Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nem veszélyes a dolog. Az elektronika itt megtalálható az oldalon. Ha tölt a kocsi akkor nem 12 volt van a csatikon. 13-14volt körül. Ha be van állítva hogy 13V alatt kb 30 perc múlva kapcsoljon ki.
Sziasztok! Ezt a keresőt építem.az első képen a c5 kondi értéke2200/1500 ez most mi krumpli ?nano vagy mikrofarad? Légyszives segítsetek.a nyákon kerámiának kellene lenni elko nem fér el.a masodik képen ott a helye ahol a nyíl van.köszi a válaszokat.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2017
Az pF (2.2-1.5 nF), Ivánék elég érdekesen jelölnek, de kiismerhető. Pl. C13, 1000µF (1mF)
Továbbá: a C11, 0.1, azaz 0.1 uF=100 nF, a 470-ek pF-ok.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Vásároltam egy "PMA 28" típusú szélessávú házerősítőt URH antenna jelének erősítésére. A készülék tápegységének a kimenete 12 V-os váltakozó feszültség. A kérdésem az lenne, hogy 12 V-os egyenfeszültségről (pl. akkumulátor) lehetne-e táplálni? Tehát az erősítő dobozán belül történik egyenirányítás vagy élből váltakozó feszültségről üzemelhet? Köszönöm a segítségeteket!
A képen nem látszik de ez külső adapteres készülék. Tehát akkor az erősítő dobozán belül történik meg az egyeneirányítás? Akkor elég lesz az egyenirányítót megkerülve táplálni DC 12V-ról?
Küldj fényképet a Tiédről, mert én két helyen is néztem és mindkettő beépített 230 V táplálást ír.
Saját képet sajnos nem tudok küldeni, mert most nincs nálam de itt egy kép róla, teljesen ugyan ilyen az enyém is. Az adapter címkéjén pedig 12Vac szerepel.
Az adapter felirata kellene, hogy eldöntsük a kérdést.
Ilyen lenne, természetesen az európai piacra gyártott 230VAC 50Hz-es felirattal.
Köszönöm. Megtaláltam az adatlapját. Valóban 2 a 2.
Akkor egyértelműen AC táplálású, az egyenirányítás belül történik.
Világos, akkor belül mindenképp történik egyenirányítás? Mert ha igen akkor a dobozon belülre lehetne vinni a DC 12V-ot megkerülve az egyenirányítót.
Láttál már félvezetőt tartalmazó erősítőt váltakozó feszültségről táplálni? Belül nem biztos hogy csak egyenirányítás történik, lehet stabilizátor áramkör is. De ezt Neked kell ellenőrizni, nálad van a készülék.
Rendben, köszönöm szépen a segítséged és a türelmed!
HW tanácsra lenne szükségem: 20db PT100-at kell lekezelni, illene 1 másodperc alatt az összeset. A uC AVR lesz, de az nem lényeges. Kérdés:
- 1db PT100/Fesz feldolgozó , bemenet multiplexelve (félő a beállási idő miatti hiba, ha profi a cucc, akkor kapcsolgatni kellene a kompenzációt is) - 20db PT100/U analóg feldolgozó egység, kimenet multiplexelve a uC felé (jobb, de nagy/drágább) - 20db nagyon egyszerű feldolgozó aztán uC és SW kompenzálás (sok munka és sok hitelesítési állandó) Melyikkel szívjak? Ti melyiket választanátok?
Két méréscsoport között mennyi idő van szöszölni?
Szép estet! Nem találtam hova írhatnám a kérdésem, így ide lefirkantom. van egy xpe office pro 500 szünetmentes tápegységem, amit egy mc68hc908 mikróvezérlő irányít. Hogyan tudnám megoldani hogy ne kapcsolja le a tápot egy bizonyos idő után , csak amikor az aku lemerülőben van?
Ha itt vagyok akkor gyorsan válaszolok, nem , abban egy acélsodrony van ami elszakadhat elhasználódhat és végül ott van murphi törvénye ""ami elromolhat el is romlik". Persze ott van a súrlódás is ami rengeteg erőt elvesz.
Szia! Nem találom a neten ezt a készüléket. Segítenék megkeresni a kezelési útmutatóját, ha belinkelnéd a pontos nevét.
xpe office pro 500 , ennyit ir rajta , én se sokat találtam róla.
kontroler
Hello! Ha már 20db és HW, akkor más szempontokat is figyelembe kell venni. Ha 1db. jelváltó van és precízen szeretnél mérni, négyveztékes mérést kell kialakítani és mind a négyet multiplexálni kell a bemenetére. Ha kétvezetékes, akkor a vonal-ellenállásokat ki kell egyenlíteni külön-külön.
Szerintem ez így macerásabb, mint 20db átalakító és egységes 4-20mA-es jeltartományú jeltovábbítás. Nincs beállási idő, viszont van vonalellenőrzés az élő nulla miatt. Feltételezve, hogy a 20 mérés nem egy kupacban és a uC közelében van. Ma már komplex IC kapható, ami megoldja a feladatot.
Össze kell kapcsolni egy számítógéppel, letölteni a gyártó oldaláról a hozzá tartozó szoftvert és azt futtatva elvégezhetők a beállítások, ha például erre hasonlít.
Igen ezt az oldalt én is megkaptam , de nem hasonlott. linkeltem hogy néz ki, de megpróbálom amit írtál.
A hasonlóság kevés, rád hárul a feladat, hogy pontosan beazonosítsd.
Onnan már szalad a szekér ![]() Példa a linkedhez. A készülék. A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2017
Vettem is 1000Ft alatt konvertereket, a'sszem csak az lesz a jobb megoldás. (ha valaki vesz szép kék PT100/4-20mA cuccot, ellenőrizze le, mert a cetliket valaki néha összekeveri!!!) Szóval csak érdemes a biztonság miatt a sok-sok konverter. Igazából nem emlékeztem arra, hogy az OP7-szerű erősítők be tudnak-e állni 10-20msec alatt, de jobb a biztonság....Akkor szép nagy doboz lesz. Köszi!
A szünetmentes tápnak van saját témája Bővebben: Link.
Oda tegyél fel fotókat, hátha lesz kolléga aki ráismer. |
Bejelentkezés
Hirdetés |