Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Colibri KK-E kéményes kazánom van. Elkezdtem fűteni, és eddig ismeretlen probléma jelentkezett: csak 0,4-0,5 bar nyomással hajlandó dolgozni. Ha jobban rátöltök vizet a rendszerre, 1 bar körüli nyomásértékre, 60 fokos vízhőmérséklet körül letilt automata és manuális módban is. Ha engedek le a rendszerből, tökéletes. Eddig minden fűtési idényben 1 bar nyomással működött. Mi lehet a bibi? Lehet , hogy a tágulási tartályban a nyomással van bibi, és a vízmennyiség megfelelő? Ne foglalkozzak vele? Köszi
Talán a nyomás érzékelő lett hibás. De lehet, hogy a nyomásmérő műszer romlott el, és a rendszer jó. Valamilyen más műszerrel kellene mérni, de nem egyszerű a csatlakozás, az biztos.
Köszönöm a válaszod.
Sajnos nem tudom jobban leirni a jelenséget. Nyáron,csak a meleg vizet használtuk és semmi gond nem volt.Ha annyira kemény lenne a viz,akkor nyáron is gondot kéne okoznia...de semmi se volt. Most elkezdtem fűteni és valahonnan a kazánból a melegviz mossa kifele a vizkovet,lerakodik a csapok szűrőjébe és napi szinten kis mennyiséget ki tudok belőle takaritani. Mi okozhatja ezt a kövesedést.A rendszer nem csöpög,szerintem nincs átjárás a 2rendszer között. A fűtés oldal nyomása állandó. Lehet h nem is vizkő,de mi válhat ki fűtés közben a melegviz körbe amit aztán kivisz a csapokba?
Sziasztok,
Köszönöm a segítséget és a tippeket, végül sikerült megoldani a vízcsöpögést a Chaffoteaux Elexia Comfort gázkazánomon. A csöpögés a váltószelep felett elhelyezkedő membrántól csöpögött, a membrán nem volt lyukas csak egy pici gumitömítés kopott meg, ami a váltószelepet működtető szárat tömíti. KB:20Ft az ára, (csapágyboltban beszerezhető). Elsőre nem volt egyértelmű, hogy pontosan honnan csöpög a víz, ezért gyanakodtam a váltószelepre, de egy erős zseblámpával megvilágítva és a csap kinyitásával és elzárásával látható, hogy a pici tengelyen víz szivárog a váltószelep tetejére. A hiba eléggé zavaró volt, mert a vége felé napi 1,5-2 liter víz is kicsöpögött és a csöpögés közvetlen közelében elhelyezkedő mikrokapcsoló néha zárta az áramkört a víz hatására, ettől a kazán beindult mintha kinyitottuk volna a vízcsapot. A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2017
Hmv es futes kozben is melegiti a futesi vizedet a kazan es kozvetve atmelegedik a hmv víz is. Varjal vele hatha kimossa a kimosni valot aztan megszunik a baj.
Sajnos tavaly folyamatosan termelte ki magából a vizkovet nem fogyott el és egy idő után eltömitette a csövet,amit aztán a szerelő kisavazott 2x is.
Idő közben megmérettem a vizkeménységet,12-es értéket mértek. Ez elvileg egy közepesen kemény viz. 18-20ezer ft körül találtam kazán elé vizlágyitót a neten,szerinted érdemes beszereltetni? Megoldaná a problémámat?
Tisztelt fórumozók, Beretta ciao kazánt ismerők!
Szeretnék segítséget kérni a következőkkel kapcsolatban: Van a szeretett megbecsült évente kitakarított, becsben tartott Beretta ciao kazánunk, idestova 14 éve tökéletesen teljesít. Egyszer volt hőcserélő cserélve, mert elhasználódott, eresztette a fűtő kőr nyomását, vízét. Ami a lényeg egy hete randomszerűen letiltja magát, pirosan villog az alsó vízcsepp ábrás jelzőlámpa. Előszőr melegvíznél vettem észre, hogy nem melegít. Hálózati dugalj kihúzása után többszöri 4-10 mp es működés után elzárja a gázt. egyszer kétszer háromszor próbálkozik újra gyújtással majd végül letiltja magát a rendszer. Ezt a jelenséget a fűtés használatával is produkálja... többszöri gyújtás után vagy működik, vagy letilt és resettelni kell. Amit cseréltem újra: Lángőrt, gondoltam arra, hogy nem érzékeli mindig az égés folyamatát. Kaptam kölcsön egy működő kazánból kölcsön egy panelt, gondoltam az lehet hibás. Beszereltem a panelt és próbáltam. A jelenség megmaradt. Random, esetszerűen néha többszöri kísérletezés után vagy égve marad a gázfűtő, vagy sikertelen próbálkozások után piros jelzőfény mellett letiltja a készüléket. Amit szeretnék kérdezni, és segítséget kérni, hogy ha ismert valakinek a jelenség, Konkrétan mit kellene cserélni, mi hibásodott meg a készülékben. Mint említettem maximálisan megvagyunk elégedve a készülékkel, mert mindig tökéletesen működött. Nagyon megköszönöm előre a segítő hozzászólásokat!
Üdvözlök mindenkit!
Közben megoldódott a probléma, egy donor működőképes készülékből egyesével cseréltem az alkatrészeket, hogy kiszűrjem, melyik alkatrész, főegység az amit cserélnem kell. korábbi írásomban jeleztem, hogy a panellal kezdtem a cserét, majd a kisebb hőmérséklet érzékelőket próbáltam. Azok is jók voltak, végül a kombinált gázszelepet cseréltem. Természetesen az utolsó alkatrész csere volt a megoldás. Lényegében nyomásprobléma okozhatta az első tüneteket, hogy random szerűen le le tiltja a készüléket, ami pár napra rá már állandósult. Jó minőségű donor kazánból kivett kombinált szelep sem egy mai darab (jelenleg most kifogástalanul működik a beépített készülékbe) A jövőt tekintve vásárolok egy új 845 Sigma kombinált szelepet tartaléknak, mert ha esetleg ez a szelep is megadná magát, akkor kéznél legyen egy tartalék a polcon. Üdv.Konbinált gázszelep
Sziasztok,üdv mindenkinek!
Sajnos Baxi Eco Combi 24I típusú kazánom rosszalkodik. Kora 11-12 év. Hiba jelenség,hogy nem fűti fel sem a radiátorok,sem a használati meleg vizét. Szivattyú megy,gyújtás,láng megy ,de rövid idő múlva relék kattannak,gáz elzár. Víz vissza hűl 30-40 fok körüli értékre,majd ismét szikra,láng,majd kikapcsol.A szivattyú mindvégig megy.A szikra-láng kikapcsolás rapszodikus. Van,hogy láng után azonnal kikapcsol,de van,hogy felfűti 50fokig a vizet,és ki-be kapcsolgat.Bárhová tekerem a vízhőfok szabályzókat. Mikrokapcsolókat mértem,nem azok szaggatják a vezérlés menetét.A hőérzékelőt megcsiszoltam,de semmi javulás. Bánatomba már felhívtam egy kazánszerelőt,de csak 2 hét múlva tud ránézni,hogy mi lehet vele. Segítséget kérnék,hogy merre keressem a zavaró tényezőt. Vagy valakit,aki Veszprémben ránézne a kazánomra. Köszönöm előre is!!
Szia!
Valószinűleg a fűtési NTC hibás
Szia!
Azt hol találom benne,hogy tudom le ellenőrizni,és honnan tudnék egyet szerezni? Az előre menő ágon kellene lennie,ugye?
Szia!
Ha minden igaz,megtaláltam rajta,a képen a felső,ugye? Az az érdekes,hogy semmit nem mérek rajta semmilyen műszer állásban. Ezek szerint szakadt.De elindul vele,bár kapcsolgat. Ha lehúzom róla a csatit,csak a keringető megy,semmit sem csinál.Ha visszadugom rá,akkor elindul a gyújtási folyamat,bár kapcsolgat a kazán ki-be.Amit megfigyeltem mellette üldögélve: kb. 15-20 perc ki-be kapcsolgatás után felküzdi a vízhőfokot óra szerinti 50-60 fok közé,onnan már úgy megy a kazán,ahogy kell. Hiba nélkül.Hamar csati le,akkor tudtam mérni az NTC-n 60-65 foknál 3.2Kohm körülit,és szépen lassan emelkedik az ellenállása,majd olyan 50fok körüli hőnél 5Kohm-tól 7-8 Kohm-ig gyorsan szalad,és onnantól már átmegy szakadásba. Azt valahogy ki lehet tekerni,egy forasztott belsőmenetes közbetétbe van belehajtva az NTC egy külsőmenetes komplett egységgel? Honnan tudnék gyorsan szerezni egyet?
Üdvözlök mindenkit!
Annyiban módosítanám, a tegnapi beírásomat, hogy ugyan a kombinált szelep cseréjével azonnal megszűnt a hiba.. De sajnos nem sokáig panaszmentes a készülék. 24h ig tökéletesen működött, majd a hiba visszatért részlegesen. Vagyis ugyan úgy randomszerűen leáll a rendszer, ugyan ritkábban és kevesebb tiltással. Kérdezném a fórumozókat, hogy valaki vállalna Beretta ciao kazán átvizsgálatát, javítását, vagy esetleg hozzáértő szakinak a telefonszámát referálná részemre privátban. A készülék Budapest 17 ker. -ben van. A segítséget, esetleg választ előre köszönöm! A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2017
Szia!
Mikor kicserélted a kombi szelepet, megeresztetted a gázcsapot rövid ideig hadd jöjjön ki a rozsda? milyen koszos volt a fűtési víz? Fekete? Nem hiába kérdezem?! A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2017
Szia!
Nyugodtan kitekerheted egy hüvelybe van betekerve,nem fog folyni a víz ,ha kiveszed.Szoba hőmérsékleten(25c) kb 10k az ellenállása,ha jó. Itt nézd meg: https://www.inone.hu/index.php?route=filter&filter=group|7/type|6 A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2017
Üdv. Köszönöm a válaszodat.
A szelepet kiszedtem de elötte a csőcsatlakozást is le kellett vennem. A csatlakozás alatt a golyóscsap hollandiját is bontanom kellett. Tömítések is tökéletesek puhák rugalmasak. És ami lényeges semmi szennyeződés nincs a szelepben sem alúl sem felűl. A fűtőrendszerből nem engedtem le a vizet, mert még nyáron lett átmosva a rendszer, feltöltve. Ami az érdekes előszőr a melegvíznél jelentkezett a randomszerű leállás, tiltás. Ezért gondoltam a melegvíz oldalo érzékelő lehet a hibás. Vásároltam újat amit beszereltem és a hiba fent maradt. Még mindíg a víznél volt a gond ezért akartam az átfolyásmérőre koncentrálni, amikor már a fűtésnél is jelentkezett a hiba. Vásároltam egy jó állapotu komplett készüléket donornak.....annak az alkatrészeit egyesével cseréltem a fent leírtak szerint....és a hiba ugyan mérséklődött de fent áll. Most is le kell mennem újra inditani a renszert mert le van tíltva.. piros lámpa villog a vízcsepp ábra mellett.
Amit most észrevettem, és emlékezetem szerint régen úgy gyújtott be a készülék, hogy begyulladás után szinte azonnal nagyobb lángon égett és valami szabályzás követően beállt egy gyengébb gázlángra. Az én eredeti szelepemmel megmaradt a jelenség, csak utána valamikor valamiért lezárt. Ez a donor használt szelep pedig mérsékelt lángal indít és szinte állandó lángon marad. Most itt indítottam újra a rendszert és második próbálkozásra megmaradt a fűtési funkciója. Első gyujtáskor ahogy lobbant le is ált....másodikra égve maradt....
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2017
A te szeleped jól működött!
A másik le van tapadva, nem tud maximumot nyitni. De a fő hiba szerintem a panelon van. Küld el a modell számot, képet a panelről, megnézem hátha van ilyenem. (?) Elméletileg holnap kell mennem a Kucorgó felé, be tudok ugrani rálesni.
Üdv.
köszönöm a választ! A képet mellékeltem. 2 db. panellel is a hiba azonos éppen most cseréltem vissza az eredetire. Esetleg egy tel. számot privátba kaphatok és a holnapi kitérőt tudnánk pontosítani, ha felhívhatom.
Üdvözlök mindenkit!
A hiba a mai nap kilogizálva részemről, meglett és ennek cseréjével megszünt a hiba. Mint korábbi írásom elején a vízzel kapcsolatos részére koncentráltam 1 db. NTC-t cseréltem a víz oldalit.... Lényegében a randomszerű hibát a fűtés oldali NTC okozta, amit kicseréltem és 20-20 fűtési és melegvíz kapcsolásokkal tesztelve a korábbi hiba megszünt. Mindenkinek köszönöm a segítséget, hozzászólásokat. Üdv.
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy Ariston tx 23 mffi típusú kazánom. A múlt héten a kazánon egy vízmelegítést követően kigyulladt a piros színű "Gyújtás hiba vagy vízhiány miatt történő leállítás kontroll lámpa", volt már ilyenre példa, de ilyenkor a reset gomb megnyomása segített és a kazán működött tovább rendesen. Azóta azonban hiába nyomom meg a reset gombot a hiba jelző folyamatosan világít. A készüléket áramtalanítottam, majd amikor ismét áram alá helyeztem a a bekapcsolást követően rögtön világítani kezdett a lámpa és a resetre sem reagál. Több szerelő is járt azóta a készüléknél és mindegyik panel hibára gyanakodik és a panel cseréjében látja a megoldást ami elég zsebbe nyúlós. Időközben kiszereltem a panelt, sérülést nem látok rajta, de a ventilátor vezérlő relé nagyon "kokszosan" néz ki. A reléről teszek fel képet. Szerintetek ez okozhatja-e ezt a hibát, vagy ez már a hiba következménye. Üdv.
Ez a koszoldás normálisnak tekinthető, a relé működésekor keletkező szikrázás eredménye, ez sajnos a kazán korával együtt jár, koszolódik az érintkező, de nem okozhatja az általad említett hibát.Ha nresettre sem reagál akkor sajnos nem sok más megoldás marad mint a panel csere. Sajnos nem olcsó egy ilyen panel csere, de még mindig olcsóbb mint egy új kazán cseréjével járó kültségek.
Jo lenne megfigyelni meddig jut el a kazan az inditasi folyamatban. Vizhiany annak ellenere ha mutat nyomast a mutato stb.
Panel hiba!
A táp részén van egy 215volt (ha jól emlékszem 100nF) kondi, amit ha kicserélsz 310v-ra, soha nem fog tönkre menni! De Ariston, ne várj tőle nagy csodát!
Ez bizony igaz. És ha tényleg ez a kondi a probléma, az kb. 100 Ft-ból megoldható. A panel meg legalább 20.000, de lehet hogy kétszer annyi. Ha a 230 V-os hálózaton van ez a kondi, azt csúnyán elszúrta a gyártó. Oda csak 400 V-ost szabad tenni. Az árkülönbség lehet hogy 30 Ft is van.
Sziasztok. 10-12éves Vailant kazánnal van problémám.A fűtés beindítása óta többször "zavar" hibaüzenettel leáll a rendszer,lecsökken a nyomás, ilyenkor kikapcsolom vizet engedek rá, bekapcsolom és újra ok.Sajnos mostanában napi rendszerességgel.Csak a bentlévő levegő szórakozik velem vagy valami más is hibádzik? Valakinek valami ötlete?_köszönettel várom a hozzászólásokat. Üdv T.
24V-os termosztáttal lehet vezérelni egy Ariston Clas Premium kazánt? (Honeywell Lyric)
Szia! Én a te helyedben addig bontanám a burkolatát a kazánnak,míg a hőcserélőt nem látnám. Elképzelhető,hogy lett rajta egy hajszálrepedés,és éppen csak annyira engedi el a vizet a rendszerből,hogy a kazán alatt látható nyoma nincs,de elgőzöli fűtés közben.Lehet,hogy a hőcserélőn már látható a nyoma.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |