Fórum témák
» Több friss téma |
BCD-ben kapod az értéket,azt alakítsd át decbe,és akkor jó lesz
![]()
Közben látom, hogy valami átváltást kell alkalmaznom.
Idézet: Köszi srácok, adalapot éppen böngésztem és látom, hogy mi a probléma..„Binary Coded Decimal value of minutes bits, 1 digit; contains a value from 0 to 9” Köszi a segítséget.. A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2017
Ez volt a gond, de most legalább kiáll hibára
![]()
Üdv
kezemben egy PIC16F946 panelon van kiépített ICSP csati 5 érrel jó sorrendben Semmivel sehogy se tudok kiolvasni semmit belőle. Külön 5V semmi a pin36 Vpp lábat kikötöttem függyetlenül erre adva semmi Már a ICSPCLK la ICSODAT lábait is lekötve direktben adom és semmi. Van ennek valami titka még ? Kössz PK2 PK3al se
Ha be van kapcsolva a kódvédelem akkor nem is fogsz kiolvasni belőle semmit sem.
Esetleg még a Vpp first szokott megoldás lenni. A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2017
Ha felismeri a programozó, és valaki más által programozott PIC akkor az van amit Pali79 mondott, ha fel sem ismeri akkor valószínűleg döglött.
Klón pickit2 nálam bekapcsolt kódvédelemnél végig kiír egy azonos értéket, nem emlékszem vagy 00, vagy FF.
Persze, ami alapérték be van állítva a regisztereknek a kiolvasás előttés mivel nem olvas ki semmit nem íródik felül, vagy valami ilyesmi, nem tudom konkrétan hogy kezeli a szoftver, de nem is lényeg.
Valamint a kérdező nem írta le mi is a a semmi amit nem tud kiolvasni, hoggy 0-k vagy ff-k, vagy nem is ismeri fel a programozó vagy lehet, hogy csak egy darab csoki tüskékkel. Várjuk a válaszát.
Köszönöm hogy többen is válaszoltatok
semmit az az hogy nem tud kapcsolódni sem se config kiolvasás se semmi No Device detected 2x sikerült, hogy ezután kiírta a következő hibát az valami selected szöveg volt namost ha kódvédelem rajta van akkor csatlakozás, config kiolvasás sikeres nem ?
A panel működik a program fut a display n is látom, hogy dolgozik
még így, hogy lekötöttem 3 lábat így is.
Ha hibás a csatlakozás vagy a PICkit2/3 nem képes ellátni elegendő árammal a panelt, a programozó nem tud kapcsolatot teremteni a kontrollerrel. Ekkor a panelt külső tápról járatva kellene megpróbálni.
Akkor sem tud kapcsolatot felvenni, ha a kontroller programja az első utasításokkal kimenetnek állítja a PGD és/vagy PGC lábakat. Ekkor a Vpp first programming entry módszer segíthet, de ekkor a Vdd tápot a PICkit -nek kell biztosítania. Bekapcsolt kódvédelemmel is sikeres a konfigurációs szó és az eszközazonosító kiolvasása. A "Device not detected" arra utal, hogy ezt sem sikerült kiolvasni. Ebben az esetben minden adat azonos, a bekötés hibájától függően 0x00 (PICkit lehúzó ellnállás) vagy 0xFF. Ha minden adat 0x00, akkor a kódvédelem bekapcsoltnak látszik. A Pk2DeviceFile.dat 1.62.14 verzióban már szerepel a típus. Kézi típusmegadással, PIC16F946 -t kiválasztva kellene próbálkozni. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2017
Sziasztok!
Tapasztalt már valaki olyat, hogy egy egyszerű ledvillogtatásnál, (pic16f628a, mplab xc8) ha 8 mhz nek választom az órajel frekijét, 2 mp-enként gyullad ki a led, ha 4 mhznek, akkor helyesen mpenként villan? Mitől lehet ez?
Elnézést, nem villan, hanem a specifikációnak megfelelően villog
![]()
Szia!
Az _XTAL_FREQ-el a fordító számára megadod a processzor órajelét és ez alapján számolja a késleltetést. Ha nem jót adsz meg, akkor nem az általad elvárt lesz a villogási frekvencia!
Hello! Miért csoda ez? Ha a programodban 1sec ideig ég, és 1sec ideig sötét, akkor bizony 2 másodpercenként "gyullad ki" a Led.
![]()
Na mármost mit jelent a nem jo? Ez specifikálva van a pic adatlapjában?
Előszöris köszönöm a választ.
Vissszatérve a PIC16F946 panelon történő kiolvasásához iszonyat időm elment rá tegnap. A +5V stabil külső tápról az semmit se segített. a Vpp lekötés felesleges volt mehetett vissza. A ICSPCLK ra kötve volt még más is azt ki kellett venni Az ICSPDAT szintén, ment másfele ezt muszáj volt felemelnem és csak akkor volt jó a felismerés és olvasás, ha az órajelre plusszban tettel felhúzó ellenállásként 10k viszont a kommunikációs csatornára 1k ra 10k párhuzamosan (ne kérdezd meg így mi az eredő ellenállás) még azt megadtam neki. Pont az 1K ra még süket volt. CP rá volt kapcsolva a CPD nem ilyenkor nem lehet sehol semmi változtatást eszközölni jól gondolom ? Ha csak az eeprom van pipálva ugye akkor abban nem lehet beiratni más értéket, mert a futattott állomány is elvész? Kössz A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2017
Miért, úgy gondoltad, hogy Te mondod meg
![]()
Azt kell beállítani az _XTAL_FREQ értékeként, amilyen frekvenciával a megépített áramkörben működni fog. Honnan tudhatná a fordító, hogy a kontrollert külső quartz -ról járatjuk, mondjuk 3,579545 MHz -en?
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2017
proli007 rátapintott a lényegre..
A del() függvényed miatt van a jelentkezett elcsúszás. a del függvény 1másodpercet késleltet. Jó lesz az, csak nézegesd még kicsit.. ![]()
hmm ez érdekes. Megpróbáltam de nélkül is a __delay_ms(1000) rel, és ugyan az a szimptóma.
![]()
Próbáld ki ezt. Ez 100ms ideig fog világítani és 1mp-es időközönként. Persze csak, akkor ha jó minden beállítás.
A __delay_ms értéke 255 fölé is mehet?
1000 + 100 = 1100 -> 1100 ms a periódusidő...
while(1) { RB0 = 1; // LED ON __delay_ms(100); RB0 = 0; // LED OFF __delay_ms(250); __delay_ms(250); __delay_ms(200); __delay_ms(200); }
Jaja, jogos.. A gyári valszeg csak 1byte-os.
Én sajátot írtam és ebben gondolkodtam. Hp41C-nél a tuti..
Jó hogy ugyanaz a szimptóma. A delay függvény órajel függő amit az _XTAL_FREQ paraméterrel adsz meg. Ha fele akkorát adsz meg akkor 2x lasabb lesz ha 2x akkorát akkor 2x gyorsabb lesz a késleltetés, és ezzel együtt a villogás. Nyilván ugyanez az eredmény ha nem az _XTAL_FREQ értéket változtatod hanem a kvarcot cserélgeted. Egyértelmű ha valaminek változtatod a sebességét az gyorsul vagy lassul. A kontroller sebességét az órajele adja.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |