Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   36 / 1274
(#) janocsi válasza aflmor hozzászólására (») Márc 31, 2008 /

Szia aflmor!
- Megpróbáltam megrendelni ezt a DPM001TIA áramkört, ahol is azt a választ kaptam hogy már nincs ilyen, nem kapható! Ez egy olyan 8-10 éves TV, igen nagy baj... Na de próbálkozom még, hátha van valakinek ilyen elfekvőben. Te nem tudsz v.kinek, átvenném szivesen. Vagy utánépítsem, szerinted ér ez annyit?
janocsi.
(#) kocici17 válasza zaltdrob hozzászólására (») Márc 31, 2008 /

Ne tudd meg milyen irigy vagyok érte
(#) kocici17 válasza janocsi hozzászólására (») Márc 31, 2008 /

Lefutott a széria ideje azért nem gyártják ezt a vastag áramkört.
Ha megtudod a nyomofilmjét csináltatni ....mert nincs modjuk más megoldás... akkor én szivesen megtervezem neked ingyen a nyákját,/amorf jovoltából/ mindenestöl, csak a gyártást ne kérd. A terv szerint a mai kapható alkatrészekhez lessz igazitva. Emil cimel a nevemnél.
(#) kocici17 válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 31, 2008 /

amorf= aflmor ... a sorrenden még javitok
(#) kocici17 válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 31, 2008 /

Ehez csak arra van szükségem, hogy a feliratot magadfelé tartva mint a foton balról jobbra a lábah közti távolság.
(#) Gigabb hozzászólása Ápr 2, 2008 /

Hali mindenkinek.
Remélem nem baj hogy nem nyitok új témát.

Mindent lehúztam a képcsőről (a nagyfeszt is), és ahol a nagyfesz bemegy a képcsőbe töltés van, szikrázik a csavarhúzó ha hozzáérek (pedig már réges régen ... áramtalanítottam)? :no:
ez egy panaszkodik tv TX-21S4TP
Előre is köszi a válaszokat.
(#) kocici17 válasza Gigabb hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

A képcsö olyan ...durván... mint egy baromi nagy kondenzátor.... belül és kivül grafit és egyébb anyagbol készült réteg van közte meg az üveg amiröl tudjuk, hogy képes szigetelmi.
Ezért a klipsz lehuzása elött és után is még legalább 3-4 szer ki kell sütni mert piszkosul nagyor rug....Ezt egy mérözsinorral szoktam csinálni ugy hogy elöbb a képcsö külsö árnyékolásához kötöm a kábelt és a másik végét többször a klipsz bemenetére teszem ... ilyenkor lesül a felhalmozodott töltés a képcsöröl ... Ez után lehet és érdeme dolgozni vele.
(#) Gigabb válasza kocici17 hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /

Már másfél napja sütögetem, és még mindig van benne töktés. Amúgy az a baja, hogy bekapcsoláskor elindulna az egész, amikor a nagyfeszt kapcsolja be kb 1 mp uán villog a tápled és tök csendbe van ?
(#) patexati válasza Gigabb hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /

Akkor valami nem jó a nagyfesz körül!Sorvégtranyó,dióda,elkókat cseréld a sortrafó környékén!
(#) Szárnyas válasza Gigabb hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /

Szia! Nekem is egy ugyan ilyen tipusú készülékem adta meg magát úgy fél éve, akkor Fery tanácsai alapján sikerült megjavítani. Nálam is hasonló tüneteket produkált a TV mint Neked, a táp primer primer oldali kis elkóit a sorvégtranyót és egy 140V-os tranziens supressor diódát cseréltem benne ami zárlatos volt, ha jól emlékszem R2KN típusú volt.
(#) Gigabb válasza Szárnyas hozzászólására (») Ápr 4, 2008 /

Köszönöm megpróbálom.
(#) janocsi válasza kocici17 hozzászólására (») Ápr 5, 2008 /

Szia kocici17!
Köszönöm előre is, ez igazán jól hangzik.
- Valaki igért egy új DPM001... áramkört! Ha megjön, akkor megússzuk. Mindenesetre szereztem még róla több infót. Ime:
(#) kocici17 válasza janocsi hozzászólására (») Ápr 5, 2008 /

Na ez nem egy nagy durranás. Holnap estére megvagyok.
(#) Bonanza02 válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Ápr 5, 2008 /

Ha a képcső jó,akkor mentsd át egy modolos tv-be.
Ha Csongrád megyében jársz akkor szívesen odaadom ingyen.(Most akartam kidobni...)
(#) kocici17 válasza janocsi hozzászólására (») Ápr 6, 2008 /

Szolj ha nem sikerült szerezni és akkor beszerkesztem, nyáktervnek.
(#) janocsi válasza kocici17 hozzászólására (») Ápr 8, 2008 /

Szia kocici17!
- Szerdára ígérték 100-as ra!
Szólni fogok, ha mégsem jönne össze.
Köszönöm, janocsi
(#) kocici17 válasza janocsi hozzászólására (») Ápr 8, 2008 /

Rendben.
(#) sebestyen_ferenc hozzászólása Ápr 9, 2008 /

A goldstar tvem megjelenik egy viszintes csík és néha elis hangolodik az adás, segitséget kérek a hiba megoldására!

A goldstar tvem megjelenik egy viszintes csík és néha elis hangolodik az adás, segitséget kérek a hiba megoldására!

A tv tipusa:goldstar Ckt-9902
a viszintes csik a kép 3/4 részén jon elo egy idö után elis tünik
(#) Bonanza02 válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /

Valami képet nem tudnál betenni az aranycsillagodról működés közben,hogy lássuk a hibát?

sajnos nem

a tv mikor bekapcsolom eleinte elvan hangolodva más csatornára egy idö után rá hangolodik a melyre be van programozva és egy viszintes csik van a képernyő közepén majd a viszintes csík kezd fel velé meni és eltünik az egész folyamatott 5 percig tart minden bekapcsolás után
(#) Pako94 hozzászólása Ápr 9, 2008 /

És annak mi lehet a baja, hogy bekapcsolom a TV-t aztán van hogy öt perc után van hogy csak 1/2 óra utány kikapcsol?
A folyamat úgy megy végbe hogy a kép elkezd szűkülni a láp, és egyszer csak kikapcsol?
(#) janocsi válasza janocsi hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /

Szia kocici17!

- Megjött az új áramkör! Beraktam, tökéletes lett mint régen.
Köszönök szépen mindent, janocsi.
(#) kocici17 válasza janocsi hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /

Üdv jani ..Ok vettem és ha kell sikits.
(#) Power84 hozzászólása Ápr 14, 2008 /

Üdv mindenkinek!

Egy Philips 25pt4501/58 tipusú tvvel adódott gondom.
Sorkimenő tranzisztort kivágta, (BU2506DF), de annak cseréje után sem megy.
Táp feláll (Piros led világit), bekapcsolom, (zöld led világit), nagyfesz hang nincs.
Lehetséges, hogy kiment a sorkimenő?
Ha valaki tud segíteni írjon.
Előre is köszi!
Laci
(#) lithium hozzászólása Ápr 16, 2008 /

Szevasztok!
A monitor problémánál próbálkoztam, de hetek óta nem válaszolt senki, így megpróbálom itt. Van egy samsung syncmaster 17" os monitor, tipikus jobról becsúszó barnás csíkok, (teljesen véletlenszerűen)(majd az egész barnás árnyalatúvá válik)hibával. a topikban javasolt nyák átforrasztást megcsináltam , de két hét után újra előjött. Lehet más probléma is? (kiszáradt kondi...ilyesmi). Mit nézzek át rajta?
előre is köszi!
(#) cln válasza lithium hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

Én már több ugyanilyen gyártmányú és típusú monitornál találkoztam ugyanezzel a hibával: véletlenszerű időközönként megjelenő (10-30perc) barnás színű csíkok. Jellemzően eltüntethetők ezek a csíkok a monitor tetejére ütve. A szakszerű megoldást viszont én sem tudom, de a jelenség egyértelműen kontakthibára utal.
Célszerű a monitorról a burkolatot eltávolítva üzemeltetni és a hiba jelentkezésekor megkocogtatni csavarhúzó nyelével a különböző áramköri elemeket. Talán így rá lehet jönni a kontakthiba helyére.
(#) _ampervadasz_ válasza lithium hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

Üdv! Egy képet mindenképpen dobj fel rólla!
Így könnyebben, tudok/tudunk segteni, mert a látvány alapján egy kicsit előrébb juthatunk.
Egyenlőre 1 okot látok ez mögött:
Az eltérítő tekecselésnél, valami nagyon elmászik. A képcső elején található sok kis fogaskeres, kis karos valami, az elektronágyuból kijövö elektronsugár irányba állítását végzi, ami ha elállítódik, az elektron sugár eltorzulásával jár, és a helyett hogy a megfelelő lyukakba csapódna az elektronsugár, a hozzá szomsédosba jut be és ebbe csapódik be!
Ebben az esetben kettőbe is egyszerre!
Javaslat: FIGYELEM A KATÓDSUGÁRCSŐBEN 25KV (25000V) IS URALKODIK, amikor a hangolást végzed!
ÁRAMTALANÍTÁS UTÁN, IS FENN ÁLL AZ ÁRAMÜÉS VESZÉLYE KB, 1-3KV IS LEHET BENNE!
Az anód vezetéket, nem szabad taperászni, mert idővel csökken az átütési sziládsága, és ez komoly anyagi kárral járhat, ha ez áthúz!
Következő: »»   36 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem