Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Teszteltem rákötöttem egy 1500W porszívót és nem jelentkezett a hiba. Ha jól tudom van benne motor zavarszűrő kondenzátor, de javítsatok ki ha tévedek.
Tegyél a reset lábra egy 1µF kondit meg minden más bemenetre amin gombok vannak. + ha olyan a gomb funkciója akkor lehet szoftveresen is zavarszűrést csinálni.
A port lábakon lévő hosszú bekötő vezetékek jó antennák az ilyen zavarokra.
uC be és kimeneteit el kell választani a külvilágtól. Erre egyik jó lehetőség az optocsatoló alkalmazása. A LEDen több mA ÁRAMNAK kell folynia ahhoz hogy fényt adjon. Ha egy "szabadon lógó" port láb van hosszú dróton akkor azon bármilyen indukált feszültség tüske bármilyen potenciál különbség állapotot létrehozhat , "0" áram átfolyás nélkül is. A bemenetek optocsatolói közvetlenül az arduinó mellett legyenek. Az Arduinó portlábait érdemes külső "keményebb" (2 - 5 kohm ) felhúzó ellenállásokkal is ellátni.Mert a belső több*10 kohm értékű ez is inkább "szakadás" mint ellenállást képvisel így a "szabadon lengő hosszú drótokon" keresztül zavarforrásként működnek az ilyen magas impedanciás lezárás mellett. Felhúzó ellenállások alkalmazása esetén a port logikai állapota megfordul, alapesetben MAGAS szintre kerül mert tápfeszültségre van kötve , a rákapcsolt gomb/optocsatoló testre húzza így áll be az ALACSONY szint. Ez a szoftver logiakai vázát érinteni fogja és ezért újra kell gondolni a bemenetek feltétel vizsgálatait, ha nem felhuzóellenállást használ már a program.Ezen kívűl szoftveres prell mentesítés is szükséges lehet. Villanymotorra zavar szűrő kondenzátort is érdemes rakni.
Akkumulátorról / telepről hajtva is elő áll?
Idézet: „Villanymotorra zavar szűrő kondenzátort is érdemes rakni.” Ez igaz, de akkor is vannak dolgok amik magyarázatra szorulnak számomra. Pl a DC porszívómotor, ami termeli rendesen a szikrát, nem zavarja, a háromfázisú (gyanítom asszinkron ) motor semmi szikrát nem termel, mégis zavar... Furcsa, nekem a rádiós távirányítót zavarta a szivattyú , azóta sem tudom miért.
Raktam be 3 db zavar szűrő kondenzátort és a zavar nem mutatkozik vagyis csökkent. Köszönöm a tanácsaidat.
Persze a uC ki/be bemeneti portokról eddig nem írtál semmit.
Idézet: „ Fecseg a felszín, hallgat a mély” Azokat , hogy alakítottad ki ? Miért raktál rá 6 amperes kapcsolós tápot az ardu mellé? A 2 db relé (mágneskapcsoló) ennyit enne ? Nyomógombokat miként kötötted be ?
Leszedtem egy ilyen SIM modul tetejét: Bővebben: Link
Sziasztok. Egy ilyen óra modullal próbálkozok. Lehet vele valahogy időzítést csinálni. Ugyan úgy mint az arduino belső időzítőjével? Azt meg tudom oldani hogy pl be állítok egy időt fel villan egy led egy másik időbeálításra elalszik. De én úgy szeretném pl meg nyomok egy gombot fel villan egy led majd egy beállított idő után elalszik. Köszönöm
Meg lehet vele oldani.
Kiolvasod gombnyomásra az időt, utána időközönként kiolvasod az aktuális időt. Ha az aktuális idő x óra y perccel nagyobb mint az eltárolt, akkor lekapcsolja a ledet.
Ezzel a modullal önmagában nem tudod megoldani, kell hozzá kiegészítő modul, amiben az általad megírt program fut.
Ez nálam alapfeltételnek tűnt.
Idézet: „Lehet vele valahogy időzítést csinálni. Ugyan úgy mint az arduino belső időzítőjével?” Ezt én úgy értelmeztem, hogy külső kiegészítő eszközt nem akar használni.
Ennek van ébresztés funkciója is.
Beállított időpontban kapcsol 1 kimenetet. Amit ráköthetsz az arduino megszakítás képes bemenetére. A többi munka már csak programozási ismereteket kíván.
Nem akarok okoskodni, de "beállított idő után" az mit jelent? Óra perckor, vagy xy óra perc után?
...? Óra perckor!
Beolvasod az aktuális időt, hozzáadod a késleltetést. Beállítod ébresztési időpontnak. Aztán majd jön a megszakítás, ha letelt. Nem kel állandóan figyelned az aktuális időt.
Én figyeltem volna, teljesen jogos amit írsz.
Kiscsikó vagyok én még....
A beállított idő azt jelentené hogy x perc után elalszik. Szóval nem úgy hogy 15.00.00 kor fel villan 15.01.00 elalszik. Hanem gomb megnyomása után 00.01.00 kor alszik el.
Ehhez miért kell az RTC?
Konkrétan nem ehez kell de hamár a programban máshoz kell gondoltam felhasználnám időzítésre is. A ledes dolog csak egy példa hogy ne kelljen a teljes programot el magyaráznom.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2017
Akkor kapu48 elve alapján csinálnám.
Csináltam egy hasonló időzítéses dolgot korábban, de én ott folyamosan frissítettem az idő, abban ds1302 volt.
Sziasztok! Rendeltem 2db Nano-t, CH340-nel szereltek, innen letöltöttem a drivert, feltettem, nem ismeri fel egyiket sem. Ha az illesztő telepítésnél kiválasztom a mappát, amiben keresse a fájlokat, úgy sem találja. 'Saját lemez'-ként a .inf-et betallózva azt mondja, hogy nincs telepítő vagy nem 64 bites rendszerhez való. 43-as hibát, sikertelen eszközleíró-kérést ír az eszköz neve helyett. Letöröltem a drivert, system32-ből kézzel is, újraindítás és telepítés után ugyanez a helyzet, máshonnan letöltött driverrel is. A lapokon fut amúgy a Blink. Mit próbálhatnék még meg?
Továbbra is Pro Mini 328p 16 MHz - Sim800l ( lib ) ügyben szeretnék kérdezni. Eddig softwearserial-al ment a kommunikáció, ami működik is apróbb hibákkal. Több helyen azt javasolják, hogy hardverserial alapon biztosabb a kommunikáció, ezért ki szeretném próbálni.
Ha átállítom a láb kiosztást 0-1 -re, Serial.begin-nel konfigurálom, és parancsokat pl. GSM.print-ről Serial.print -re cserélem akkor a kommunikáció hardver serial alapon fog működni? (a dolog működik csak nem tudom milyen alapon). Maradt a kódban két könyvtár parancs (sendSms(number,text); signalQuality() ), azok is működnek, de milyen alapon megy ott a kommunikáció azt nem tudom.
Nem tudjuk!
Ha láthatnánk a javított lib-et? Mivel jóval több mindent kel benne javítani, mint amiket idéztél! És pl. a Serial.begin nem kér lábkiosztást, mivel a HW-Serialnak fixek a láb kiosztásai. Csak a bekötést kel hozzá megváltoztatni. Az egész megvalósításod tévesnek bizonyul! Ezeket Pl.: this->SoftwareSerial::print(…) Mindet cserélni kellene: Serial.print(…) -re ...
Lib-et nem javítottam. A programban írtam át. Vakvágányon vagyok?
Szerintem igen!
Ez igy maradt SW-serial, csak más lábkiosztással. Kiveszed a: #include <SoftwareSerial.h> -t. Ezt a sort mindenüt megjegyzésbe rakod (a lib-ben is): //#include <SoftwareSerial.h> És addig javítgatodd amig mindent át nem raktál HW Serial-ra. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |