Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitárerősítő

Témaindító: Stefan, idő: Máj 1, 2006
Lapozás: OK   8 / 55
(#) punkkazy válasza aflmor hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

Szólok...Kéne egy 60W körüli nem túl komplikált. Ait építettam annak fuzz-os torzított hangja van (DS-1-essel)
(#) punkkazy hozzászólása Ápr 12, 2008 /

itt van az erőlködőm. ma lettem kész teljesen. holnap újabb képek kedvcsinálónak. tisztán szépen szól, torzítva nekem egy picikét fuzz-os...
(#) witti válasza punkkazy hozzászólására (») Ápr 13, 2008 /

Hello Punkkazy!
Melyik erősítőt is építetted meg? És a hangszórók milyenek?
(#) bageta hozzászólása Ápr 15, 2008 /

szevasztok! volna egy kérésem, aki épített magának bármilyen gitár vagy basszusgitár kombót vagy bármit hozzájuk kérem irja le....
(#) bave00 válasza bageta hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Hello!
Itt van már néhány hasonló téma... Nézd át őket!
Amúgy én is gondolkozom egy kombón
Üdv!
(#) bageta válasza bave00 hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

kösz szépen, kaptam egy jó ötletet, de még az az egy kérdésem lenne, mi a különbség a sima gitárerősítőtől és a basszusgitárétól
(#) burgdavid válasza bageta hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Erősítő felépítésében nagyjából semmi különbség nincs, csomó Crate meg ilyesmi basszuskombó is van TDA2050es icés véggel szerelve. Nembeszélve a Marshall TDA2030as kombóiról Én személy szerint az épülő kombómba túlméretezem a tápot, mivel azért az ütős, kemény basszus megszólaltatásához nagyobb energiatartalék szükségeltetik.
Lényegesebb eltérés az előfokban lehet. Hangszín, erősítés egyebek...
(#) bave00 válasza bageta hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

Szia!
Akkor most mihez szeretnél építeni? Basszgitárhoz, vagy szólóhoz? Én is tervezem, hogy építek egy kombót, sima elektromos gityóhoz. Arra gondoltam, hogy lenne benne egy kis FET-es vagy IC-s előfok, utána berakok néhány effektet, és tüskesoron vezetem ki a kapcsoló csatlakozásait, és így lehet messzebbről is kapcsolgatni. Ezután lenne egy végfok, úgy 50-60W körül. Utána egy vagy két hangszóró, a SAL-tól néztem az SPA-szériát, és végül az egész egy szép dobozban. Majd nyáron talán lesz időm rá, addig játszom akkusztikuson, vagy más erősítővel... Majd jelentkezem, hogy végül mi lett.
Szóval neked is ajánlom a hasonló felépítést, nézz körül, rengeteg kapcsolás van fönn! Barátunk a Gugli!
(#) kocos válasza bave00 hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

Hali!

Felejtsd el a SAL hangszórót!!! Legolcsóbb megoldás, ha veszel egy Celestion Rocket 50-et, ez a Celestion legolcsóbb típusa, és már megszólal rendesen, és 10 alatt van! Jók még a régi Vermonákból bányászott RFT hangszórók is, vaterán, itt-ott 5 ezer/db áron meg lehet kapni, nagyon jó hangszórók! A Somogyi ellenben semmit sem ér! Tudom, hallottam, tapasztaltam!
Én most egy csöves kombót építek! Javaslom egyébként Neked is a csövest, ezerszer jobban szól gitárra, sőt, gyakorlatilag ez adja a gitársoundot ( tisztelet a kivételnek Randallék házatájáról ). Az olcsó tranyós/Ic-s kombók még a nagy márkák közül sem szólnak jól (Pl Marschall, HiWatt,Laney..stb kamucsövesei ["előfokcsöves"] is a 150 ezer Ft feletti kategóriától kezdenek úgy ahoyg megszólalni
Amúgy nem akarlak eltárntorítani a félvezetőtől, de ha azt építezs, akkor inkább valami gyári kapcsolási rajzra "hajazzon" ne a neten található "vackokra"

Kócos
(#) bageta válasza kocos hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

Basszgitárra akarnák kombót építeni, előfokra találtam éppen elég rajzot de végfokra nem találtam. Nekem tulajdonképpen mindegy hogy tranzisztoros, ICs vagy lámpás, csak szóljon és ne gerjedjen. nincs nagyon szükségem 30 wattnál többre.
(#) bave00 válasza kocos hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

Oks, én még nem hallottam SAL-t, de olvastam már olyat, hogy egész jó, de ha azt mondod, hogy gitárhoz nem való, akkor megnézem ezeket a Celestion-féle dolgokat! Rákerestem és eladó egy pár Rocket 50, használtan, 15.000-ért. Majd még gondolkozm rajta.
Természetesen nekem is álmom a csöves gitárkombó, de még ráér az... Egyelőre örülök, ha sikerül jól összeraknom valami nagyobb félvezetőset, majd aztán jöhet a csöves!
Nincs még konkrét tervem a pontos kapcsolásokkal kapcsolatban, de nagyobb márkáktól (Fender, Marshall) eddig csak olyat találtam, amiben cső is volt, pedig ezt még szeretném elkerülni. Nem tudsz valami jó kapcsolást, amiben nincs cső és Szerinted érdemes megépíteni?
(#) bageta válasza bave00 hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

találtam egy elég jó projektet, 100 wattos félvezetős kombó, előfok használható basszusgitárra is. Link
(#) kocos válasza bave00 hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

csak tiszta legyen, vagy torz csatornát is szeretnél?
(#) bave00 válasza kocos hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

Tisztát mindenképp! Legfeljebb elé berakok pedált, de engem nagyon idegesít, ha nem tudok akkordozni, mert folyamatosan torzít! :eek2:
(#) bave00 válasza bave00 hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Hello!
Mi a véleményed ezekről?
Előfok
Végfok
Használható kategória?
--szerk. Bocsi, véletlenül magamnak válaszoltam... kocos-nak szerettem volna címezni a hszt
(#) jakusv válasza bave00 hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Hát ha még nem választottál, érdemes ezt is megfontolni, nekem már 4 db lapul itthon a 12"-osból.
itt meg tudod nézni: http://www.arwill-elektronic.hu/img/rockwood/rkgitarl.jpg Amúgy én TDA7294-es végfokot csináltam, fetes előfokkal.
(#) Peti_85 hozzászólása Ápr 17, 2008 /

Sziasztok Srácok!
Örülök, hogy nyílt egy ilyen téma!
Én is most építgetek egy combót!Bővebben: Link

Majd teszek fel kapcsit is!
(#) bave00 válasza jakusv hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /

Szia!
Még nem választottam, sőt még egyáltalán nem kezdtem bele a dologba, tehát érdekelnek a hangszórók. Milyen ár körül adod őket? Amúgy hallott már valaki ilyeneket gitárral szólni?
(#) jakusv válasza bave00 hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /

Hali!
Nem én árulom, hanem az arwill.hu. Tényleg van magasa, de ez a második kis kónusznak köszönhető. Biztos, hogy egy Celestion jobban szól, de az nem 6-7 ezer, hanem sokkal több, legalábbis, ha 120 wattal akarod terhelni. Mindenesetre, nem túl rossz az érzékenysége, legalábbis, ami le van írva. Én ezt választottam, lehet hogy ha több pénzem lesz, akkor én is a Celestion-t választom.
(#) bave00 válasza jakusv hozzászólására (») Ápr 19, 2008 /

Jah, bocsi! Azt hittem eladásra lapul az a 4db, rosszul értelmeztem a szöveget...
Mivel nincs szükségem 120W-ra, szerintem maradok az 50-es Celestionnál, bár még ráér a dolog, először az áramköröket kéne megépítenem
(#) bageta hozzászólása Ápr 22, 2008 /

én egy basszusgitárkombóra volnák kiváncsi, bármilyen erősségű, csöves, tranyós is jöhet, bármi
(#) bave00 válasza bageta hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /

Hello!
Bocsi, kicsit elkalandoztam/tunk a kérdésedtől... Szóval ha bármi jöhet, akkor nézz körül itt.
Példaként csatolok egyet, elvileg basszgitárhoz való... Bár szerintem azért érdemes valami kisebb, félvezetős kapcsolással kezdeni. Igaz, hogy nincs olyan szép hangja, de kezdésnek talán megfelel. Majd próbálok szerezni valami egyszerűbb kapcsolást is.
(#) bageta válasza bave00 hozzászólására (») Ápr 23, 2008 /

fender és marshall rajzot találtam eleget, de nekem nincs szükségem csövekre, nagy márkákra, csak szóljon
(#) bageta hozzászólása Ápr 25, 2008 /

ez szerintetek használható? Bővebben: Link
(#) Peti_85 válasza bageta hozzászólására (») Ápr 26, 2008 / 4

Én megcsináltam ezt! Nekem nagyon bejött! Csak már szétszedtem.
(#) bageta válasza Peti_85 hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

köszönöm, majd megépítem ha lesz rá időm és pénzem
(#) demonskater hozzászólása Máj 7, 2008 /

hello
nekem kellene egy 100watt körüli gitárerősítő kapcsolási rajz+beültetésiterv+pcb (elektromosgitárhoz). azért kellene a pcb és a beültetési terv mert így nekem könnyebb. Ja és mitkell tudni a gitárerősítő építésénél. ezeknek kel előerősítő vagy ha van kapcsrajz az tartalmazza már.

ja és kb mennyiből jönne ki. mivel jobb a csöves a tranyóstól vagy fordítva vagy ic... jöhet mindegyik rajz........

bocs hogy ilyen sokban írom le de mindig kihagyok vmit.
vagy lehet hogy vennék egy 100wattos audio erősítőt és ahhoz a hangszórókat kicserélném a gitárhangszóróra. ez is úgyan olyan jó lenne vagy vmi lennea különbség, mert otthon volt egy audio erősítőm és azon próbálttam de annak síma hangszórója volt és más hangot adot ki vmi egyedi volt nekem tetszet. az erősítőnek nem lesz baja. ha az erősítő és a gitár közé kötök egy pedált nem lesz baja az erősítőnek?
(#) Peti_85 válasza demonskater hozzászólására (») Máj 7, 2008 /

Szia!

Hát ha nem akarsz annyira igényes és profi lenni, akkor neked bőven megteszi egy TDA7294-es is! Nézz szét a topicban van pcb bőven.
Talán jobb a hangzás, ha konkrét gitárhsz van hozzá, meg sokat számít az előfok is
Következő: »»   8 / 55
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem