Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Vissza térve ehhez a témához. Ha veszek egy ilyen kijelzőt, akkor nem csak annyi, hogy berakom a másik helyére? Azt újra kell írni/programozi.?
Nem kell, ezeket a mikroproci programozza fel, minden bekapcsolas utan.
Tehat ha veszel egy ugyanolyat, akkor csak siman kicsereled.
Annyi eltérés lehet közöttük, hogy a háttérvilágítás anód katód (15, 16 kivezetés) nem egységes, fordítva is lehetnek. Jobb olyat venni, ami egyezik, soknál rá van írva a kivezetésekhez A-anód, K-katód. Ha fordítva van, nem világít, akkor egy kis bütyköléssel megfordítható a panelon, de sok kijelzőnél magán a kijelzőn is megfordítható átkötések módosításával.
Nekem olyan is volt már, hogy a háttérvilágítás polaritása fordítva volt jelölve a panelon.
Nagyon köszönöm a segítséget.
A mostanin is volt egy kis variáció a 15-16 os ponton. Nem lehetett tüskesorral átvezetni, egy kereszt kötés volt alkalmazva. Jó hogy szóltatok, maj erre figyelek az újnál.
Sziasztok Új vagyok Itt, nézegettem a forumot de nem igazán találtam amit keresek.
Egy bmw e60 kijelzőjéről lenne szó. A tervem az lenne hogy a kijelzőt szeretném kicserélni egy tabletre és szeretném megjeleníteni a gyári kijelző képét is a tableten. A gyári kijelző egy lvds kábelen kapja az infót a képet mellékelem ha sikerül a kérdés az lenne hogyan lehet erről a kábelről levenni a jelet és átalakítani a tablet számára értelmezhető videó jellé. Létezik ehhez valami interfész amivel meg lehet ezt oldani? találtam valamit ezt is mellékelem csak nem tudom alkalmas e a feladatra. Előre is köszi a segítséget.
Üdv! Merész terv! ...bár ez a fórum másféle LCD kijelzőkről szólna.
A fórumcím sajnos többféleképpen is értelmezhető...
Az, hogy LVDS csak a jelszinteket mondja meg, illetve azt, hogy differenciálisak a jelvezetékek. Van rajz a kocsihoz? Tudni kellene, hogy hány lane-s (hány érpáron mennek a videó jelek), van-e clock-ja illetve mekkora felbontást tolnak ki rajta. A második képen amit linkeltél egy VGA -> LVDS konverter van. Ez tipikusan arra jó, hogy egy VGA kimenetről tudjál laptop kijelzőket meghajtani ami totál a fordítottja annak amit csinálni szeretnél. Neked igazából egy USB-s LVDS grabber kellene, illetve olyan tablet ami tud USB OTG-t. Nagyhiretelen rákeresve csak speciális teszt célra gyártott ilyen eszközöket találtam drágán, de le merem fogadni, hogy valamelyik noname kínai félvezetőgyártónak van ilyen célIC-je.
Köszönöm gyors választ, megtaláltam a kábel leírását remélem erre gondoltál. Talaltam még valamit, nem vagyok benne biztos hogy ez jó-e de van rajta vga kimenet ha jol látom. mi a véleményed működhet ezzel a dolog? A felbontást még keresem.
https://www.ebay.co.uk/itm/Laptop-TV-LCD-LED-Test-Tool-Panel-Screen....l4275
Vagy én nem értem a problémádat vagy te a sajátodat.
Az én olvasatomban egy az autóban lévő LVDS bementű kijelzőt akarsz kicserélni egy tabletre. Tehát neked egy LVDS bemenetű készülék kell amit a tablethez tudsz kapcsolni. Tabletekről általánosan elmondható, hogy videóbemenetnek maximum az USB OTG jó. Amit linkeltél az egy LVDS kijelző tesztelő eszköz aminek LVDS kimenete van és többféle csatlakozót lehet rágyógyítani. A teszt jelet meg gondolom VGA-n is be lehet neki adni, de ez esetünkben irreleváns. Neked LVDS bemenetű USB-s grabber kell. Lehetőleg olyan ami USB felől UVC kompatibilis, mert azt támogatják az újabb Androidok alapból. A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2017
bocsi az amatőrségem miatt, tudnál nekem linkelni egy ilyen grabbert légyszi.
Mint írtam korábban mainstream ilyen cucc nem lesz, csak gyártási teszt célú felhasználásra szántak például:
https://www.unigraf.fi/products/video-test-hardware/ucd-1-qlv A legjobb esélyed a customer piacról valami DVI vagy HDMI grabber és valami LVDS receiever házasítása. Mindenesetre először mérni kellene, hogy konkrétan milyen jelekkel van hajtva a kijelző, mert akár a nem megfelelő kódolásokon is elbukhat a dolog.
Sziasztok segítenétek beazonosítani ezt a kijelzőt?
első kép második sor a tipusszám
a COG a Chip On Glass-t jelenti
Köszi úgy kerestem de winstar kijelzőket dob ki találatként....
ott meg nincs ilyen típusú még a felbontását sem tudom, tippelném 1412 akkor 140x120 de olyan kijelzőjük nincs.... egyszóval zsákutca
Hali!
Ismét ehhez a témához kapcsolatban. Kicseréltem a kijelzőt, és a panelen keresztül nem jut oda az áram a háttérvlágításhoz. A főpanelen, az átmenő szegecsen látok problémát, (+) mert ha külön adok rá fesz. akkor működik. Ez a promlémás szegecs a pozitív sarok. Kérdésem, a kettes lábról adhatok áramot egy átkötéssel, a 16-os pontra.? A háttér világítás nélkül is olvashatonak kellenne lennie szövegnek???
Adhat bárhonnan tápot a háttér világításnak. Igen, a karaktereknek a háttér világítás nélkül is látszania kell, helyesen beállított kontraszt mellett.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2017
Idézet: Igen, tökéletesen olvashatónak kell lenni akkor is. Ha nem jó, akkor nagy valószinűséggel kontraszton kell állítani. Ez a beállítás kijelzőnként más lehet, egy trimmerpotival állítható ami a kijelző 3 lábára megy. Valahol közel kell lenni erre egy trimmernek. „A háttér világítás nélkül is olvashatónak kellenne lennie szövegnek???”
Köszömöm! Már be van forrasztva a helyére. Így, - próbálkozhatok azzal, hogy tápot adok neki, és prólálok kontrasztot állítíni? Az lehet, hogy ahány kijelző, annyi kontraszt beállítás? (érték)
Szerintem, ami volt kijelző azt beállították potival, aztán egy ellenállásal fixálták.
Természetesen különböző lehet a kontraszt beállítása. Adj rá tápfeszültséget és állítsd be. De ezt már többször leírtuk Neked!
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2017
SIKER!
A karakterek megvannak, totál nullára (-) kell a 3-as pontot huzni. Még csak azt kérdezem ismét, hogy az 1-2 lábat átköthetem e a 15-16 ra?
Néhány hozzászólással ezelőtt már írtam, hogy igen, adhatsz. Fogadd már meg a tanácsokat, ne kérdezz ötször vissza!
Renben, köszönöm!
A további probléma az, hogy a panelba visszaszerelve, véleges helyére berakva, csak a fekete kiskocka szimbólumok vannak, nem a várt szöveg. Ez pedig én megírni nem fogom tudni.
Visszább látható karaktereket írtál, azok mikor voltak?
Elnézést, a kis fekete kockákat írtam karakternek örömömben, hogy végre már látok valamit.
A fekete "kockák" azt jelentik, hogy nem kap vezérlest a kijelző. A vezérlést végző eszközön fut a program? Nincs bekötési hiba a vezérlő és az adat lábakon? Az alap probléma már megoldódott, a kijelző ad életjelet. Mi vezérelné a kijelzőt? Kapcsolási rajz, jó felbontású fénykép a bekötésről van?
Valószinűleg a kontraszt beállítás nem jó, ezzel kellene variálni. ugyanis az egyik variáció amikor jó, karakterek vannak, de rossz kontraszt beállítás miatt csak tele kockákat látni.
Köszönöm a tanácsokat, segítséget!
Egyenlőre nem tudok több ifóval szolgálni, mert nincs a kezemben a probléma. Holnap... Nagyon sok gondolatot merítettem Tőletek. Csinálok képeket, hogy mit kellene kiírnia. Nagyon keveset, egyszerű szöveg. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |