Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2816 / 3618
(#) zolika60 válasza tbarath hozzászólására (») Nov 26, 2017 /

Te igen de a szolgáltató?
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 26, 2017 /

A szolgáltató? Nálam épp most volt ~15 órás (tegnap ~20 órától, kb. ma 11-ig) fáziskimaradás, >15 éve mindig ugyanaz a fázis megy el a 3-ból, ha zegernyés idő van. Persze a PC, TV (5-6 éve üzemen kívül), segédfűtés azon van (világítás, mindez a felső szinten). Csak kb. annyiszor jelentettem nekik, ahányadik oldalt írjuk épp.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2017
(#) Epu2 válasza killbill hozzászólására (») Nov 26, 2017 /

Idézet:
„az egesz optikai halozat passziv”

Különösen izgalmas, mert a "vezetékes" telefon sem működik ha áramszünet van.
(#) Petyaa válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 26, 2017 /

Vagy visszajön majd az, hogy minden háznál lesz egy hangszer.
(#) nagym6 válasza Petyaa hozzászólására (») Nov 26, 2017 /

Előbb emelkedik a lakosságszám, utána hangszer.
(#) Petyaa válasza tbarath hozzászólására (») Nov 26, 2017 /

30 éve is megvoltak nélküle, szerintem most is meglennének. Kisebb falvakban meg kb semmit sem vennének észre.
(#) tbarath válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 26, 2017 /

A smiley-t gondolom láttad a mondat végén
Lekopogom, az elmúlt 10+ évben nem volt komolyabb áramszünetem.
(#) tbarath válasza Petyaa hozzászólására (») Nov 26, 2017 /

Ma az internet kb. olyan szintű alap infrastruktúra, hogy ha van áram akkor van net. Szóval ha holnaptól megszűnne a net, akkor csak a világ omlana össze a kisebb falvak körül. Amit azért ott is megéreznének, pl. nem lenne gázolaj és ilyen apróságok.
(#) killbill válasza Epu2 hozzászólására (») Nov 26, 2017 /

Hol nem mukodik a vezetekes telefon, ha aramszunet van? Nalunk a Telekom-os igazi vezetekes telefon egesz biztosan mukodik, es az mar 30 eve is mukodott aramszunet eseten. Es ezen a telefonon az ADSL internet is mukodik aramszunet alatt. Ahol lakotelepeken UPC meg DIGI es egyeb nem "matav" telefon van, az konnyen lehet, hogy nem mukodik, mert a lepcsohazban elhelyezett uvegszal/koax -> telefon aramkor a lepcsohaz kozos aramarol mukodik, es ott nincs semmilyen szunetmentes ellatas.
(#) SzervízMacska válasza killbill hozzászólására (») Nov 27, 2017 /

Na, ez a helyzet nálam is. A házba gőzöm sincs, mi jön be, de a strangon már csak utp jön fel. És minimum az a gond, hogy az elosztó dobozka nincs szünetmentesítve...
(#) tbarath válasza killbill hozzászólására (») Nov 27, 2017 /

A klasszikus telefonvonal esetén a rézpár a központból van megtáplálva, ott jelentős szünetmentes kapacitás van. A VoIP hang esetén aktív eszközökön megy keresztül
(#) Gafly válasza killbill hozzászólására (») Nov 27, 2017 /

Pontosan ahogyan mondod
- PSTN (régi vezetékes telefon) központi táplálású.
- Összes többi helyben táplált. Értsd: Nincs áram, nincs net
Furcsa ezt mondani, de világ összes áramfogyasztásának olyan nagyjából 4% része mobiltelefon (lehet azóta több is már)...
(#) killbill válasza Gafly hozzászólására (») Nov 27, 2017 /

Siheder koromban dolgoztam a postanak (PKI, Telel Kft.), volt egy keves ralatasom a dologra. Még jartam 7A2 meg ARF kozpontokban. A regi szep idok...
(#) 7DU válasza killbill hozzászólására (») Nov 27, 2017 /

Én meg a 7DU rotary rendszerű főközpontban voltam műszerész az 1970-es években.Csodála-
tos szerkezet volt ,hasonlatos a7A2 tipushoz.Tele volt mechanikus alkatrészekkel, amellyek a lét-
rehozók munkáját dicsérték . A mai napig elismeréssel gondolok ennek a központnak a terve-
zőire,elkészítőire és volt munkatársaimra akik üzemeltették a központot és segítettek abban ,
hogy én is elsajátítsam a szakmát.Ami hellyel-közzel talán sikerült is.Én is csak azt tudom mon-
dani mint fórumtársam "killbill":régi szép idők...
(#) nagym6 hozzászólása Nov 27, 2017 /

Így jártam, nem tudom mi lehetett. Csörög a mobilom 30-as, 20-as szám hív, idegen, nem ismerem. Felveszem, beleszólok, semmi reagálás. Hallok valami halk beszélgetést, nem érthető, de valaki úgy beszél, mint amikor már kapcsolatban van valakivel -nem velem. Többször beleszólok, arra nincs reagálás. Majd kb. 1 perc múlva leteszik, legalábbis én telefonomon letette a hívó. Ez mi lehet? Más idegen beszélgetés bejött nekem is?
(#) reloop válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 27, 2017 / 1

Kisgyerek játszik a telóval Utánozza az egyik szülőt a másik készülékkel.
(#) mek-elek válasza 7DU hozzászólására (») Nov 28, 2017 /

Kedves 7DU,
lenne egy kérdésem hozzád maszekban,
kérlek nézz már bele,
Elek
(#) Petyaa válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 28, 2017 /

Westel 900 analóg technika, lehet idő utazol
(#) killbill válasza Petyaa hozzászólására (») Nov 28, 2017 /

A Westel 900 az GSM... A 450-re gondolsz, nem?
(#) Petyaa válasza killbill hozzászólására (») Nov 28, 2017 /

Igen arra a jó kis 0660-ra.
(#) Gafly válasza killbill hozzászólására (») Nov 28, 2017 /

(#) killbill válasza Gafly hozzászólására (») Nov 28, 2017 /

Közvetve ~1200 db klímavezérlőt gyártotam és adtam el nekik 1995 és 2000 között.
(#) Ktulu hozzászólása Nov 28, 2017 /

Pafiról mit tudtok? Megint ki lett tiltva?
(#) Gafly válasza Ktulu hozzászólására (») Nov 28, 2017 /

Facebookon megtalálod, ha komolyan keresed.
(#) Alkotó válasza Gafly hozzászólására (») Nov 28, 2017 /

Mi számít komolynak? Nekem egy sima keresés nem hozott egyértelmű eredményt.
Sőt itt is beütöttem és egyetlen hozzászólást sem találtam tőle.
Esetleg tudsz egyéb információt adni? Talán egy konkrét linket?
(#) Gafly válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 28, 2017 /

Elküldtem neked privátban (publikus információ, tehát nem sértek vele senkit és semmit), és kezdesz vele amit szeretnél.

Mi számít komolynak? Szerintem eléggé egyszerű megtalálni. Nevét ismered, és mindössze a tizedik találat a Facebook-on, amiből az első kilenc nagyon nem releváns.

Hozzászólásai azért néhol megvannak, nincs minden törölve. Szerintem nem könnyű a moderátorok élete, amikor valakit teljesen ki kell törölni (töredékek maradhatnak vissza). Mások esetében sem sikerült tökéletesen. Tudod: Az internet nem felejt
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2017
(#) zsolt58 hozzászólása Nov 28, 2017 /

Helló.
Segítenétek mi lehet a probléma?
És amit ír a hazugság xD
Most is arról a gépről írok amelyikről próbálom indítani a steamet. És van net.
Köszi.

steamm.jpg

(#) Ktulu válasza Gafly hozzászólására (») Nov 28, 2017 /

Kár érte, nagy tudásu. Láthatóan törekedett visszafogottabban írni a régi kontjához képest.
(#) ronin75 válasza Ktulu hozzászólására (») Nov 29, 2017 / 2

Pont ez volt a baj. Nagy tudású. És ez sértett egyes embereket. Mibe lehetett belekötni? A stilusába. Hajrá magyarok.
(#) killbill válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 29, 2017 /

Pedig 71 oldalnyi hozzászólása van itt. Keresendő kifejezés: "user:pafi" Keresés módja: "Hozzászólás keresés"
Következő: »»   2816 / 3618
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem