Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése
Köszönöm a jó tanácsot, megfogadom!
Szerk.: Alkatrészek méretei miatt mondjuk igen sokkal praktikusabb mert akkor még tudok alakítani rajta. De ebben a formában már nem :/ Maximum új nyákot ha gyártok.. A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2017
Üdvözlöm mindenkit a fórumon. Nyákterv ellenőrzésben kérném a segítséget. Automata akkumulátortöltő, a segítséget előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2017
Üdv!
Én a dióda hidat és a tirisztort nem tenném a nyákra sőt az söntöt se, mivel eléggé melegedni fognak és hűteni kell őket. A tirisztor nem így néz ki a típusa alapján, a 7812 ic helyett a 12V-os zener nem jó, főleg így nem ahogy most van a rajzon. Egyenlőre ennyi... A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2017
Üdv. Bocs de valami volt a géppel mert nem engedett reagálni. A söntökről én meg is felejtkeztem, aszt majd korrigálom. A zener az miért nem jó? Te megépítetted esetleg eszt a kapcsolást, tudnál segíteni? Köszönöm szépen, hogy segítel.
Üdv! A Zener azért nem jó, mert elég tág határok között van a jelző-védő árammkör felvett árama. 2 LED, IC, referencia ... A 7812 is tulzás, de legalább nem kell hűteni és olcsó.
A módosítást már nem fogadta el. Azok a 0,1-es söntök nem az ampermérő miatt kellenek.
A zéner ebben a módban 12V csökkentést végez azaz, ha így kötöd be 14 voltnál 2 voltot enged át.
Egyébként működő képes lenne a nyákterv? Akkor a zener helyet 7812-őt használok. Az eredeti terven is zener van.
A képen ami meg lett adva 7812 ic van.. És így ebben a formában nem működne, mert az ic nem kapna tápot csak ritkán és keveset.
Meg kérhetnélek akkor, hogy javítsd ki, előre is köszönöm.
Üdv. Javítottam a nyákon a zeneres megoldás marad ha így jó lesz. Itt az eredeti kapcsolási rajz is.
Ezen meg a 2 tranyós meghajtó rész nincs meg Mellesleg egy 3 lábú ic helyett beteszel inkább 3 alkatrészt? az első képen a módosítás.
Mellesleg ha rám hallgatsz, akkor én úgy szoktam tervezni, hogy a csatlakozók a nyák szélére essenek lásd 2. kép.
Nem rossz inkább tökéletes. Nekem még nagyon sokat kell fejlődnöm, hogy ilyen nyákot tudjak tervezni. Meg is lett építve és a leírásnak megfelelően is működik.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Jó éjszakát kívánok . A módosítással az én nyáktervem is működő képes?
Hello! Ha a tirisztort a nyákra ültetnéd be, akkor nem jó a bekötése.. (Anód katód fel van cserélve). A GND hálózatot illene megvastagítani. De a többi vezetősávot is, hogy biztonságosabb legyen a nyák.
Helló. Köszönöm a segítséget, és javítom. Szerinted megér annyit, hogy az akkumulátoros topikba feltegyem mint alternatív megoldást, hogy aki akarja felhasználja. Van-e létjogosultsága egy általán? Segítségedet pedig még egyszer köszönöm.
Hello! Ezt helyetted nem tudom eldönteni. Ha jónak látod, felteszed. De ha már egyszer a töltőáram szabályozható, akkor a P2 potinál nem túl ésszerű, hogy trimmer legyen. Valamint a panel ki/elvezetések helyét és méretét célszerű korrektebb módon kivitelezni a panel szélén. Ha a tirisztor a panelen lesz, akkor annak hűthetőségéről is gondoskodni kell. Valamint a kis trafó méretének ellenőrzéséről, hogy az beépíthető is legyen a helyén.
Sziasztok!
Készítettem egy kapcsolási rajzot, amivel egy bistabil relét használok, mint alternatív kapcsolót, amit egy uc-al kapcsolok. Közben mérni szeretném az áramot is. Kérdésem, hogy szerintetek ez a kapcsolás ebben a formában működő képes lehet? Tudtok esetleg módosítási javaslatokat adni, ha szerintetek szükséges? Köszönöm!
sziasztok .szeretnék segicséget kérni egy kapcsolási rajzban .nemnagyon tudok tervezni még nyákot igy tudna valaki segiteni benne?
Először is próbálj meg rendesen,helyesen fogalmazni,nagybetűvel kezdeni a mondatokat. Az után valószínűleg segíteni fognak.
Sziasztok akkor mégegyszer.Szeretnég kérni segicséget abban,hogy van egy kapcsolási rajzom egy kutyariasztorol és szeretném megépiteni.Abban szeretném kérni a segicségeteket ,hogy hogyan is megy ez.Köszi elöreis.Mellékelem a kapcsolási rajzot .
Kimenő trafód és ultrahang sugárzód van ?
Én jópár éve megpróbáltam ezt, de a kutya csak érdekesen nézett rám
Trafom van meg ultrahang sugárzomis
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2017
Trafo fizikai méreteit tudni kellene a rajz elékészitéséhez
A trafot egy ajtonyitásjelzőböl forasztottam ki,Illesztötrafot de kellene kicsit nagyobb belöle mert ez kicsit kicsi bele.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2017
Sziasztok!
Szeretnék megépíteni egy táp kapcsolást, annyi különbséggel, hogy a trafó 2x 0,42A-es. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy ha ezt ki is szeretném használni, tehát közel 400mA-es terhelhetőségűre szeretném megépíteni, akkor ezt milyen számolások alapján kell újra méretezni. Előre is köszönöm.
Aztán mit működtetne, hogy ennyire bonyolultat találtál?
Hello! A Q1 és Q2 itt egy áramgenerátor, ami korlátozza a maximálisan kivehető áramot. (Mert a 7809 1A körül korlátozná csak azt.) Az áramkorlát akkor lép életbe, ha az R2-őn eső feszültség eléri a Q1 bázis-emitter nyitófeszültség könyökét. (Az kb. 0,65V.) Tehát jelen eseteben 0,65V/4,7ohm=138mA. Ha 400mA-ra szeretnéd a korlátot állítani, akkor R2=0,65V/0,4A=1,625ohm. Tehát egy 1,5ohm ellenállással 0,65V/1,5ohm=433mA lesz a korlát.
De a kérdésed nem ide, hanem az "egyszerű tápegység" topikba való. |
Bejelentkezés
Hirdetés |