Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Követtem őket nagy embereknek tartom az összeset. Van olyan eset hogy muszáj megvédened magad. Faék egyszerűségű volt a magyar jog. Aki lop vágják le a kezét és tetoválják a homlokára tolvaj, apósom egy kézzel él, a tetoválás indokolt .
A mai jogrendszerben talán hibásak ha nem értelmezzük jól a jogot vagy saját szájízünk szerint nézzük. Ez túlnő az átkos politikán is, mert a jogrendszer azért egy nehéz falat. Nem hiába van letakarva az istennő szeme. A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2017
Magyarországon nem igazságot, hanem jogot szolgáltatnak a bíróságok.
Jobban belegondolva igazad van.
Átnézve az aprót van akinek szabad, van akinek nem. Sajnos ismét kettős a mérce. Miért ne? Mindenhol ez van sulykolva...
Ne legyél igazságtalan. Benne van az ÁSZF-be és a hirdetési szabályzatban is, hogy a hirdetések eltávolítása kizárólag felhasználói bejelentések alapján történik. Ha egy hirdetés még fent van, pedig sérti a szabályzatot, akkor uccu neki, jelentsd.
Tisztáztuk (és magad is tapasztalhatod), hogy feladás előtt nincs moderátori jóváhagyási procedúra, bárki feladhat bármit. Maximum ha sérti a szabályokat, akkor felhasználói bejelentés alapján eltávolításra kerül. Kettős mérce? Ugyanmár... Az ÁSZF és a hirdetési szabályzat nem elolvasása bármelyik szerkesztő felelőssége? Csak akkor használj ilyen "divatos" szavakat, ha igazad van Szerk: Érthetetlen amúgy számomra, hogy a HE apróhirdetés részlege miért vonzza az üldözési mániásokat, a politikai párhuzam kreátorokat. Nehéz megérteni, hogy miért akkora feladat elkülöníteni a felhasználók által feladott apróhirdetéseket a hobbielektronika saját tartalmaitól. Nem világos pontosan, miért gondolják egyesek úgy, hogy a HE apróhirdetés részlegében feladott hirdetések a hobbielektronika.hu saját hirdetései. Nem világos, miért van az, hogy a szabálysértő felhasználó fórum hozzászólását a hozzászólás írójával azonosítják, míg a szabálysértő apróhirdetés valahogy mindig a hobbielektronika.hu sajátja egyesek fejében. Értem én, hogy pénzről van szó, és akkor ki kell kaparni a másik szemét, de ha a fórum hozzászólást lehet felhasználói tartalomnak tekinteni, akkor az apróhirdetésbe feltöltött hirdetést miért nem tekintik annak egyesek? Soha nem kellett ezt hozzászólásnál tisztázni, csak az apróhirdetésnél van ilyen bicsak. A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2017
Nem vagyok igazságtalan, realista vagyok.
A hirdetési szabályokat Ti hoztátok (Te, mint az oldal tulaja/üzemeltetője,és a moderátorok) úgy illene ha mindenkire érvényes lenne. Ha megnézed a hirdetéseket, egymást érik a fényképezőgépek, villáskulcskészlet, orgona, láncfűrész hirdetések. Ha jelentve van, zárolásra kerül, majd mintha mi sem történt volna, visszakerül. Na ez a probléma. A 28 napos váltással is sokan visszaélnek, jelentés esetén ugyanez a helyzet... és általában 0 hozzászólásos "bizniszelőkről" van szó, nem régi HE tagokról. Számomra ez nem a pénzről szól, van rendes állásom, meg másodállásom. Ez egyszerűen az elvekről és a korrektségről kéne hogy szóljon...szerintem.... És akkor még nem említettem a laptop és telefon neppereket... Iphone kétszázezerért, a hirdetések közt, jézus mária....
Meg kell szüntetni a hirdetési felületet, és nincs tovább gond.
Értem én, de amiket Te hoztál példának, azok mindegyike olyan, hogy semmi keresni valója nincs a HE-n, tehát jelenthető. Felkerül újra? Mert feladják újra. Az is szabálysértő? Azt is jelenteni kell.
Ha valakinek a hirdetése eltávolításra kerül a szabályok megsértése miatt, akkor (jelenleg) 10 napig nem adhat fel apróhirdetést újat. Ez elég büntetés az esetek 99.9%-ában. A maradék 0,01%-ban a visszaesők pedig előbb utóbb vagy megunják, vagy a szerkesztők kitessékelik.
Vagy ez, vagy feladás előtti moderátori szűrés/jóváhagyás.
Úgy látszik kár volt a közösségre bízni ezt a "szabálytalan hirdetés jelentése" dolgot, ha nem működik. Személy szerint ez a véleményem.
Értem.
Igen, ebben igazad van. De célszerűbbnek tartanám a moderátori szűrést, akkor eleve fel sem kerülne szabálysértő hirdetés. Persze ez plusz munka, idő, szóval megértem ha nincs rá erőforrás... A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2017
Egyébként működik szépen a közösségi közreműködés, nincs is igazából ezzel baj. A baj kizárólag a korábban írt problémával van, hogy egyes felhasználók nem tudnak elvonatkoztatni attól, hogy a hirdetéseket nem a HE adja fel, hanem más felhasználók, és jönnek a miért került fel, miért hagyjuk. Nem hagyjuk, pont a bejelentés az maga, ami felhívja erre a figyelmet.
Előzetes moderátori szűrés nem lesz, mert a felhasználók bőven döntő többsége tökéletesen, szabályokat betartva és helyesen használja az aprót. A maradék sovány kisebb hányad az, aki az apró háborgó és a "miért hagyjátok" típus.
Olvasgatom a muzeális készülékek topikot és elgondolkoztam hogyan lehetne retro hatású dobozt építeni? Hogy mi lesz benne az lényegtelen.
Például egy ilyet? Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2017
Akkor már értitek miért találták ki a sarokcsiszolót . Én meg miér lettem "vasmunkás". Erényöv, nem akadály. Csak óvatosan kell használni a " flexet" .
Idézet: És a kulcsmásolót. Ezért járkáltunk 20kg kulccsal a zsebünkben. „Akkor már értitek miért találták ki a sarokcsiszolót” A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2017
Magyarul sperhakni.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2017
Kedves Topi, írtam itt is és privátban is Neked, de nem reagáltál. Úgyhogy még egyszer nekifutok:
1, A 10 napos letiltás nincs benne a szabályzatban, akkor miért van mégis? 2, Biztos, hogy szükség van rá, ha valakinek első esete történt? Nem lenne elég figyelmeztetés?
Nem feltétlen csak amikor valaki elektrós cuccot épít túl egyszerű lenne "modern design" hatású dobozt építeni. Nem vagyok asztalos, nem is értek a ragasztókhoz és impregnáló anyagokhoz. De van amit magamtól tanulok.
Kedves Em!
Benne van 2005 azaz, a weboldal létrejötte óta. A használat feltételeiben szerepel, hogy a szabályok megszegése esetén a felhasználói fiók korlátozásra kerülhet.
A hirdetési szabályoknál ez áll: "Szabályok megsértése esetén, a hirdetés figyelmeztetés nélkül eltávolításra kerülhet." Itt nincs szó semmi más következményről.
Persze van gumiszabály, hogy bárkit bármivel lehet bármikor büntetni a végleges kitiltásig. Kérdés kell-e rögtön ólmosbot? Jó gyakorlat ez? Szerintem nem. Erre nem válaszoltál, úgy látom nem is akarsz, úgyhogy feladom.
Szerintem ez már felesleges szócséplés a javából!
Nekem is volt hogy eltörölték a hirdetésem, megkérdeztem anno én is Topi-t hogy miért. Ő kedvesen elmagyarázta nekem a dolgot azóta tudom hogy nem hirdetek meg egymás után ugyan azt, vagy bőrcipőt vagy bármit ami nem az oldalhoz kapcsolódik. (A bőrcipőt csak úgy írtam. ) Másra kéne használni az OFF-ot értelmetlen vita helyett.
Például így gondolod?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |