Fórum témák
» Több friss téma |
Miért kell terjeszteni a butaságot? Ha két töltőt sorba kapcsolsz, a töltés során a cellákba átfolyó áram alapján fog a bemenő feszültség megoszlani. Ha az egyik cellába 1A folyik, a másikba 300mA, máris túlléped a maximális bemenő feszültségét az IC-nek. Ne ajánlgass inkorrekt megoldást! Előző hozzászólásokban kétszer is kijelentetted, hogy a rajzon levő kötés megfelelő. Ha valaki megcsinálja, otthagyja a szobában, a rövidrezárt cella pedig felgyullad, majd a szobát végül a lakást kigyújtja, vállalni fogod a felelősséget esetleg akkor is, ha megsérül valaki? Anyagi kár? Szóval inkább ne ajánlgass másoknak semmit...
És így párhuzamosan lehet tölteni egy ilyen Adapterrel,mondjuk ezt a 4 db-ot? Ha nem akkor 2-őt? ,vagy annyit sem? Ha nem akkor milyen teljesítményű adapterre lenne szükség? Mondjuk egy Pc-táp 5 V-os elágazása,ott nem tudom mennyi A- lehet. Vagy nem jól gondolom az egészet?
Köszönöm a választ! UI: Nekem is van 4-5 ilyen darabom felhasználnám.
Úgy lehet. A lényeg, hogy a cellák NEM LEHETNEK sorba kötve...
Atx táp kb 15-25A -el terhelhető, mehet róla a töltés párhuzamosan kapcsolt töltésvezérlőkkel, mint ahogy a képen van.
Így annyit töltesz amennyit akarsz,de az ampert emelni kell töltőnként 1 A-rel
Köszönöm!
Ezt értsem úgy,hogy pl:4 ilyenhez kössek még egy ilyen adaptert párhuzamosan? Az ATX-táp jó lesz csak egy kicsit nagy helyet foglal. (de lehet akkor maradok annál)
Sziasztok! Megint hozzájutottam 200db 18650-es bontott cellához. Ezeket annak rendje és módja szerint feltöltöm, mérek belső ellenállást, majd kapacitást. Újra feltöltöm, elrakom 3 hónapra, majd megnézem, hány mAh csurog bele (mekkora volt az önkisülése) ez után ismét kapacitás mérés jön. Az összes adatot ráírom, majd így válogatom őket cellablokkokká.
Mivel most ezek nem kellenek semmire, tárolnám őket, ami ha jól tudom, 3.6V környrkén ideális. Van erre valami bevállt elektronika?(ami eddig meríti) készen kapható, olcsó? (Ebay, ali...) Köszi!
Szia!
Igen, ezt néztem én is, de valami tokozott, vagy legalább 4 cellás változat kellene.. kijelző, csicsa felesleges... Csak az a feladat, hogy 3.6V-ig merítse, majd kikapcs...
Párhuzamosan annyi cellát kötsz, amennyit akarsz. Tovább fog tartani a merítés, de legalább nem kell cserélgetni a cellákat.
Eladó?
Kisütésre egy LED, két bipoláris tranyó, két ellenállás és egy teljesítmény ellenállás. De amúgy nem 3,6, inkább 3,9 az ideális, hacsak nem tűzvédelmi szempontokat tartasz szem előtt. 3,6-on már alig van töltése, könnyen mélykisütésbe mehet. Úgy rémlik hogy kb. 4 V fölött kezd gyorsulni az önkisülés, de csak kb. 4,1V fölött kezd irreverzibilisé válni (kapacitásvesztés is történik, nem csak töltésvesztés.)
Szia!
Most méregettem, vannak itthon olyanok, amikről megfeledkeztem töltés után. Újabb töltés-kisütés után átlag 50-60mAh-t vesztettek a kapacitásukból fél év alatt. Azért ez elég jelentős.. Ezért nem akarom tárolni őket töltve...
Szia! Erre nem is gondoltam.. Mindig a legegyszerűbb ötlet a legjobb
Rendelek tartókat is 18650-hez vagy 20db-ot, az nem pénz, és probléma megoldva Köszönöm!
Valaki szedett már szét Lidl-ös Parside 18V-os töltőt vagy akksit? Arra lennék kíváncsi, hogy a BMS milyen jelet küld vissza a töltőnek.
Az apropó az az, hogy garanciálisan cseréltek egy ilyen kisgépet, adtak hozzá új töltőt, ezért most kettő van. Szeretnék csinálni egy 5s akku pakkot kínai BMS-el, de van egy olyan érzésem, hogy felejtős az a töltő.
Idézet: ? ...miből gondolod, hogy "csak" az van benne? Bővebben: Link Ha van működő géped, akkor megvizsgálhatod a jelet. Az ilyesmit amíg rendesen működik, kevesen szednek szét...ha meg már meghibásodik, akkor már késő a "jelek" után kutatni.„"BMS"” Meg aztán pontos típus megnevezése nélkül, ne nagyon reménykedj... A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2017
Épp az, hogy nem tudom, hogy mi van benne. Azért használtam a BMS kifejezést, mert azt sok mindenre rá lehet húzni.
Pontosan ez a típus az. Az akksit nem akarom szétszedni, mert arra még elvileg van garancia. Az egyik töltőt valószínűleg szét fogom szedni. Igazából nekem már az is jó lenne, ha a töltőben a kapcsolóüzemű áramgenerátort(szerintem az van benne+körítés) el tudnám indítani akku nélkül. Majd megnézem pontosan mi is van benne, de valószínűleg IC típusa alapján visszafejthető.
A szokásos 4,2-os feltöltés már egyértelműen káros, de a 3,9 V sokkal kevésbé. A mélykisülésnél viszont nincs rosszabb, és 3,6 V már eleve közel üres állapotot jelent.
Sziasztok!
Hozzám került egy Güde akkumulátoros fűnyírógép. Akkumulátor nélkül. 25V-os lithium ion akku való bele. Az 6 cella sorosan. Próbálnám üzembe helyezni, de az akkuról 3 szál vezeték megy egy elektronikába. A motor szerintem 3 fázisú, nincs szénkefe. Tehát elektronika csinál a 25V-ból 3fázis valamennyit. A gondom az hogy az akku + és - kapcsán kívül mi a harmadik szál? Nem hinném, hogy akku megcsapolás, mert nincs kapcsolva. Lehet ellenállás? Dióda? Valakinek tapasztalata ezzel a problémával? Köszi.
Szia,
Szerintem a 3 szál az: Pozitív, negatív, és hőmérséklet (valószínűleg NTC).
Kisütésnél? A töltésnél igen.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2017
Igen.Cserélhető akkumulátoros vagy beépített? A motor az valószínűleg BLDC. A mai akkumulátoroknál, már szinte elképzelhetetlen, hogy nincs hőmérséklet mérés. Általában NTC-t alkalmaznak erre. Töltésnél és kisütésnél is fontos szerepet játszik, hogy tudjuk az akkumulátor hőmérsékletét.
Cserélhető.
Mekkora értékű lehet az a termisztor? Van notebook akkum abból tudok kitermelni.
Hát ezt sajnos gyártó válogatja...
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2017
Újabb adalék:
A töltő csak a + és - szálon csatlakozik az akkuhoz. Nincs 3. szál. Így:
Gondolom valami ilyesmi akkumulátor való hozzá: Akkumulátor
Ezek elég nagy valószínűséggel "aktív" elektronikával ellátott akkumulátorok, így donor/rajz hiányában elég nehézkes lesz kideríteni. Valami vezérlő jel lehet. Én kipróbálnék egy ilyen megoldást (lásd. csatolt kép) A potmétert kb. 0.5V-onként állítanám és mindig rá indítanék, hogy működik-e.
Ilyen. Bővebben: Link
Köszi. Holnap próbálom.
Szia!
Azért ezzel ésszel.. Mert ha valami digit jelsorozat 5V szinttel, vagy 3,3V, akkor hamar kuka lesz a vezérlés 25V betápnál... Fel kellene deríteni, hova megy a fűnyíróban...
Igen. Igazad van. Értelemszerűen nem emeljük a "vezérlő" jelet 5V felé.
Ha van lehetőség akkor először "merlingerin" javaslata az elsődleges. "Fel kellene deríteni, hova megy a fűnyíróban" |
Bejelentkezés
Hirdetés |