalatba és akkor megnézni, mit csinál.
De "legeslegelőször" nem ártana kipucolni...eléggé porosnak tűnik !
Szia Mindenki,
Találtam az egyik fiókomban egy valamit ami úgy néz ki mint egy NTC. Ellenállásmérésnél szépen, gyorsan változik az ellenállása melegítés hatására. Nőtt a C° csökkent az Ω. Csak játszásiból beraktam egy kapacitásmérőbe (mert olyan jópofa kondenzátor-kinézete van ), ott PTC-jelleget mutatott. Nőtt a C° nőtt a nF. Tudom, a kondenzátor értéke változik hőmérséklet-változás hatására valamennyit de ez nagyságrend változást mutat melegítés hatására. (20 C°-nál kb. 90 nF, kézmelegnél kb. 180 nF, 100 C° körül már 0,5 µF)
A pucolás megvolt, a képek a fellelt állapotban készültek
Mindenekelőtt abba a fehér porcelán aljzatba dugj egy 1 MHz -es HC19U tokozású kristályt.
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.Milyen félvezető lehet ez?
Ilyenkor, ha egyetlen SMD alkatrész-kereső sem dob találatot rá, ami illene az alkatrészhez, akkor: Kell a készülék típusa - szervizmanuálja aminek a kapcsolási és alkatrészlistája alapján beazonosítható.
Van ilyen találat ...23E-re: APR3021/2/3, ami egy MicroPower Microprocessor Reset Circuit.
/RST, gnd és Vcc sorban a lábak.. Aztán lehet más is.
Szia, csináltam pár képet, ha minden jól megy, innen eléred!
Bővebben: Link
Ma csináltam képeket a PTC? NTC?-ről, így talán felismeri valaki. Felirat semmi se található rajta.
Vajon kondenzátorként vagy ellenállásként lehetne jobban használni?
Döntsd el te....
Nyilván ha még sosem volt szükséged frekvencia mérésre (és soha nem is lesz) akkor add el vaterán, vagy ha már van egy 6+ digites Fluke frekimérőd, vagy nem gond érte kiadni azt a 80e+ Ft ot akkor se érdemes foglalkoznod vele, de minden más esetben érdemes..
Köszi Doky, a végét nem teljesen értem, de ez nem baj. Elméletileg a jövő hét elejére lesz hozzá kristály, és akkor megpróbálom kideríteni működik-e?! Sokat nem vesztek a dolgon. Eladni már el tudtam volna, jópáran kínáltak érte 3-5000ft-ot, de annyiért nem szivesen adnám oda, már csak azért sem, mert opcióként a csövekből egy régi vágyam teljesülhetne, persze ahhoz olyanba kéne kezdenem amihez nem értek.. (elektrotechnika)
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2017
Szia! Esetleg varisztor?
Nemcsak a csöveket tudnád felhasználni hanem a számlálókat és a cső meghajtókat is.És még a tápegységet is,illetve a dobozt.
Hajdan a Kőporc. varisztorai voltak ilyen szemcsés struktúrájuak, az NTC-k szinte teljesen tömörek voltak.
Engem a különböző viselkedése fogott meg hőmérséklet változásra. Másképp reagált ellenállásként ill. kondenzátorként. (NTC, PTC)
Lehet, hogy valami tök egyértelmű dolog, nekem érdekes volt. Gyakorlati felhasználásra valószínűleg nem fog kerülni, megy a többi izgi alkatrész közé, vissza a fiókba.
Olyasmi, mit egy emelő asztal, de ebben a formában elég gyengusnak látszik. Talán sokat forgatott könyvet lehet vele egyengetni, többet nem nézek ki belőle..
Viszont - pl könyvkötésél - alkalmas lehet a ragasztott felületek összeszorítására a száradásig.
Van rajta valami címke, abból többet lehetne megtudni. Azt is mutasd meg.
Fotózáskor papír, szövet kisimításához hasznos lehet.
Sziasztok!
Lomtalanítom a garázst, van pár dolog, amit már úgy örököltem, nem tudom mik ezek. Szeretnék segítséget kérni - mi ez, mire való, ér-e valamit, kukázzam, dobjam az ingyen vihető csoportba? Piros Elkon műszer - 1 Piros Elkon műszer - 2 Szürke műszer Ez pedig gondolom a trafó miatt lett eltéve, egyébként szinte üres fémház - milyen trafó lehet ez? Trafó Köszönöm előre is!
Hello! Ez a "piros": Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |