Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A szolgáltató? Nálam épp most volt ~15 órás (tegnap ~20 órától, kb. ma 11-ig) fáziskimaradás, >15 éve mindig ugyanaz a fázis megy el a 3-ból, ha zegernyés idő van. Persze a PC, TV (5-6 éve üzemen kívül), segédfűtés azon van (világítás, mindez a felső szinten). Csak kb. annyiszor jelentettem nekik, ahányadik oldalt írjuk épp.
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2017
Idézet: „az egesz optikai halozat passziv” Különösen izgalmas, mert a "vezetékes" telefon sem működik ha áramszünet van.
Vagy visszajön majd az, hogy minden háznál lesz egy hangszer.
Előbb emelkedik a lakosságszám, utána hangszer.
30 éve is megvoltak nélküle, szerintem most is meglennének. Kisebb falvakban meg kb semmit sem vennének észre.
A smiley-t gondolom láttad a mondat végén
![]() Lekopogom, az elmúlt 10+ évben nem volt komolyabb áramszünetem.
Ma az internet kb. olyan szintű alap infrastruktúra, hogy ha van áram akkor van net. Szóval ha holnaptól megszűnne a net, akkor csak a világ omlana össze a kisebb falvak körül. Amit azért ott is megéreznének, pl. nem lenne gázolaj és ilyen apróságok.
Hol nem mukodik a vezetekes telefon, ha aramszunet van? Nalunk a Telekom-os igazi vezetekes telefon egesz biztosan mukodik, es az mar 30 eve is mukodott aramszunet eseten. Es ezen a telefonon az ADSL internet is mukodik aramszunet alatt. Ahol lakotelepeken UPC meg DIGI es egyeb nem "matav" telefon van, az konnyen lehet, hogy nem mukodik, mert a lepcsohazban elhelyezett uvegszal/koax -> telefon aramkor a lepcsohaz kozos aramarol mukodik, es ott nincs semmilyen szunetmentes ellatas.
Na, ez a helyzet nálam is. A házba gőzöm sincs, mi jön be, de a strangon már csak utp jön fel. És minimum az a gond, hogy az elosztó dobozka nincs szünetmentesítve...
![]()
A klasszikus telefonvonal esetén a rézpár a központból van megtáplálva, ott jelentős szünetmentes kapacitás van. A VoIP hang esetén aktív eszközökön megy keresztül
Pontosan ahogyan mondod
![]() - PSTN (régi vezetékes telefon) központi táplálású. - Összes többi helyben táplált. Értsd: Nincs áram, nincs net ![]() Furcsa ezt mondani, de világ összes áramfogyasztásának olyan nagyjából 4% része mobiltelefon (lehet azóta több is már)...
Siheder koromban dolgoztam a postanak (PKI, Telel Kft.), volt egy keves ralatasom a dologra. Még jartam 7A2 meg ARF kozpontokban. A regi szep idok...
Én meg a 7DU rotary rendszerű főközpontban voltam műszerész az 1970-es években.Csodála-
tos szerkezet volt ,hasonlatos a7A2 tipushoz.Tele volt mechanikus alkatrészekkel, amellyek a lét- rehozók munkáját dicsérték . A mai napig elismeréssel gondolok ennek a központnak a terve- zőire,elkészítőire és volt munkatársaimra akik üzemeltették a központot és segítettek abban , hogy én is elsajátítsam a szakmát.Ami hellyel-közzel talán sikerült is.Én is csak azt tudom mon- dani mint fórumtársam "killbill":régi szép idők...
Így jártam, nem tudom mi lehetett. Csörög a mobilom 30-as, 20-as szám hív, idegen, nem ismerem. Felveszem, beleszólok, semmi reagálás. Hallok valami halk beszélgetést, nem érthető, de valaki úgy beszél, mint amikor már kapcsolatban van valakivel -nem velem. Többször beleszólok, arra nincs reagálás. Majd kb. 1 perc múlva leteszik, legalábbis én telefonomon letette a hívó. Ez mi lehet? Más idegen beszélgetés bejött nekem is?
Kisgyerek játszik a telóval
![]()
Kedves 7DU,
lenne egy kérdésem hozzád maszekban, kérlek nézz már bele, Elek
Westel 900 analóg technika, lehet idő utazol
![]()
A Westel 900 az GSM... A 450-re gondolsz, nem?
Közvetve ~1200 db klímavezérlőt gyártotam és adtam el nekik 1995 és 2000 között.
Facebookon megtalálod, ha komolyan keresed.
Mi számít komolynak? Nekem egy sima keresés nem hozott egyértelmű eredményt.
Sőt itt is beütöttem és egyetlen hozzászólást sem találtam tőle. Esetleg tudsz egyéb információt adni? Talán egy konkrét linket?
Elküldtem neked privátban (publikus információ, tehát nem sértek vele senkit és semmit), és kezdesz vele amit szeretnél.
Mi számít komolynak? Szerintem eléggé egyszerű megtalálni. Nevét ismered, és mindössze a tizedik találat a Facebook-on, amiből az első kilenc nagyon nem releváns. Hozzászólásai azért néhol megvannak, nincs minden törölve. Szerintem nem könnyű a moderátorok élete, amikor valakit teljesen ki kell törölni (töredékek maradhatnak vissza). Mások esetében sem sikerült tökéletesen. Tudod: Az internet nem felejt ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2017
Helló.
Segítenétek mi lehet a probléma? ![]() És amit ír a hazugság xD Most is arról a gépről írok amelyikről próbálom indítani a steamet. És van net. ![]() Köszi. ![]()
Kár érte, nagy tudásu. Láthatóan törekedett visszafogottabban írni a régi kontjához képest.
Pont ez volt a baj. Nagy tudású. És ez sértett egyes embereket. Mibe lehetett belekötni? A stilusába. Hajrá magyarok.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |